» »

Vloga prepotentnežev in nasilnežev v pravni družbi?

Vloga prepotentnežev in nasilnežev v pravni družbi?

Temo vidijo: vsi

guest #44 ::

Zanima me kolikšno pozitivno vlogo igrajo taki ljudje v moderni, pravni družbi?

V zgodovini so nasilneži in prepotentneži načeloma krojili usodo družbe (kralji, tirani,...) a je dandanes ta atribut še vedno tako vpliven?

Nasilje načeloma ni več glavno orodje reševanja sporov. V podjetništvu pravzaprav niso nujno najbolj uspešni, saj za posel so pomembne druge veščine. Čeprav pravijo, da ženske ljubijo barabe...sedaj te barabe ne morejo zagotavljati preskrbe ženski in so posledično evolucijsko nezaželjeni osebki IMO.

Dobro, v mafiji so seveda taki še precej zaželjeni, vendar to ni več pravna družba. Kot varnostniki/policaji načeloma povzročajo same težave. Kot vojaki bi sicer bili kar uspešni, vendar vojn je bolj malo v moderni družbi.

A je kakšen razlog zakaj bi mi bilo mar, če tak osebek umre ali če ga (po njegovi krivdi) pomotoma povozim?

Tear_DR0P ::

A je kakšen razlog zakaj bi mi bilo mar, če tak osebek umre ali če ga (po njegovi krivdi) pomotoma povozim?

ne vem kako ti deluješ, ampak ljudje so, nekdo jih ima rad, tudi če se tebi jebe za sočloveka

V zgodovini so nasilneži in prepotentneži načeloma krojili usodo družbe

seveda si preslabo definiral kakšni ljudje te zanimajo. ampak načeloma so ljudje, ki so bili samo prepotentni nasilneži tudi v preteklosti potegnili kratko - tisti ki pa so bili zelo ambiciozni in se občasno niso ozirali da teptajo soljudi, so pa uspevali in takšnim uspeva še danes.

lahko se pa potrudiš definirati kam ciljaš z nasilneži
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Ciljam recimo na vse ljudi, ki uporabljajo nasilje in fizično agresijo za dosego svojega cilja, kjer je pravna pot omogočena. Na sadiste. Ljudi, ki uporabljajo strah za manipuliranje z ljudmi. Ne bom reku zlobneži, ampak tej ljudje so pogosto neracionalni.

jype ::

Zanje naj poskrbijo organi pregona. Nima smisla, da si dovoliš jemat pravico v svoje roke.

Nikjer nisem jemal pravice v svoje roke.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

Vojska.

Mipe je izjavil:

Vojska.

Res je, kar sem tudi omenil. Ampak vojn je bolj malo in še te niso najbolj legitimne.

jverne> Nikjer nisem jemal pravice v svoje roke.

se ne sklada ravno z

jverne> pomotoma povozim?

jype je izjavil:

jverne> Nikjer nisem jemal pravice v svoje roke.

se ne sklada ravno z

jverne> pomotoma povozim?

Vojska ne potrebuje vojne za svoj obstoj. Naloga vojske je namreč varovanje države in njenih državljanov; v izrednih situacijah ukrepa tudi vojska (npr. med poplavami, itd.).

Upam, da tega ne boš kdaj resnično storil - na sodišču boš ob očitnem motivu precej težko dokazal, da je šlo za nesrečo, barabe in njihova družba pa imajo praviloma zelo dobre odvetnike.

Mislim, da imajo negativno vlogo in da od njih ni nobenih koristi, a če se jih poskušamo znebit mimo pravil, ki smo jih sami postavili, se od njih v nobeni bistveni lastnosti ne razlikujemo.

Druga možnost je šport.

Šport...hmm, nisem sploh pomislil. Res je, čeprav šport ima bolj revno dodano vrednost. No vsaj meni.

@jype

Taki ljudje recimo zelo radi se spravijo v nevaren položaj iz čistega veselja. Recimo prehiteva kolono v svojem na lizing BMWju, ko mora nenadno zaviti vn s poti (direkt v drevo) ker sem jaz (po pravilih) se vključu na stransko pot. Sicer lahko bi šel direkt v mene, ampak po vsej vrjetnosti ljubi svoj BMW preveč, da bi ga riskiral. Tako da ni panike.
V tem primeru bi seveda moral upoštevati par okoliščin.

1. Ali človeka poznam in če je res tak nemaren človek (sicer po prehitevanju kolone z BMWjem bi bila ocena kar natančna)
2. Ali je sam v avtu ali je z njim oseba, ki je nedolžna
3. Ali je imel utemeljen razlog za prehitevanje kolone

Najprej bi poklical policijo in počakal na zapisnik. Zdej nisem 100% prepričan ali je dajanje prve pomoči zakonsko obvezno, govorice so da ni, je pa zaželjeno v kolikor je mogoče (naj kdo to potrdi). Ko bi se moja krivda izključila bi lepo odšel domov na kosilo in relaks. Bodisi bi bil ravnodušen ali rahlo vesel v kolikor bi umrla oseba bila "znan lokalni žešči momak".

Točen ko ura. ;)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

V tej novi demokraciji velja, da se VEDNO splača učit od drugih.

Če nasilje nekomu dela in ima s tem profit, je neumno ostati slep za to, tudi če se ne misliš s tem preživljat.

Očitno je, da mu država to vedenje tolerira v toliko, da se mu to splača.

Najmanj, kar lahko storiš je, da naštudiraš točno tržne zakonitosti v njegovi branži.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Brane2 je izjavil:

V tej novi demokraciji velja, da se VEDNO splača učit od drugih.

Če nasilje nekomu dela in ima s tem profit, je neumno ostati slep za to, tudi če se ne misliš s tem preživljat.

Očitno je, da mu država to vedenje tolerira v toliko, da se mu to splača.

Najmanj, kar lahko storiš je, da naštudiraš točno tržne zakonitosti v njegovi branži.

Lepo povedano. Vendar neutemeljeno, namerno nasilje v pravni družbi nekako nima prostora (vsaj ne bi smelo imet).
Imaš kakšen konkreten primer profitabilnega nasilja?

Brane2 ::

Saj to je keyword- "ne bi smelo".

Če ima, gre za nek artefakt.

Izredno pametno ga je naštudirat, preden se še sam rečaš z njim v prvi osebi ednine.

guest #44 je izjavil:

Imaš kakšen konkreten primer profitabilnega nasilja?

Izsiljevanje, prevara, grožnja z uporabo sile.

Zanimive in značilne mešanice vseh.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Gre za relikvijo ja, se strinjam. In se absolutno strinjam, da ga je dobro naštudirat. V smislu "you have to know your enemy".

Nekaj podobnega bi recimo lahko rekli za vojno. Ne maram vojskovanja, treba pa biti pripravljen nanj.

Bob Rock ::

Vcasih je surova moc(adut nasilnezev) pomenila, da se je subjekt laze povzpel na hierarhicni lestvici.
To moc postopoma zamenjuje intelekt in posledicno denar.

Ampak ne gre cez noc update-at kar nosimo s sabo tisoce/milijone let.

Imajo pa, hvala bogu, vedno manj pomembno vlogo v nasi druzbi. Se vedno pa dovolj veliko, da je potrebno racunati tudi na njih, kot je ze povedal Brane.

galu ::

guest #44 je izjavil:

Jaz ti dam 50€, na vsakega, ki ga tako (po pomoti, seveda) povoziš.;)

On Topic:
Meni še ni čisto jasno na kakšne osebke točno ti ciljaš (določene, ali kar vse nasilneže).

- brezposelni junkiji, ki hodijo po diskotekah ali klubih in tam sedijo in uživajo kako se jih vsi izogibajo, če pa jih kdo po strani pogleda, pa ga cela njegova 'družba' pretepe?
- ljudje, ki ustrahujejo ljudi za dosego svojih ciljev v poslu (primer: "če ne podpišeš pogodbe za nakup naših Patrikovič oklepnikov, te bomo zbrsali in posilili tvojo družino").

Ampak neglede na katere... Moja ponudba še vedno velja.:))
Tako to gre.

@GaLu

Zmenjeno. Poslal si ti bom moj TRR (po pomoti, seveda), kamor mi boš lahko nakazal (po pomoti, seveda) denar. ;)

A je kaka razlika med onima dvema v kolikor oba uporabljajata nasilje?

Zgodovina sprememb…

Sicer pa je dandanes večji problem psihično, ne fizično nasilje. Mobing, bullying tako v šoli kot na spletu, pasivno agresiven odnos in tako naprej.

galu ::

@jverne

Upal sem, da je 1. osebek dovolj jasen primerek fizičnega nasilja in želje po neki avtoritativnosti, 2. pa psihično nasilje. Res, da je oboje nasilje ampak IMO niso vse oblike nasilja škodljive na enak način...

Pomoje so bolj škodljive osebe 1. tipa v sami lokalni skupnosti (uničevanje javne in privatne lastnine, pretepanje, kršenje javnega miru in psihično+fizično ustrahovanje ljudi s katerimi si niso po godu). Taki so zreli za odstrel in bi se popolnoma strinjal za njihovo evtanizacijo.

2. tip, pa ima večji spekter moči škodovanja... So zelo redki, ki posegajo po močnih grožnjah in še bolj redki ki si jih upajo uresničiti in so potem nekaznovani. Tistim, katerim pa uspe, pa znajo izredno škoditi celotni verigi podjetij/ljudi, ki sledijo osebku od katerega hoče kaj. Torej imajo po večini manj škode za pravno družbo, ampak so pa izjeme... Izjeme, ki so dosti hujše od vseh ostalih.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

neboben ::

Mipe je izjavil:

Sicer pa je dandanes večji problem psihično, ne fizično nasilje. Mobing, bullying tako v šoli kot na spletu, pasivno agresiven odnos in tako naprej.

+1
Volga prepotentnežev in nasilnežev... tud od tebe odvisno kako reagiraš. Ne da se vsega na lep način.
Amapak men je bolj zanimivo to kar je Mipe povedu.

Tear_DR0P ::

Ciljam recimo na vse ljudi, ki uporabljajo nasilje in fizično agresijo za dosego svojega cilja, kjer je pravna pot omogočena. Na sadiste. Ljudi, ki uporabljajo strah za manipuliranje z ljudmi. Ne bom reku zlobneži, ampak tej ljudje so pogosto neracionalni.

a tebe zanimajo samo fizično nasilni al tudi verbalno nasilni? sadisti so spet neka čisto petnajsta kategorija, ljudje ki manipulirajo z drugimi skozi strah so nova kategorija - čeprav se včasih te kategorije prepletajo.

navadni nasilneži, ki s svojo nasilnostjo zgolj škodujejo sebi, so že več stoletij odmaknjeni na rob družbe, kjer lahko ustrahujejo samo še svojo družino in v zadnjih 100 letih smo se kot družba spravili tudi nad to področje.

ostali nasilneži pa imajo neko vlogo, vprašanje pa je, če je ta vloga tebi všeč ali če je koristna za družbo kakršna bi bila meni všeč :)

večinoma je pa tako, da najmočnejši frajerji in pretepači iz prvih treh razredov osnovne šole ne pridejo daleč v družbi.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

25.november - dan boja proti nasilju nad ženskami (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10917184 (11623) Hypathia
»

Predvajano nasilje v živo preko facebooka na dolenjskem (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
957176218 (115181) nevone
»

O mučenju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
19040974 (35279) jype
»

ko se bruc v oražnu upre (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32269840 (49624) Gregor P
»

Kako bi vi ravnali v takšni situaciji. (strani: 1 2 )

6010258 (8295) Avenger

Več podobnih tem