Forum » Loža » država posega v samoodgovornost posameznika-kmeta
država posega v samoodgovornost posameznika-kmeta
Temo vidijo: vsi
Looooooka ::
Ne vem zakaj ste se zapicili v te njive.Itak, da policaji ne bojo meli casa tja hodit.Gre se zato, da morajo met izpit za voznjo.Tega glede na prijave na izpite ocitno nima skoraj nihce.In ja again...vozis se z traktorjem.Kje mas izpit.Traktor ni igraca.
Ne vem zakaj ste se zapicili v te njive.Itak, da policaji ne bojo meli casa tja hodit.Gre se zato, da morajo met izpit za voznjo.Tega glede na prijave na izpite ocitno nima skoraj nihce.In ja again...vozis se s traktorjem.Kje mas izpit.Traktor ni igraca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
noraguta ::
gruntfürmich je izjavil:
Ne vem kako se lahko nekateri s takšnimi očitki spravite nad kmete.
Kmetistvo propada in ni vam prav, da so deležni pomoči.
Kaj pa vi jeste?
Tudi z dnarjem od socialne se kupi hrana od kmetov.
ne veš?
potem pa pojdi v svet in si razširi obzorje s tem:
-največ traktorjev na prebivalca v evropi
-daleč največ subvencij in največji odhodek iz proračuna; jst če se bom šel obrtnika bom dobil subvencijo na praktično vsak tren s prstom? (sejanje, košenje, prodaja pridelkov, nakup opreme...)
-30% samooskrba v zameno
-v švici ne boš videl toliko in tako dragih traktorjev, kot v sloveniji, pa vseeno mislim da so bogatejši od nas
-------------------------------
-pri nas v kmetijstvu nekaj ne štima...
-imamo tudi daleč največ sodnikov na prebivalca v Evropi, pa še vedno famozne sodne zaostanke , niti sodniki za prekrške ne podelujejo stvari sproti kje šele za ostale stvari (v naši pravni državi očitno nekaj ne štima)
http://www.nationmaster.com/graph/cri_j...
-število subvencij v kmetijstvu je nekje ranga ene dokapitalizacije ljubljanske banke, pa najbi država nad bankami bojda vršila nadzor. (pri nas v bančnem sektorju očitno nekaj ne štima)
- v švici ne boš videl tako obupnega visokega šolstva , ljudje kadijo v oštarijah, ne smejo graditi minaretov etc.. so?
Ne vem zakaj ste se zapicili v te njive.Itak, da policaji ne bojo meli casa tja hodit.Gre se zato, da morajo met izpit za voznjo.Tega glede na prijave na izpite ocitno nima skoraj nihce.In ja again...vozis se z traktorjem.Kje mas izpit.Traktor ni igraca.
točno je v prvi vrsti delovni stroj kateri uporablja tudi cesto in tu rabiš izpit, policaj pa na njivi nima kaj urejat prometa simpl. kot nima kaj hodit po gradbišču etc. ker načeloma ga lahko na njivi povoziš in bi šlo za delovno nesrečo. ne pa prometno. dojemite že da so pooblastila nevarna reč. policaji seveda lahko ustavijo traktoriste na cesti , ampak na njivi je pa največja bedastoča. pa tudi če vozi mulc po njivi traktor to nima nobene veze z prometom.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
BlueRunner ::
Saj ni govora o prometu, temveč je govora o opravljanju kmetijske ali gozdarske dejavnosti. In ja, je glupo, da polcija skače po njivah, če zagleda traktor brez kabine, ampak to konec koncev ničesar ne spremeni. Za upravljanje delovnega stroja pri delu po novem pač potrebuješ potrdilo o opravljenem izpitu, registracijo in tehnično izpraven delovni stroj.
Je pa potem vprašanje, če ne policija, kdo pa? Komu dati pravico, da skače po gospodarski površini (npr. njivi) in predpiše globo, če človek pri opravljanju gospodarske dejavnosti (npr. spravljanju krme) ogroža življenja? Po možnosti ne samo svojega lastnega?
Ali so kmetovalci tako über pametni, da jih pri delu ne rabi nihče kontrolirati in njihovi delovni stroji ne potrebujejo nikakršnih certifikatov o ustreznosti?
Je pa potem vprašanje, če ne policija, kdo pa? Komu dati pravico, da skače po gospodarski površini (npr. njivi) in predpiše globo, če človek pri opravljanju gospodarske dejavnosti (npr. spravljanju krme) ogroža življenja? Po možnosti ne samo svojega lastnega?
Ali so kmetovalci tako über pametni, da jih pri delu ne rabi nihče kontrolirati in njihovi delovni stroji ne potrebujejo nikakršnih certifikatov o ustreznosti?
BlueRunner je izjavil:
Saj ni govora o prometu, temveč je govora o opravljanju kmetijske ali gozdarske dejavnosti. In ja, je glupo, da polcija skače po njivah, če zagleda traktor brez kabine, ampak to konec koncev ničesar ne spremeni. Za upravljanje delovnega stroja pri delu po novem pač potrebuješ potrdilo o opravljenem izpitu, registracijo in tehnično izpraven delovni stroj.
sicer pa se vrši kontrola na kmetijah, respada na njivah nisem videl še nikogar.
mislim , da je to tudi že urejeno http://www.uradni-list.si/1/content?id=...
vsekakor pa ne policaj , kateri se ne spozna na kmetijsko dejavnost prav nič. niti ni bil kvalificiran zato.
Zgodovina sprememb…
točno kaj pa te kvalificira za delo z strojem? menda ja ne izpit za traktor, kateri se bolj ali manj dotika zgolj cestno prometnih predpisov. Vse skupaj je ena birokratska budalaščina. Stvari se naučiš kvečjem prek dela ter eventuelno kakšnih usposabljanj , katera so pa povsem v rokah proizvajalca stroja. tritisoč izpitov in fax in pol te nebo pripravilo na delo z motorno žago če je neboš prijel v roko. Če pa gre le zato , da imamo nek univerzalni prekrškovni organ in da ima država pravno formulariziran nadzor nad vsem potem je pa to druga pesem.
Zgodovina sprememb…
pa tud nevem madona največ je smrti zaradi bolezni srca in ožilja , zakaj policaji ne hodjo po pisarnah in talajo globe??? pa če te dobi pri hamburgerju ,poka jurja.
vsekakor pa ne policaj , kateri se ne spozna na kmetijsko dejavnost prav nič. niti ni bil kvalificiran zato.
Ne delaj se neumno in si preberi kaj točno se od policista pričakuje. Preverba papirjev in očitna ugotovitev, da delovni stroj nima varnostnega loka. To je to. Če tega ni sposoben kdorkoli, vključno s policistom, potem pa tudi ne vem na kater planet sem se rodil. Policaj tam ni zato, da bi karkoli vedel, razumel ali poznal glede kmetijske dejavnosti. Tega mu zakon nikjer in na noben način ne nalaga.
Torej nehaj mlatiti slamnate možiclje.
točno kaj pa te kvalificira za delo z strojem? menda ja ne izpit za traktor, kateri se bolj ali manj dotika zgolj cestno prometnih predpisov. Vse skupaj je ena birokratska budalaščina.
Se strinjam. To je še ena birokratska budalaština, ker se pričakuje od ljudi, ki upravljajo s strojem, da imajo nek papir. Tisto o "bolj ali manj" pa upam, da mi boš pojasnil, ker je predmet izpita očitno manj od "100% samo CPP".
Če pa gre le zato , da imamo nek univerzalni prekrškovni organ in da ima država pravno formulariziran nadzor nad vsem potem je pa to druga pesem.
No, meni se še vedno zdi problematično, da se je za prekrškovni organ izbralo ravno policijo. Ta ima namreč še druge naloge, ki jo naredijo za najbolj nezaželjen organ, ki se mu dopušča vstop na zasebno površino. Po drugi strani pa... delovni inšpektor - delovna zakondaja. Ta se mi ne zdi pravi. Morda kmetijski inšpektor, ki spotoma preveri še katere kemikalije uporabljaš ali kaj podobnega in je IMHO več kot sposoben preveriti papirje za voznika in stroj.
BlueRunner je izjavil:
Ne delaj se neumno in si preberi kaj točno se od policista pričakuje. Preverba papirjev in očitna ugotovitev, da delovni stroj nima varnostnega loka. To je to. Če tega ni sposoben kdorkoli, vključno s policistom, potem pa tudi ne vem na kater planet sem se rodil. Policaj tam ni zato, da bi karkoli vedel, razumel ali poznal glede kmetijske dejavnosti. Tega mu zakon nikjer in na noben način ne nalaga.
Torej nehaj mlatiti slamnate možiclje.
točno kaj pa te kvalificira za delo z strojem? menda ja ne izpit za traktor, kateri se bolj ali manj dotika zgolj cestno prometnih predpisov. Vse skupaj je ena birokratska budalaščina.
Se strinjam. To je še ena birokratska budalaština, ker se pričakuje od ljudi, ki upravljajo s strojem, da imajo nek papir. Tisto o "bolj ali manj" pa upam, da mi boš pojasnil, ker je predmet izpita očitno manj od "100% samo CPP".
Če pa gre le zato , da imamo nek univerzalni prekrškovni organ in da ima država pravno formulariziran nadzor nad vsem potem je pa to druga pesem.
No, meni se še vedno zdi problematično, da se je za prekrškovni organ izbralo ravno policijo. Ta ima namreč še druge naloge, ki jo naredijo za najbolj nezaželjen organ, ki se mu dopušča vstop na zasebno površino. Po drugi strani pa... delovni inšpektor - delovna zakondaja. Ta se mi ne zdi pravi. Morda kmetijski inšpektor, ki spotoma preveri še katere kemikalije uporabljaš ali kaj podobnega in je IMHO več kot sposoben preveriti papirje za voznika in stroj.
delovni inšpektor je povsem vredu , tudi na gradbiščih to tako funkcionira. policaj pa se nima kaj vtikat v delovni proces na nivi niti ali je izpraven. to lahko počne na cesti. tudi tebi ne hodi policaj po vrtu pregledovat kosilnice ali kar koli drugega. sploh pa policajev na terenih kjer je varnostni lok (katerega rad omenjaš) res koristen ne boš videl. na ravnem terenu je pa bolj ali manj nepotreben. ampak dobro naj bo, če je že zakonodaja taka. ampak vse to se ugotovi na tehničnem pregledu. glede varstva pri delu pa matr, pol stvari tist "varnostni" strokovnjak itak ne more odgovorit , ker so vezane na specifiko stroja. še manj te pa tisti izpit kvalificira za varno delo. prej bo fotr sinu pokazu kje so cake ter kje je treba pazit , kot pa bo eno popoldansko teoretično nakladanje .
Zgodovina sprememb…
tudi tebi ne hodi policaj po vrtu pregledovat kosilnice ali kar koli drugega
Košnja vrta ne zapade pod kmetijsko ali gozdarsko dejavnost. Košnja travnika za krmo, pa nekako da. Tudi v moji garaži mi ne bo nihče pregledoval stružnico, ker z njo pač ne opravljam gospodarske dejavnosti.
Tvoj komentar je relevanten samo v toliko, da ponavljaš moj zadržek, s to razliko, da ga niti ne znaš artikulirati.
sploh pa policajev na terenih kjer je varnostni lok (katerega rad omenjaš) res koristen ne boš videl. na ravnem terenu je pa bolj ali manj nepotreben.
Torej nadzorni organ ne bo imel razloga hoditi po njivi, kjer bo že na daleč videti, da so zadeve urejene. Vključno seveda s tem, da se uporablja varnostne pasove in tem, da se na blatnikih med delom/vožnjo ne držijo še trije froci, ker jim je to zabavno, voznika pa ne briga za varnost.
Če se pa hočeš zatakniti ob zakon, potem mi najdi kje obstaja možnost, da se bi dalo vozniku traktorja alkotest... je ni. Pa ne vem, če me občutek vara ali ne, vendar pa je morda marsikatera delovna nesreča povezana kar z alkoholom.
glede varstva pri delu pa matr, pol stvari tist "varnostni" strokovnjak itak ne more odgovorit
Ker to itak ni njegovo delo. Njegovo delo je to, da ljudem pove splošne stvari, v kakšnih obratih z "resnimi orodji" pa ima običajno v rokah mapco v kateri piše kdo je opravil tečaje za upravljanej strojev in dokumente, da so stroji, po zagotovilu proizvajalca, varni za uporabo. Če mu pripisuješ kakšne čudežne moči, se motiš. Jih nima, jih ne rabi in niso njegov delokrog.
Vključno seveda s tem, da se uporablja varnostne pasove in tem, da se na blatnikih med delom/vožnjo ne držijo še trije froci, ker jim je to zabavno, voznika pa ne briga za varnost.traktor nima varnostnih pasov. če se pa mulc mal afna pa tud ni kake hude krize. ti bi ga itak vklenil v lisice in zaprl v stolp dokler ne preguli vse zakonodaje in ne naredi agro faxa(in potem bi se frderbu ta prvič ko bi sedu na traktor, sej trnulčico so enak zajebal , če bi znala prest se nebi zbodla pri 16ih).
Če se pa hočeš zatakniti ob zakon, potem mi najdi kje obstaja možnost, da se bi dalo vozniku traktorja alkotest... je ni. Pa ne vem, če me občutek vara ali ne, vendar pa je morda marsikatera delovna nesreča povezana kar z alkoholom.kako pa to opravite v pisarni?
Ker to itak ni njegovo delo. Njegovo delo je to, da ljudem pove splošne stvari, v kakšnih obratih z "resnimi orodji" pa ima običajno v rokah mapco v kateri piše kdo je opravil tečaje za upravljanej strojev in dokumente, da so stroji, po zagotovilu proizvajalca, varni za uporabo. Če mu pripisuješ kakšne čudežne moči, se motiš. Jih nima, jih ne rabi in niso njegov delokrog
nima jih , še več povsem nepotreben je. tisto njegovo blebetanje si prebereš v vsaki knjižici z navodili o uporabi stroja in še več, celo opozarja te celo na specifične nevarnosti. da pa nosiš tja denar , da te nebo nekdo nič naučil je pa milo rečeno neumno. ravno tako kot je neumen izpit iz varstva pri delu v pisarni. je samo voda na mlin neki kasti katera se je pririnila v zakonodajo.
Košnja vrta ne zapade pod kmetijsko ali gozdarsko dejavnost. Košnja travnika za krmo, pa nekako da. Tudi v moji garaži mi ne bo nihče pregledoval stružnico, ker z njo pač ne opravljam gospodarske dejavnosti.
čaki mal , kaj je zdej problem opravljanje gospodarske dejavnosti ali varnost?
Vključno seveda s tem, da se uporablja varnostne pasove in tem, da se na blatnikih med delom/vožnjo ne držijo še trije froci, ker jim je to zabavno, voznika pa ne briga za varnost.traktor nima varnostnih pasov. če se pa mulc mal afna pa tud ni kake hude krize. ti bi ga itak vklenil v lisice in zaprl v stolp dokler ne preguli vse zakonodaje in ne naredi agro faxa(in potem bi se frderbu ta prvič ko bi sedu na traktor, sej trnulčico so enak zajebal , če bi znala prest se nebi zbodla pri 16ih).
Še vedno si nisi nič prebral, te pa to ne ustavlja pri pametovanju. Traktor seveda lahko ima varnostne pasove. Če jih ima, pa je njihova uporaba obvezna. Če ti še nisi videl traktorja z varnostnim pasom, pa tudi OK. Ravno tako blatniki, vozovi in ostale pritikline na kateri vidiš froce, ki gor visijo niso namenjeni prevozu ljudi, ampak nečemu drugemu. Voznik pa jih, ker se jim po njegovo ne more nič hudega zgoditi, ne spodi dol, ampak jih še vabi gor. No, tega pač ni potrebno gledati, ker ni nikakršnega razloga, da se to počne.
Če se pa hočeš zatakniti ob zakon, potem mi najdi kje obstaja možnost, da se bi dalo vozniku traktorja alkotest... je ni. Pa ne vem, če me občutek vara ali ne, vendar pa je morda marsikatera delovna nesreča povezana kar z alkoholom.kako pa to opravite v pisarni?
Preberi si tukaj.
nima jih , še več povsem nepotreben je. tisto njegovo blebetanje si prebereš v vsaki knjižici z navodili o uporabi stroja in še več, celo opozarja te celo na specifične nevarnosti. da pa nosiš tja denar , da te nebo nekdo nič naučil je pa milo rečeno neumno. ravno tako kot je neumen izpit iz varstva pri delu v pisarni. je samo voda na mlin neki kasti katera se je pririnila v zakonodajo.
Morda je, morda ni. Nisi pa si prebral kaj je dolžnost delodajalca, ki jo ta mora izpolnjevati in kakšna je vloga tistega zaposlenega ali zaposlene, ki pri delodajalcu skrbijo za to, da se to delo izvaja.
čaki mal , kaj je zdej problem opravljanje gospodarske dejavnosti ali varnost?
Država se vtika v to, na kakšen način in pod kakšnimi pogoji se opravlja gospodarsko dejavnost. Če to ugotavljaš šele sedaj, to ni moj problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
izbrisiracun ::
Izpit prav, da je. Tukaj gre sicer bolj za varstvo pri delu(če že imaš B kategorijo).
Ampak, 200€ za cca 4 ure predavanj in test je kraja!
Keyser Soze ::
Prvo, ko berem poste nekaterih vrlih "kmetov", vidim da nekako nimajo glih pojma kako izgleda izpit za traktor.
Kot drugo, se pa delom strinjam s tole izjavo:
Samo s to razliko, da bi jaz dal mnogo daljši tečaj na paleto, predvsem pa bolj zajeban. Pa naj 90% trenutnik "kmetovalcev" ostane brez možnosti obdelovanja svojih površin. Ker dejansko IMO niso sposobni naredit izpita. Bodo pa najemali profi voznike traktorjev. Jebat ga. Red bo treba nardit. Lepo, lahko pa tudi grdo.
Kot drugo, se pa delom strinjam s tole izjavo:
izbrisiracun je izjavil:
Izpit prav, da je. Tukaj gre sicer bolj za varstvo pri delu(če že imaš B kategorijo).
Samo s to razliko, da bi jaz dal mnogo daljši tečaj na paleto, predvsem pa bolj zajeban. Pa naj 90% trenutnik "kmetovalcev" ostane brez možnosti obdelovanja svojih površin. Ker dejansko IMO niso sposobni naredit izpita. Bodo pa najemali profi voznike traktorjev. Jebat ga. Red bo treba nardit. Lepo, lahko pa tudi grdo.
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
@Keyser Soze
S tem bi se tudi jaz strinjal(če cena ne bi še 3x poskočila). Saj kot vemo imamo mnogo preveč nesreč zaradi neresnega dela(nekaterih) s temi stroji.
"Moj" tečaj bi bil recimo takšen(na hitro spacan):
-4 ure zahtevanih predavanj
-priročnik o varstvu pri delu, katerega predelaš sam doma
-dodatne ure, če si "bukov" pač doplačaš
-resen test, kateri ni iz neke zbirke 30 vprašanj
-"psiho" test
-cena: max 150€(mokre sanje, pri teh maržah)
S tem bi se tudi jaz strinjal(če cena ne bi še 3x poskočila). Saj kot vemo imamo mnogo preveč nesreč zaradi neresnega dela(nekaterih) s temi stroji.
-"psiho" test
@ales1990
Ja, se strinjam s tem, da je cena totalen ripoff. Ampak bi rekel, da je tako na zadovoljstvo obeh strani. Predavatelji povedo vse skup bolj na šnel, kar je vredno tam slabih 100EUR ali še manj. Udeležnci se mal zdolgočasijo. Plačajo še preostanek do 200EUR, kar je "garancija" za opravilo izpita. In na koncu dobijo potrdilo oz. žig v vozniško.
Ja, se strinjam s tem, da je cena totalen ripoff. Ampak bi rekel, da je tako na zadovoljstvo obeh strani. Predavatelji povedo vse skup bolj na šnel, kar je vredno tam slabih 100EUR ali še manj. Udeležnci se mal zdolgočasijo. Plačajo še preostanek do 200EUR, kar je "garancija" za opravilo izpita. In na koncu dobijo potrdilo oz. žig v vozniško.
OM, F, G!
No to je tudi res, na koncu seveda ugotovimo, da je vse skupaj vredno nič... no denar pa le kroži.
Phil ::
-"psiho" test
Za pridobitev F kategorije (jasno če že imaš B) je spremenljiv edino neke vrste izpit, za polaganje katerega bi plačal max 10€. Literatura naj bo dostopna na internetu, kdor pa hoče se lahko za dodaten denar udeleži tečajev. Zaradi raznolikosti storjev in priključkov je vse kar je več nepotrebna birokratizacija, katere namen je edino polnenje proračuna.
amigo_no1 ::
F je da znaš voziti po navadni cesti, če se ne motim ? Iste fore kot za B, (hitrost , smerokazi, križišče, razvrščanje v prometu, varnostna razdalja, lahko da še kako speljevanje v klanec).
+vsaj nekaj ur voziš s prikolico, vsaj na izpitni ?
+vsaj nekaj ur voziš s prikolico, vsaj na izpitni ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Ja Phil, seveda gre za polnjenje proračuna in to zelo slabo skrivajo. Če pogledaš moj tečaj, ima več točk in tako ljudje pozabijo, da mečejo denar stran.
Ta izpit je pač sam sebi namen in zaradi takih bedarij nas potem uvrščajo po produktivnosti za Grčijo.
Lahko povem iz prve roke(sem danes to odpisal), da bi si lahko sam tiste prosojnice isto dobro prebral in prišel samo pisat, pa je mir, ampak pri nas pač tako koritniki ne dovolijo. Ta birokracija bo na koncu čisto zamorila ljudi.
Za teh 200€ bi človek pričakoval dosti več kot to. Ne vem bo treba res protestirat, ker nas odirajo na vsakem koraku, mi jim pa pustimo.
Ta izpit je pač sam sebi namen in zaradi takih bedarij nas potem uvrščajo po produktivnosti za Grčijo.
Lahko povem iz prve roke(sem danes to odpisal), da bi si lahko sam tiste prosojnice isto dobro prebral in prišel samo pisat, pa je mir, ampak pri nas pač tako koritniki ne dovolijo. Ta birokracija bo na koncu čisto zamorila ljudi.
Za teh 200€ bi človek pričakoval dosti več kot to. Ne vem bo treba res protestirat, ker nas odirajo na vsakem koraku, mi jim pa pustimo.
BRBR ::
Bog nam pomagaj zarad komentarjev zgoraj, o tonažah & evrotih traktorjev škoda izgubljat besede.
Take budalosti ("naj lepo na roke poberejo krompir")pa že par let nisem slišal.
In kaj te briga če se jaz prevrnem s traktorjem , a ?
Nemara te skrbi da bo eden manj, ki te bo preko sociale podpiral ?
..kaj je spornega v kaznovanju kmetov, ki furajo traktor brez vozniške? Verjetno je tudi do svoje njive prišel po neki cesti.
Če nimajo za izpit naj lepo na roke poberejo krompir kot so ga včasih.
Pa mogoče potem ne bomo 1x tedensko vsaj brali, da se je prevrnil traktor (čeprav ne vem, če je pomanjkanje izpita res pravi razlog) in pokopal nekoga pod seboj.
Beli_Zajcek ::
Bog nam pomagaj zarad komentarjev zgoraj, o tonažah & evrotih traktorjev škoda izgubljat besede.
..kaj je spornega v kaznovanju kmetov, ki furajo traktor brez vozniške? Verjetno je tudi do svoje njive prišel po neki cesti.
Če nimajo za izpit naj lepo na roke poberejo krompir kot so ga včasih.
Pa mogoče potem ne bomo 1x tedensko vsaj brali, da se je prevrnil traktor (čeprav ne vem, če je pomanjkanje izpita res pravi razlog) in pokopal nekoga pod seboj.
Prej bi rekel, da nas skrbi v primeru, da se prevrneš s traktorjem, da bo potrebno plačati tvoje zdravljenje. Kar seveda ni poceni. S tem, da obstaja možnost, da boš invaliden in bomo morali za tvojo "samoodgovornost" plačevati preostanek tvojega življenja. Temu se reče moralni hazard. Če bi vedel, da država ne bo priskočila na pomoč ob nesreči, bi se prekleto bolj varno obnašal. Ker pa nismo sebični prasci in smo se dogovorili, da zdravimo in pomagamo tudi največjim debilom, potem ima država pravico, da v izogib prevelikim stroškom določena tvegana dejanja omeji z zakoni.
Da ne bo pomote, to z debili ni letelo nate, ampak na razne pretendente za Darwinovo nagrado, o katerih imaš čast brati v črni kroniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Beli_Zajcek ()
Beli_Zajcek je izjavil:
Prej bi rekel, da nas skrbi v primeru, da se prevrneš s traktorjem, da bo....
Da ne bo pomote, to z debili ni letelo nate, ampak na razne pretendente za Darwinovo nagrado, o katerih imaš čast brati v črni kroniki.
Zelo lepo povedano. Si mi prišparal kar nekaj minut pisanja in živcev, ko je treba odgovarjat tako bistro kratkoumnim.
In ja, tisto kar si napisal proti koncu, bi komot lahko letelo na njega. Ker že "dolgo" nisem slišal tako debilnega komentarja.
OM, F, G!
Prej bi rekel, da nas skrbi v primeru, da se prevrneš s traktorjem, da bo potrebno plačati tvoje zdravljenje. Kar seveda ni poceni. S tem, da obstaja možnost, da boš invaliden in bomo morali za tvojo "samoodgovornost" plačevati preostanek tvojega življenja. Temu se reče moralni hazard. Če bi vedel, da država ne bo priskočila na pomoč ob nesreči, bi se prekleto bolj varno obnašal. Ker pa nismo sebični prasci in smo se dogovorili, da zdravimo in pomagamo tudi največjim debilom, potem ima država pravico, da v izogib prevelikim stroškom določena tvegana dejanja omeji z zakoni.potem bodo morali policisti najprej začet preganjat ljudi z prekomerno težo , ti povšročijo precejveč škode državi kot pa prevrnjeni traktoristi.
Še vedno si nisi nič prebral, te pa to ne ustavlja pri pametovanju. Traktor seveda lahko ima varnostne pasove. Če jih ima, pa je njihova uporaba obvezna. Če ti še nisi videl traktorja z varnostnim pasom, pa tudi OK. Ravno tako blatniki, vozovi in ostale pritikline na kateri vidiš froce, ki gor visijo niso namenjeni prevozu ljudi, ampak nečemu drugemu. Voznik pa jih, ker se jim po njegovo ne more nič hudega zgoditi, ne spodi dol, ampak jih še vabi gor. No, tega pač ni potrebno gledati, ker ni nikakršnega razloga, da se to počne.
ne bluzi kvečjem jih ima kak gorski traktor , na splošno jih pa nimajo , niti novejši ne (ja sem z vasi in tudi poznam tehniko) . še maj bluzi o obvezni uporabi , ali si kdaj branal? ali kaj podobnega ? potem se razpiši. iz prve roke ti pa povem da se pripet ne moreš obračati in preverjati narejeno. pa ne mi o kakih kamerah etc.. eno je znanstvena fantastika drugo je realnost. ampak brihta si pa do neba ne da bi kdaj kaj prijel v roko.
Preberi si tukaj.
sm prebral , naredil tud izpit in tu nima policist kaj početi. in zakon je povsem srejemljiv. ampak kaj si hotel povedat? nekaj kar še sam ne razumeš. policist nima vstopa v firmo in ne more izvajat nadzora alkoholiziranosti nad zaposlenimi, pa naj gre za pisarne , njivo , grabišče , whatever. ....
Morda je, morda ni. Nisi pa si prebral kaj je dolžnost delodajalca, ki jo ta mora izpolnjevati in kakšna je vloga tistega zaposlenega ali zaposlene, ki pri delodajalcu skrbijo za to, da se to delo izvaja.
dolžnosti delodajalca do zakona so kontra produktivne in zmanšujejo njegovo konkurenčnost tu je point.
Država se vtika v to, na kakšen način in pod kakšnimi pogoji se opravlja gospodarsko dejavnost. Če to ugotavljaš šele sedaj, to ni moj problem.ampak očitno z različnimi kriteriji. in na pamet copy paste zakonodaje katera niti še ni dala nekih realnih pokazateljev v praksi.
ne bluzi kvečjem jih ima kak gorski traktor , na splošno jih pa nimajo , niti novejši ne (ja sem z vasi in tudi poznam tehniko)
Hm. Sicer ne vem kaj je to "gorski traktor", ampak tisti za po vinogradu gor in dol (mala valpadana) jih pač ima. Pač povem, kar vidim.
e maj bluzi o obvezni uporabi , ali si kdaj branal? ali kaj podobnega ? potem se razpiši.
Bluziš ti, ki nisi prebrala kaj je obvezno, oziroma v svojem svetem besu pozabljaš na dve stvari:
- varnostni pas ni obvezna varnostna oprema
- če traktor varnosti pas ima, potem je njegova uporaba obvezna
Torej, če imaš traktor, ki pasu nima, ga seveda ne rabiš uporabljati. Logično še petletniku, tebi očitno ne.
O izkušnjah se nimam kaj za razpisati, ker nimam izpita in ne vozim traktorja. Imam pa par oči, da kaj vidim, gobec da kaj vprašam in dve ušesi, da tudi kaj slišim. Ker imam tudi jaz to srečo ali pa nesrečo, da sem "s kmetov", nekaj o teh stvareh pač vem.
Ravno tako pa sem sposoben branja in razumevanja napisanega.
iz prve roke ti pa povem da se pripet ne moreš obračati in preverjati narejeno.
Potem si pa pač ne kupi traktorja z vgrajenim varnostnim pasom. To je čisto lepo dovoljeno. Če ne verjameš, si preberi zakon.
pa ne mi o kakih kamerah
Kamerah? Sorry... nimam pojma o čemu govoriš.
sm prebral , naredil tud izpit in tu nima policist kaj početi. in zakon je povsem srejemljiv. ampak kaj si hotel povedat?
Pridušal sem se, da kmetu nihče ne bo dal pihati, čeprav je alkoholoziran pru upravljanju stroja nevaren sebi in drugim. Ti si me vprašal kako se to uredi z delavci, sem ti dal povezavo.
nekaj kar še sam ne razumeš. policist nima vstopa v firmo in ne more izvajat nadzora alkoholiziranosti nad zaposlenimi, pa naj gre za pisarne , njivo , grabišče , whatever. ....
To prvič omenjaš. Lepo, da razširjaš debato na temo alkoholiziranih zaposlenih in samozaposlenih, ampak verjetno si se zmotil, ker še sama svojim komentarjem ne slediš več najbolje. Ali pa napišeš tri besede in pričakuješ, da bomo ostali s slutilnimi vezji zaznali vse, kar si želela povedati.
Žal sam teh slutilnih vezij nimam.
dolžnosti delodajalca do zakona so kontra produktivne in zmanšujejo njegovo konkurenčnost tu je point.
Huh? Delovna zakonodaja je na tej točki kontraproduktivna? Dobro vedeti.
ampak očitno z različnimi kriteriji.
Hecno, ker kriteriji se dejansko sedaj počasi izenačujejo. Je pa uporabljen način izvajanja nadzora spoštovanja kriterijev sporen, ker se ga nalaga organu pregona in ne nekem generičnem inšpekcijskem organu.
Zgodovina sprememb…
mikic007 ::
Stric ima solidno vrtnarijo (prej kmetija), precej majhna za normalno kmetijstvo, idealna za vrtnarijo. Ima tudi vec kot 40 let star traktor (brez loka, nikoli ne bi opravil tehnicnega). Vse njegove njive so pod hiso, do njih prides po kolovozu, v bistvu stran od ceste. Vse je popolnoma ravno.
Stric ze 20 let traktorja ni registriral, za gozd, ki je dlje, uporablja sosedovega, izpit verjetno ima (ceprav dvomim, da kdaj s sabo :-). Vse kar rabi ta neregistriran traktor je, da kdaj poorje, pobrana, predvsem pa ga ima za vleko prikolice (zvecer, ko pobira pridelek za trznico, premika traktor za 2 metra nekaj ur in nalozi vse skupaj).
In zdaj me zanima, ce se vam zdi smiselno, da nekdo regitrira tak traktor oz kupi novega? In to je dalec od osamljenega primera.
Stric ze 20 let traktorja ni registriral, za gozd, ki je dlje, uporablja sosedovega, izpit verjetno ima (ceprav dvomim, da kdaj s sabo :-). Vse kar rabi ta neregistriran traktor je, da kdaj poorje, pobrana, predvsem pa ga ima za vleko prikolice (zvecer, ko pobira pridelek za trznico, premika traktor za 2 metra nekaj ur in nalozi vse skupaj).
In zdaj me zanima, ce se vam zdi smiselno, da nekdo regitrira tak traktor oz kupi novega? In to je dalec od osamljenega primera.
Pridušal sem se, da kmetu nihče ne bo dal pihati, čeprav je alkoholoziran pru upravljanju stroja nevaren sebi in drugim. Ti si me vprašal kako se to uredi z delavci, sem ti dal povezavo.
nekaj kar še sam ne razumeš. policist nima vstopa v firmo in ne more izvajat nadzora alkoholiziranosti nad zaposlenimi, pa naj gre za pisarne , njivo , grabišče , whatever. ....
To prvič omenjaš. Lepo, da razširjaš debato na temo alkoholiziranih zaposlenih in samozaposlenih, ampak verjetno si se zmotil, ker še sama svojim komentarjem ne slediš več najbolje. Ali pa napišeš tri besede in pričakuješ, da bomo ostali s slutilnimi vezji zaznali vse, kar si želela povedati.
Žal sam teh slutilnih vezij nimam.
ti si podal zakon , in dokaj jasno je da sem slutil , da si ga tudi vsaj ošvrknil , pa ga nisi. policaj nima kaj počet na zasebnem zmeljišču , pisarni , etc. in to je jasno. tu se tudi konča vsa zgodba , le ti razpredaš kake neslutene dobrobiti nam prinašajo nova pooblastila policajem. če te pa napada alzhajmer pa tud prov.
mikic007 če ne gre na cesto , pomoje vse glih , če ga ne. V praksi dvomim , da bi se kaj takega sploh lahko izvajalo. Kako pa toči gorivo? tu bi znal biti problem , ker sem slišal zadnje čase od parih , da so nekoliko poostrili nadzor nad traktoristi.
Meni se ne zdi smiselno, ampak zakon je to pač predpisal.
Izgleda, da smo se v času sprejemanja novega paketa prometne zakonodaje vsi zapičili v tiste globe in točke, nihče pa se ni zataknil ob takšne, malo manj glamurozne člene, ki pa bodo verjetno marsikomu povzročili težave.
Zgodovina sprememb…
ti si podal zakon , in dokaj jasno je da sem slutil , da si ga tudi vsaj ošvrknil , pa ga nisi. policaj nima kaj počet na zasebnem zmeljišču , pisarni , etc. in to je jasno. tu se tudi konča vsa zgodba , le ti razpredaš kake neslutene dobrobiti nam prinašajo nova pooblastila policajem. če te pa napada alzhajmer pa tud prov.
Alzheimer morda napade tebe. Dokaz je že več kot tedeni dni stara objava tukaj. Preberi si zadnji odstavek.
... osebni napad sem raje izbrisal ...
Zgodovina sprememb…
ThinMan ::
Ja kako pa lahko z B izpitom upravljam in vozim kombinirko ?
EDIT: Preveril in šit, potrebuješ izpit TGM... še dobro da me niso dobili :) se grem v ponedeljek takoj prijavit na izpit.
EDIT: Preveril in šit, potrebuješ izpit TGM... še dobro da me niso dobili :) se grem v ponedeljek takoj prijavit na izpit.
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ThinMan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 68561 (61875) | Invictus |
» | Nesmiselna regulacija (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 10722 (9814) | Daniel |
» | Blatne gume in kazen 1000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 26295 (22051) | dvojka |
» | Velika suša, kmetje 'krivijo' državo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 9693 (8042) | pin29 |