» »

Lcd Samsung 152T ali 172T

Lcd Samsung 152T ali 172T

_Tejc_ ::

Za 152T vemo ceno, kaj pa 172T.. ali ga je ze kje mogoce dobit...
Hvala za podatek, in pa kaj je bolje 15 ali 17 colo....

Skatey ::

Menda poznaš razliko med 15˝ monitorjem in 17˝, razlika je v velikosti + v ceni..
drgač pa pr 17˝ boš ubistvu mel pol 19¨ ku je vidno polje večje...

lp
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

_Tejc_ ::

To vem ja sam a se splaca mislim cena pa to...

Skatey ::

Jah to pa je tko.. glede na to da vrjetn monitorja ne menaš usak let, ali pa celo na pol leta, kot mogoče nekdo grafično ? se splača vzeti čim boljši monitor. Če imaš dovolj $$ pol uzem 17˝ ga mam sam, pa je zlo dobr, pa se velik.. prej sm meu 14˝ navadnga.. hehe :) drgač pa probi uzet se takega ku ma DVI, ku zej ma vecina novih kartic tut ze ta izhod, pa naj bi bla mau boljša slika, tako da če ti grafična podpira..
ajde...
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

_Tejc_ ::

OK ... kdo je zastopnik za Samsung ... in kje do 172T LCD monitorja...
Hvala

Skatey ::

Za uradnega prodajalca ne vem, vem pa da prodaja pcx computers samsung monitorje, ceprav na seznamu tega monitorja se ni.. pa gambit oz. enaA store tut sm vidu da prodaja, ceprav tut oni se nimajo tegale ta novga monitorja.. moznost je tudi da se ni prisel v nase kraje..
no naj kdo drug raje napise ce ve kaj vec..

lp..
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skatey ()

imi ::

Pozanimal sem se pri GAMBIT-u. Dobili bi ga naj (172T) naslednji teden - okvirna cena okoli 190.000 z DDV-jem!

>:D

_Tejc_ ::

Uf... hmm mal za premislt .. al 15 al tega 17... sam zadeva pa caruje:D

js ::

Katero serijo se sploh bolj splača kupit. P ali T. Obe mata analogni in digitalni vhod. Katera je boljša. Mislim predvsem na 15" in 17" modele.

Boky ::

V zadnjem monitorju je test LCD-jev. Med 15' je zmagal Relisys TL 570(cena 124.000 sit). 15'-a Samsunga sta dobil bol slabe ocene. Je pa res da sta bila starejsa modela kot ju ti navajas (Syncmaster 151s in 151BM.)
Med 17' je v kategoriji price/performance zmagal Ilyamin AS4314UT (cena 213.000 sit). Aboslutno najbolsi pa je bil Philips 180P2M (cena 300.918 sit)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

js ::

Tist test v monitorju je bil bol bogi. Nikjer ni bil omenjen response time ali kako se obnese v igrah. Med 15" monitorji pa mislim da so bli samo trije z digitalnim vhodom. :))
Da ne govorim o tem, da so izbrali same ful stare modele.

Switch ::

Priporočam ti 17" LCD monitor, definitivno od Samsunga. Verjemi mi na besedo, tudi 15" LCD monitorje bo povozil čas čez kakšni dve leti. Če se sprašuješ, ali bi izbral serijo 172T ali 171P, pa ti priporočam slednjega (torej 171P):
-dobra oblika
-analogni in digitalni vhod (čeprav iz monitorja štrila oba kabla, ki se ju ne da izklopiti, pri 172T pa sta vtiča za kabel na monitorju)
-obračanje zaslona (pri 172T ta možnost odpade)
-skoraj na vseh testih je bil izbran kot "Editors Choice"
-brez napak, če ga imaš priključenega digitalno
Poročaj o izkušnjah z monitorjem! Pa obilo gledalnih užitkov- za 200.000 SIT jih že moraš dobiti:D

js ::

ti samsungi me malo begajo, ker mam zdaj navadnega samsunga, ki malo vlece na rdece (na beli podlagi) pa svetlost moram met na ful, da sploh kaj vidim. sm tud na faxu opazu (majo isti model kot je moj) da so eni rdeci eni pa ne. Tud pri LCDjih sm v Bigbangu v MB opazil, da je bil en samsung rdec, drug pa ne (oba ista modela Samsung 151S) In tudi pri LCdjih je imel "ta rdeci" brightness na ful, ta drugi pa na 20.
Torej kaj je s temi samsungi, al je sam kaka primitivna fora al je to pac korejsko sranje, ki ga je treba vzeti v zakup.

Ikarus ::

js

Pred enim tednom kupil Samsung 171p za 198k sit pri AGT. Tudi sam sem bil nekoliko skeptičen glede odzivnega časa, barv, svetlosti in konec koncev velikosti napram 19" CRT. Monitor je zvezan na Radeon 9000pro preko DVI.


1. Ostrina: slika je neverjetno ostra. Fonti so povsem berljivi na 1280x1024 v svoji normalni velikosti - ko jih na 19" CRT že skoraj ni razbrati.
2. Odzivni čas (30ms): nikjer nobenega senčenja in zaostajanja slike. Energično drkanje :-) s koleščkom gor in dol v brskalniku ne zabriše besedila; od iger sem preskusil NFS Porsche Unleashed in ni bilo senčenja niti v replayu na 2x hitrosti. Potrebno pa je nastaviti resolucijo na 1280x1024. Filmi - roko na srce so divxi nekoliko slabši kot na CRT, vendar ironično zato, ker je slika tako neverjetno ostra in pokaže vse nepravilnosti v kodiranju ravnih površin. DVD so pa odlični. Akcijski prizori ga ne zmedejo.
3. Barve: avtomatska nastavitev je povsem zadovoljiva, čeprav se mi zdi, da je paleta nekoliko slabša kot na CRT.
4. Svetlost: display je tako svetel, da ga je v večini dnevnih okoliščin potrebno nastaviti na manj - 80% po avtomatski nastavitvi je zame preveč svetla slika.
5. Velikost: monitor je še vedno kakšne 3cm v diagonali manjši od 19" CRT, ampak še zadošča.
6. Nastavitve: naklon, za kakšnih 10cm višina in pa za razkošno branje časopisa zasuk za 90°. Pivot software je priložen.

Switch ::

js: ali si v Big Bangu v Mariboru kaj prečekiral ali so bili Samsungi priključeni na analogni ali digitalni izhod. Namreč moj Samsung 171P ima pri analognem vhodu določene težave (bela 1mm velika vertikalna črta ob skrajnem desnem kotu ekrana), ampak to le, ko je priključena analogno. Z digitalnim izhodom je slika čudovita (kartica Transcend Radeon 7500). Podobne težave so imeli tudi na Gideon Techu, ko so testirali dotični monitor.

Skatey ::

Jaz imam isti monitor torej Samsung 171p in ga mam prklučenga analogno kartica GF2 pro, pač nima digitalnega, in ne opžam nobene bele vertikalne črte ? če lahko mogoče razložiš kje naj bi se nahajala. na desni ni nobene bele črte...
LP
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

Switch ::

Težava se mi pojavlja samo kadar ga imam priključenega analogno. Mislim, da je težava v grafični kartici. Napako so našli tudi na Gideonu. Klikni za povezavo in si preberi:\

js ::

nisem posebej gledal kak je monitor prikloplen ampak je bil verjetno na analogni vhod, ker 151s niti nima digitalnega. sicer je bil pa cel monitor enakomerno rdečkast in slika je bla ful temna. zaj pa ne vem če dam 200 jurjev za monitor bi blo fajn če bi ble barve naravne. če bi ga pa hotu zamenjat bi pa znali bit problemi.
je že slučajno kdo mel kake podobne izkušnje?

Lion25 ::

Jaz pa ga ze 17. 12. dobim. (samsunga 172T) iz italije (800 E z davkom)

Komaj cakam, vsi testi so mu dali enkratne ocene.

In res je, digitalen izhod izboljsa sliko za najmanj 15%, vsaj tle pri samsungu!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion25 ()

tropinovec ::

ker ga tudi jaszst čakam, da pride v SLO (mimogrede, tista informacija , da bo v GAMBITU naslednji teden zagotovo ne drži - dobijo ga predvidoma v drugi polovici januarja...)
evo še tole: :D

SAMSUNG 172 T

:)) :) :D :))

mirom ::

Jaz sem v začetku tedna kupil IIyamo AS4314UT 17" LCD (stvar je super, miza pa je neverjetno prostorna, prej sem imel 17" CRT) za 150k. Tista cena, ki je v testu na monitorju(213k) je pa k sreči že padla, tako da so stvari že zelo sprejemljive.

Še zanimiva izkušnja..ko sem tako klical naokoli, sem poklical tudi v Big Bang, najprej v BTC, tam je bila cena 149k ampak so imeli samo še razstavni model, potem pa še v Big Bang na Rudniku, tam pa je bila cena 158k, kar nekaj razlike torej..če boste kaj gledali pazite....

LP

M.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirom ()

js ::

js bom verjetno vzel kar samsung 171P. po tehničnih podatkih naj bi bil enak kot 172T.

dexter_II ::

A mi lahko nekdo odgovori na tole vprasanje!

Zakaj za vraga so v oktoberski 2002 Monitor reviji vsi Samsungi okurcani.Recimo 15lcd 151s je slabo ocenjen,na netu pa nikjer nobene slabe ocene. Pri 17 zlo podobno. Zdej a knam prihajajo v kur... Samsungi al pa so pri Montorju v ku...:\

Any idea?

Lion25 ::

Poglej dvomim da pri reviji monitor streljajo v tri tdni, ce so dali slabo oceno so to tudi komentirali. Jaz serije 151 in 171 ne poznam, oz/ takrat se se nisem zanimal in nisem gledal testov in opisov, zdaj se zanimam za 172 in sem prebral veliko testov (180k SIT ni majhen dnar, vsaj zame ne) in se nisem naletel na enega, da bi kaj slabo opisal, edino kar sem nasel, da je slabo, je to, da nima s-video vhoda! :)

Pa se odgovor nekomu ki je izjavil, da je 171 po tehnicnih zmogljivostih enak 172! Poglej si se enkrat, najpomembnejse je, da 171P NIMA digitalnega prikljucka.

lp
Damir

tropinovec ::

171 P ima digitalni in analogni prilključek:

klik

digitalnega pa nima model 171 S !

tudi mene zanima ali sta modela 171 P in 172 T tehnično enaka - šlo naj bi samo za razliko v dizajnu , kot trdijo trgovci in sodeč po karakteristikah bi naj bilo res...
pa sem danes za vsak slučaj poslal mail na SAMSUNG ELECTRONICS z tem vprašanjem , pa bomo videli kaj bodo odgovorili...8-O :\

Zgodovina sprememb…

Heisenberg ::

Lion 25: zakaj se mucis z nakupom v italiji in svercanjem ???
za 800eurov (800*230=184000sit)..... za ta denar ga pri nas dobis pa se za nobene carinske zadeve ti ne bo treba skrbeti.....


CENIK

Lion25 ::

DM: Prvic kot prvic, pri nas ga dobijo komaj konec januarja, meni pa je ze stari monitor crknu in ne morem bit 2 meseca brez racunalnika. To je kot prvic.

Kot drugic pa jaz monitorja ne bom svercal! cena 800 evrov je z davkom vred (oz. 790).

In kot tretjic ti se povem, se sploh ne mucim, delam tle v italiji, sem vsaki dan tle, in trgovina je uzput!


Heisenberg ::

kwa pa se pizdis ?:D

sej sem sam predlagal, zakaj pa naj ga ne bi imeli ko pa ga imajo na ceniku ?

ce delas v ita potem itak ni problem zate, za vecino se pa to ne splaca
a jaz vseeno pozabim na davek ki ga dobim nazaj pri tako za garancijo obcutljivi zadevi kot je LCD, jaz sem kupil ze kar nekaj LCDjev za firmo, pa je dobr da je servis v slo, ker drugace bi imel ze 3x probleme z mejo......

_Tejc_ ::

Lion25: a bi se dal kaj zment da ga se men zrihtas ... a bi mel kaj popusta ce bi dva kupu ... RESNO brez heca

Lion25 ::

_Tejc_: po mojem popusta ne bo, lahko pa vprasam, bom zdaj poklical pa ti sporocil

lp

Lion25 ::

Oj!
Na zalost je reku, da ni nikakrsnih popustov

_Tejc_ ::

pa bi ti vseeno prpelu ce se zmenmo:\

Lion25 ::

Ja to pa je zdej tko, jaz dnarja nimam, da bi placal vnaprej, ne vem, kako se lahko zmeniva.

Heisenberg ::

so pa dost skrti ce ne dajo nic popusta......


kaj pa recimo za tri kose, a bi bilo potem kej popusta ??? (resno!)


lp

Heisenberg ::

v bistvu ce nas je takole vec bi lahko sli v kaksno slovensko firmo povprasat za kaksen popust...
recimo v comtronu sem jaz vzel v zadnjih dveh mesecih dva pcja z LCDji, tiskalnik in se nekaj sare, pa dobr popust sem vedno dobil....

js ::

kaj pa 181T za 199000?

Lion25 ::

Dobra novica,

Tip se je premislu in je pripravljen spustit ceno tudi za 2 kosa!
Se pravi ste se dva sigurno? DM in _Tejc_ ???

Ce ste za, mi dejte povedat, kako se bomo zmenli!
Tip mi bo v kratkem e-mailav kolko mi bo dal popusta na 3 monitorje.

lp

Lion25 ::

pravzaprav mi ne bo e-mailav danes, ker imajo danes zaprto, torej jutri

Heisenberg ::

meni prosim sporoci na email......
dm99@email.si

Lion25 ::

je reku, da da za tri kose 656,00 + IVA /kos, torej 787 Evrov. meni se ne zdi ne vem kaksen popust

Heisenberg ::

uf kaksen popust da kr dol pades :P

ga bomo raje kr pri nas kupili potem, pa se z garancijo ne bo problemov

_Tejc_ ::

Se strinjam .. vseeno hvala

Lion25 ::

Dobil sem trgovino kjer ga dobim celo za 740 evrov v italiji (z ivo vred walda). ce se vzame 3. Jaz ga prej nisem vzel, ker mi je zmanjkalo dnarja, tako da ga bom tle vzel.

lp

[MYTiX] ::

Kaj je zdej z razliko med 1 pa 2. Katera je trgovina kjer ga dobis samo za 740 evrov z ivo. Jst bi probu zrihtat brez ive - poznam carinike.

P.S.:Jst sm tudi dosti v italiji, moj oče pa vsak dan.

tropinovec ::

torej?
bi se morebiti pridružil akciji če bi vedel KONČNO ceno :| :\

Lion25 ::

[MYTIX]: poslusaj ti, jaz sem vsekakor za. Moj kolega ima trgovino (ne dejanske, se pripravlja, da bo na netu). Lahko naroci, prislo pa bo v gorico. Kje imas ti kolege na carini in kako bi to izpeljal?

tropinovec ::

MYTIX bo odgovoril približno takole:

na carini imam dobrega kolega, ime mu je Janez Spustiskozi, (je plešast ,nosi očala in črne brke)...
vse pa bomo izpeljali 24.1.2003 na mejnem prehodu Gorica ob 12.12 uri ko se bom pripeljal na prehod s 4 monitorji SAMSUNG 172T in pomežiknil Janezu (ta je , še enkrat poudarjam , moj kolega 8-) , ki me bo naglas pred vsemi vprašal ali imam kaj za prijavit; jazsts pa ga bom nedolžno pogledal , rekoč: SEVEDA NIMAM NIČESAR!:D (in mu naskrivaj pomežiknil)
nato bom pritisnil plin do konca in s cvilečimi gumami oddirjal na dogovorjeno mesto, kjer si bomo pravično razdelili monitorje...
no, tako približno, bi naj vse skupaj izgledalo!!:D >:D

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 17 lcd monitor?

Oddelek: Kaj kupiti
352524 (1874) Wolverine
»

ilyama vs samsung

Oddelek: Kaj kupiti
431773 (1365) koyotee
»

ilyama,samsung ali sony

Oddelek: Kaj kupiti
201229 (942) Lion25
»

LCD pocenitev?!?

Oddelek: Kaj kupiti
292302 (1159) LojzePek
»

Samsung ali Hercules?

Oddelek: Kaj kupiti
171577 (1253) FANATIK

Več podobnih tem