Forum » Programiranje » C++ Izdelava GUI programa
C++ Izdelava GUI programa
kitesurfer ::
Pozdravljeni
Na faksu sem se naučil programirat v C++ programskem jeziku. Programiranje sem opravil uspešno, vendar smo programirali samo v konzoli.
Sedaj bi rad naredil kakšen program (uporaben) ki ima grafični vmesnik.
Prosil bi vas če mi lahko svetujete v katerem okolju naj izdelam program.
Hvala za odgovore in pomoč.
Na faksu sem se naučil programirat v C++ programskem jeziku. Programiranje sem opravil uspešno, vendar smo programirali samo v konzoli.
Sedaj bi rad naredil kakšen program (uporaben) ki ima grafični vmesnik.
Prosil bi vas če mi lahko svetujete v katerem okolju naj izdelam program.
Hvala za odgovore in pomoč.
technolog ::
Poglej si knjižnico Qt ali pa WxWidgets.
Če hočeš celotno okolje z drag&drop vmesnikom, potem poglej Delphi za C++, ali pa Visual Studio.
Če hočeš celotno okolje z drag&drop vmesnikom, potem poglej Delphi za C++, ali pa Visual Studio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
smoke ::
Če si na windowsih, potem maš vbistvu več možnosti. Lahko sprobaš MFC, ki je sicer dokaj kompleksen framework ampak baje soliden ko se ga naučiš. Ali pa, če bi res rad vedel kak stvari dejansko delujejo, uporabi čisti Windows API. MFC framework ti dost stvari pohandla sam, medtem ko moraš pri Windows API-ju sam vse implementirat.
LP
LP
smoke ::
Hehe, no, kaj pa vem :). Če začneš prvo z Windows API-jem in šele nato greš na nek framework potem veš zakaj ga uporabljaš. Sej pravim, če bi rad dobil predstavo kako točno stvari delujejo, je Windows API super. Če bi pa rad šel po liniji najmanjšega odpora, potem pa je brezveze sploh C/C++ uporabit. Raje kak tolmačen jezik.
Sam recimo rad vem kak kaj deluje :)
Sam recimo rad vem kak kaj deluje :)
koseks ::
Pomoje je najbolše za začetnika Visual Studio pa C# GUI je enostaven gor nameces bumbe in kaj pac rabis pa se veliko tutorialsov mas na netu.
Invictus ::
Za GUI uporabljaj GUI Builderje. Vsaj za začetek. Programirati GUI v kodi je na meji sadističnega mazohizma. Vem , ker sem celo napisal nekaj programov v Motifu. Ne bi še enkrat ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
ZaphodBB ::
Jaz tudi priporočam GUI frameworke take in drugačne, če si na Win -> VisualStudio + C#.
Na Linux, bi pa dejal Python + HTML... No shit, danes je to najboljša price/performance pot v svet GUI. Najlažje delaš crossplatform zadeve, itd. Menda je celo en framework, ki v Gnome omogoča izdelavo UIjev skozi HTML.
Če te pa zanima HC računalniška grafika, potem se pa na Win loti Direct3D, na linux pa OpenGL - osebno priporočam GLUT, maš precej tutorialov, ker čisti OpenGL je mazohizem na nivoju Win32.
Na Linux, bi pa dejal Python + HTML... No shit, danes je to najboljša price/performance pot v svet GUI. Najlažje delaš crossplatform zadeve, itd. Menda je celo en framework, ki v Gnome omogoča izdelavo UIjev skozi HTML.
Če te pa zanima HC računalniška grafika, potem se pa na Win loti Direct3D, na linux pa OpenGL - osebno priporočam GLUT, maš precej tutorialov, ker čisti OpenGL je mazohizem na nivoju Win32.
zhigatsey ::
zacetnik11 ::
Pozdravljeni
Hvala za vse odgovore. Vidim da je kr veliko možnosti, kot tudi zelo komplicirano
KEr sem do sedaj programiral samo v konzoli (strukturno), bo prehod kr težak na objektno.
Bom pregledal vse linke in se odločil.
Hvala za pomoč.
Hvala za vse odgovore. Vidim da je kr veliko možnosti, kot tudi zelo komplicirano
KEr sem do sedaj programiral samo v konzoli (strukturno), bo prehod kr težak na objektno.
Bom pregledal vse linke in se odločil.
Hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resnična Resničnost: Linux (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / RTV Slo | 13892 (8662) | smihael |
» | [C++] Uporabnost c++-a v današnjih časih (pa malo linuxa)Oddelek: Programiranje | 2803 (1986) | [SkA] |
» | [c++] & Win32 API?Oddelek: Programiranje | 1793 (1598) | 64202 |
» | Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?Oddelek: Programiranje | 2569 (1974) | BBB |
» | Prehod iz C++ windows konzole v Windows programiranjeOddelek: Programiranje | 1129 (968) | TheHijacker |