» »

RADEON9500 PRO tukaj ali ne?

RADEON9500 PRO tukaj ali ne?

Zlotnik ::

No dajmo že povedat ali je RADEON 9500 PRO že v SLO ali je tisto pri mlacomu en veeeeeeelik nateg™??Naj raje počakam do januarja?Jast ib rad comp kupil že zdej sam kaj k ne vem kaj je zdej z 9500pro :( :(

kuglvinkl ::

In se ti zdi, da si moral to vprašati v novi temi?

Radeon 9500 PRO in 9500NEPRO ;)
Your focus determines your reallity

boštjan ::

osebno sem jim mail poslal in so mi rekli da majo 9500pro od atija in ga lahko takoj dobim,s hitro pošto celo.je pa cena 73k dosti preveč,če veš da jo v avstriji za 205€ dobiš+ptt(te ne pride 73k)

AtaStrumf ::

Tudi meni so rekli, da ga imajo na zalogi, samo je za moje pojme predrag. V bistvu naj bi bil konkurenca GF4Ti4200 in ne 4400 oz 4600, tako da mislim, da je njegovo pravo mesto tam od 50-60k. Prej se ga ne splača kupovat, sam k se ti mudi, boš pač moral razkirat tisitih "par" jurjev več.

boštjan ::

naj te popravim,radeon9500 je konkurenca Ti4200,9500pro pa je resna konkurenca Ti4600.in glede na to kolko stane 4600,se splača kupit 9500pro,samo če pogledaš na cenike v evropi pol se tega radeona ziher ne splača pri nas kupit.

AtaStrumf ::

Radeon 9500Pro je nekje vmes med 4200 in 4600 in ne more biti konkurenca 4600 ker kot najbrš tudi sam veš 4600 noben ne kupuje več. Ta model je predrag za to kar ponuja in je bil zanimiv le od začetka ko ni bilo nič drugega, tako da cenovno mu 9500Pro ne sme konkurirati, po performansah pa ga včasih prehiti včasih pa tudi ne, tako da ga po celi črti ne povozi in glede na ceno mu tako ne more nevem kako uspešno konkurirat. V bistvu gre za približno isto sranje za približno isti denar (če gledamo cene pri nas), zato pravim da mora cena še pasti na 50-60k (cena dobre 4200) pol bo pa 9500 Pro na pravem mestu (cenovna konkurenca 4200, ki jo večinoma nasuje) in to se bo pa pol prodajal.

R9500 pa ni konkurenca niti Ti4200. To je pa ATI-jev model za nategovanje folka.

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

atastrumf,slike ni.
glih glede cene/performance se r9500pro splača napram 4600.medtem ko 4200 totalno povozi.geforceu pa zmanjka sape ko FSAA in Anisotropic filter vklopiš.
kar pa se 9500vs4200 tiče,pa raje 4200(kaki otes kupim za 50k,kot pa 55k za 9500).
cena 9500pro pri nas še ne bo tako hitro padla,ker tudi 9700pro še drži neko konstanto,mogoče bo padla ko začnejo s prodajo 9700.

morphling1 ::

Boštjan, ja povozi 4200 če ta dela na default 250/513, če pa jo vsaj malo naviješ recimo na enakih 275/275, je sicer Ati še vedno dostikrat hitrejši, ampak niti slučajno ne povozi 4200 (oz. tu potem govorimo o hitrosti 4400). 3dmark in starejši špili je GF4 skoraj vedno hitrejši, dx8 špili, recimo UT2k3 je pa Ati hitrejši. AA do 2x je GF4 čisto konkurenčen, ko preklopiš na 4x je Ati vedno hitrejši. Aniso pa tako in tako ni za GF4 kartice saj zaradi bolj natančne metode pobere preveč moči in jo totalno zabremza. AA je zame brez veze, ker je špil lepši pri višji resoluciji, kot pa nižji z AA, aniso je sicer lepo za videti samo pri dinamičnih igrah to skoraj ne opaziš. Tako da GF4 še zdaleč ni za odmet, saj so cene 128 MB verzije po tujini okrog 50$ nižje kot 9500pro kar je lepa razlika. Velika prednost zame je pa še vedno kavliteta Nvidia driverjev, Ati kljub temu, da se trudi mi nekako še ni uspelo narediti driverjev, ki bi bili brez napake. Vedno nekje nekaj pridobiš, zraven pa cel kup stvari pokvarijo.
Nima pa slabe cene za 66k sit je za premislit sploh v primerjavi s 4400, podpora dx9 je tu, kar sicer ne bo veliko koristilo razen novi 3dmark, ker špilov ne bo v večjem številu še lep čas, GF4 4200 je tako zame še vedno najboljši nakup. (pri nas mogoče še ni takih razlik v ceni kot zunaj)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

saj to sem mislo ,da maš 4200 na default.res pa je da če kupuješ 9500pro od sapphire in 4200 v tujini je cena za 4200 za kakih 20€ razlike,medtem ko je pri nas debelih 20k8-O .
sam sem se odločo za 9500pro od sapphire in mislim da ne delam napake.
glede gonilnikov pa se bo tudi ati pobral oz.ni več tako porazno.razen z zadnjimi catalysti 3.0 so ga nekaj zafurali,drugač pa 2.5 kar lepo delajo.

morphling1 ::

Ja Saphire Tech bo verjetno tudi pri nas cenejši ko bo dobavljiv, v Mlacomu imajo original build by Ati. Tako da za 128 MB v primerjavi z GF4 cenami pri nas, je kar OK cena, tujina pa zaenkrat je kar nekaj cenejša. Samo jaz glede na to, da bi to kartico hitro kaj modificiral skoraj nujno rabim garancijo pri nas, saj ne da bi bila kriza s tem kar delam, samo sem lahko miren, da ne bom imel problemov če bo šlo kaj narobe. Ker če imaš enakrat kartico kupljeno zunaj in se ti slučajno zgodi, da crkne imaš problemov še pa še in hitro ti stroški narastejo do tistih, ki si jih imel pri nas. To je zame velik minus nakupa v tujini, zato tam kupujem samo take stvari za katere sem prepričan v dobro delovanje, ali pa da mi je vseeno za garancijo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

glede garancije maš popolnoma prav,no saj mam časa do konec januarja in upam da se bodo cene tudi tu kaj znižale

Zheegec ::

Mlacom ziher nima built by ATI, ker ATI v Evropo že dolgo (nekaj mesecev) ne izvaža grafičnih, poleg tega pa ATI tudi (po zgledu nVidie) prenehuje z izdelovanjem celih grafičnih, tako da je tista kartica samo "ATI certified". Mlacom kot Mlacom :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Sicer off topic, ampak sem ravno prebral en test novih detonatorjev 42.01 in so v primerjavi z dobrimi 40.72 v 4xAA ter 8x Aniso, do 20% hitrejši (UT2k3) in to je to, zakaj jaz pravim da je Nvidia še vedno zakon, ker njihov software team je neprimerno boljši od Atijevega.

edit: ALIEN3001 , Mlacom ima 100% build by Ati ker jih ne dobi iz Evrope, ampak uvozi direkt iz ZDA.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

alien,ne vem meni so rekli da je pristen BBA,lahko pa je natega

jos69 ::

Omenil bi samo to kako so(ste) nekateri odgovarjali na vprašanje katero grafično kupiti - v stilu :"počakaj teden,dva(v resnici mesec,dva) pride radeon 9500 ,ful dobra kartica cena bo okol 40k,ugoden nakup ...bla...bla
Kakšen nasvet bi bil zdaj ?
Počakati da cena pade .... dva meseca...
Potem bodo že nove kartice na pomolu...itd,itd...

morphling1 ::

jos69 ne vem kdo ti je to svetoval, ampak pretirano čakanje ni nikoli rešitev, saj je vedno kaj novega pred izidom. Vprašat se moraš koliko si pripravljen dati za kartivo, potem nikoli se ne splača kupovati najnovejše hi-end robe. Ker kmalu pridejo cenejši modeli s podobnimi zmogljivostmi, zame je trenutno še vedno best buy za okoli 40k GF4 4200 , če ti pa rata kje najti ne dosti dražjo verzijo s 128 MB spomina bi potem to vzel. Za okoli 30k sit je tu 9000pro oz. še bolje kak primerek 8500 če ga še najdeš (pazi na ddr spomine da ne bodo počasnejši od 4ns).
Kar se pa tiče slepih optimistov, ki mislijo da bo s prihodom GFX-a cena 9700pro padla za 50% se pa tako motijo, da ne morem verjet. Kje zaboga vam je logika, da bo najboljša Ati kartica 50 in več procentov cenejša od najboljše Nvidia kartice. Ti modeli imajo najhitrejše spominske čipe 8 ali v celo več plasten pcb, kar pomeni drage komponente in drago izdelavo. Firme raje nehajo izdelovati te modele, kot pa jih prodajati, majhen padec cen je samo posledica poteze proizvajalcev, da se znebijo starih zalog. Lep primer je GF4 4600...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zheegec ::

Boštjan; kolikor vem, ATI sploh NE dela Radeonov 9500pro/nepro, ker itaq opuščajo proizvodnjo grafičnih, tako da so naredili nekaj testnih primerkov in konec.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Ah dej ne govori traparij.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Bwaze ::

Tole s čakanjem na kartice je res bolj traparija, bolj ko razmišljam o tem. Sicer sem do nedavnega še sanjaril, da bom kupil ATI Radeon 9500 Pro preko pošte v Avstriji ali Nemčiji (čeprav s tem nimam nobenih izkušenj), pa bom takoj januarja ob nakupu računalnika kar lepo pri nas kupil 9000 Pro. Za kakšno leto bo čisto dobra (čeprav je le malo cenejša kot 9500 Pro, hm hm), potem bojo pa že Nvidiini FXi poceni.

boštjan ::

alien,zdaj pa že res traparije govoriš.Ati še vedno izdeluje kartice le da jih ne izvaža v evropo,kot vidimo pa je mlacom direkt it USA ali kanade uvozo.In od tod tudi cena 70k.ni mi pa jasno kako to da je sapphire 9500pro cenejši za 20€ od firm HIS in hercules.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

jos69 ::

morphling1 : poplnoma se strinjam s teboj.
To glede čakanja sem mislil bolj na druge topice na forumu.
Zame je cca 35k za grafo vsakih 9-12 mesecev čisto dovolj dati in kupiti v tistem trenutku, ko se pač odločiš ,da boš zamenjal kartico vzeti takšno z najboljšim razmerjem price/performance.
Čakanje na boljše in cenejše....lahko postane večno.

boštjan ::

to kar je jos omeno sem tudi jaz že parkrat opazo,da nekateri na enih forumih kar tja v 3 dni govorijo,da z izdajo novega gforca bo 9700pro cena padla za tak% da bo dosegljiv večini.mislim res smešno.pol lahko pričakujemo 9000pro za 5000sit tudi.

morphling1 ::

boštjan, kater firma je pa HIS mogoče misliš FIC ? Kar se tiče primerjave Herculesa in Saphire, je pa tko Hercules je zame na nivoju Atija- oz mogoče celo boljši, izbira komponent je pri njih vedno dobra, tako da se običajno njihove kartice zelo dobro navijajo. Čeprav Saphire niče ne fali, samo včasih je tako da tudi če imajo enake čipe se en malo bolj navija, ker si lahko recimo hercules zagotovi najboljše serije memory chipov Saphire pa vzame vsako (to je sicer bolj špekulacija, ampak recimo da drži) malo bolj ekskluzivne so te kartice pač, če pogledamo samo 9700 pro ima Herc pač modri pcb, pa bakren hladilnik, take malenkosti dvignejo ceno, Saphire je vedno kopija Ati referenčnega designa, Hercules pa včasih naredi kaj po svoje, izkušenj imajo dovolj saj ne smeš pozabiti da so oni pionirji na tem področju.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

matter ::

Boštjan kje pa misliš nabavt 9500 pro?

krneki ::

Če kdo trenutno kupuje R9500pro jih majo pri pchandu na ceniku po 58700 sit.

StarY ::

Pr PChandu je tisto v bistvu navaden Radeon 9500, ne PRO... napaka pac.
Preveri, pa bos videl.

StarY ::

HIS pomeni "Hightech Information System Ltd."

mas jih pa tlele:

http://www.hightech.com.hk/
http://mirror.ati.com/technology/certif...

boštjan ::

morphling mislo sem HIS in tule je link za kolko se ta kartica prodaja.No saj je od sapphire podobna cena,samo pri tej nemški trgovini je zelo poceni retail verzija.vsepovsod je bulk verzija okoli 200€.
matter,poglej drugi link in tu jo mislim kupit.
tisto v pchandu pa je napaka,drugače bi jo jaz že kupo.

AtaStrumf ::

Tazadnja cena za 9500Pro pri Mlacomu je 67 k SIT, kar je že bolj všečno, samo jaz vem, da iz GF4Ti4400, ki se za šalo navije na skor 4600 (295/650 vs. 300/650 od Ti4600) niti slučajno ne mislim preiti na 9500Pro, ampak le 9700, če se odločim, ampak zaenkrat 9700 še ni na zalogi, zato bom z odločitvijo še malo počakal.

Za tiste z slabimi grafikami pa je pomoje še vedno cenejše kako ugodno Ti4200 64MB z dobrom RAM-om kupit in navit kolikor gre, torej koga sploh cilja 9500Pro s svojimi trenutnimi cenami?! Edino tiste ki bi sedaj kupili 4400 ali pa 4600, ki pa jih pomoje ni prav veliko. To je samo začetna cena, da vidijo kolk jih bo nasedlo, pol pa pride tista prava dolgoročna cena.

Recimo 200 evrov je pa super cena, če je resnična in vključuje davek. Nekaj takega računam, da bo koštal tudi pri nas ko cene padejo, plus mogoče kakih 10-20% več odvisno od modela, OEM/Retail ipd.

Zgodovina sprememb…

morphling1 ::

Finta je tud kako velik razpon imajo cene v Evropi, 200 eurov je Saphire 9500pro , če pa hočeš recimo Herculesa pa je najcenejši 275 eurov najdražji pa že 320 .Tako da glede na to da imajo v Mlacomu original in potem nimaš zezanja s nakupom zunaj je to kar dobra cena. Čeprav mene osebna ta kartica tud ne mika glede na to da imam zdaj GF4 ki mi dela na 350/650, zna bit pa mogoče 9700 počasi ok nakup, ker je ful boljša od 9500pro in kar nekaj cenejša od 9700pro, dala se bo pa zelo dobro naviti, malo manj z ramom samo tu zadevo rešuje 256 bitov tako, da glede prepustnosti karti ni ravno podhranjena. Recimo Saphire 9700 je najceneje za 326 eurov, Hercules pa 362 eurov, sicer pa jaz čakam na GFX da vidim kakšni modeli bodo na izbiro ter kakšna bo cena. Če bodo pa 9700 še kaj padla pa toliko bolj, ker jaz vem kaj 9700 skriva v sebi z navijanjem (volt mod + voda)>:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

vseeno mi je 17k več za original BBA dati preveč,če ga tu dobim za 200€ pa še dol mi ga pripelje.sem pa vido da majo mlacomovci tudi že 9700 in cena je 83k.

morphling1 ::

Ma ne saj za 200 eurov je to ful dobro, sploh če jo boš dobil pripeljano na dom.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

saj zato se mi tudi gre.mogoče veš koliko bi koštala poštnina iz münchna,če mi je ne bi mogla sorodnica pripelat,zraven bi še kupo napajalnik in pol vse to prek pošte v slo.

morphling1 ::

Yikes poštnina pa zna biti velik strošek , sploh za napajalnik ker je težji. Cena je zelo odvisna od načina pošiljanja. On-line štacune imajo grdo navado pošiljati exspress pa še kakšna zavarovanja, tako da te potem včasih poštnina pride več, kot pa to kar kupuješ.
Samo če bo to sorodnica sama šla na pošto in lepo poslala na nek normalen način, bo to bolj normalno, še vedno pa ne poceni računi okrog tam do 40 eurov skupaj z napajalnikom. Problem pa lahko postane, ker bo ta paket ratal zanimiv za carinsko pošto...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Navijanje
89041229 (23627) sharp
»

Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro ali Enmic HIS Excalibur Radeon 9500 Pro?

Oddelek: Kaj kupiti
451712 (1229) falotXP
»

GF4200 vs R9500pro

Oddelek: Kaj kupiti
341948 (1444) koyotee
»

Radeon 9500 PRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
855595 (3965) Klemenn
»

ATi vs. nVIDIA

Oddelek: Kaj kupiti
312090 (1431) San

Več podobnih tem