» »

Vroč laptop

Vroč laptop

Twixz ::

Kolegu se pregreva laptop. Vsaj tako se mu zdi, glede na to da ima zelo vročo desno stran (pri ventilatorju). Kompjuter je star 3 mesece in ne ve kaj bi naredil, a ga naj pod garancijo da nazaj? Ima pa ASUS-a. :)

solatko ::

Twixz - Vsekakor naj poizkusi s servisom, preden karkoli razdira sam. Možno je, da ima zanič hladilnik, katerega za 3 mesece star prenosnik, ne bo dobil po ugodni ceni.
Delo krepa človeka

usurp3r ::

Po treh mesecih do tega nebi smelo priti, vsekakor uveljavi garancijo. Možnost je tudi, da si naložil kakšen program/update ali bilokaj buggastega, ki ti lahko obremenjuje procesor na polno...tudi to se je že dogajalo.

solatko ::

To bi menda opazil, se pa zna prenosnik, če je v prostoru, kjer je veliko praha in dlak domačih živali, tudi v treh mesecih, kar dobro zapacat. Najhujše pa je surfanje na kakšni deki brez trde podlage, kar je večinoma problem, ko prenosnik uporabljajo otroci.
Delo krepa človeka

Twixz ::

Pa kompjuter je še kr glasn je dodal kolega. Pa to že od štarta, ko ga zažene, po cca. 5ih minutah pa začne topel zrak vn pihat...

solatko ::

Twixz - Pogleda naj v bios, da nima slučajno izklopljeno, da sistem prilagaja moč procesorja in mu skozi deluje na najvišji frekvenci. V tem primeru se greje, saj se tudi v prenosnikih procesorji na polni frekvenci segrejejo do 75+ stopinj in potem ventilator dela na polno. Če mu ven piha vroč zrak, je znak da hladilno telo opravlja svojo funkcijo normalno.
Delo krepa človeka

Twixz ::

Bump. Nova informacija. Disk mu nabija na 100% in sicer nek program po imenu "System" in pa "Gostitelj storitve (lokalna storitev)".

10gag ::

Zdravo!

Imam vprašanje glede temperatur pri prenosniku. Pred počitnicami so bile temperature v idle okoli 48-52°C (sem siguren v to). Med počitnicami kompa nisem skoraj nič uporabljal. Sedaj pa ko se je šola spet začela opazim temperature okoli 70°C in ventilatorji na 2900rpm, medtem ko so prej ob klasični uporabi delali (splet,word) na 2300rpm. Ne zdi se mi smiselno, da bi se v enem tednu tako "nafilal" s prahom. A je možno, da je kak proces vzrok za to, ker vidim, da procesor na idle deluje na 20-30%

Hvala

Lp

EDIT: Kriv je bil proces AdobeARM.exe. Proces sem zaustavil in računalnik deluje tako kot prej. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 10gag ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352767 (2083) userf480
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7019446 (18515) Havq
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
336999 (6275) Stupo
»

Pregrevanje laptoap ACER aspire 5920G

Oddelek: Pomoč in nasveti
61661 (1515) zlobcek
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575583 (4309) venetu

Več podobnih tem