» »

T2 - ipTV

T2 - ipTV

alanst ::

Vprašanje kjer bi mi lahko pomagali...
Stanje je sledeče:
2x TV
Internet
Telefon
Vse je na optiki.
Sedaj pa želja kaj bi radi imeli:
VOOD Residential Gateway: i3 Micro --> tole naprej je povezano na Belkin Wireless Router F5D7230-4, 2.4GHz, 802.11g v WAN port.
Iz tega routerja smo torej na wireless omrežju in pa na stacionarni PC preko LAN porta.
Kako vse skupaj povezati, da bi lahko imeli na PC-ju TV od T2 preko VLC in pa seveda da bi deloval wireless.
Če damo kabel ki gre v WAN port na routerju direkt v PC potem VLC in programi lepo delajo, samo ne dela wireless.
Če pa dela wireless - kot je opisana prva konfiguracija potem pa ne dela VLC....

Hvala za pomoč in nasvete!Pa res naj bo po domače bolj napisano....

Frenckie ::

alanst Napisal/-a:Vprašanje kjer bi mi lahko pomagali...
Stanje je sledeče:
2x TV
Internet
Telefon
Vse je na optiki.
Sedaj pa želja kaj bi radi imeli:
VOOD Residential Gateway: i3 Micro --> tole naprej je povezano na Belkin Wireless Router F5D7230-4, 2.4GHz, 802.11g v WAN port.
Iz tega routerja smo torej na wireless omrežju in pa na stacionarni PC preko LAN porta.
Kako vse skupaj povezati, da bi lahko imeli na PC-ju TV od T2 preko VLC in pa seveda da bi deloval wireless.
Če damo kabel ki gre v WAN port na routerju direkt v PC potem VLC in programi lepo delajo, samo ne dela wireless.
Če pa dela wireless - kot je opisana prva konfiguracija potem pa ne dela VLC....

Hvala za pomoč in nasvete!
============================
Odgovor Slowhanda :
mam kabel direkt iz milana v ruter (lynksis wrt160n s cisco),komp s kablom povezan z ruterjem in prenosnik brezžično
na obeh sočasno lahko gledaš iptv brez težav
v nastavitvah ruterja je multicast omogočen
===========================
Saj si že dobil odgovor na Neuradnem T2 forumu, kjer si to spraševal.
A si pozabil , kje si se včeraj registriral.
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Frenckie ()

KoMar- ::

Tako zgleda egoizem, ko hočeš odgovor in ti je za ostalo vseeno.

umexteacher ::

A gre kabl iz modema (MILANA) v internet vtičnico (posebej označeno) na wireless routerju, ali v eno od štirih lan vhodov? In kaj je razlika? Verjetno ima tista vtičnica kak firewall ipd, pa pol težje "odkleneš" povezavo (recimo iptv) na wireless?

Jaka83 ::

Vem da je tema že kar stara, ampak vselej.

Na bedno-bednem Asus RT-N11 nimam multicast opcije v nastavitvah (al pa ne je, pa ne vem kje).

Torej, konfiguracija je taka:
T2-VDSL2 10/2 (net, telefon, TV)
Iz enega porta peljem povezavo do routerja Asus RT-N11, ki nudi WiFi dostop in en ožičen dostop (vse DHCP)
Iz drugega porta peljem povezavo v Cisco 100 mbit switch in iz switcha imam potem dve povezavi: ena gre na D-Link 100 mbit switch na katerem imam priklopljen vmesnik za IP-TV in WDTV-Live (ti dve napravi sta v drugi sobi, možen je priklop samo z enim kablom), druga pa v Asus router (za priklop WDTV-Live v lokalno mrežo).

S takim priklopom, vse ožičene povezave delujejo brez problema - WDTV-Live lahko dostopa do media serverja in interneta, sočasno deluje povezava do IP-TV vmesnika in na ožičenih računalnikih lahko gledam TV ali surfam po internetu z mojim dejanskim zunanjim statičnim IP naslovom.

Problem so WiFi povezave, kjer na Routerju očitno odpove DHCP in nimam dostopa do interneta.

Če za mobilne naprave nastavim statične IP-je, mreža za silo deluje (ne na čisto vseh mobilnih napravah), ampak to ni ravno moj cilj. Rad bi, da bi mi DHCP normalno deloval.

Omejitev so kabli v stenah (jih je premalo) in moje znanje nastavljanja routerja (ups). DD-WRT na ta router ne gre (baje premalo ROM-a za DD-WRT), tako da sem omejen na uporabo tovarniškega firmware-a.

Pri opciji, kjer izklopim tisti drugi kabel, ki povezuje router in Cisco switch, mreža (vključno z WiFi in DHCP) deluje normalno z izjemo, da na računalnikih ne morem gledat TV-ja in da WDTV nima dostopa do mreže.

Should I shoot myself in the head, preklapljam kabel, ko hočem kakšen film pogledat, al je kakšna druga rešitev?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT45GL

Oddelek: Omrežja in internet
252943 (1546) SaXsIm
»

Domače omrežje

92369 (2136) Voluharr
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127506 (51706) Looooooka
»

T-2 in Wireless router

1912712 (12244) iro
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153232 (3072) MitkoVIP

Več podobnih tem