» »

AT&T ne bo prevzel T-Mobila USA

AT&T ne bo prevzel T-Mobila USA

vir: CNet
Washington Post - Vse kaže, da se marca napovedani prevzem T-Mobila USA ne bo zgodil. AT&T je za nakup podjetja ponudil 39 milijard dolarjev (od tega 25 milijard dolarjev v gotovini), združeno podjetje pa bi bilo največji mobilni operater v ZDA in edini tamkajšnji večji ponudnik telefonije po standardu GSM, saj konkurenca uporablja CDMA. Prevzemu že od samega začetka niso naklonjeni konkurentje in varuhi konkurence, saj je pravosodno ministrstvo avgusta vložilo tožbo za prepoved združitve. Ta teden je izrazito negativno mnenje podala tudi Zvezna komisija za telekomunikacije (FCC), zaradi česar je AT&T umaknil vlogo za združitev.

V torek je namreč predsedujoči FCC Julius Genachowski uradno pojasnil načelno stališče FCC-ja, da bi združitev okrnila konkurenco, povišala cene storitev za končne uporabnike in povzročila izgubo delovnih mest, zaradi česar ji Komisija nasprotuje. To je prva večja združitev po letu 2002 (takrat EchoStar in DirecTV), ki ji bo FCC prižgal rdečo luč. Po zaključku sodnega procesa pravosodnega ministrstva bo sledilo še zaslišanje pred FCC za končno odločitev, kar pomeni, da mora prevzemna ponudba skozi dvoje zelo ozkih sit. Vse to pa se mora zgoditi do septembra 2012, ko se izteče rok za prevzem in nastopijo pogodbeni penali za AT&T ob neizpolnitvi zaveze o prevzemu. Pri tem AT&T-ju ni pomagala obljuba, kaj vse bodo storili po prevzemu, da bodo zagotovili ohranitev delovnih mest in konkurenčnost cen. AT&T-jev podpredsednik Larry Solomon je že izrazil razočaranje nad odločitvijo, saj po njegovih besedah država zavira večmilijardno investicijo in tisoče novih delovnih mest.

AT&T in T-Mobile USA sta zato včeraj pri FCC umaknila vlogo za odobritev prevzema. Podjetji sta pojasnili, da se bosta za združitev borili na druge načine, a sta pripravljeni na poraz. Ta se zdi vse bolj verjeten, saj so vse ameriške inštitucije prevzemu nenaklonjene. Praktično edina rešitev za posel je sprejem kakršnekoli poravnave, ki jo bo pravosodno ministrstvo v tožbi ponudilo, in potem ponovna vložitev vloge pred FCC, to pot s spremenjenimi okoliščinami. Kljub temu se AT&T že pripravlja na štiri milijarde dolarjev stroškov, ki jih bodo imeli z izplačilom penalov lastnikom T-Mobila USA Deutsche Telekomu zaradi propadlega prevzema. Tri četrtine tega zneska bodo izplačali v gotovini, preostanek pa v obliki frekvenčnega spektra.

2 komentarja

Relanium ::

Ko je govora, da si tule plačujejo dosti v gotovini sem mal pogledal kak približno to zgleda.

Klik

Samo gotovinskih penalov je 3 miljarde dolarjev oz. glede na zgornji link - 30 palet z denarjem.

antonija ::

Praktično edina rešitev za posel je sprejem kakršnekoli poravnave, ki jo bo pravosodno ministrstvo v tožbi ponudilo, in potem ponovna vložitev vloge pred FCC, to pot s spremenjenimi okoliščinami.
Silly rabbit. Tricks are for kids.

Prakticno edina in realna resitev je, da zmecejo se mickeno vec dnarja v lobiranje in njihov kongres izglasuje zakonodajo ki bo tako pocetje omogocala. Demokraticno, se razume!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon želi postati tudi mobilni operater

Oddelek: Novice / Rezultati
114872 (3554) vostok_1
»

AT&T prevzel Time Warner

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
105753 (4603) stara mama
»

AT&T omejuje prenos prek mobilnih omrežij

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
217963 (6752) andrejus
»

AT&T se trudi prevzeti T-Mobile USA, sicer sledijo penali

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53664 (3143) mkoco
»

Sprintu ne diši AT&T-jev nakup T-Mobile US

Oddelek: Novice / Ostale najave
73215 (2994) Bistri007

Več podobnih tem