» »

Poškodovana pošiljka

Poškodovana pošiljka

ialexxb ::

Preko eBay-a sem kupil en drag telefon, ki me trenutno čaka na pošti, saj me ni bilo doma, ko je prišel poštar. Pošiljka je iz tujine, poštar je napisal na obvestilo o prispeli pošiljki tudi, da je v zapisniku pošiljka označena kot poškodovana. Jutri se napotim na pošto, vendar ne vem kaj storiti, če je pošiljka močno poškodovana ali celo, da je telefon dobil noge? Pošiljka je bila poslana iz GB preko Royal Mail-a, ki pa IZKLJUČNO SAMO ZA MOBILNE TELEFONE ne daje povračila. V primeru, da se je pošiljka poškodovala v slovenskih vodah, ali potemtakem lahko zahtevam povračilo stroškov od njih?

KruceFix ::

Zdravo!
Karsetiče kupovanja preko eBay, je to kupovanje nekaj časa bilo za "varno", a sčasoma je še Ebay postal nevaren kupcem. Velikorat se je zgodilo ja, da so nekateri predmeti "dobili noge". S tem želim povedati, da si pri tem zelo tvegal, da si naročil telefon.

Če se je pa pošiljka poškodovala pri nas, pa seveda zahtevaj povrnitev stroškov! Brez problema.
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

Šimpanz ::

Povračilo stroškov za poškodovano pošiljko je odvisno od pošiljatelja. Če je bil telefon slabo zapakiran se lahko obrišeš pod nosom. Enako tudi če pošiljatelj ni označil pošiljek kot lomljivo (in seveda plačal ene 10 eur več).
Mi smo imeli podoben primer z LCD-jom ki smo ga poslali stranki. K njej je prišel s polomljenim ekranom. PTT je zavrnila povračilo stroškov, ker predmeta nismo posebej zavarovali (ene 2-3 eur za Slovenijo). Obrnili smo se na višjo inštanco (agencija za pošto in elektronske komunikacije), kjer so samo potrdili navedbo pošte.

St235 ::

Od naše PTT lahko zahtevaš povračilo samo, če je bil paket ustrezno označen in zavarovan. Drugače pa imaš preko ebaya kup možnosti pritožb in povračila stroškov. Ne vem od kje ideje Krucefix, da je ebay nevaren in da pošiljake dobivajo noge.

Tveganje je manjše kot če telefon kupiš preko bolhe (osebne izkušnje).

Predlagam, da greš na pošto in se osebno prepričaš kako je z paketom. Lahko, da je poškodovan samo zunanji ovoj ali kaj podobnega. ČE pa dejansko ni telefona, ker si ga je nekdo prisvojil, pa seveda ustrezna prijava, ker tukaj ne gre več za poškodbo paketa ampak krajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

KruceFix ::

@Lakotnik29
sledi malo novicam po svetu in tudi pri nas, pa boš takoj izvedel zakaj je sčasoma postal nevaren ...
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

Nikonja ::

Pol pa nas informiraj ker že nekaj let skozi kupujem na ebayu in samo enkrat sam imel problem da prodajalec ni poslal pošiljko ampak sam dobil denar nazaj od paypala !
Rizik obstaja kot na celem spletu ampak nič višji ni na ebayu !

darkolord ::

Ne vem od kje ideje Krucefix, da je ebay nevaren in da pošiljake dobivajo noge.
Hja, v zadnje pol leta je pri meni izginilo cca. 10 pošiljk od recimo 30-ih od prodajalcev iz eBaya (vsi azijski z odličnim feedbackom). Sicer so bile vse manjših vrednosti, tako da so mi pač ponovno (tudi 2x isti) poslali. Če bi bilo karkoli večje vrednosti, bi bil pa že problem.

bluefish ::

Če se gre za večjo vrednost pošiljke, je tako ali tako dobro imeti tracking.

c3p0 ::

Naj ti pošljejo priporočeno (signed for), pa boš hitro videl, ali noge dobi pri nas, ali že kje prej...
Osebno teh problemov še nisem imel, pa imam cca. 2 pošiljki na teden.

St235 ::

Pri cc. 150 artiklih v 10 letih ne morem reč da je Ebay nevaren. SE je zgodilo, da kak artikel ni delal ali da ni prišel vendar je bilo vedno razsojeno meni v prid in so poslali nov artikelj, ali pa mi je paypal vrnil denar.

McLuzo ::

Obujam temo zaradi sitnega dogodka s Pošto Slovenije.
Situacija:
naročil sem blago preko spleta in danes naj bi jo poštar dostavil. Paket naj bi za trenutek odložil poleg kaslca ter nanj pozabil (!). Kasneje naj bi se spomnil za moj paket in šel nazaj, da bi ga pobral (da ga odnese na pošto ter pusti listek) vendar ga ni več bilo. Tekom popoldneva naj bi ena oseba z drugega konca občine paket prinesla na pošto, pač kot najdeno. - Povedano s strani poštne delavke.

Paket seveda poškodovan in odprt, ter dva artikla od petih ukradena.
V kaslcu dobil obvestilo o prevzemu poškodovanega paketa na pošti (očitno je bil listek oddan v kaslc šele po tem, ko je ta oseba prinesla paket na pošto), kjer sem dobil zapisnik o poškodovani pošiljki. Ostali trije artikli so sicer v dobrem stanju vendar so pretrgane nalepke, torej odprte (kozmetični izdelki).

Paket sem sicer sprejel, sama vrednost paketa ni velika (pod 50EUR).
Gospa mi je sicer rekla, da lahko dam odškodninski zahtevek, vedar glede na to da ne gre za priporočeno pošiljko, lahko praktično na odobritev pozabim.

Sploh ne vem kaj naj, najraje bi podal kr ovadbo zoper poštarja ali pa kar cele Pošte Sl. ter neznane tretje osebe, pa ne vem če je to sploh možno oz. kaj bi s tem dosegel. Gre se za osebne stvari ter konec koncu tudi osebne podatke, ki jih lhako ima tretja oseba.

Jaden začetek vikenda...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: McLuzo ()

shadeX ::

@McLuzo

Kaj si si mislil sploh v prvi vrsti?

Paketa nebi sprejel in to je to. (A plačal si preko spleta ali po povzetju? Ali si dobil robo iz SLO ?)

McLuzo ::

Preko bančnega nakazila, ne iz tuje (EU) države.

"Kaj si si mislil sploh v prvi vrsti?"
Ma kaj pa vem... Že tko sm čaku 3 tedne na stvari. Sej pravim, niti se mi ne gre v prvi vrsti za samo vrednost pošiljke, bolj mi gre to v nos, da ima neka tretja oseba izdelek namenjena dekletu + osebne informacije. Pi*ka jim/mu m****.

KruceFix ::

Uff js bi malo poštarja maltretiral, saj da krije stroške ... jebat ga! Z ovadbo pa nevem če bi kaj bilo. Zanimivo, kaj vse se dogaja. Drugače si z tem poštarskim osebkom že govoril kaj?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

bluefish ::

S poštarjem osebno nimaš kaj, lahko greš le v spor s firmo.

KruceFix ::

@bluefish kako da ne? Osebno poznam gospoda, ki je g. poštarju "zagrozil" in mu je poštar povrnil nastalo škodo. Seveda moraš imeti malo "jajc" in pričakovati posledice, kar pa sam nebi upal. :)
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

bluefish ::

Ja, lahko pa naletiš na poštarja, ki ti bo rekel: "F*** off."

Janac ::

bluefish je izjavil:

Ja, lahko pa naletiš na poštarja, ki ti bo rekel: "F*** off."


To je napad na uradno osebo, ki NI opravičen in je lahko kazensko kaznovan.

gendale ::

Jaz občasno prodajam stvari preko ebaya in v takih primerih vrnem denar, edino kar od kupca zahtevam, je slika razbitega telefona.
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

darkolord ::

To je napad na uradno osebo, ki NI opravičen in je lahko kazensko kaznovan.
Kdo pa je v tem primeru uradna oseba?

Alamar ::

gendale je izjavil:

Jaz občasno prodajam stvari preko ebaya in v takih primerih vrnem denar, edino kar od kupca zahtevam, je slika razbitega telefona.
Zadevo je plačal preko bančnega nakazila in ne paypala zato verjetno lahko pozabi na refund. Dvomim, da bo trgovec tako "pošten", da bo vračal kupnino.

Sicer pa si naredil napako, da si paket prevzel. Takoj bi moral zavrniti prevzem in vložiti zahtevek za odškodnino. Je pa en "cigo" lepo popestril dan ženi in jih prinesel par parfumov. Seveda je prej vse testiral in izbral samo tiste, ki so mu dišali. Ostale pa kot dober državljan nesel nazaj na pošto.:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435933766 (3118) lolipop2
»

Velik nateg na ebayu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5012133 (8875) T-h-o-r
»

Poštar mi je v kaslcu pustil prazno odprto koverto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8116715 (12930) Janac
»

Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5827185 (24996) galu
»

Paket via Pošta slovenije - nepričakovana dodatna postavka

Oddelek: Loža
4910104 (9103) kitewing

Več podobnih tem