» »

pooblastila mestnih redarstev

pooblastila mestnih redarstev

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

J-e-r-r-y ::

A to še "dela"? :D

St235 ::

A ta nebuloza še kroži?

Drugače pa ja, mestno redarstvo je prekrškovni organ v skladu z Zakonom o prekrških in ima v skladu s tem pravico izdajat odločbe. 23. člen ustave pri tem ni kršen, ker ti je dana pravica do sodnega varstva (o čemer omenjeni člen govori). Člen ne govroi o tem, kdo in kaj je prekrškovni oran in kakšna ima pooblastila ampak govori o tem, da ima vsak pravico, da mu dokončno obsodbo izreče sodišče.

Ustava ne definira prekrškovnih organov in zato je trditev da nekaj je ali pa ni prekroškovni organ na podlagi ustave zgrešeno.

Vse našteto v 4. točki pa ti je predloženo v kolikor se z ugotovitvijo prekrškovnega organa ne strinjaš in vložiš zahtevo za sodno varstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Aston_11 ::

Tale papir, ki ti ga nalepijo na avto? Imajo sploh podlago za lepljenje? Za zatakniti za brisalec menda imajo, za lepljenje pa ne . Bi jih tožil zaradi vznemirjanja lastninske pravice z lepljenjem.

St235 ::

Nope, tudi ne bo šlo čes, ker tožbe zoper motenje posesti sploh niso možne, če motenje ali odvzem posesti temelji na zakonu.

Matako ::

^^^ Standardni primer stare šole je recimo parkiranje pred hidrantom (v primeru požara ti lahko gasilci povsem zakonito motijo posest in čez njene razbite šipe potegnejo cev - brez povračila stroškov).
/\/\.K.

metalc ::

Meni se je že nekajkrat zgodilo, da sem tako zamišljen sedel v avto, da sem šele med vožnjo opazil, da so mi za brisalec (sprednji ali zadnji) zataknili reklamo in mi je prav najedljivo frfotalo do prvega primernega mesta za ustavljanje. Če bi tako izgubil listek s kaznijo, bi moral čakati na opomin, ki nekaj stane in se za povrh še odpovedati popustu za hitro plačilo. In če ne bi bil prilepljen, bi se lahko izgovarjal, da mi ga je kakšen šaljivec ukradel.

Pa če si smem sposoditi temo za še eno vprašanje (nisem še fasal parkirne kazni). Recimo da dobiš obvestilo redarstva zaradi parkiranja brez plačila parkirnine. Nato počakaš da pride lastnik kakšnega bližnjega avtomobila in od njega sfehtaš parkirni listek, ki po možnosti velja v času, ko je bila napisana kazen (saj verjetno to piše na obvestilu). A kaj pomaga, če se nato zbuniš pri redarjih, češ kaj se grejo (z morebitnim dodatkom "listek mi je nekako padel z armaturne plošče")? Ali tudi poslikajo vetrobransko steklo in sliko opremijo z geo- in timestampom?

St235 ::

Poslikajo vozilo kjer je razvidno, da ni listka. Če je lsitek padel pod armaturo si rano tako v prekšrku, ker moraš listek pustiti na vidnem mestu. Kot vem geotaga ni, je pa iz slie razvidno kje je vozilo parkirano. Time stamp seveda je.

Drugače pa tole obevestilo redarstva vsebuje samo obvestilo, ne pa tudi dejanske položnice. Tapride po pošti skupaj z odločbo in od takrat dejansko začne teči rok za polovičko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397554 (15420) UganiKdo
»

Redarska zalega (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14522471 (17187) Mehmed
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30187749 (52745) Darko!

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13638263 (33913) Gandalfar
»

Obvestilo redarstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
508147 (7115) cyber_killer

Več podobnih tem