» »

HP Probook 4730s

HP Probook 4730s

stefannator ::

Imam težavo da se računalnik ne prižge. Začelo se je s tem ko sem hotel računalnik prižgat in je začel precej močno ropotati. Na ekranu se ni nič pokazalo, zato sem ga resetiral. To sem naredil še enkrat in od takrat dalje utripa lučka kjer vtaknemo kabel za polnenje. Lučka ne utripa samo kadar odstranim baterjio. Poizkusil sem tudi tako da sem odstranil baterijo in vklopil le kabel za polnenje, vendar ni učinka še vedno se ne prižge. Računalnik je star okoli 1 meseca. Baterija in polnilni kabel sta vredu, sem jih preizkusil na drugem prenosniku. Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za odgovore LP

cortez ::

kolkrat utripne ?

Probi dat baterijo vn, izklopi iz napajanja, pritisni start gumb 11X in 11 drži gumb ene 30s.


Potem pa računalnik priklopi na napajanje (brez baterije) in pritisni start gumb.

stefannator ::

Probal sem vendar še vedno ni nič drugače... Lučka utripa nonstop. Preneha samo kadar ni baterije oz. računalnik ni priklopljen na elektriko.

akrama ::

Da ne odpiram nove teme bi kar tu vprašal. Imam tudi ta prenosnik in me moti predvsem ventilator in segrevanje. Ima kdo kakšne izkušnje kako to zmanjšati? Danes sem kolegu namestil windowse, pa se ventilator skoraj nič ne oglasi, pregreva se pa tudi ne. No res je, da je kolegov računalnik nov in od druge firme (gigabyte q2532), vendar tudi moj ne bi smel biti takšen radiatorček :), pa čeprav je prižgan več ur dnevno.
lp
LP

solatko ::

akrama - če ti piha ven hladno, potem je zanič hladilnik, kar nekaj HP-jev smo dobili s tem problemom. Enostavno je počen in uide ven plin, ter ne prenaša več toplote proti ventilatorju. Po zamenjavi hladilnika je bilo v redu.
Delo krepa človeka

akrama ::

solatko:
v bistvu je več časa toplo, na trenutke pa že precej vroče (bi skoraj lahko uporabljal namesto radiatorjev za ogrevanje :D). Malo mi je sumljivo tole segrevanje.
LP

solatko ::

Se ventilator normalno vrti, si očistil deko (stisnjen prah - izgleda kot tepih, če ga lepo dobiš ven), med ventilatorjem in hladilnimi rebri, spihal prah....
Delo krepa človeka

akrama ::

ventilator oz hladilna rebra res nisem nič spihal, je pa računalnik star dobre 3 mesece in sedaj že zelo toplo piha, pa ne vem kaj bi bilo. Ga niit ne "matram" veliko. Res pa je, da je računalnik prižgan več ur dnevno, samo to ne bi smel biti problem.
Vidi se pa ne, da bi bilo kaj prašno v režah.
LP

Frenckie ::

Ne razumem takih, ki prenosnik večino uporabljajo na postelji ali na dekah in se pritožujejo, da se jim je začel pregrevati.
Čistil že par prenosnikov, ki so imeli okoli hladilnika in ventilatorja za pest in več kosmičev dlak in prahu. To se takoj ugotovi, kje se ga uporablja. V taki situaciji ti izpohovanje ali sesanje ne očisti vse nesnage, jo še bolj zabiješ v kako špranjo. Potrebno ga je odpreti in temeljito očistiti.

akrama ::

Prenosnik se nahaja izključno na mizi (zelo, zelo redko na kakšni deki še bolj pa na postelji), tako da tu ne bi smel biti razlog za neko umazanijo in prah, ... Sem pa včeraj izključil napajalni kabel in sem imel občutek, da se je kar ohladil, tako da bo verjetno tu kakšna težava. Bom danes še malo "pogledal" v tej smeri.
LP

solatko ::

Če je računalnik star 3 mesece in ni deloval na kakšni prašni podlagi, potem ne prčkaj sam, temveč nesi v pooblaščen servis in naj poštimajo.
Frenckie - pernosnika v garanciji ne moreš kvalitetno očistit brez servisa (gre garancija adio), cena slabega čiščenja na servisu, pa ne popravi kaj dosti, je enormna za tisto kar naredijo.
Delo krepa človeka

Frenckie ::

Če ima prenosnik še garancijo, jo pa izkoristi in ga odnesi na servis.
Po zadnjem tvojem postu sodeč je bolj vprašanje, kaj je z baterijo, da se pregreva. Namesti si kak program, ki ti prikaže napetosti in kapaciteto posamezne celice in mogoče ugotoviš vzrok pregrevanja baterije.

Moj zgornji post se pa nanaša predvsem na nevestno uporabo pernosnikov in s tem ovirano odvajanje temperature, kar je zato že znana posledica - močno pregrevanje prenosnika.

amigo_no1 ::

Čistil že par prenosnikov, ki so imeli okoli hladilnika in ventilatorja za pest in več kosmičev dlak in prahu.

Spet en pameten, imaš ti drugače na postelji/na dekah svinjarijo ali kaj ?

Prej bi rekel da je šlo v teh primerih za domače živali v kombinaciji z zanemarjeno sobo.Prahu je itak povsod dovolj.

solatko ::

amigo_no1 - ti še nikoli nisi stresal deke skozi okno. Tekstil je zelo velik proizvajalec prahu, poleg tega pa sintetični materiali vlečejo prah nase, ventilator prenosnika, pa to potegne v računalnik, poleg prahu iz ozračja. Ni potrebe, da je stanovanje zanemarjeno, pa imaš ob normalni nekajurni uporabi, v prenosniku kar precej finega, drobnega prahu, ki se nabira med ventilatorjem in hladilnimi rebri in na rebrih ventilatorja. Vsaj enkrat letno, je neglede na čistočo v stanovanju, priporočljivo prenosnik dobro spucat, na vsaj dve leti, pa zamenjat pasto na procesorju.
V vsakem primeru povečanega segrevanja, pa se najprej očisti hladilna rebra in ventilator.
Delo krepa človeka

Frenckie ::

amigo_no1 je izjavil:

Čistil že par prenosnikov, ki so imeli okoli hladilnika in ventilatorja za pest in več kosmičev dlak in prahu.

Spet en pameten, imaš ti drugače na postelji/na dekah svinjarijo ali kaj ?

Prej bi rekel da je šlo v teh primerih za domače živali v kombinaciji z zanemarjeno sobo.Prahu je itak povsod dovolj.


Ne pametuj preveč o stvareh, katerih očitno nimaš pojma - kar dokazuješ s tem postom.

Prenosniki so bili prinešeni od takih uporabnikov, ki razmišljajo kot ti.

blackbfm ::

pernosnika v garanciji ne moreš kvalitetno očistit brez servisa (gre garancija adio)


Zakaj bi šla garancija adijo? Koliker sem po šnofal po svojem (pa po kakšnem drugem tudi že), nisem opazil nobenega stickerja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

solatko ::

Ne skrbi, servis opazi, da je bila zadeva odprta na nepooblaščenem servisu.
Delo krepa človeka

blackbfm ::

Heh, ne nakladaj. Pa tudi če bi, rečeš da si ščistil, če bi zarad tega kaj morili jim gnjaviš dokler ne popustijo. Verjamem pa da marsikoga hočejo takole na hitro odslovit..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

saywhat ::

akrama- moja punca ima probook 4720s in se ji je enako ze po parih mesecih začel pregrevati. Prvič so ga očistili na servisu, je bil fejst zapacan ventilator, čeprav je laptop v uporabi izključno na mizi. To je pomagalo bolj za kratek čas. Naslednjič pa ga je frend odprl in zamenjal termalno pasto na procesrju in tudi na grafični se mi zdi in od takrat je zadeva kar zadovoljiva.

Lp.

MajorM ::

Imam sam enak model. Glsanost ventilatorja sem opazil že od začetka. Morda ni zelo glasen se ga pa sliši in praktično vedno deluje. Deluje tudi kadar samo idle-a na namizju...
Nekak sem se s tem že sprijaznil, nekak sem predvideval da je to pač serijska pomanjkljivost... :(
Je edina stvar ki me moti pri tem prenosniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MajorM ()

solatko ::

Kot kaže, pri HP-ju ne znajo uredit hlajenja, saj so praviloma bolj glasni in bolj vroči, od drugih znamk. Problem je, da je posledično ravno HP pridobil sloves najbolj pokvarljivih prenosnikov, verjetno pa se bo kmalu poznalo tudi na številu prodanih kosov.
Za te probleme vedo, toda vse tako kaže, da se jim za kvaliteto njihovih cenejših proizvodov, enostavno hebe in živijo od stare slave, dragih pro prenosnikov.
Kupci se bodo počasi navadili, da se je potrebno znamke HP izogibat v velikem loku.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

#000000 ::

Ma ostali niso nič bolš, v rangu do 500 evrov tud ni za pričakovat da se bo kej izboljšalo. Pri dražjih modelih ni tolk tega pregrevanja in to skor pri vseh znamkah, zgleda poceni nodeli niso za dolgo.

MajorM ::

Fora je ker se meni niti ne zdi da bi se nekaj posebnega pregreval... Mogoče je termo stik zajeban...:(
Upam da ne, ker odpirati mi ga ni, še manj pošiljati na servis...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MajorM ()

maestroarte ::

Rad bi rešil zadevo ki imam hp Probook 4730s ko prižgem mi takoj ropota in ruži kot da bi spekel dvd in malo slabo slišim ker sem naglušen in imam dober občutek ob vibracije pa ne vem zakaj mi to dela? prej tega se mi ni zgodilo nič vse je šlo po tihem ob prežiganju hp pol me takoj ruži in ponovno ugasnem in ponovno dam v zagonu pa miruje in deluje normalno.....ko pa grem kam ven ga ugasnem in ko se vračam nazaj in prižgem in zopet mi ruži in ropota... pa ponovno ugasnem in ponovno prižgem in delujem po tihem....drugi dan ponovno spet me zajebava in tretji dan zopet ista pesem...kaj naj naredim naj formatiram? ali naj jo nesem na servisu kjer imam še veljaven garancije.....v naprej bi zahvalil za informacije ki bi lahko rešil to zadevo lep pozdrav vsem......pričakujem pa odgovor....lp

solatko ::

Če je še v garanciji, nesi na servis in moli, da bodo uredili zadevo. Gre za nepravilno delovanje diska ali ventilatorja hladilnika.
Delo krepa človeka

maestroarte ::

Hvala to to bom čim prej nesel lep pozdrav ...:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hladilnik za prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
274824 (2485) traxxas
»

Pravilna uporaba laptopa in skrb zanj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162921 (2117) srdžan
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7518506 (14081) Zheegec
»

Vroč laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
71867 (1477) 10gag
»

2-3 mesece star računalnik in slabši od prejšnjega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588473 (7027) solatko

Več podobnih tem