Forum » Pomoč in nasveti » Naknaden vklop RAIDa...
Naknaden vklop RAIDa...
Trojaner ::
No ja, priznam, da je naslov verjetno precej nejasen, gre pa za tole: naročil sem nov računalnik in ploščo za P4 (ASUS), ki naj bi podpirala RAID. Zgodilo pa se je tako, da so noter dali ploščo, ki ga sploh ne podpira. Kot veste, je v teh dneh za reklamacijo res najboljši čas.
Ker pa bi si rad že med prazniki kaj porihtal računalnik, me zanima naslednje: je mogoče, da sedaj npr. instaliram Linux in ostali software, ki ga potrebujem, ko pa pozneje doibm pravo ploščo, jo samo zamenjam, vklopim RAID in se vsebina, ki je že od prej na disku, klonira še na drugi disk (RAID 1).
Upam da sem bil jasen, ker ne bi rad se zdaj spravil nekaj delat, če potem to ne bi bilo mogoče.
LP!
Ker pa bi si rad že med prazniki kaj porihtal računalnik, me zanima naslednje: je mogoče, da sedaj npr. instaliram Linux in ostali software, ki ga potrebujem, ko pa pozneje doibm pravo ploščo, jo samo zamenjam, vklopim RAID in se vsebina, ki je že od prej na disku, klonira še na drugi disk (RAID 1).
Upam da sem bil jasen, ker ne bi rad se zdaj spravil nekaj delat, če potem to ne bi bilo mogoče.
LP!
McHusch ::
Ob postavitvi/spreminjanju RAID polja se vsi podatki na diskih izbrišejo. Takšne so moje izkušnje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9546 (6027) | levaky |
» | huda video mašinaOddelek: Strojna oprema | 4071 (1631) | R O N I N |
» | Katera kombinacija diskov je hitrejša ?Oddelek: Kaj kupiti | 2124 (1497) | Dami |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14445 (10049) | matrix2 |
» | SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5829 (4816) | asPeteR |