Forum » Programiranje » Velikost objekta na sliki
Velikost objekta na sliki
BRBR ::
Po tejle teoriji
pinhole camera
in ker mi aparat v exifu pove kolk je objekt oddaljen, in vem kolk je širina senzorja v mm, vem tud kolk je 'focal lenght' potem po pravilih za podobne trikotnike, ker A in B sta podobna
za tole sliko
slika
(subjectDistance_v_metrih[0.4]*1000)*(23.6[širina senzorja v mm]/2) / Integer.valueOf(focalLength[150]);
zračunam da je v naravi široka 31.46 mm. Se prav falitek je odoka 7 mm. Precej neuporabno.
Malo je verjetno zgrešeno, ker se mi zdi, da aparat zna v exif dat samo na 10 cm natančno oddaljenst od objekta. Za tale primer mi ring kaže 0.38 m, exif pa da 0,4m.
A je kaka teorija da bi tole zračunal bolj natančno ?
Za EXIF uporabljam :
java lib EXIF
pinhole camera
in ker mi aparat v exifu pove kolk je objekt oddaljen, in vem kolk je širina senzorja v mm, vem tud kolk je 'focal lenght' potem po pravilih za podobne trikotnike, ker A in B sta podobna
za tole sliko
slika
(subjectDistance_v_metrih[0.4]*1000)*(23.6[širina senzorja v mm]/2) / Integer.valueOf(focalLength[150]);
zračunam da je v naravi široka 31.46 mm. Se prav falitek je odoka 7 mm. Precej neuporabno.
Malo je verjetno zgrešeno, ker se mi zdi, da aparat zna v exif dat samo na 10 cm natančno oddaljenst od objekta. Za tale primer mi ring kaže 0.38 m, exif pa da 0,4m.
A je kaka teorija da bi tole zračunal bolj natančno ?
Za EXIF uporabljam :
java lib EXIF
Never underestimate the power of idiots in large groups.
- spremenil: BRBR ()
AtaStrudl ::
1. EXIF razdalja je zelo zelo priblizna, iz nje bos zelo tezko kaj izracunal.
2. Kompleksen objektiv ni "pinhole". Razdalje moras racunat od t.i. glavnih ravnin, za katere pa bos tezko izvedel, kje so - pri dolocenih tipih objektiva so lahko celo pred ali za sprednjo/zadnjo leco.
Ce si dalec od motiva, je to zanemarljivo, v makro rezimu ti pa lahko popolnoma sesuje izracun.
2. Kompleksen objektiv ni "pinhole". Razdalje moras racunat od t.i. glavnih ravnin, za katere pa bos tezko izvedel, kje so - pri dolocenih tipih objektiva so lahko celo pred ali za sprednjo/zadnjo leco.
Ce si dalec od motiva, je to zanemarljivo, v makro rezimu ti pa lahko popolnoma sesuje izracun.
BRBR ::
Torej tudi, če ugotovim kje so glavne ravnine, mi nič ne pomaga, saj nimam natančnega podatka o razdalji.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reuters ne bo več sprejemal slik iz formata RAW (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 22680 (19584) | Jst |
» | Program za pridobivanje dimenzij iz fotografijeOddelek: Programska oprema | 3422 (2761) | chort |
» | Nikon predstavil novo kamero D7000 in 35mm f/1.4 objektiv (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 14364 (10596) | kuglvinkl |
» | Rotiranje fotkOddelek: Zvok in slika | 2191 (1903) | Ziga Dolhar |
» | EXIF - izpis podatkov o sliki v PHP ju?Oddelek: Programiranje | 1846 (1582) | Cokolesnik |