Forum » Loža » Nakup voka
Nakup voka
echo ::
dolenc, iz česa je pa moj?
Rečeno mi je bilo, da takšne uporabljajo tudi v veliko naših kitajskih restavracijah in da ga morem po uporabi naoljiti, naoljen je tudi bil v škatli. Pa ne da je to kakšno merilo, samo povem.
Printer - že vtis je odličen, tud če bi sam palačinke not peku
Za vikend ga bom opalil, bomo vidli kaj bo.
Rečeno mi je bilo, da takšne uporabljajo tudi v veliko naših kitajskih restavracijah in da ga morem po uporabi naoljiti, naoljen je tudi bil v škatli. Pa ne da je to kakšno merilo, samo povem.
Printer - že vtis je odličen, tud če bi sam palačinke not peku
Za vikend ga bom opalil, bomo vidli kaj bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()
echo ::
Da ne bo kdo videti, kot da me EMO-ett ignorira - žal mi je njihov email posortiralo v spam, kar se opazil šele danes.
Seveda - ta vok je težka litoželezna beštija, ki je ne moreš metati po zraku, mogoče celo bolj primerna za naše gorilnike, saj bo počasi akumulirala toploto in jo nato oddajala sestavinam v njem.
Ampak 50€ ...
11. julij 2012 14:40:00
Vok art. 4351/32 (ean koda: 3838908008173); cena : 50,43€. Vok lahko kupite v Merkurjevih prodajnih centrih po vsej Sloveniji ali pa v naši maloprodajni trgovini v Celju na Mariborski c. 86.
Seveda - ta vok je težka litoželezna beštija, ki je ne moreš metati po zraku, mogoče celo bolj primerna za naše gorilnike, saj bo počasi akumulirala toploto in jo nato oddajala sestavinam v njem.
Ampak 50€ ...
dolenc ::
Ne bi dal roke v ogenj iz česa je... Jaz bi rekel navaden pleh , ampak verjetno je neka vrste železa, najbrš glih ogljikov.
Jaz sem svojega tkole obdelal, pa drži kar dober, se nič ne prijemle gor. Lahk pa tudi tisto profi varjanto sprobaš iz posnetka, pa poročaš kako bo šlo.
Jaz sem svojega tkole obdelal, pa drži kar dober, se nič ne prijemle gor. Lahk pa tudi tisto profi varjanto sprobaš iz posnetka, pa poročaš kako bo šlo.
JanK ::
Na hitro sem preletel temo, pa mislim, da ni nobeden omenil podstavka za wok. Vsaj v tisti kitajski stacuni, kjer sem jaz nabavil vok (v Amsterdamu, pred 20 leti), se namrec dobi podstavek, s katerim lahko pravi, okrogel wok uporabljas tudi na navadnem plinskem stedilniku. V osnovi je obroc s po 4 zarezami na vsakem robu, zareze pasejo na mrezico od stedilnika. Takole zgleda to na stedilniku:
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
echo ::
JanK, to ti lepo zadrži toploto plina in vok na mestu, všeč mi je.
Če bi imel še nastavek, ki bi ga dal namesto unega črnega, ki pride na luknjo od plina, bi dobil že kar lep približek profi kuriščem iz restavracij.
Kaj pa če daš tisti črni pokrovček samo stran in kar tak upališ plin, kaj bi se zgodilo?
Jaz ugibam, da dokler ne bi gor postavil voka, bi verjetno dobil zelo slab rumen ogenj (slab lambda).
Vprašanje je glede tveganja in segrevanja štedilnika...
Nerad se igram s plinom na ta način.
Če bi imel še nastavek, ki bi ga dal namesto unega črnega, ki pride na luknjo od plina, bi dobil že kar lep približek profi kuriščem iz restavracij.
Kaj pa če daš tisti črni pokrovček samo stran in kar tak upališ plin, kaj bi se zgodilo?
Jaz ugibam, da dokler ne bi gor postavil voka, bi verjetno dobil zelo slab rumen ogenj (slab lambda).
Vprašanje je glede tveganja in segrevanja štedilnika...
Nerad se igram s plinom na ta način.
Matija82 ::
echo, veš mogoče iz česa je patina (prevleka) ? Jaz sem svojo litoželezno ponev kar prebrusil in na novo "vžgal" patino.
echo ::
Mislim, da še ni patine - zanjo poskrbi prvi seasoning, ko je pleh prvič segret na visoko temperaturo. Zato je tudi masten, da se prepreči stik z zrakom do tega trenutka.
Katero olje? Arašidovo? Al kar navadno sončnično olje za na solato?
Katero olje? Arašidovo? Al kar navadno sončnično olje za na solato?
Okapi ::
Priprava woka je sestavljena iz dveh delov. Najprej odstraniš mast ali vosek ali kar je pač uporabil proizvajalec, da je zaščitil pleh pred rjavenjem. To je tisto prvo pranje in žganje na suho.
Potem premažeš z oljem, je čisto vseeno, s katerim, in ga temeljito zažgeš. To zažgano (karbonizirano) olje zgladi porozno površino pleha in preprečuje prijemanje. Ta plast se med kuhanjem še poveča in obnavlja (in potemni), pazit pa moraš, da je ne spraviš dol, recimo s pranjem z detergenti ali preveč vnetim drgnjenjem.
O.
Potem premažeš z oljem, je čisto vseeno, s katerim, in ga temeljito zažgeš. To zažgano (karbonizirano) olje zgladi porozno površino pleha in preprečuje prijemanje. Ta plast se med kuhanjem še poveča in obnavlja (in potemni), pazit pa moraš, da je ne spraviš dol, recimo s pranjem z detergenti ali preveč vnetim drgnjenjem.
O.
Invictus ::
Kakšno olje uporabljaš v voku je predvsem odvisno od hrane in od okusa. Ampak arašidovo je zelo dobro za piščanca.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Huangdi ::
Načeloma me ne zanima ravnina dna, verjamem pa, da zaobljeni lepše razporedi snop plamena kot ravni, ki pa lepše paše na naše štedilnike. Ker ga na indukcijo ne bom priklapljal, mi bo zaobljeni popolnoma odgovarjal.
Sedaj sem našel nekaj dobrih slovenskih primerkov.
http://www.emo-ett.si/i_bio_linija.php (slika je na pdf katalogu)
http://www.kitajski-vrt.si/category_uti...
Trenutno pišem email z mojimi vprašanji kitajskemu vrtu, bom poročal odgovor.
"Tr00 w0k" me ne zanima, raje vidim "g00d f00d" za čim manj stroškov :)
Tole iz trgovine Kitajski vrt je pravi kitajski vok. Tak, ki "mora" biti malo umazan, ki rjavi če ni suh, ki nima nobenega premaza proti prijemanju, itd. Klasični, pravi azijski način priprave hrane. Sliši se čudno, ampak vsak, ki je že bil dol ve, o čem govorim. Trgovino Kitajski vrt poznam in lahko priporočam.
echo ::
Seasoning narejen.
Po tistem "how profesionals season their wok" sem naredil z navadnim rafiniranim jedilnim oljem.
Plinski gorilnik razvije zelo lepo vročino, škoda ker ni tako lepo razporejena, ravno na sredini je zona srednje temperature (še vedno zelo vroče), na sredini je zona visoke temperature, ob robu pa nizke.
Tako mi manjka samo en manjši brener na sredini, ki bi popravil gradient, verjetno bo najlažje, če ga vežem na novo bombo, ali pa naredim razdelilec.
Olja še nisem zapalil (na posnetku ga tudi ni), to bom naredil pri prvem obroku. Jutri torej.
Po tistem "how profesionals season their wok" sem naredil z navadnim rafiniranim jedilnim oljem.
Plinski gorilnik razvije zelo lepo vročino, škoda ker ni tako lepo razporejena, ravno na sredini je zona srednje temperature (še vedno zelo vroče), na sredini je zona visoke temperature, ob robu pa nizke.
Tako mi manjka samo en manjši brener na sredini, ki bi popravil gradient, verjetno bo najlažje, če ga vežem na novo bombo, ali pa naredim razdelilec.
Olja še nisem zapalil (na posnetku ga tudi ni), to bom naredil pri prvem obroku. Jutri torej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()
blackbfm ::
me prav zanima če je vaša hrana v voku res tok boljša (proti navadni ponvi), kot tu komplicirate
echo ::
Razlika v okusu je po mojem zanemarljiva, ohrani pa zelenjava boljšo teksturo in naravno hrustljavost, razlika je v enostavnosti in času, ki ga zahteva priprava hrane - vok ima mnogo prednosti pred ponvo. Že iz naslova oblike, materiala in prenašanja visoke temperature.
Glede na zelo majhno uporabo olja v primerjavi z ponvo - hrana namreč ne plava v olju, pač pa je na njej samo fina plast olja. Tudi zdravstveni vidik ni zanemarljiv (so pa tu temperature višje, ampak v tistih nekaj minutkah se po mojem razvije veliko manj škodljivih razpadov, ko pa pri 25minutnem pečenju česarkoli na svinjski masti).
Glede na zelo majhno uporabo olja v primerjavi z ponvo - hrana namreč ne plava v olju, pač pa je na njej samo fina plast olja. Tudi zdravstveni vidik ni zanemarljiv (so pa tu temperature višje, ampak v tistih nekaj minutkah se po mojem razvije veliko manj škodljivih razpadov, ko pa pri 25minutnem pečenju česarkoli na svinjski masti).
Invictus ::
me prav zanima če je vaša hrana v voku res tok boljša (proti navadni ponvi), kot tu komplicirate
Pravi nekdo ki ni nikoli probal ... Kako boš potem vedel ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
bajsibajsi ::
me prav zanima če je vaša hrana v voku res tok boljša (proti navadni ponvi), kot tu komplicirate
Odgovor je negativen oz. najbrz, da sploh ni boljsa. Gre se zgolj za nacin priprave in pa feeling. Ja, feeling... Sam bi si upal drzniti rect, da komplicirate "vi". Ponev za to, skledo za tisto, lonec za ono.. itd itd. Medtem ko sam, kot sem ze omenil, ogromno hrane pripravim prav in samo v voku. Zato nimam vok samo pri hitrem przenju, ampak vcasih kuham kaksno stvar tudi pol ure ali vec... npr. pogosto ne skuham riz posebej, ampak ga kr dodam surovega v vok, med pol kuhano trso zelenjavo; zlasti kadar gre za manjse kolicine riza, semen, strocnic.
btw, tudi home made pokrovko imam za vok. Zdaj se bo seveda nasel nekdo, ki bo dejal, da pri pravem voku se pa pokrova ze ne uporablja. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
echo ::
Glede na izraženo zanimanje in poznavanje glede voka in hrane, bi odprl novo temo za jedi in tehnike, naj ta tema ostane za tiste, ki bi radi vok kupili.
Kontakti, ki so meni prišli prav:
kitajski.vrt@gmail.com
info@emo-ett.si
Kitajski vrt ima trgovino na Prušnikovi 6 ( http://www.kitajski-vrt.si/kontakt.html ) - imajo tako vok z ravnim kot ukrivljenim dnom, poleg tega pa še veliko raznih omak, olj in ostalih eksotičnih zadev.
Cena: 15€
Emotov litoželezen vok lahko kupite v Merkurju ali njihovi maloprodajni trgovini v Celju na Mariborski c. 86.
Cena: 50€
Kontakti, ki so meni prišli prav:
kitajski.vrt@gmail.com
info@emo-ett.si
Kitajski vrt ima trgovino na Prušnikovi 6 ( http://www.kitajski-vrt.si/kontakt.html ) - imajo tako vok z ravnim kot ukrivljenim dnom, poleg tega pa še veliko raznih omak, olj in ostalih eksotičnih zadev.
Cena: 15€
Emotov litoželezen vok lahko kupite v Merkurju ali njihovi maloprodajni trgovini v Celju na Mariborski c. 86.
Cena: 50€
francek1 ::
bajsibajsi je izjavil:
me prav zanima če je vaša hrana v voku res tok boljša (proti navadni ponvi), kot tu komplicirate
Odgovor je negativen oz. najbrz, da sploh ni boljsa. Gre se zgolj za nacin priprave in pa feeling. Ja, feeling... Sam bi si upal drzniti rect, da komplicirate "vi". Ponev za to, skledo za tisto, lonec za ono.. itd itd. Medtem ko sam, kot sem ze omenil, ogromno hrane pripravim prav in samo v voku. Zato nimam vok samo pri hitrem przenju, ampak vcasih kuham kaksno stvar tudi pol ure ali vec... npr. pogosto ne skuham riz posebej, ampak ga kr dodam surovega v vok, med pol kuhano trso zelenjavo; zlasti kadar gre za manjse kolicine riza, semen, strocnic.
btw, tudi home made pokrovko imam za vok. Zdaj se bo seveda nasel nekdo, ki bo dejal, da pri pravem voku se pa pokrova ze ne uporablja. :D
Pokrov se seveda uporablja, saj ga dobiš poleg...ampak izključno za kuhanje na pari na mrežici iz bambusa.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
bajsibajsi ::
Aha, se pravi, da ce ni kuhanja na pari z mrezico, ki seveda mora biti iz bambusa, se pokrov ne sme uporabljati. :D Matr ste smesni eni...
dzinks63 ::
Med ogledom enega izmed videov, me je presenetil gorilec, oziroma grelec za vok, zgleda kot doma narejen iz debele električne spirale za pečico in funkcionira OK.
Gandalfar ::
En kup receptov okoli voka govori o "oyster sauce" - kako se temu po nase rece in ali se to normalno dobi v trgovinah?
FiDeK ::
Gre za "ostrigino omako". Jaz sem svojo kupil že dolgo nazaj v večjem Mercatorju, med sojinimi in ostalimi omakami. Je pa precej gosta in sluzasta
JanK ::
Ta plast se med kuhanjem še poveča in obnavlja (in potemni), pazit pa moraš, da je ne spraviš dol, recimo s pranjem z detergenti ali preveč vnetim drgnjenjem.
O.
Scasoma se zgodi, da plast odpade. Mojemu woku je pred dvema letoma zacela odpadati patina. Posebej ob kuhanju brez tekocine (ko se na koncu se malo zapece rezance, npr.) so bile jedi polne malih crnih luskin cistega ogljika.
Prevelika razlika med temperaturnima koeficientoma raztezka, najbrz. Pri majhni debelini plasti prevlada kohezija med ogljikom in jeklom, pri debeli plasti pa sile znotraj ogljikove plasti. Kajti sedaj se na istih mestih, kjer je bilo razgaljeno jeklo dela nova plast. Odpasti bi morala tam nekje leta 2025.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
Pyr0Beast ::
Koščki oglja verjetno niso ravno škodljivi :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
A je aktivno oglje dejansko dovolj 'zdravo' da bi ga lahko človek drapal cel dan ?
Ali bo nase vezalo tudi vitamine in minerale ?
Ali bo nase vezalo tudi vitamine in minerale ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Okapi ::
Če ni drugače predpisano, jemljite 1 zvrhano veliko žlico zrnc (10 g) zdravila Carbo medicinalis, raztopljenega v 200 ml vode ali čaja, 3-4 krat na dan po jedi. Pri nabiranju plinov v želodcu in črevesju (flatulenci) lahko jemljete zdravilo do 7 dni. Če se stanje ne izboljša, obiščite zdravnika. ... Pri zastrupitvi je priporočen odmerek 1 g aktivnega oglja na kilogram telesne mase
JanK ::
Masa celotnega sloja je reda velikosti miligramov - zanemarljivo.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
echo ::
http://www.gorenc.eu/files/datoteke/kat...
Stran 17 zgoraj desno sta dva gorilnika za vok (sicer pa lahko skoraj na vsaki strani najdem nekaj, kar bi imel...)
V Merkurju mi je prodajalka rekla, da se pod 150€ sploh ne pogovarjamo...
Če že bom skeširal toliko (kmalu se približuje moj rojstni dan, mogoče si bom pa podaril), pričakujem res top šit zadevo - brez kompromisov.
Kar je pa težko, ne da bi probal.
3,3kw je dovolj?
Trenutni okrogli LTŽ plinski gorilnik ima po mojem premalo moči, saj hrana vok dokaj hitro ohladi, če dobro mešam.
Škoda, da na sliki ne vidim prižganega.
Zgleda, kot da je na navadni plinski kroni še ena manjša krona.
Všeč mi je tudi stojalo, na katerega se vok postavi. Upam, da ne praska tako kot trenutno.
Ima kdo kakšno boljšo/cenejšo idejo?
Stran 17 zgoraj desno sta dva gorilnika za vok (sicer pa lahko skoraj na vsaki strani najdem nekaj, kar bi imel...)
V Merkurju mi je prodajalka rekla, da se pod 150€ sploh ne pogovarjamo...
Če že bom skeširal toliko (kmalu se približuje moj rojstni dan, mogoče si bom pa podaril), pričakujem res top šit zadevo - brez kompromisov.
Kar je pa težko, ne da bi probal.
3,3kw je dovolj?
Trenutni okrogli LTŽ plinski gorilnik ima po mojem premalo moči, saj hrana vok dokaj hitro ohladi, če dobro mešam.
Škoda, da na sliki ne vidim prižganega.
Zgleda, kot da je na navadni plinski kroni še ena manjša krona.
Všeč mi je tudi stojalo, na katerega se vok postavi. Upam, da ne praska tako kot trenutno.
Ima kdo kakšno boljšo/cenejšo idejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()
Okapi ::
Tale ima 8,8 kW in stane 100 evrov.
http://www.eurocosm.com/Application/Pro...
Sicer pa ima tudi Gorenc nekaj podobnih "golih" gorilnikov večje moči. Kot malo guglam, se gorilniki za wok začno tam nekje pri 6 kW (in gredo tudi do 15, 20 in več), tako da 3,3 zna biti res rahlo malo.
O.
http://www.eurocosm.com/Application/Pro...
Sicer pa ima tudi Gorenc nekaj podobnih "golih" gorilnikov večje moči. Kot malo guglam, se gorilniki za wok začno tam nekje pri 6 kW (in gredo tudi do 15, 20 in več), tako da 3,3 zna biti res rahlo malo.
O.
echo ::
S 33€ poštnine nanese 148€. Je pa res, da ima 8.8kW.
Se pa spet bojim, da bo toplota neprimerno razporejena za moj tanki vok. Debeli litoželezni voki niso tako občutljivi.
http://www.eurocosm.com/Application/Pro...
Tale bi znal biti bolj primeren, seveda pa stane veliko več, kot si želim zapraviti za gorilnik.
Gorenc ima na strani 19 gorilnik z nogami moči 12,5kW.
Všeč mi je, da ima na sredini veliko manjšo luknjo. Ampak niti ne upam vprašati za ceno :)
Se pa spet bojim, da bo toplota neprimerno razporejena za moj tanki vok. Debeli litoželezni voki niso tako občutljivi.
http://www.eurocosm.com/Application/Pro...
Tale bi znal biti bolj primeren, seveda pa stane veliko več, kot si želim zapraviti za gorilnik.
Gorenc ima na strani 19 gorilnik z nogami moči 12,5kW.
Všeč mi je, da ima na sredini veliko manjšo luknjo. Ampak niti ne upam vprašati za ceno :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: echo ()
francek1 ::
Ti gorilci so za wok idealni. Pod 6 kW ne kupovat!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Okapi ::
Zakaj so vsi ti močnejši za zunanjo uporabo? Je kakšen problem, če se uporabljajo v kuhinji?
O.
O.
echo ::
@francek1
idealno je, če je v sredini gorilca najbolj vroče - pri teh okroglih gorilcih je pa ravno v sredini najmanj toplo. Vem, na enem trenutno pečem in imam v voku črn krof okoli centra.
@Okapi
Spodaj piše:
Odobren je za zunaj, znotraj pa na lastno odgovornost, ker nima varovanja plamena.
idealno je, če je v sredini gorilca najbolj vroče - pri teh okroglih gorilcih je pa ravno v sredini najmanj toplo. Vem, na enem trenutno pečem in imam v voku črn krof okoli centra.
@Okapi
Spodaj piše:
Indoor Use - Our wok burner is only approved for outdoor use, as it does not have flame monitoring, which is a device that shuts of the gas supply if the flames blow out."
Odobren je za zunaj, znotraj pa na lastno odgovornost, ker nima varovanja plamena.
Okapi ::
Ampak niti ne upam vprašati za ceno :)Saj ne bi smeli biti tako zelo dragi. Evo, tule je en od Gorenca, 8 kilovaten, z varovanjem, za 58 evrov.
http://www.mojepoletje.si/kampiranje/pl...
Oni, 12,5 kW je pa res nekaj dražji, brez nog je 150 evrov (135 s klubskim popustom, karkoli že to pomeni;-).
http://www.ideo.si/a/Plinski_gorilnik_G...
O.
echo ::
Ampak niti ne upam vprašati za ceno :)Saj ne bi smeli biti tako zelo dragi. Evo, tule je en od Gorenca, 8 kilovaten, z varovanjem, za 58 evrov.
http://www.mojepoletje.si/kampiranje/pl...
To je že bolj prijetna cena.
Varovanje - super.
Obroč - vredu.
Noge - ok.
Ampak spet - plamen bo dvigal navzven ob stranicah, medtem ko bo sredina relativno hladna.
Oni, 12,5 kW je pa res nekaj dražji, brez nog je 150 evrov (135 s klubskim popustom, karkoli že to pomeni;-).
http://www.ideo.si/a/Plinski_gorilnik_G...
O.
Jah, iz tega bi se verjetno dalo kaj naredit. Samo jaz težko.
Zaenkrat se mi zdi bolje 3,3kW direkt v sredino, kot pa da jih 8 razmečem naokoli...
francek1 ::
To, da ni plamena v sredini, ni taka težava. Če si namreč kdaj gledal kitajske kuharje, wok neprenehoma vlačijo sem ter tja, da se hrana v posodi enakomerno popeče. Tako wok ni na sredini grelca.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: francek1 ()
echo ::
To, da ni plamena v sredini, ni taka težava. Če si namreč kdaj gledal kitajske kuharje, wok neprenehoma vlačijo sem ter tja, da se hrana v posodi enakomerno popeče. Tako wok ni na sredini grelca.
Ja ampak tut če ga vlačim okoli, bo v povprečju sredina prejela najmanj toplote. Poleg tega je precej nerodno mešati, ko je vok pod naklonom, ker začnejo stvari leteti naokoli ali pa mi vroč zrak greje držalo in mojo roko, ki ga drži :)
Par linkov
http://www.bolha.com/vse-ostalo/plinski...
Tole ne zgleda slabo. Gorilnik, vok, pokrov, spatula - all in one.
Rad bi videl samo še prižgan ogenj.
Bom poslal mail.
http://www.agroterra.si/izdelki/dom-in-...
Poceni, zadovoljiva moč, lep okvir, ampak spet sredina ni deležna segrevanja. Je pa boljši, ker bo vok stal višje kot sedaj.
http://www.flamula.eu/pipeburners/?tx_t...
http://www.flamula.eu/pipeburners/?tx_t...
Tale dva sta tudi zanimiva, spodnji je mogoče celo premočen. Samo bi moral narediti še ohišje oziroma stojalo za vok. Izvedljivo.
http://www.continentalproduct.co.uk/Sto...
Temle sem poslal mail za pošiljanje v Slovenijo.
Tole je res perfect - 8,8kW, trije ringi, vsak posebej nastavljiv, lepo ohišje, zmerna cena.
Upanje umre zadnje...
erkgheoruugh ::
Upam, da si pomislil tudi na posledice v kuhinji. Mislim predvsem na špricanje maščobe in podobnih zadevščin povsod. Razen, če boš seveda to počel kje zunaj ali v prostoru, ki ga ni toliko škoda.
Tudi 8kw je kar konkretna količina toplote.
Tudi 8kw je kar konkretna količina toplote.
echo ::
@matajur
V mojem primeru je to kuhinja na zunanji terasi, ki jo pozimi zapremo s folijo.
Ravnokar se spravljam k urejanju mize, na kateri bo poleg voka še stari gorilnik z litoželeznim loncem za rezance ali riž.
Mislim, da bom zaenkrat kupil Gorenčev 3,3kW vok gorilnik - če bo prešvoh, ga pa vrnem :)
V mojem primeru je to kuhinja na zunanji terasi, ki jo pozimi zapremo s folijo.
Ravnokar se spravljam k urejanju mize, na kateri bo poleg voka še stari gorilnik z litoželeznim loncem za rezance ali riž.
Mislim, da bom zaenkrat kupil Gorenčev 3,3kW vok gorilnik - če bo prešvoh, ga pa vrnem :)
echo ::
Da nadaljujem:
Tole je Gorenčev vok gorilnik v moji miniaturni zunanji kuhnci.
Morem povedat, da sem zadovoljen. Toplota je dobro razporejena, sredina ima največ stika s plamenom, 3,3kW je dovolj, ni pa preveč. Sploh ko več porcij naenkrat delam. Ko delam samo zase, se pa vse skupaj odlično obnese.
Trenutno rihtam še malenkosti okoli štedilnika, kot je stojalo za paprinate brisače (zelo pomembno) in barvanje, klukice za pribor in "pokrivalo" iz plastične folije pa sta že instalirana.
V Merkurju sem videl mesarski kao kitajski nož ( Cleaver (knife) @ Wikipedia ) za 5€, super je za sesekljanje (imam že enega čisto tankega ničvrednega doma). Jutri kupim.
Načeloma pa režem z nekim oldschool Tescominim nožem, ki mi je že pobral nekaj konic nohtov
Oster kot prasica, si pa res v 4 min fertik
V Sparu in Mercatorju sem nabavil še par stvari kot je Oyster sauce, koruzne vršičke, polnozrnate špagete (not troo, vem), basami riž (šparov je po 1,5€/kg) in sezamovo olje.
Upam, da jutri za kosilo/večerjo že kaj finega spacam
Tole je Gorenčev vok gorilnik v moji miniaturni zunanji kuhnci.
Morem povedat, da sem zadovoljen. Toplota je dobro razporejena, sredina ima največ stika s plamenom, 3,3kW je dovolj, ni pa preveč. Sploh ko več porcij naenkrat delam. Ko delam samo zase, se pa vse skupaj odlično obnese.
Trenutno rihtam še malenkosti okoli štedilnika, kot je stojalo za paprinate brisače (zelo pomembno) in barvanje, klukice za pribor in "pokrivalo" iz plastične folije pa sta že instalirana.
V Merkurju sem videl mesarski kao kitajski nož ( Cleaver (knife) @ Wikipedia ) za 5€, super je za sesekljanje (imam že enega čisto tankega ničvrednega doma). Jutri kupim.
Načeloma pa režem z nekim oldschool Tescominim nožem, ki mi je že pobral nekaj konic nohtov
Oster kot prasica, si pa res v 4 min fertik
V Sparu in Mercatorju sem nabavil še par stvari kot je Oyster sauce, koruzne vršičke, polnozrnate špagete (not troo, vem), basami riž (šparov je po 1,5€/kg) in sezamovo olje.
Upam, da jutri za kosilo/večerjo že kaj finega spacam
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posoda VOKOddelek: Loža | 3140 (2780) | Map |
⊘ | Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13418 (11535) | bluefish |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16627 (14228) | Brane22 |
» | +/- ;) BELE TEHNIKEOddelek: Kaj kupiti | 11324 (10301) | RejZoR |
» | Razpad rastlinskih maščob pri visokotemperaturnem kuhanju/praženjuOddelek: Znanost in tehnologija | 12158 (10488) | timberjack |