Forum » Zvok in slika » 50" plasma nakup: Panasonic ali LG?
50" plasma nakup: Panasonic ali LG?
pisco ::
Prosim za vašo pomoč in izkušnje glede nakupa.
Sem bil že tik pred zdajci, da kupim Sony LED 46EX720, pa sem si premislil in zdaj po nasvetih sodelavcev kupujem plazmo, kar 50" za razdaljo 2,80 m. Dnevno bo TV gorela nekje 3-5h (predvidevam, ker včasih tudi zaspim ob njej).
Okna se nahajajo 4m pravokotno od televizije, kavč je seveda nasproti TVja, predvidevam da težav z odsevom ne bo?
Če sem iskren sem bil že trikrat v trgovini in si ogledoval vsakič druge televizije, težko se odločim kaj mi je lepše, mogoče celo raje LED, ampak to verjetno samo zato, ker sem imel direktno primerjavo plasma Vs. LED.
Mnenja glede znamke so pa deljena ampak v glavnem pravijo naj vzamem LG predvsem zato, ker naj bi zagotovo predvajali vse formate filmov medtem ko pa nekateri Panasonici naj nebi predvajali ravno vseh. Ali lahko kdo ovrže te trditve in mi raje predlaga Panasonica?
Zakaj raje priporočate Panasonica oziroma zakaj raje LGja?
Za kaj bom uporabljal TV:
-predvsem za iptv od T2 (nimam HD)
-filme formata mkv oziroma HD filme in DVDje
-fuzbal in Baywatch :)
-navadne divx
-snemanje na USB disk (usb ključ tudi?)
-v prihodnosti si bom moral urediti še ozvočenje tako, da hočem, da ima vse potrebne priključke za to
zaželjeno da ima:
-da ima LAN, ne vem ali te današnje plasme ponujajo kakšne internetne vsebine (youtube, fb, ipd. navlaka?)
-da nima astronomske porabe elektrike, okej povprečje 200w/h je še ok.
-solidno osveževanje slike in ostale hertze :)
ni nujno:
-2Dv3D in 3D, ker realno ne vem koliko takih filmov bom sploh pogledal, če pa že bo zraven pa ajde naj bo ane, za afnat bo okej, da bi pa vsak dan tlačil očala na nos pa ravno ne bom
-wifi ne rabim, raje priključim na lan
-iz računalnika bom mogoče samo predvajal kakšen film, da bi TV uporabljal za kaj drugega iz računalnika zagotovo ne (ne vem a nekateri dejansko uporabljajo 40"+ za delo na računalniku?!)
Proračun: 1000eur ali raje manj (kar prišparam gre v naslednji proračun za domači hi-fi ali pa novo kuhinjo)
Hvala vam za pomoč!
P.S.: prejšnje teme sem si že prebral, pa vseeno odpiram tole.
Sem bil že tik pred zdajci, da kupim Sony LED 46EX720, pa sem si premislil in zdaj po nasvetih sodelavcev kupujem plazmo, kar 50" za razdaljo 2,80 m. Dnevno bo TV gorela nekje 3-5h (predvidevam, ker včasih tudi zaspim ob njej).
Okna se nahajajo 4m pravokotno od televizije, kavč je seveda nasproti TVja, predvidevam da težav z odsevom ne bo?
Če sem iskren sem bil že trikrat v trgovini in si ogledoval vsakič druge televizije, težko se odločim kaj mi je lepše, mogoče celo raje LED, ampak to verjetno samo zato, ker sem imel direktno primerjavo plasma Vs. LED.
Mnenja glede znamke so pa deljena ampak v glavnem pravijo naj vzamem LG predvsem zato, ker naj bi zagotovo predvajali vse formate filmov medtem ko pa nekateri Panasonici naj nebi predvajali ravno vseh. Ali lahko kdo ovrže te trditve in mi raje predlaga Panasonica?
Zakaj raje priporočate Panasonica oziroma zakaj raje LGja?
Za kaj bom uporabljal TV:
-predvsem za iptv od T2 (nimam HD)
-filme formata mkv oziroma HD filme in DVDje
-fuzbal in Baywatch :)
-navadne divx
-snemanje na USB disk (usb ključ tudi?)
-v prihodnosti si bom moral urediti še ozvočenje tako, da hočem, da ima vse potrebne priključke za to
zaželjeno da ima:
-da ima LAN, ne vem ali te današnje plasme ponujajo kakšne internetne vsebine (youtube, fb, ipd. navlaka?)
-da nima astronomske porabe elektrike, okej povprečje 200w/h je še ok.
-solidno osveževanje slike in ostale hertze :)
ni nujno:
-2Dv3D in 3D, ker realno ne vem koliko takih filmov bom sploh pogledal, če pa že bo zraven pa ajde naj bo ane, za afnat bo okej, da bi pa vsak dan tlačil očala na nos pa ravno ne bom
-wifi ne rabim, raje priključim na lan
-iz računalnika bom mogoče samo predvajal kakšen film, da bi TV uporabljal za kaj drugega iz računalnika zagotovo ne (ne vem a nekateri dejansko uporabljajo 40"+ za delo na računalniku?!)
Proračun: 1000eur ali raje manj (kar prišparam gre v naslednji proračun za domači hi-fi ali pa novo kuhinjo)
Hvala vam za pomoč!
P.S.: prejšnje teme sem si že prebral, pa vseeno odpiram tole.
- spremenil: pisco ()
Nikonja ::
za 1000 eur ne boš najdel kvalitetnega 50" Panasonica ampak samo tiste vstopne modele, vem ker sam sam bil v skoraj isti dilemi ampak jaz sam se odločal med plazmami, Panasonic ali Samsung. Na koncu sam vzel Sammsunga 50c7790 za 1080 eur ker Panasonica nisem najdel pod 1600 kaj mi je bilo krepko čez planiranih 1000 eur. Ni mi žal, ima vse tisto kaj si naštel za manj denarja kot Panasonic.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4 … 151 152 153 154 )Oddelek: Kaj kupiti | 1201705 (426076) | antonija |
» | Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 56306 (45102) | mojbrat |
» | crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9Oddelek: Zvok in slika | 2805 (2248) | Nagi Bator |
» | Izbira med cenovno ekvivalentnimi LCD, Plazma in LED LCD TVOddelek: Kaj kupiti | 4546 (4202) | neki4 |
» | Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 75402 (69237) | mamomu |