» »

Protesti 15. oktobra / 99% demonstracije

Protesti 15. oktobra / 99% demonstracije

1 2 3
4
»

jype ::

Ja, ampak to je pač povprečje. Vsake toliko časa se pojavi kdo, ki izjemno dobro razloži kaj in kako in ponudi tudi zelo konkretne rešitve.

Recimo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

VelikiTun ::

Samo tak nivo pričakovati od borznih tabornikov?

jype ::

VelikiTun ::

V tujini že. Pa pri nas?

donfilipo ::

Naš Žižek je že pridigal na Occupy Wall Street.

In če se mu naš zasmili, ali pokaže konkretno idejo, je sposoben privlečt sem celo pol svetovne filozofske elite.

Stvar je v tem, da se zaenkrat v Sloveniji upor in sprememba morajo še dodozorevati. No ponekod drugje je stanje precej bolj zrelo.:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

jype ::

donfilipo> dodozorevati

Ker dodogovorjena sta upor in sprememba že :)

donfilipo ::

V jedru že pred Kristusom.

Ampak same izvedbe pa po kvaliteti nihajo8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo ::

No Markota pa tako ali tako ne razume skoraj nihče.

P.S. Kulturniki bi se dogovorili na njega pozabili:) Odtod potem mali do-dogovor pretežno z trdo borbo in obilo žilavosti!

Ni kompatibilen z miletrecento. Samo s fičotom. Sicer pa če gledaš slikice iz njegove drobne kulturne skupnosti, ob palmah in igralnicah ta velikih, mala komuna kar toplo in žilavo diha.

Ne vem če metelkova v ljubljani tako. Pa je v ljubljani 150 velikih slovenskih boemov in umetnikov, ki še niso uveljavljeni pri eni od opcij oblasti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Karaya 52 ::

15o so novo blamazo doziveli na dvoriscu Vaskrsicevih, ko so se v bran postavili neplacniku, ki nima denarja za upnike, vozi pa se v BMW X3. V resnici je nategnil cel kup ljudi, se Ifram je pritekel s svojim piskrom. Klinc, v sili hudic se muhe zre in vsaka priloznost za "boj" proti "necemu" je dovolj dobra in zmedeni Kurnikovi deci pisana na kozo. Vcasih spominajo na fanaticno Charles Manson skupino, sprehajajo se od enega eventa do drugega in upajo da dosezejo kriticno cifro fanov, kar pomeni da bi se morali parkrat postoteriti. Jamais. Seveda kam dalec s tem ne bodo prilezli, ne v osebnem ne v sirsem smislu. Kot optimist bi rekel, da imajo vsaj priloznost za druzenje s ptici svoje vrste. Mene osebno zabavajo s svojimi otrosko naivnimi pogledi na svet, ki bi bili simpaticni ce nebi prileteli iz ust stiridesetletnega kosmatinca. V vsakem primeru se jim namenja veliko prevec pozornosti kot bi si jo zasluzili z vidika tehtnosti njihovih argumentov. Nekaj podobnega velja za cirkus, polepijo vas, skocijo dvakrat trikrat in gredo svojo pot.

jype ::

Torej je še toliko bolj nenavadno, da jim tako zelo zavidaš, da spišeš cel odstavek njim na čast.

No, jaz vsekakor držim z njimi, ker trenutno plačujem za pobijanje ljudi, ki si take usode niso z ničemer zaslužili.

Matako ::

15o se še iščejo. Preglavice jim povzroča predvsem, da je v gibanje gravitira določen preveč specifičen profil ljudi, recimo jim intelektualci, v pomankanju boljšega izraza. Nič narobe s tem, je pa nerodno, ko si recimo zaželijo protestrirati za pravice "ponižanih in razžaljenih delavcev" ampak ker v članstvu ni tovrstnega delavstva sevada vsi pozivi "k akciji" naletijo na gluha ušesa - razžaljeni delavci socializirajo po svojih lokalih in tovarniških dvoriščih med čik-pavzami in ne berejo FB zidov.

Težava se vrača vedno znova in znova v nešteto različicah. Zelo težko je zvabiti na kakršnekoli proteste v obliki pouličnega gledališča pred banke 99% prebivalstva in podobno, če ti ljudje s tabo sploh nimajo kaj dosti skupnega.

Enako lahko izpeljemo za njihove "skupščine" pred Borzo, kjer prepričani prepričujejo prepričane - pa še ti so dostikrat člani CSC (Canabis Social Club), ki od celega sestanka čakajo bolj na točko "razno". Spet gre za družbeno udejstvovanje, ki se somišljenikom zdi učinkovito, domiselno in koristno, ostalim pa ne bi moglo biti bolj vseeno - pa ne zato, ker bi bili indolentni, ampak ker niso iz istega filma.
Stvar je podobna matematičnim šalam - kup smeha na simpozijih, ampak v bistvu ne zares privlačna vrsta humorja za množice.

Jasno da v takih razmerah skupina pograbi za vsako možnost saj malo višje profiliranega dogodka.

Fantje in dekleta bodo morali počasi razumeti, da so zgolj 1% od 99%, nič več. Sami so.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Tokrat pa en pravi, izredno prodoren in povsem neciničen prispevek, bi rekli prava strokovna anliza.

Priznam, tudi sam nekako se bojim, ali mislim podobno, le da ko neko stvar preučuješ, ni nujno, da ravno na tistem fokusu spoznaš kaj presentljivega, spoznaš pa zagotovo. In često več, kot če študiraš namensko kar te zanima. (in ker mene v glavnem nage babe8-), je taka metoda pa sploh super)

Ta fenomen študiranja čisto mimo, pri katerem pa količina naučenega presega količine pri interesnem študiju, mi končno razjasni pol misterija šole. Druga polovica je pa bolj zaguljena. Namreč eni so ponižni in se delajo da se učijo, zadeva pa gre v pomnilnik za bacanje8-), drugi pa se prisili uprejo, ker je kao preveč stvari, ki bi jih hoteli vedeti. Uf....
Pustimo zdaj metodologijo, nazaj na topic.

Ponavljam, Če se za zadevo ne bi zanimala FBI in CIA, bi rekel nevermind. Tako pa čisto zamahniti z roko, češ 'štrajk butalcev', ne moremo.

Potencial je vendarle večji in vedno več delavcev, ali pa njih nadebudnih otrok, ki so siti, da ne morejo vsake pol leta kupiti nov bmx in ipaceka z 36lubidabrov stranske obedanosti, torej vedno več, jih gibanje vidi.

Kako točno bo pa šla dinamika pa ne vem.
In berem, študiram. med stručnimi šloganji puščam prekleto stisnjene povzetke, prekleto stisnjene, še kako resne znanosti. Okoli pa malo osebnega balasta. Izpoved simboličnemu zidu, velikemu otherju in obenem big brotherju, to je odvisno od tega, kdo trenutno v boksarskem WTC boju zmaga, na prvenstvu dohtarjev ala Žižek, West, Lacan, Butler itd.8-) Po domače, odvisno kako šmorn katera od šol mitov poimenuje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

No saj drugače se druščini že svita. Zabavna mi je ta izjava napisana v tistem prismuknjenem socialističnem stilu: http://www.njetwork.org/Delavnica-15o-M...

Odzivi na deložacijo družine Vaskrsić in solidarnostno akcijo so pokazali, da je dolg zelo dvoumen teren boja. To dvoumnost moramo natančno analizirati, če želimo kreativno uporabiti dolg kot orožje za osvobajanje današnje generacije. Osrednje vprašanje, ki se zastavlja, je, kako na terenu dolga in bojev proti dolgu definirati subjekt osvobajanja. Ta teren je namreč izrazito antagonističen in razcepljen.


Skratka, vsi smo mi teren! Sploh "kreativna uporaba dolga kot orožja" je ena boljših - po mojem se lahko nadejamo novih pouličnih predstav. :D

Saj meni so liki tragikomične osebnosti. Po eni strani so res notri v stvari, ki dejansko je nekako vredna po drugi pa so živa verzija Monty Phytonovske PFJ.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Karaya 52 ::

Ocitno imajo tezave z identifikacijo pravega razrednega sovraznika, Kurnikova deca spoznava ne crno-belo konstitucijo kapitalizma. Populisticno omenjajo tajkune ampak te melodije so ljudje ze siti, ko bi se vsaj kaj svezega spomnili. Londonska Kurnikova deca je v podobni situaciji, tam stoji cca. 20 sotorov, ki so jih okupirali londonski kralji ulic, medtem ko je Oxford street poln kot se nikoli. Ce prst umerijo proti njim bodo samo 1% proti 99%, ups.

Matako ::

Kurnik je nasploh zabaven lik. Ni ostalo neopaženo, da prejema državno plačo za borbo proti državi.
Na prvi pogled se zdi, kot da ščije v vodnjak iz katerega pije, samo po drugi strani živimo v državi, kjer nevladne organizacije najprej poizkusijo pridobiti državni denar - in se sploh ne zdi nikomur čudno. Pogosto je to sploh edino, kar poizkusijo.

15o je večinoma sestavljen iz tovrstno razmišljajočih ljudi. Občutek upravičnosti, samo zato, ker so oni pač oni je v tej skupini tako snet s sekire, da ni več smešno. Zato pravim, da so tragikomične osebe.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajski vzporedni kibersvet

Oddelek: Novice / NWO
4619846 (17392) SkipEU
»

Philips bo zaradi manjšega dobička odpuščal

Oddelek: Novice / Rezultati
446508 (5287) Ramon dekers
»

Aretiranih 700 protestnikov "Occupy Wall Street"

Oddelek: Problemi človeštva
412932 (2057) Ramon dekers
»

JPMorgan Chase s superračunalnikom s FPGA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10217097 (14329) Ramon dekers

Več podobnih tem