» »

Delo na domu ali preko interneta

Delo na domu ali preko interneta

Dejavu01 ::

Slisim govorice, da baje lahko delas in sluzis kar doma.. koliko je to res se mi zdi tezko verjet a nevem. kaj pa vi menite? js u glavnm sm takoj za tak posu sam problem je k nevem kako pridet do njega, kam se obrnt.. mogoce kdo tuki ma ksn nasvet pa tud informacijo koliko resnice je u tem? rd bi vsekakor delu na domu ali preko interneta(doma). Kako pa do tega pridet? lepo prosim kdorkol ce se mu kej ve

gendale ::

nared en dober scam pa preko western uniona pobiri denar naivnežem

Dejavu01 ::

ne resno, to mi je tut ene par strokovnih delavcov rekl, ful bi rd not šu u to, sam kaj, kje, kako? kdorkoli ce kj ve?

listje123 ::

google adsense :|

technolog ::

Dejavu01 je izjavil:

ne resno, to mi je tut ene par strokovnih delavcov rekl, ful bi rd not šu u to, sam kaj, kje, kako? kdorkoli ce kj ve?


Socialni delavci nimajo pojma. Prek interneta lah v 90% delaš samo, če maš kaka tehnična znanja.

Dejavu01 ::

jah mozn sam ni nujn da sam prek neta, baje da so tut dela na domu kot neka sestavlanja, leplenja, karkol itd
men je vazn sam da je vazn sam da je v prostoru kjer bivas :)
naj bo to prek neta za povprecnega racunalniskega uporabnika, al pa kakrsnokol delo doma k tut ne vklucuje racunalnika pa neta

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Invictus ::

Teoretično je to možno, v praksi te pa pojebejo razni Pakistani in Indijci, ki delajo za skodelo riža.

Najboljši nasvet bi bil, naredi si en dober profil (linkedin npr.), napiši svoja znanja in se prijavi v ustrezne skupine.

Pošiljaj pač prošnje.

Profesionalno komuniciraj in prej ali slej te bo kdo našel, ki bi rad tvoja znanja.

Seveda certifikati pomagajo.

Lahko se ti zgodi da boš moral najprej iti nekam v tujino da vzpostaviš neko zaupanje. Kasneje mogoče dobit delo na domu (če se seveda obneseš).

Iskanje posla ni nikoli preprosto. Sploh ne v tujini. Tam se zahteva rezultate.

LP I.

Dejavu01 ::

ha a ni noben uizi način da najdš pč nekje cifro od teh k ti dajo ta šiht na domu in ih pokličš in se zmenš kdaj pa kko začet, pravš za v tujino pa to hoh, to je mal zakompliciran zame, pridobitev bi želu mal lažjo če je

St235 ::

Te fore na easy so navaden scam, kjer te ali oskubijo za začetni vložek, ali pa pride končna urna postavka nižja kot pri najbolj lenem klošarju.

Delo na domu/preko interneta je seveda možno, če imaš ustrezna znanja in veščine (programiranje, grafika, design...) Poleg tega lahko od doma naprimer prevajaš, pišeš leposlovna dela...

DrSergioDJ ::

Dejavu01 je izjavil:

ha a ni noben uizi način da najdš pč nekje cifro od teh k ti dajo ta šiht na domu in ih pokličš in se zmenš kdaj pa kko začet, pravš za v tujino pa to hoh, to je mal zakompliciran zame, pridobitev bi želu mal lažjo če je


Ne. Mater ste pacienti. Če bi kar tako dobil cifre, bi bilo to:

- ali že vse zasedeno
- ali minimalno plačano (zaradi indijcev oz. kogarkoli, ker nekateri bi dejansko delali za drobiž

Pred precej leti sem še preko št. servisa tako vzel "delo na domu" - sestavljanje plastičnih škatlic, v katere gredo potem rezervne avtomobilse žarnice.
Možakar mi je dal prvi set kot test, da vidim (in najverjetneje tudi on), če je to to. Prvo uro dela sem si vzel, da sem nagruntal najhitejši način sestave. Ko sem to nagruntal, sem si drugo uro vzel za štopanje - da vidim koliko sploh lahko naredim v 1 uri na maximalni hitrosti. Izpadlo je, da najbolj spočit in motiviran ne morem zaslužiti več kot 3 eur na ur - porazno. S tem, da po eni uri si na prstih že čutil delo (pa nisem nek softič in nesposobnež, je šlo marsikaj dela čez moje roke). Tako da predvidevam da recimo v 8 urah bi zaslužek padel na nekje 2,5-2,8eur/h. Možakarju sem se zahvalil, sestavil do konca vse dele, ki mi jih je dostavil in zavrnil delo.

Tako da računaj da take zafrkancije kot so sestavljanje, limanje niso nič boljše kot delo za trakom, kjer šteje samo količina izdelkov/uro oz. dan.

Simpl zaslužka preko neta/od doma skoraj da ni. Vsaj ne brez znanja, truda ali natega :P
...

Dejavu01 ::

aha hvala za info pol bom pa mogu s tem kar mam it u trgovino delat nimam tretje

se mi pa ful ni dal izvn doma delat

T-h-o-r ::

prevajaš kamot
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

DrSergioDJ ::

T-h-o-r je izjavil:

prevajaš kamot



Ja, če:

- znaš
- znaš lektorirati za sabo
- najverjetneje marsikdo hoče videti vsaj reference oz. se bom drugače izrazil - če nimaš kakšnega potrdila oz. kaj podobnega, za kakšna podjetja najverjetneje ne boš zanimiv..

Avtor se ni izrazil, ali išče redno zaposlitev ali "nekaj za sproti"...
...

T-h-o-r ::

ja, seveda če znaš, oz. to študiraš :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

IceIceBaby ::

Najprej: Easy money ne obstaja (razen izjem v obliki loto zadetkov). Če hočeš zaslužiti moraš trgu ponuditi nekaj, kar hoče. V večini primerov to pomeni, da moraš znati nekaj več kot ostali.

Kar se pa samega dela od doma tiče je pa takole. Da se delati marsikaj. Jaz imam pisarno z zaposlenimi 300m stran od svoje hiše, pa me tudi po 1 mesec ni tam. Že par let furam podjetje in vse v zvezi s tem večinoma od doma oz. iz destinacije kjer pač preživljam čas. To zimo sem npr. preživel na jugu španije. Prenosnik, blackberry in internet je dovolj, da se danes lahko dogovoriš praktično vse kar je potrebno.

Skratka, če izkoristiš tehnologijo in si malo iznajdljiv ti praktično nikoli ni treba videti tvojih strank, delodajalca ali poslovnih partnerjev.

Kar se tiče zaslužka je pa tako kot pri vsakem delu. Lahko delaš za 300 eur na mesec, lahko za 5k na mesec ali pa po enem letu zaslužiš svojo prvo milijardo.

listje123 ::

če znaš uporablat autodesk inventor se da zelo mastm zaslužit

Dejavu01 ::

DrSergioDJ je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

prevajaš kamot



Avtor se ni izrazil, ali išče redno zaposlitev ali "nekaj za sproti"...


oboje mi je vredu vse dokler zasluzim na mesec vsaj najman 300-400 eu

vseen hvala za informacije, da se kaj da se vse, da se uno, tretje, edini problem je kako priti do tja, rabu bi usmeritve k sm popolnoma blank glede tega kaki so koraki da izvajaš kko službo v domačem bivalnem prostoru

IceIceBaby ::

Kaj znaš in kaj si se pripravljen naučiti?

c0dehunter ::

Lahko pa pogledaš z druge strani. Najameš Indijce, ki delajo za skodelo riža, pa naj oni delajo za tebe (npr. spletne strani), plačaš pa jim malo več, kot bi dobili sicer. Moral boš le zalaufat tak biznis.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

IceIceBaby ::

Te indijci za skodelo riža ne obstajajo. Razen, če kupujete riž po par 10 eur. Razne webdesign in development tarife so od minimalno 10 USD na uro, za kvalitetno storitev pa plačaš 15, 20+.

Sicer ne rečem, da tak pristop ni dober. Sem že delal dosti na ta način. Pač, prodaš storitev in jo outsourcaš indijcem ali kitajcem.

1. Problem: Razlike v ceni niso takšne, kot si večina verjetno predstavlja.
2. Problem: Dela s planiranjem, nadziranjem in vodenjem takšnega projekta je ogromno

c0dehunter ::

Ja, ampak je pa delo od doma :))
Pa če pogledaš na kakšne freelance portale vidiš, da se nekateri azijci prodajajo res za blazno nizke denarje. Kvaliteta je seveda druga tema.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Dejavu01 ::

IceIceBaby za te k si naštev mi deluje tko kde rabš izjemne sposobnosti s programiranjem in grafiko - webdesign, razvojne tarife.? sori k sm sam 18 letn s tem nikol izkušen poba.. prodaš storitev? kok si to nepredstavlam u glavi, outsource 0_0 jah nevm mogoče bi se pa ufuru lah, sam bi mogu vedt usaj mau kko zgleda.. kaj znam? hh js mislme na neka oglaševanja pa na neki kar je možn tut od povprečno osposobljenga človeka, torej na da mora met strokovno izobrazbo da ve kaj (računalničar, programer), pač pa neki standard, sj veš kko bi lah zgledu posu, kerga bi se usak čez čas lah ufuru
pa ne da mislm da maš otroško lahke stvari, pač pa nevm da za enga objavlaš oglase, seznanjaš folk, neki za kar je pomembn razmišlat, klikat pa opravlat da zbolšaš kakršnkol stanje odn nadrejencov tega delovnega mesta ali podobno al pa druge oblike dela..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

IceIceBaby ::

Ja, je delo od doma. Samo imam občutek, da si nekateri "delo od doma" predstavljajo kot ležanje pred TV in gledanje, kako se stanje na bančnem računu viša. Tega žal ni.

Dejavu01, žal instant rešitve ni. Par primerov kaj lahko narediš, če imaš nekaj volje in čas. Za nobeno od teh stvari ti ni treba biti genij, rabiš pa nekaj osnovnega znanja.

- Naučiš se postavljati low cost spletne strani. Tukaj je konkurence sicer veliko, ampak je tudi povpraševanja veliko. Preberi si malo o Wordpress in nasplošno webdesignu, poskusi postaviti kakšno stran in potem graditi od tam naprej. Ko znaš postaviti spletno stran, ki solidno izgleda jo probaš ponuditi najprej kakšnim znancem, ki imajo firme za par 100 eur.

- Trenutno je precej aktualno pisanje člankov za različne bloge in podporne, "SEO" strani. Plačilo je sicer bolj slabo, ampak za 100, 200 eur na mesec se lahko hitro nabere. Pred časom sem plačeval študentom po 5 eur za objavo na blogu. 30 objav na mesec (lahko narediš v enem dnevu, če se potrudiš) pa je 150 eur.

- Lahko se začneš izobraževati v smeri SEO (googlaj, če ne veš kaj pomeni). Pa si najdeš 5 lokalnih podjetji, ki ti plačajo 50 eur na mesec za optimizacijo.

- Tem 5 podjetjem lahko kasneje ponudiš še kakšno storitev oglaševanja. Npr. vodiš jim oglasne akcije na Adwordsih, Facebooku, Adpartnerju... Pa zaračunaš še dodatnih 30 do 50 eur na mesec.

- Če greš čisto v drugo smer. Danes ogromno podjetji išče razne "tržnike". Po telefonu lahko prodajaš različne produkte in storitve. Če si pred začetkom dela prebereš par knjig na to temo si lahko precej uspešen, pa še strank ne živciraš po nepotrebnem, tako kot večina sitnih telemarketerjev pri nas.

Idej in načinov za zaslužek je ogromno. Pri večini je problem realizacija. Verjetno sem že 10x napisal, ampak bom še enkrat. Če želiš nekaj delati uspešno se moraš zadeve lotiti resno in na strukturiran način. Začneš z literaturo, se o stvari izobraziš, nadaljuješ s praktičnimi preizkusi in potem začneš z "resnim" delom.

amigo_no1 ::

listje123 je izjavil:

če znaš uporablat autodesk inventor se da zelo mastm zaslužit

Ja, kje& kako ?

Gandalfar ::

Poglej si mechanical turk, ce si pripravljen delat za minimalno placo.

Druga moznost je pa, da si tako velik ekspert na svojem podrocju da imas efektivno doma pisarno in gres v svet samo na sestanke s strankmi. Freelancing pa tko ;)

IceIceBaby ::

in gres v svet samo na sestanke s strankmi


Saj nismo leta 1997 :) Nisem bil na sestanku že 3 leta, če mi ni pasalo. Grem samo takrat, ko se kdo pretirano ponuja, da plača kosilo :)

Gandalfar ::

No seveda, na sestanek gres, ko to koristi projektu. Po mojih izkusnjah predvsem v zgodnjih fazah, ko je treba dolocit sklope in spoznati vse s katerimi se potem mailas in chatas.

fosil ::

IceIceBaby je izjavil:

in gres v svet samo na sestanke s strankmi


Saj nismo leta 1997 :) Nisem bil na sestanku že 3 leta, če mi ni pasalo. Grem samo takrat, ko se kdo pretirano ponuja, da plača kosilo :)

S čem pa se ukvarjaš?
Tako je!

IceIceBaby ::

e-commerce

serginho77 ::

listje123 je izjavil:

če znaš uporablat autodesk inventor se da zelo mastm zaslužit

Jaz obvladam Inventor in Autocad. Ze nekaj casa iscem kako delo pa nic ne najdem. Ves za kaj?

serginho77 ::

Drugace se da nekaj zasluziti z internetnim marketingom. Ze nekaj casa se ukvarjam s tem. Sicer zasluzki niso nekaj veliki, ampak nekaj pa je.

Kenpachi ::

Poker se da špilat iz naslonjača :)
Zaraki Kenpachi.

knesz ::

Dejavu01 je izjavil:

Slisim govorice, da baje lahko delas in sluzis kar doma.. koliko je to res se mi zdi tezko verjet a nevem. kaj pa vi menite? js u glavnm sm takoj za tak posu sam problem je k nevem kako pridet do njega, kam se obrnt.. mogoce kdo tuki ma ksn nasvet pa tud informacijo koliko resnice je u tem? rd bi vsekakor delu na domu ali preko interneta(doma). Kako pa do tega pridet? lepo prosim kdorkol ce se mu kej ve

No, iz prve roke lahko povem, da je vse res. Vsake toliko časa se pokaže potreba, da za kak projekt plačam programerja/dizajnerja, da mi kako strar naredijo. Od doma. V bistvu je to že kar neka stalna ekipa.
Bi pa resno razmislil, če bi najel tebe, glede na tvojo slovnico.
Glede referenc pa, moj podnajemnik jih ni imel, sem ga pa dobro ocenil, česa je zmožen. Sedaj jih ima dovolj :D

joc12 ::

Kakim obrtnikom ne nasedat, drugače se pa nauči čuimveč računalnipštva. :) pa če znaš računalnike popravljat, povprašaj kako teto ali babico, če poznajo koga - ta generacija včas plača že za to, da jim Windowse formatiraš. :)

listje123 ::

Ja js sm starejšga soseda inštrueru in mi je plaću 40 evrov za 4 ure.

st0jko ::

Dejavu01 je izjavil:

DrSergioDJ je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

prevajaš kamot



Avtor se ni izrazil, ali išče redno zaposlitev ali "nekaj za sproti"...


oboje mi je vredu vse dokler zasluzim na mesec vsaj najman 300-400 eu


Jaz trenutno delam nekako tako, in sicer pri lokalni televiziji. Ni 100% od doma. Treba je it zadeve posnet na teren, potem pa montiram lahko doma.
keks?

NeMeTko ::

Baje da je prodaja preko eBay tudi prava zlata jama.

Po vasi nabereš stare predmete, ki bi jih ljudje sicer metali na odpad (če so atraktivni, jih lahko tudi odkupiš). Stvari poslikaš in naložiš na eBay. Bolj, ko se gre za ekstravagantne 'odpadke', več interesentov se zna najti zanje. Če si dobil zastonj, predmete lahko daš v licitacijo in praktično ne moreš imeti izgube.

Razna 'sestavljanja na domu' pa so cenovno tako odmerjena, da je zaslužek zares minimalen. Zares služiti lahko s tem šele začneš, če ti uspe proces optimizirati, izdelati kakšne pripomočke in tako bistveno dvigniti storilnost.
Nek znanec je npr. sestavljal sponke za elektriko. Ko si je izdelal pripomoček, s katerim je hkrati vijačil več vijakov v sponke, se mu je začela zadeva izplačati, pred tem je pa vse skupaj bila bolj neka žalost.

Kamran ::

NeMeTko je izjavil:

Baje da je prodaja preko eBay tudi prava zlata jama.

Po vasi nabereš stare predmete, ki bi jih ljudje sicer metali na odpad (če so atraktivni, jih lahko tudi odkupiš). Stvari poslikaš in naložiš na eBay. Bolj, ko se gre za ekstravagantne 'odpadke', več interesentov se zna najti zanje. Če si dobil zastonj, predmete lahko daš v licitacijo in praktično ne moreš imeti izgube.

Horale,

Ja svetovni trg napravem recimo slovenski Bolhi/Diler.si je res precejšnja razlika. Lahko tudi to tvojo idejo povežeš z restavratorstvom in imaš lahko tudi fino zaposlitev. Za področje avtomobilstva je recimo britanska TV serija Wheeler Dealers takšen primer.

Še zmeraj se mi toži po časih, ko je bil Dinos nekako "odprt za obiskovalce", da so lahko rovarili po odpadu in potem za kilažo odnešenih reči plačali eno "revščino" in si izplen domov odnesli. :'(

Drugače pa lahko da imaš recimo doma v zbirki starih gramofonskih plošč tudi kakšno takšno, ki je "collector's item" oz. zelo dragocena, pa še ne veš ne. Delo od doma je lahko tudi kakšna finta s PIRS-om oz. anketiranjem preko telefona. PTC (poleg še PTV, PTG, PTR) metode so bile pa tudi že opisane v eni temi. Potem kakšna lokalizacija računalniških programov, torej prevajanje je lahko tudi luštna zadeva, čeprav seveda moraš imeti kakšne reference. Teh pa itak ni težko pridobiti. 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali so v Sloveniji sploh še kakšni developerji? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28056891 (26488) LeQuack
»

Sistem za delo od doma in remote sodelovanje

Oddelek: Loža
484623 (3478) Tear_DR0P
»

Kako izkoristiti grafično oblikovanje za zaslužek

Oddelek: Pomoč in nasveti
334965 (3382) opeter
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18352173 (13393) medus
»

Delo od doma, uporaba lastne opreme, svojega mobilnika: večja storilnost, več nadur (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6617783 (13832) Ziga Dolhar

Več podobnih tem