» »

Krofi Trojane

Krofi Trojane

Temo vidijo: vsi

tony1 ::

Tukaj se bom navezal na sosednjo temo, kjer debatiramo o EU predpisih, ki so požegnali gradnjo drkovoda C0.

S T. krofi je vse v redu, ker ustrezajo vsem predpisom in imajo SQ certifikat:
a) ne delajo jih več z mlekom sosednjega kmeta pač pa iz mlekarne, ki ima točno iz recepta predpisan % homogenizirane maščobe
b) vsak dan odpeljejo v predelavo vse tisti dan pregreto olje.

Ne razumem, kako bi z njimi bilo lahko kaj narobe. Sve je po propisima.

kriptognoj ::

Tradicionalno za pustni torek gremo ob 4. vjutro za Trojane po 48 kosov! Tako bo tudi letos. Pojem pa na ta dan okoli 10 komadov.

kixs ::

Nazadnje sem Trojanske jedel pred kaksnimi 6 leti. Nek dogodek je bil in so bili "zastonj". Svezi so bili takrat res dobri. Ko bi bili vedno...

silak ::

saj so. ravno zadnjih pet let in pol so super. :)

Moti me, da so malce preveliki in potem poješ 3 ali 4 in si že zelo napet. Dočim lahko domačih poješ 10 in ne čutiš še nobene tenzije.

Ganon ::

Kaj pa tole?

mojsterleo ::

Ganon je izjavil:

Kaj pa tole?

Bil sem v treh Šparih (supermarketih), v nobenem niso imeli teh krofov. V enem trgovka sploh ni vedela, da to obstaja. V drugem sploh niso imeli nobenega krofa na polici, v dveh so pekli samo Šparov 4-pack. Sramota od Špara.

Zgodovina sprememb…

Točno o tem sem razmišljal. Če grem zdajle v trgovino, teh krofov ne bo nikjer. :))

gruntfürmich ::

sem si privoščil don-don krofe (mečkatorjevi so izgledali bolj ubogo), tehtal med klasiko in čokoladni obliv-vanilijeva krema. izbral slednje. jutri pa klasika na tržnici in tudi upam da kvaliteta.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Bil v sparu, imajo provansalske. V polovični velikosti običajnega krofa. Ne, hvala. :))

Danes sem bil v Supernova Mercator Šiška v Lj. Nočem delati nekih reklam pa vseeno ker je čas krofov in tema o krofih.... Dondonovci imajo štant in pečejo sveže krofe. S paketkom sem šel v bližnji kafič in lahko rečem da so bili še topli zelo okusni. Cena je 1,29 za krof.

d0rK ::

Rašica, zelo dobri. Sem pa imel srečo da nisem preveč čakal pa še parking sem dobil pred pekarno. Une reve k so šle skoraj okoli bajte v vrsti, z avti nasranimi po pločniku pa... Not so much.

4 pojedel, 8 potalal, to je to za letos.

Ganon je izjavil:

Bil v sparu, imajo provansalske. V polovični velikosti običajnega krofa. Ne, hvala. :))

začni raje gledat na kvaliteto kot kvantiteto.

Saj gledam. Jutri bom jedel sveže, pečene doma.

Ganon je izjavil:

Kaj pa tole?

Na prejsnji strani:

kixs je izjavil:

Danes sem sel v Spar in Hofer:

Spar provansalski - so mansji, dovolj masten in dovolj file. Marmelada ima zelo dober okus po marelicah. Na zalost je bil precej mrzel in tudi posip se je stopil.
Spar postrezni 80g - nic posebnega, tezko bi rekel, ce je kaj boljsi od 4-packa. Trgovka je rekla, da niso isti.
Hofer 60g pakiran po deset - testo okusno, vendar premalo marmelade.
Hofer standardni krof - mi ze standardno ni vsec okus marmelade.

Doma sem potem pojedel se drugega in lahko recem, da je najboljsi kompromis med ceno in kvaliteto. Lahko bi bili vecji, ker res samo dvakrat dobro ugriznes.

kuglvinkl ::

d0rK je izjavil:

Rašica, zelo dobri. Sem pa imel srečo da nisem preveč čakal pa še parking sem dobil pred pekarno. Une reve k so šle skoraj okoli bajte v vrsti, z avti nasranimi po pločniku pa... Not so much.

4 pojedel, 8 potalal, to je to za letos.

Cak, 4 si utolkel od suba?
Your focus determines your reallity

Od suba? ;) 4 te iz Rašice sm.

od šuba = takoj = verižno :)

kixs je izjavil:

Doma sem potem pojedel se drugega in lahko recem, da je najboljsi kompromis med ceno in kvaliteto. Lahko bi bili vecji, ker res samo dvakrat dobro ugriznes.

Priznam, niso izgledali slabi in po opisu sodeč bi moral biti dober, je pa tako, kot si rekel, za dvakrat ugrizniti. Mini krof.

kuglvinkl je izjavil:

od šuba = takoj = verižno :)

Priznam da nisem še slišal za ta izraz! Nisem jih enega za drugim, kje. Tekom dneva, ko se je prejšnji že polegel.

Matejjjjj ::

jutri gremo na domače krofe, iz domačih jajc, z domačo marmelado. lahko jih pojem 30 na dan... še boljši so, ko odstojijo, zaradi jajc potegnejo vlago in so še okusnejši, sušijo se pa ne. kupljenih ne jemo.

Zgodovina sprememb…

Matejjjjj je izjavil:

jutri gremo na domače krofe, iz domačih jajc, z domačo marmelado. lahko jih pojem 30 na dan... še boljši so, ko odstojijo, zaradi jajc potegnejo vlago in so še okusnejši, sušijo se pa ne. kupljenih ne jemo.

Bodi vesel da ti še nekdo dela doma krofe. Ko tega izbranca ne bo več, ti bomo pa z veseljem izrekli dobrodošlico v klubu jedcev kupljenih krofov.:D

donvito ::

Je kdo probal veganske od Mlinotesta?

mailer ::

Danes pekel prvič doma. Mat zavija z očmi, ostal ne bo nobeden. :))
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Sem sel se v Maxija. Ce je Rasica close to perfection, je Maxi komaj 6. Lahko pa da je bil bad batch.

donvito je izjavil:

Je kdo probal veganske od Mlinotesta?

Sem probal… sicer ene 2 tedna nazaj, ko so bili v Lidlu s popustom pred iztekom. Spomini so pozitivni. Tako da si kar privošči.

IL_DIAVOLO ::

Cakam, da pridejo na mizo. Nekaj ze disi po bajti. Verjetno bo vsak cas.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

silak ::

Danes sem kupil krofe v Alenkini Špajzi v Gornji Radgoni. Top shit. Je pa danes že zaprto. :)

Vceraj sem sprobal se krof od Rasice. Velik. Testo zelo okusno. Marmelade veliko, ampak samo na enem koncu. Dejansko prevelik krof, ce imas filo samo na enem koncu. 3/4 krofa jes samo testo. Morda se le malekost prevec mastni.

Probal sem se v Jagerju ptujske krofe z vanilijo in mislim da visnjevo marmelado - dobri. Ter ptujske z borovnicevo marmelado - marmelada ni ravno po mojem okusu in tudi ni je dovolj.

rogi2010 ::

Jedel par dni nazaj krofe v Ikei (Celovec). 1.2 eu mislim da, luštni, ne mastni, marmelade dovolj, celo ven pritekla, ko si ugriznil. Prijetno presenečen. Če jih imajo v naši in kakšni so, pa ne vem.

Meizu ::

Avstrijci morajo vsaj krofe dobre narest, če imajo že kafe popolnoma zanič. :))

mtosev ::

Danes sem vzel krofe v Mercatorju pa so kr dobri.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

WizzardOfOZ ::

kixs je izjavil:

Vceraj sem sprobal se krof od Rasice. Velik. Testo zelo okusno. Marmelade veliko, ampak samo na enem koncu. Dejansko prevelik krof, ce imas filo samo na enem koncu. 3/4 krofa jes samo testo. Morda se le malekost prevec mastni.

Glede na to, da je vrsta za krofe vsaj 100m dolga pred "štacuno", jih ne more speči toliko vnaprej in se pečejo sproti. Tako da se še ne odcedijo dovolj, ko se že prodajo. So pa okusni, res okusni.

Pa ne parkirat na pločniku tam naokoli, ker policaji pridno pišejo kazni tam parkiranim. Raje v kako sosednjo ulico (tam okoli cerkve), kjer je še dovolj placa, da ne boste po nepotrebnem davka na neumnost (kazni) plačevali.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Še malo in grem na Trojane po 48 kosov. Čez 4 ure. Upam, da dobim vsaj 60 kosov za 48 kosov.

PacificBlue ::

Približno dvajset let nazaj, smo s frendi bili na enem partyu. Pa sedimo po žuru v avtu, polni vsega samo hrane ne. Ura 5 zjutraj, kje boš dobil kje zdaj za jest. Pa se spomnim, da imam slučajno v avtu vrečko polno krofov. Tistih klasićnih, brez marmelade. Prejšni dan sem bil na obisku pri stari mami, pa sem jih pozabil potem iz avta vzet.
V kontekstu te teme, vsi frendi so rekli, da tako dobrih še niso jedli. Pa tudi men se je tako zdelo:D
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

BorutO ::

Trojanski krofi so daleč od najboljšega. Sem velik ljubitelj krofov. Moja mama jih od nekdaj praži doma večkrat na leto, in ko jih naredi, po navadi vse sam pojem, ne pridejo drugi zraven. Ampak razen domačih, so najboljši kupljeni krofi v trgovini Jager, vanilijovi. Drugače pa Spar je par let nazaj imel odlične krofe, isto vanilijove, ko so imeli čokolado na vrhu in notri vanilijo, ampak potem so s časoma po čokoladi natrosili kokos, in so nagravžni. Kokos ne paše na krof.
Mi, ko gremo mimo, pa če smo lačni, se ustavimo na Trojanah, kupimo tri krofe, to pa je to. Jaz pojem celega plus od žene še četrt, ker ne poje celega, pa tamala dva se matrata skupaj z enim, ki ga itak ne pojesta. Niso več neki presežek, dobri so samo topli in to marmeladni. Najbolj nagravžni so čokoladni, z vanilijo pa še nisem probal, ker morejo gor imeti ta smotan kokos.

Drugače, Ptujske pekarne delajo odlične slaščice. TOP!

Fsegula62 ::

Pa še moje mnenje

Da primerjamo sveže krofe, se pravi pečene iz zaužite znotraj istega dneva.
So mi Trojanski absolutno NAJSLABŠI, če gledamo malo vsem poznane večje ponudnike.

Je še kakšna lokalna pekarna slabša ampak te, ne štejejo.
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

juroz ::

trojanski so zanič. pretrdi, preveliki.

Danes sem spet vzel provansalske v Sparu in obicajne ptujske v Eurospinu. Samopostrezno imajo v Eurospinu tudi od Mlinotesta, ki so tudi dobri. Ampak danes so jih imeli se napol zmrznjene in jih nisem vzel :((

jst sem pa zjutraj vzel od radio 1 (morda od mlinotesta?), na šihtu pa so bili od mlinotesta.

IL_DIAVOLO ::

Je pa zanimivo, kako radi omenjate polnila. Jaz pa najraje pojem svez krof brez vsega.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

feryz ::

Takole so me danes zasuli s krofi v firmi. Oboji domači in oboji dobri.

No, pa me že nekaj napenja. Zgleda, da je bilo enostavno preveč za en dan.

donvito ::

kriptognoj je izjavil:

No, pa me že nekaj napenja. Zgleda, da je bilo enostavno preveč za en dan.

kriptognoj je izjavil:

Tradicionalno za pustni torek gremo ob 4. vjutro za Trojane po 48 kosov! Tako bo tudi letos. Pojem pa na ta dan okoli 10 komadov.

se ti zdi čudno.? :|

Magic1 ::

Krofov dokler gre, potem pa k zdravniku po zdravila. Imajo danes za vse. Sej so đabe.
Magic

c3p0 ::

Al pa po rimsko, izbljuvaš in dalje.

Gregor P ::

Poskusil danes, no včeraj, te Sparove provansalske krofe, so manjši, sladko-mastni, z dovolj marmelade (je že skoraj bolj fino pecivo kot pa krof); me pa po okusu čisto spominjajo na tiste Žitove mini krofe.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

trgovinske industrijske odpadke morate jesti zelo po pameti.
z domačimi pa se lahko nažirate - ampak če so pravilno narejeni, kar pa znova ne velja za 90% slovenskih gospodinj.

Gregor P ::

Sezone je konec, le toliko da zapišem nekje; sem kupil za backup tisti paket 4-ih Hofer krofov in mi ni bil všeč njihov okus oz. so imeli nek priokus, ki ga ne znam določiti. Ampak so pa zato zdržali dva dni brez težav, tako da sem zadnjega lahko pojedel tretji dan od nakupa in ni bilo velike razlike v okusu - ne vem, katera kemija je v igri:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PacificBlue ::

Additivi pa konzervansi. Bodi pozoren, če boš dobil kake izpuščaje:)
Pri nas so v službi delili krofe pa sem dobil tko suhega da ,če ne bi bilo marmelade bi se mi verjetno zataknil v požiralniku.
Sem pa pojedel letos samo kakih 6-8 krofov vsega skupaj. Skoraj nč no.
I’m out.
:3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Najslabše restavracije/gostilne v SLO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9215089 (3215) starfotr

Ukrepi za 90% precepljenost

242292 (2151) PrihajaNodi
»

zakaj se reče trojanski konj ne pa trojski konj? (strani: 1 2 )

6410468 (8162) mikhaair
»

Funkcionalna nepismenost ljudi (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7317987 (15477) harmony

Več podobnih tem