Forum » Loža » Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ?
Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ?
Alexius Heristalski ::
Halfdead987 je izjavil:
Pa tudi chop suey je,noben chop sui.
Če smo natančni, bi morali pisati čop sui, torej tako, kot izgovorimo. To velja za vse, kar ni izvirno v latinici. Zapis sushi, chop suey itn. je angleški.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
energetik ::
Moj meni, če grem v kitajsko:
- kislopekoča ali zelenjavna juha
- piščančji/lignjev/rakov čopsuj
ali
piščanc/lignji/rakci po mongolsko (prinesejo na vroči plati)
ali praženi riževi rezanci z lignji/rakci
- solata iz kalčkov
- ocvrte banane ali sladoled
- zeleni čaj
- kislopekoča ali zelenjavna juha
- piščančji/lignjev/rakov čopsuj
ali
piščanc/lignji/rakci po mongolsko (prinesejo na vroči plati)
ali praženi riževi rezanci z lignji/rakci
- solata iz kalčkov
- ocvrte banane ali sladoled
- zeleni čaj
ProGo ::
Phantomeye je izjavil:
To bo kar to.. kak chop sui je še lahko... ne moreš zgrešit.
Zanimivo, v kar nekaj kitajskih restavracijah sem bil, a 'fortune cookies' še nikjer nisem videl.
Drugače pa.. running sooshi je še bolj zakon, ko krožnički šibajo mimo tebe :D
Aja pa Dim Sum - oz po naše žlinkrofi. To če imajo, pogosto vzamem.
Ti bom že dal running sooshi. Sushi. Ne sooshi. In ni to kitajska, ampak japonska restavracija. Nauči se razlikovati.
--
Drugače, so si pa kitajske restavracije med sabo precej podobne (pa ne zato, ker imajo vse kitajsko hrano, ampak ker gre več ali manj za isto franšizo. Isti dobavitelj hrane.)
Running sushi & vok je v Supernovi. Nikjer drugje pr nas nisem videl da bi bil samostojno running sushi.
Bananovec ::
Gaoliang... 2x! Aja dva sta... 4x!
Predvsem pa povej kam greš v kitajsko, niso vse enake... razliko prepoznaš po tipu palčk ki jih
dobiš ob jedi...
Do tell more...
Sam vem samo to, da imajo kitajci okrogle, japanezarji pa oglate palčke. (ali ravno obratno?)
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
fosil ::
Mislim da je po sečuanska nekaj drugega, ker hrustljavi raci se reče enostavno hrustljava raca
Tako je!
Isotropic ::
Yohan del Sud ::
Sicer nisem bil več kot 10x v življenju v teh naših kitajskih restavracijah, ma sem res opazil praktično mekdonaldovsko ponudbo. Mejduš. Kitajska je tak velka ko Evropa in imajo zelo podobno razprostrano regionalno kuhinjo. Kot bi tam obstajale evropske restavracije, kjer prirejeno okusu ponujajo dunajce s sojo in escargot s kalčki. Saj ne da bi bilo zanič, ni pa to evropska (ali obratno) kitajska hrana. Fusion recimo. Nič narobe, razen rahlega zavajanja.
Se pa spomnim bežno, sem pred leti bral članek (Pilot, Mladina, Cosmo, se ne spomnim), kjer je bilo razjasnjeno, da dotična franšiza kitajcev v tem delu evrope prihaja iz iste province in je veja, ki deluje v Sloveniji in par mestih okrog iz istega manjšega provincialnega mesta (najbrž še vedno precej večjega od naše prestolnice) v tej provinci.
Se pa spomnim bežno, sem pred leti bral članek (Pilot, Mladina, Cosmo, se ne spomnim), kjer je bilo razjasnjeno, da dotična franšiza kitajcev v tem delu evrope prihaja iz iste province in je veja, ki deluje v Sloveniji in par mestih okrog iz istega manjšega provincialnega mesta (najbrž še vedno precej večjega od naše prestolnice) v tej provinci.
www.strancar.com
DeeJay ::
priporočam, da greš rajš v Tajsko restavracijo.... 100x boljša hrana -> Pad Thai z rakci = TOP!
PacificBlue ::
@PacificBlue a pica pa ni mastna? :)
Ma ne mors olivno olje štet med mastne stvari. Mesa drugače ne jem, zato sem verjetno se na manj mastni hrani.
Saj ljudje smo različni, eni paše kar nekaterim ne. Sam osebno nisem nikoli videl v kitajski restavraciji kaj posebno dobrega, razen če sm iskal druge okuse.. Če hocem dobro jest, grem tja kjer se bom najedel in bom vsaj vedel kaj jem. V kitajsko pa mogoce enkrat na leto, pa se takrat sem v skrbeh.
dottor ::
Še moj meni za kitajsko:
predjed: spomladanski zavitki
glavna jed:
-hrustljava raca
-pečen riž s tremi dodatki
-suho pečena govedina
-govedina s čebulo
Drugače, ti mogoče priporočam, da vas gre ene par, pa se uzame par različnih menijev pa provat vsega po malem, da vidiš kaj ti je ušeč.
predjed: spomladanski zavitki
glavna jed:
-hrustljava raca
-pečen riž s tremi dodatki
-suho pečena govedina
-govedina s čebulo
Drugače, ti mogoče priporočam, da vas gre ene par, pa se uzame par različnih menijev pa provat vsega po malem, da vidiš kaj ti je ušeč.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
gzibret ::
dj_d - da, to je najboljša varianta. Gre skupaj recimo 5 ali več ljudi, in se naroči 5 različnih jedi, pol pa lahko vsak proba vse.
Vse je za neki dobr!
Itak pa dobiš v kitajski kar poštene porcije (vsaj pri nas v Kopru je tako) in se z eno porcijo komot 2 najesta
Phantomeye ::
Alexius Heristalski je izjavil:
Halfdead987 je izjavil:
Pa tudi chop suey je,noben chop sui.
Če smo natančni, bi morali pisati čop sui, torej tako, kot izgovorimo. To velja za vse, kar ni izvirno v latinici. Zapis sushi, chop suey itn. je angleški.
Če že hočeš biti natančen, vsaj preberi vse komentarje ali pa malo razišči. Chop suey je ameriško kitajska jed. Tako da izvirno JE zapisana v latinici. Šele nato so zadevo uvozili tudi na kitajsko, kjer jo zapisujejo kot 杂碎 oz. za sui
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Alexius Heristalski ::
Dobro, to je bil slab primer. Pravilo vseeno velja.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Magic1 ::
PacificBlue je izjavil:
@PacificBlue a pica pa ni mastna? :)
Ma ne mors olivno olje štet med mastne stvari. Mesa drugače ne jem, zato sem verjetno se na manj mastni hrani.
Saj ljudje smo različni, eni paše kar nekaterim ne. Sam osebno nisem nikoli videl v kitajski restavraciji kaj posebno dobrega, razen če sm iskal druge okuse.. Če hocem dobro jest, grem tja kjer se bom najedel in bom vsaj vedel kaj jem. V kitajsko pa mogoce enkrat na leto, pa se takrat sem v skrbeh.
Olivno olje? Daleč največ maščobe je v siru na pici.
V kitajski jem kislo pekočo juho, mongolsko meso, hrustljava raca, sladko/kisli piščanec, riževi rezanci so tud ok.
Magic
Meni je sladko/kisli piščanec malo overkill za glavno jed. Sem 1x uzel in je stvar vsaj zame presladka, mogoče za desert bi zaleglo. Je pa dobra mešanica okusov.
2loud4u ::
Plipolocam liz
/sarcasm off
priporočam riž..
/sarcasm off
priporočam riž..
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W
Liza dobiz oglomno, tako da ga ni tleba nalocat posebej
/sarcasm off
/sarcasm off
Mesar ::
Liz naroci, ne mores zgresit... pa se ziher ga bodo meli. CE si dost pogumen lahko ceno narocis pol slanega liza pa pol kislega .
Your turn to burn!
c3p0 ::
Kam priporočate na štajerskem ?
Obvezno Emei na Dupleski v MB.
Edit: veliko boljsa kot "kitajske" restavracije, ki jih imajo povecini otroci "nemskih" kitajcev, da imajo oni in njihova familija kaj za delat
Se bi včasih zelo strinjal s tabo, a zadnjih dvakrat slaba izkušnja, tako da me ne vidijo več. Vse močno preslano (juha, solata, glavna jed), okus po temni sojini omaki. Losos smrdljiv, verjetno že dolgo v hladilniku. Le spomladanski zavitki so še zadržali nek nivo. Cen pa niti ni treba omenjat.
Invictus ::
Kitajske restavracije v Sloveniji niso nič posebnega, ker večino stvari lahko pripraviš doma v pol ure. Pa še brez tistega politega lepila za tapete po vsej hrani ...
Sam že nisem bil v Kitajski kar nekaj časa in me najbrž še nekaj časa ne bodo videli. Slovenske kitajske restavracije so precej zanič. Vse so iste in nimajo nič posebnega na meniju.
Meni so postale bolj všeč vietnamske, korejske in japonske restavracije. Sam jih pri nas ni.
Sam že nisem bil v Kitajski kar nekaj časa in me najbrž še nekaj časa ne bodo videli. Slovenske kitajske restavracije so precej zanič. Vse so iste in nimajo nič posebnega na meniju.
Meni so postale bolj všeč vietnamske, korejske in japonske restavracije. Sam jih pri nas ni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Kitajske po Sloveniji niso vse iste. Lahko te peljem v Izolo v Makao, in pol na isto jed v Koper v Peking in je razlika kot noč in dan.
V Pekingu so cene primerljive Makau, le da so v Pekingu dosti večje porcije in hrana je bolj okusna in kvalitetneje narejena. Pri obeh sem veliko jedel na bone (v Izoli ko sem bil na praksi in v Kopru, ker mi je 200m stran) in poznam. Dobiš pa v Pekingu tudi na bone ogromne porcije, prav tako normalno ko naročiš je hrane za dve osebi za enega. Če se bo kdo kej šetal po obali mu vsekakor priporočam it do šalare (nasproti Cimosa), je pa problem, ker je vedno gužva tam.
V Pekingu so cene primerljive Makau, le da so v Pekingu dosti večje porcije in hrana je bolj okusna in kvalitetneje narejena. Pri obeh sem veliko jedel na bone (v Izoli ko sem bil na praksi in v Kopru, ker mi je 200m stran) in poznam. Dobiš pa v Pekingu tudi na bone ogromne porcije, prav tako normalno ko naročiš je hrane za dve osebi za enega. Če se bo kdo kej šetal po obali mu vsekakor priporočam it do šalare (nasproti Cimosa), je pa problem, ker je vedno gužva tam.
[D]emon ::
Running sushi & vok je v Supernovi. Nikjer drugje pr nas nisem videl da bi bil samostojno running sushi.
http://moysushi.si/moy-bar
Stara Ljubljana. Tista zadeva v Supernovi je sranje od sranja.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Bananovec ::
Vsaj za japonsko vem, da je (Maribor).
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
Regards, Apple
Regards, Apple
Mi hodimo v Trst v Japonsko. Sicer še nisem bil ampak bom šou v kratkem.
r3dkv1c4 ::
Paše vsake tolko spremenit malo hrano. Al so to domače jedi (regijske), Slovenske jedi, južnjaške jedi, mehiške, kitajske, japonske, ...
r3dkv1c4 ::
Mišljeno je bilo v sklopu društva (zato z MI).
Grumf ::
Do tell more...
Sam vem samo to, da imajo kitajci okrogle, japanezarji pa oglate palčke. (ali ravno obratno?)
V bistvu ne eno ne drugo :) Kitajci imajo konce (tam kjer primeš hrano) debele, japonci pa tanke, skoraj v špico. Po pravici povedano imam raje japonske.
Mah vsaka od teh japonskih verig privleče sabo celo nabavno verigo plastike za okraske itd. in seveda tudi različne paličice. Če malo več hodiš v kitajske restavracije ugotoviš, da imajo skoraj vse en tip razen ena v Šiški (čez obvoznico nekje zaviješ levo in nekam med hiše) in če se prav spomnim ena na Litijski (ki je imho najboljša kitajska restavracija v Ljubljani).
Sicer pa ti bi osebno bolj priporočil Indijsko, vsaj meni je bolj pri srcu, mogoče sem se že prenažrl kitajske hrane :)
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grumf ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Restavracije OBALAOddelek: Loža | 4947 (3532) | Bikica195 |
» | Chinese food - rad bi čim več mesaOddelek: Loža | 1412 (752) | Aquafriend |
» | Polinezijski tattooOddelek: Loža | 1431 (973) | MIHAc27 |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27099 (21145) | dukedl |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16664 (14265) | Brane22 |