» »

ATi vs. nVIDIA

ATi vs. nVIDIA

DJ-Ayi ::

ATi vs. nVIDIA to je zdaj vprašanje?

Kolega si je kupil RADEONA 8500le, vsaj mislim da je LE, v comtronu za 33k SIT. Pa mu Full dobro piči.

Jaz pa sem v dilemi, kaj kupiti, al isto kot ma on, ali pa rajši malo našparam pa si kupim GeForce4 Ti4200?


PLEASE HELP!!!
>>>>>>>>Hear the music deep inside!<<<<<<<<

undefined ::

Privarčuj za Ti4200 128MB (43k). Se splača.

Thanatos ::

vedno se splača še mal počakat. :D ne resno potem ko boš mel pa denar za GF4Ti4200 bo pa že Radeon 9500 vzun boš hotel pa tega kupt. ma ne vem sam se odloč in živi za danes 8-)

monster-x ::

če bi bil na tvojem mestu bi vzel gf 4 ti 4200. sam pol ko pride r 9500 bo baje stal tm okol 40k. če hočeš boljšo grafiko šparaj, če bi pa rad takoj mel pa pač kupi r 8500 le

DJ-Ayi ::

Ali bo Radeon 9500 (PRO) boljši od Geforce4 Ti4200?
>>>>>>>>Hear the music deep inside!<<<<<<<<

undefined ::

> Ali bo Radeon 9500 (PRO) boljši od Geforce4 Ti4200?

Za DirectX 9 igre da, za DirectX 8.1 igre ne. Za OpenGL ne in za aplikacije, kot so 3DSMax, tudi ne.

ZeeDee ::

Jst sm kupu 9000pro...hitrost je kar je, ampak kvaliteta slike v winsih je za razred bolša od nvidije (sem probal nvidijo na istem monitorju). vzami atija (alpa mamo;)
Bulš taku ku drgače

madviper ::

Jes se strinjam z ZeeDee-jem! Kup Radeon 9000Pro 128 MB Ram od Herculesa! Stane mal več ampak šiba ko raketa>:D! Sprobano in primerjano z drugimi grafičnimi! Torej vzam 9000Pro zdaj al pa potem 9500! Slika je super:D !!!
I'd like to do something crazy!

DJ-Ayi ::

Mislim da bom počakal na ATi Radeon 9500, samo ne vem katero različico: navadno ali PRO?
>>>>>>>>Hear the music deep inside!<<<<<<<<

Zheegec ::

IceMan: R9500Pro bo prav gotovo POVSOD boljši od GF4 TI4200. Od GF4 TI4600 pa je tako kot si napisal. Če govoriš o 9500PRO. 9500 brez Pro bo pa zelo izenačena z GF4TI4200. Daj malo teste glej, pa računaj da bo še malo hitrejši R9500, kot je na teh testih, saj je na teh testih bila R9700Pro kartica, gor pa naliman R9500Pro proc.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

DJ-Ayi ::

THNX! :D
>>>>>>>>Hear the music deep inside!<<<<<<<<

undefined ::

Se oproščam, Alien ima prav. Ne vem kaj sem enkrat gledal, mogoče test 9000Pro? Hm, anyway, 9500Pro je hitrejša od Ti4200. Še vedno pa drži, da je manj "kompatibilna". Lep primer je NFS6, kjer bodo ATI imetniki morali počakati na patch.

freejack ::

Tut jst sn že razmišljal, da bi si kupil ATIja, vsaj 8500 Radeona, sam dokler bo podpora s strani ATIja za grafične taka kot je, teh kartic še povohal ne bom.Žal je tko, da je so Radeoni hitri, celo dosti hitrejši od kateregakoli GF, ampak so gonilniki totalni podn. Sram jih je lahk.Sn glih zadnjič gledal en starejši test, kjer je Radeon (ne vem kater, mislim da 8500 al 9000) v igrah, pr Win98 dosegal večinoma po 60FPS več kot v WinXP. :\

undefined ::

> sam dokler bo podpora s strani ATIja za grafične taka kot je, teh kartic še povohal ne bom.

Ni tukaj kriv ATI, krivi so razvijalci. Namreč ti so se odločili podpreti NV namesto vse ostale firme enako. Doom III bo definitivno najbolje tekel na ATIjevih karticah.

San ::

Spet te štorije o gonilnikih. Od takrat je preteklo dosti vode in stvari so že kar zelo poštelane.
Ko so prišli XPji ven, je bilo za mnogo hardwarea stvari pač še napisat, ker Veliki so že predhodno dobil XPje, da so lahko dokaj hitro napisal driverje.
In kdo je takrat sploh omenjal Ati? Noben.Sem pa prepričan, da se ne bi Ati blamiral z enim hardwareskim Pitbulom, ki bi imel možgane kure. Tko da si ti na zgubi, če ga dol porivaš. Pač, preveč bereš, a premalo izkušenj.
Poleg tega pa so barve RESNIČNO mnogo bolj žive od nVidie, to je preverjeno in meni ni zanemarljivo dejstvo.

Za 9500/Pro in 9700 pa je vse še ZELO prezgodaj, da bi kle čvekali, kako bojo kej letele. Zdejšnji Frankenštajni me niso preveč prepričal in so naredil več škode kot koristi.

Glede kompatibilnosti - kako ste kaj špilal ko je UT2003 demo uletu ven, GFkarji?
Meni sto na uro - The way it's meant to be played - ATI!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: San ()

Senitel ::

Sorry SunTrace ampak men je UT2003 demo delal povsem brez problemov v prvo ko sem zadevo pognal, in mi deluje povsem solidno (GeForce 3). Kar se pa barv tiče imajo GeForce-i 3 in 4 vse ti. "digital vibration" oziroma "digitalna vibracija" oziroma samo "digitalna" opcijo v gonilnikih, ki bistveno izboljša kakovost barv.

Kar se tiče gonilnikov: Prva stvar, ki se je zgodila ob prihodi DX9 Beta 1 na Radeon-u 8500 je bila, da je odpovedal bump mapping (samo na Radeon-ih). ATI ima še vedno velike probleme z driverji. Večino teh problemov končni uporabniki ne vidijo, ker so špili pisani okrog njih, samo ne pri NVidiji in ne pri Matroxu se ne zgodi, da je nek feature na razpolago (driver reče, da ga lahko uporabljaš) vendar ne deluje. 90%vseh problemov z NVidinimi driverji izhaja težav z kompatibilnostjo hardware-a (AGP,...) in te težave imata tudi ATI in Matrox.

Radeon 9700 in 9700 PRO sta v današnjih špilih od Ti 4600 hitrejša izključno zaradi velike premoči v propustnosti pomnilnika, kar omogoča uporabo FSAA-ja in anisotropic filtriranja. Če FSAA in anisotropic filtering izklopiš je rezultat bistveno bolj izenačen. Zakaj? Oba Radeon-a imata računske sposobnosti praktično identitčne GeForce-u 4 (OK, razen 4 vertex shaderjev). 8x1 vs. 4x2. Tako Radeon kot GeForce lahko prebereta 8 tekslov in izvedeta 8 matematičnih operacij (v pixel shaderjih) v enem urinem ciklu. Radeon ima sicer bistveno boljše pixel shaderje in bo pač sposoben poganjat PS 2.0 shaderje, GeForce 4 pa pač ne. Ob DX9 seveda ne gre pozabiti na NV30, ki bo pa kar precej drugačna štorija.

Radeon 9500 in 9500 PRO nimata več prednosti propustnosti pomnilnika in sta zato praktično izenačena z GF4 Ti serijo. PRO verzija ima prednost, saj ima še vedno 8 cevovodov, kar jo zna obdržat ob boku 9700-ki v PS 2.0 svetu, običajna 9500 pa te prednosti nima in hitrost te kartice v malo daljših pixel shaderjih bo prav borna.

morphling1 ::

Deja-vu, a nisem jaz že vse to v malo krajši obliki nekje napisal :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

freejack ::

Mah, pust mu veselje, pa ja vidiš kk vživel se je. :D ATI me spominja na AMDja na začetku poti, ima potencial, ima tehnologijo, ima vse zmožnosti, vendar potencial ni izkoriščen. Čeprav sn nVidia fan, imam vse spoštovanje do ATIjeve Radeon serije, ki ima ogromen potencial, a zopet, kaj vse bi še lahko naredili. Očitno si ne pridejo gor, da bosta dva človeka z vsak svojo lopato hitreje premetala kup peska, kot en sam človek, z po eno lopato v vsaki roki.V vsakem primeru pa dejstvo ostaja, ATI se je vrnil, vendar sem prepričan, da se nVidia ne sekira zarad tega, niti zarad 9700 verzije, ker se zaveda, da ATI ima močno orožje, vendar so možnosti, da ga bo znal uporabiti, dosti manjše. Sicer pa sem tudi prepričan, da ima nVidia še dovolj asov na zalogi, v morebiten odgovor na 9700 (med drugim tudi zapuščino bivšega 3dfx, if you know what i mean)

Senitel ::

Itak je bilo to povedano že 100x, pa naj bo še 101... :D

_Mortal_ ::

Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

undefined ::

Mortal, nima to dosti veze s sedanjostjo. Sedaj so zunaj GF4 in R250/300; o teh teče razprava ter o gonilnikih, ki so na voljo sedaj. Prihodnost pa še ni jasna, so le domneve iz obeh strani in so več ali manj irelevantne.

San ::

Me veseli da ti je delal Sentinel, ne privoščim nikomur nesreče. Kolegu ni, dokler ni prišel peč. Za DX9 mi je malo mar, ker že tole grafo nuca samo par iger, pa je že za odmet. Kar se tiče barv, sva primerjela z kolegom - GF3 - in ni primerjave. Vsaj za moje oči ne in enako sta opazila dva znanca, ki se s grafiko ukvarjata poklicno. Zato je to zame bolj marketing (digi-ne vem kaj).
Driverji res niso na ravni nVidia, se pa bližajo. Kar se tiče primerjanja 4600 in 9700 je vse res kar si napisal, VENDAR ga kartica za isti denar prehiti v vseh pogledih, poleg tega pa bo z prihodom hitrejših CPU zagotovo še bolj blestela, kar za 4600 ne bi trdil. Primerjati 9700 in NV30 pa je smešno, ala boš ti vidu, kaj bo čez bla, bla...ker NV30 ZDAJ ni, poleg tega pa je 9700 konkurent 4600 in ne NV30.
nVidia se prav gotovo ne počuti ravno najbolje, če je ATI toliko časa na prestolu High-End kartic, ker tu gre za prestiž in z vsakim dnem, ko je ATI merilo za vse, tudi nVidio, izgubljajo na imenu - kot vemo pa je dobro ime v svetu računalnikov zelo težko pridobiti.

Na koncu koncev nimam pol toliko Tech besednega repertoarja - pixel in vertex in ne vem kaj - sam me tud briga za to, ker dokler bojo testerji kazali kaj je hitreje in kaj ne, bom gledal samo številke in grafe.

P.S.: Tudi FSAA in AA bosta eventuelno prišla kot nujnost in ne prestiž, zato ju ne bi dajal preveč na stranski tir, saj gre konec koncev tu za boljšo grafiko, kaj ne?

morphling1 ::

Primerjava Ati in Nvidie kot Amd in Intel je smešna, malo pozabljate kaj je bil Ati nekoč, kontroliral je praktično večino OEM trga in služil ogromne denarje, Nvidia je počasi s svojimi dobrimi produkti rezala svoj košček pogače in sedaj je v vodilnem položaju (AMD seveda nikol ni bil niti blizu kakih 20% trga kaj šele da bi ogrožal Intela), in kljub temu da ima ATi trenutno hitrejši čip zunaj ne smete pozabit da je trg kartic nad 300$ tako majhen da ni omembe vreden, medtem pa Ati do prihoda 9500 nima kartice ki bi pokrila srednji razred kjer je pravi boj.
Ter tako samo za info ne smeš gledat cen 4600 pri nas ker jih ne uvažajo in so cene ostale praktično enake, v US dobiš 4600 že za okoli 250$ Ati je pa okoli 350$ tako da razlika je kar velika, pa še to 4600 in 9700 nekak ne gre primerjat sta kartici dve različnih generacij, tako kot je 8500 zamujal s prihodom na trg je bil še vedno mišljen kot konkurenca GF3-Ti 500 ne pa GF4 in tako bo tudi s NV30....

EDIT: se strinjam s tabo Suntrace bistvo napredka je čim boljša slika in anisotropic filtering zelo pomaga , AA sem pa malo skeptičen meni igra še vedno deluje dosti lepše pri 1600*1200 kot pa recimo 1024*768 pa 4x AA to je samo pomagalo za tiste ki ne morejo imeti višjih resolucij.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

freejack ::

Vem, nisem mislil ravno na boj AMDja z Intelom, ampak na sam koncept prihoda med najboljše. In, kot sem tudi omenil, "ATI se le vrnil". :D

kuglvinkl ::

Primerjati 9700 in NV30 pa je smešno, ala boš ti vidu, kaj bo čez bla, bla...

Čez štirinajst dni - Comdex - bomo obnemeli.
Your focus determines your reallity

Thanatos ::

in kaj ti pomaga če bo na komdexu NV30? NV30 čip pod ceno 50k boš kupil lahko šele enkrat februarja. Ne hvala ne mislm čakat, Radeon 9500pro kje si mi

undefined ::

Kuglvinkl, čez ~6 mesecev bo pa na neki drugi predstavitvi NV35 in R350, ali kaj podobnega. Spet čez nadaljnih 6 mesecev pa R400 in NV40. Itd, itd.

Kaj je tvoja poanta?

kuglvinkl ::

Primerjati 9700 in NV30 pa je smešno, ala boš ti vidu, kaj bo čez bla, bla...ker NV30 ZDAJ ni, poleg tega pa je 9700 konkurent 4600 in ne NV30.

Ne vem, zakaj bi blo smešno to primerjati? Ker R300 definitivno je namenjena za konkurenco NV30 (DX9 karti). Aha, te moti, ker bo šlo za paperlunch?

Odgovoril sem, ker je pisec poudaril _zdaj_ (3.11). Ta pojem, je zadnja leta v IT raztegljiv. Tipičen primer so paperlaunchi. Vse se vrti okrog delnic...
Your focus determines your reallity

_Mortal_ ::

kuglvinkl: a si sigurn da bo takrat na voljo
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

kuglvinkl ::

siguren sem, da ne bo. Če jim bo šlo vse kot po božji masti, bodo lahko presrečni, če bodo kupljive za božička.
Your focus determines your reallity

Thanatos ::

do novega leta naj bi izdelal samo 500-1500 primerkov, ki bi jih dali/prodali samo največjim intuziastom. Cene bodo verjetno astronomske. Zakaj? DDRII se bo serijsko začel delat šele naslednje leto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

San ::

Ja, res me moti paperlaunch. Je spet ena marketiška potegancija - enako kot AMD. Kaj mi to pomaga, če majo stvar na Tomu, v trgovini pa je ni še pol leta?

Da se razumemo - nisem pristaš znamk, če bo imela nVidia res hudo karto, bom pač zanjo. Tako kot vsakemu priporočam, če ima več denarja, naj raje kupi GF4 128, ker je RES boljša od 8500LE.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidia NV31 in NV34

Oddelek: Novice / Grafične kartice
282004 (2004) mrTwelveTrees
»

RADEON9500 PRO tukaj ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
331671 (1268) morphling1
»

Radeon 9500 PRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
855588 (3958) Klemenn
»

Radeon 9700 je zunaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1296782 (4049) ||_^_||

Več podobnih tem