» »

notebookov LCD na navadn PC

notebookov LCD na navadn PC

V-Tic ::

Doma mam dva stara compaq notebooka. 486 in 386. Oba imata črn lcd ekran ki bi ga rad vgradil v avto in poganjal z navadno masino. Notebooka sm razstavu itd... pa ugotovil da vse skup ne bo tak lahko. Niti isto pinov ni na kablih... me pa zanima ce kdo ve kaj vec o tem, kako bi se dalo najcenej priklopit LCD od notebooka na navadn kompjuter pa kje križat vse skup?

HVALA! ;)
ciao bella

FANATIK ::

V notebookih so grafične kartice direktno povezane na LCD monitor, torej digitalno. To pomeni, da ni nobenega analognega pretvornika vmes.

Če maš grafo z digitalnim izhodom (DVI), se probaj s tem kej poigrat. Ampak bo jeba. Če pa nimaš DVI izhoda, pa sploh ni šans.

Ampak nekaj me zanima: zakaj pa ne kupiš posebej LCD monitorja prav za v avto? Sej ne stanejo tolko, pa še kvalitetnejši so od tistih predpotopnih "prikazoval".

V-Tic ::

Ka pa ce bi vzel LPT izhod na kompjutru? Se najde kak software za to mogoc?

A ti bi fural grafiko preko LPTja? Hm, kolko ma pa prenosa LPT port in kolko digitalna povezava? 8-)

Boeing ::

Uf, to je bla že nekaj časa nazaj debata tu na forumu prav na to foro, kako notebookov LCD spravit na navadno grafo... pa men se zdi da smo ugotovil da načeloma v teoriji ni problema, problem se pojavi ko je treba zadevo dejansko izpeljat...

tk da... wish u luck, u'r goinna need it

:)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

TribesMan ::

kolkr sm jest naštudiral te zadeve bi se dalo krmilit LCD sam problem je ker je težko dobit datasheete od posameznih LCDjih tak da nič ne veš kje je kaj in od tu naprej je konec debate.
Mam pa doma čb LCD in grafično na ISA ki je sposobna gonit ta LCD je vse skupaj vzeto iz enega industrijskega laptopa 386 ki je imel še vse kartice kot normalni PC sam da je bil v enem kosu z monitorjem.
Uglavnm kolkr sem jest gledal je pri tej kartici LCD priklopljen na tist utič ki so ga včasih imele grafične VESA?!? nevem čist točn kak se je temu reklo.

No če kdo ve kaj naj bi tist utič sploh delal na grafikulji bi prosil za razlago, ker me zanima ali bi se dalo zadeve kej ponucat.

Je sicer še ena opcija ki pa je bl hard way:
-poiščeš datasheet od LCDja
-preštudiraš priključke
-najdeš ustrezni kontroler za LCDje
-kupiš kontroler (ponavadi ga pri nas nimajo in ga je treba naročit v božjomaterno)
-sestaviš zadevo
-najdeš "digitalne izhode" na grafični (pred RAMDACom)
-povežeš "digitalni izhod" z kontrolerjem LCDja
-moliš
-še mal moliš
-prklopiš
-pol pa itaq ne dela >:D

Ah ja preveč nakladam
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

wishmaster ::

FANATIK,povej mi prosim kje in za koliko denarja dobiš lcd display (barvni) za v avto pri nas

To varjanto hoče met kolega. Ga bom vprašal kje se da nabavit in ko zvem, napišem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25124277 (14537) Mazo
»

Napajanje PCja v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6810750 (8016) stromar
»