» »

Ray-Ban očala - Fake

Ray-Ban očala - Fake

«
1
2 3

Jerry000 ::

Zanima me kje bi lahko kupil fake očala ray-ban. Rabil bi tako sončna očala kot tista očala z prozorno lečo (in da ni dioptrije). vendar nevem kje bi lahko poceni kupil to pri nas ali preko neta. Mogoče kdo ve?
Original ne pridejo v poštev ker bi rad kupil več komadov:)

J-e-r-r-y ::

Sej boš rabil več komadov, ker neorginal razpadajo kot za šalo. Da se jih dobit na internetu, kje pa ne vem ker je kolega naročal ne jaz.

zee ::

Kul. Ko se ti bo zaradi zanic lec poslabsal vid, se pa javi kaj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

RejZoR ::

Zakaj zaboga bi kdorkoli želel fejk Ray Ban-ke? Oz sploh katerakoli fejk sončna očala? Ray Ban uporablja leče od Luxottica, ki so zelo kvalitetne in preverjeno ustavljajo UV žarke. In tud če se misliš obesit na ceno, ja, že res da stanejo od 100 evrov naprej ampak potem imaš to lahko do konca življenja če jih vsaj malo paziš. Fejk jajca pa se znajo razpast sama od sebe, gumijast del pa se ti bo na soncu spremenil v čigumi.

Čeprav kakor vidim je tle namen preprodaje tega sranja, po možnosti kot original zato je ta tema precej zrela za kakšen zaklep...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TOP ::

Tudi jaz mam tak občutek kot RejZer,ker taka očala enkrat kupiš daš kar nekaj denarja sam ko jih nosiš ti ni žal.

mihec87 ::

Najslabše je kupit neka fejk sončna očala iz štanta, zakaj->leča je temna kar pomeni da do očesa ne pride toliko svetlobe in je zato zenica razširjena problem pa je da ta xyz očala nimajo neke uv zaščite in tako zenica dobi polno porcijo uv žarkov(še toliko več ker je razširjena zaradi prejšnjega razloga)..

barakus ::

Mah, vsa očala imajo uv zaščito, tudi tista kitajska. Razlika je samo koliko ostale svetlobe še zraven porežejo. Zato so poceni za e k***.

OmegaBlue ::

Joj nehajte bluzit. Večna leč je narejena iz polikarbonatov, ki so že sami po sebi zelo dobri filtri za UV svetlobo in večna, ki se uporablja za očala sploh ne potrebujejo dodatnega premaza(in so poceni kot pesek).

Tudi če so očala poceni se je treba kar dobro potrudit, da najdeš takšne, ki ne blokirajo UV dobro. Seveda če so poceni ponavadi pomeni, da lahko hitro razpadejo, niso polarizirana, ali pa se hitro opraskajo/zarosijo.


Koliko pa dejansko blokirajo katerakoli očala pa ne moreš vedet razen če jih daš testirat.

P.S.
Je pa res da če so slab filter lahko naredijo več škode kot dobrega. Najbolje da jih neseš do optika in hitro ugotovi ali so OK.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Pri špeglih na štantu za ceno parih piv pač ne moreš pričakovati.....

OmegaBlue ::

Ja lahko.



Primer.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Avenger ::

mihec87 je izjavil:

Pri špeglih na štantu za ceno parih piv pač ne moreš pričakovati.....


Ja? Torej si prepričan, da je original od ponaredka dražji za 1000% zato ker uporablja bolj kvalitetne materiale in kvalitetnejši proces izdelave? Razlika je dejansko po vsej verjetnosti bližje 50%. Vse ostalo je znamka. Z drugimi besedami - če boš začel delat sončna očala, jih ne boš mogel prodat, nikjer, nikomur, torej bo treba usekat konkreten marketing, da se bo trg malo zganil in da se bodo kakšni optiki sploh zmenili zate in ker te znamke noben ne bo poznal, bo morala bit čisto poceni, malo več od ponaredkov... Kakorkoli se to odvija naprej, point je, da so proizvodni stroški zelo nizki, računaj da eno stekelce z materialom in obdelavo ne more preseči nabavne cene 1 EUR. Okvir pa tudi ne. V najbolj pesimističnem primeru, bi kompletna izdelava očal za recimo 10.000 kosov ne smela preseč 5 EUR po komadu in bi bili s tem pokriti celotni proizvodni stroški. Če je potem proizvajalčeva marža 20%, kar je veliko, bi bilo to 6EUR, pakiranje, embalaža, prevozi, manipulacija itd. 2 EUR, marža trgovine 80% je skup 15 EUR. Pa je tuki not še precej rezerve. Ampak vic je, da nepoznane znamke ne morejo prodat. Večina folka hoče met firmo, ker vsi bolj ali manj gledajo na to in zato tudi taka cena, ne pa zato ker bi bil okvir iz unobtaniuma, šipce pa iz rubina... :))
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

mihec87 ::

Nikjer nisem napisal da je treba dat premoženje za očala,sam osebno ne bom igral loterije po štantih z nekimi fake špegli kjer so lahko uporabljeni slabši materiali itd(ne veš točno kaj dobiš)...

Drugače pa govorimo fake vs brand name, ne pa brand name vs firma ki prihaja na tržišče oz nepoznana.
Će boš začel prodajat špegle za 5 eur jih boš vedno prodajal za 5 eur..

Mi je tudi vseeno saj so to tvoje oči..

Rippy ::

Avenger; imam mejckn dražja (170€~) RB očala in so stara približno 6 let. Nosim jih konstantno ampak so kljub temu kot nova in nisem imel težav z vijaki, gumjasti del je v perfektnem stanju..itd. Res je da lepo pazim na njih ampak glede na to kako dolgo jih že imam in verjetno bom jih še imel mi nikakor ni žal, da sem jih kupil.

šernk ::

sam sem iskal ena poceni očala za na kolo. 5 sem jih dal na nos in vseh 5 sem jih isti trenutek pobral iz nosu, očala morajo biti takšna, da praktično ne veš za njih (po LJ vozil v megli in razmišljal zakaj je ob 10 zjutraj tako temno vse, pa komaj ko sem stopil z avta sem pogruntal, da imam še vedno očala na nosu)

sploh se ne da primerjat s kvalitetnimi očali za 100+ €. mnogo ljudi mi reče...evo 15€ sm dal za njih 3 leta jih imam in so super. ko si zamenjamo očala pa rečejo le waaaw to pa je razlika, na očala pa izredno pazim, ko niso na nosu ali glavi so v avtu v predalu, zdržijo ti pa tudi komot 10let.

nekih poceni ponaredkov se ne splača kupovat, ker je kot da bi gledal skozi pobarvano plastiko.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

thramos ::

OmegaBlue ima prav ... UV filter sončnih očal vam zmerijo v vsaki optiki. Še vsak primerek s štanta (da bi dal za stvar, ki jo enkrat letno zgubim/se naveličam/se usedem nanje več kot 10€ mi na misel ne pride, kaj šele da bi moral pazit na njih :))), je imel polno zaščito.

49106 ::

Kaj pa glavobol pri cenenih očalih?

Buddah ::

Odpreš bolha.com in napišeš Ray ban . Vse očala, ki naj bi bila "nova" in stanejo okrog 60€, so fake! Večinoma dobiš aviator modele ipd. Srečno pri uničevanju svojih oči :)

šernk ::

sorry očala kupujem ob sončnem vremenu na prostem in ne preko neta :)

če ti pač trgovina ne omogoča, da greš z njimi na sonce, pač grem drugam kjer mi to omogočijo :)

pri tem je pomembna primerna zatemnitev, ostrina vida ter da ti zakrijejo čim več vidnega kota. očala, ki mi zgoraj in spodaj ne pokrijejo dovolj niso vredna nič.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

rejven ::

še ne wannabe brez keša. Če ni za kak hec se pridružujem ostalim, ne kupuj ponarejenih očal.

Formula 1 ::

Jaz imam fejk Ray-Ban očala.Imam troja ene kupljene leta 2009 na Rodosu ena lani v turčiji in še ena letos na Kosu.Tistim iz leta 2009 se je začel luščiti lakdrugače nič ne razpada tista od lani so najslabša saj se že vsa majejo,letos pa sem kupil ene z kovinskim okvirjem in se zaenkrat kar dobro obnesejo.

Blazz ::

OmegaBlue je izjavil:

Ja lahko.



Primer.


pri enih ja pri enih ne. Igraš loterijo!. V optikah lahko vsa očala stestiraš za UV zaščito, na štantu pa gambleaš...

OmegaBlue ::

Neseš. Jih. Optiku. Katerakoli.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Jerry000 ::

pa jebemti folk kaj vm ni jasn???!!! JS SPRAŠUJEM KJE SE DA DOBIT FAKE RAY-BAN OČALA. Ne mi pametovat kok je to slabo za vid kr vem da je slabo!!! Vi mi sam povejte kje se da to nabavit ker rabim več komadov, menda nebom 10 original ray ban kupoval za 5x na glavo dat a???? Zato pa rabim fake. Rabil bi tudi takšne ki imajo leče brez dioptrije. Zdej pa prosm ne mi pametovat in bluzit glede originalov in slabega vida ker dobro vem vse to in ne rabim še 1x poslušat tega in mi raje povejte KJE SE DA DOBIT.
Za kaj pa bom uporabljal je pa moja stvar in se vas ne briga niti 1%

Aja da vam še razjasnim. Če bi hotel original bi v temo napisal: Iščem ORIGINAL očala. KJE SE DAJO DOBIT?

Ko bom pa TO napisal pa lahko mečete ven kok so cene in kje je največja izbira originala.
A mogoče zdaj malo bolj razumete namen te teme??

Nerdor ::

Očala so domena prepucavanja g33kov! :) Pač, pustijo se, da jim ne dajo plače za drage avtomobile in stanovanja ter jahte, zato morajo svoje ePenise merit s sončnimi očali in kolk je to fajn in kolk se to povrne v n-letih nošenja. Pač tvoj problem Mr.Nerd, da ena in ista sončna očala redno nosiš n-let :D Jst jih imam par, fake ozr. manj priznanih firm. Pač rad se kažem z različnimi sončnimi očali, kot pa z enimi in istimi leta in leta. :)=
Fake Ray Ban!? Jst sem jih slučajno našel v Sport2000 v btc-ju, sicer od znamke OceanPacific za pičlih 5 eur. Pač namesto Ray Ban piše Ocean Pacific. Po 3 mesecih nošnje, ni videti sledov obrabe. :)
... for lifetime!

profii ::

Če najdeš kje fake rayban mi sporoči. Sam sem jih imel 2 leti, polarizirane fake rajbanke in so ble čist ok! Zdaj so se pa zlomila in rabim nove, vendar na ebayu jih ne najdem.

Lp

Jerry000 ::

sport 2000, na to pa nisem pomislil, ni mi važno kaj piše, sam da so isti model oziroma ista kot ray-ban, kr so res zakon model in prave za to kar rabim:)
Vem da v bosni imajo dobre fake...gre kdo v bosno:D?

P.S. Zaradi nekaterih ki neznajo brat poudarjam, tema je namenjena je kupiti fake očala in ne kako so to slabe za vid in kok je cena original!!! Prosim držite se teme.

sss ::

Ne najdeš na ebayu ponarejenih rayban očal :D

A se ti zavedaš da so ray ban aviatorke najbolj ponarejana očala na svetu?
Dejansko morš bit talent, da ti uspeva kaj takega :)
Pod geslo pač ne napišeš "FAKE RAY BAN AVIATOR" ker je to malce preveč očitno anede?
Sigurno se pa na ebayu če se le da borijo proti ponaredkom saj jim firme stalno težijo.

http://www.ebay.co.uk/sch/?LH_PrefLoc=3...

TekO ::

OmegaBlue, zanimivo. Nisem vedel. To ti optik verjetno zaračuna, če mu jih neseš, da pogleda če so OK?
Ideas are bulletproof.

OmegaBlue ::

TekO je izjavil:

OmegaBlue, zanimivo. Nisem vedel. To ti optik verjetno zaračuna, če mu jih neseš, da pogleda če so OK?


Odvisno od optika, načeloma meritev traja dobro sekundo, tako da ponavadi ne.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Jerry000 ::

tut js nism tega vedel:). Moj post je v rdečem, upam da to ne pomeni da ni prikazan, za vsak slučaj bom napisal še 1x:

nebom nategoval folk. Mi ti sponzoriraš za kake 7 komadov original ray-ban? Da bom mel 5x gor na glavi jih? In nevem zakaj bi folk nategoval ko sploh neveš zakaj se bodo rabile. Raje povej kar zahtevam ali pa beri druge teme.

Aviatorke pa niso ql, ni pravi stil

Furbo ::

Jerry000 je izjavil:

pa jebemti folk kaj vm ni jasn???!!! JS SPRAŠUJEM KJE SE DA DOBIT FAKE RAY-BAN OČALA. Ne mi pametovat kok je to slabo za vid kr vem da je slabo!!! Vi mi sam povejte kje se da to nabavit ker rabim več komadov, menda nebom 10 original ray ban kupoval za 5x na glavo dat a???? Zato pa rabim fake. Rabil bi tudi takšne ki imajo leče brez dioptrije. Zdej pa prosm ne mi pametovat in bluzit glede originalov in slabega vida ker dobro vem vse to in ne rabim še 1x poslušat tega in mi raje povejte KJE SE DA DOBIT.
Za kaj pa bom uporabljal je pa moja stvar in se vas ne briga niti 1%

Aja da vam še razjasnim. Če bi hotel original bi v temo napisal: Iščem ORIGINAL očala. KJE SE DAJO DOBIT?

Ko bom pa TO napisal pa lahko mečete ven kok so cene in kje je največja izbira originala.
A mogoče zdaj malo bolj razumete namen te teme??


Kere ray ban pa imajo dipotrijo? Si pa tud brihta. Dioptrijo boš imel ti potem, ko boš fural fejke.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Jerry000 ::

a znaš brat? Za 5x jih bom mel na glavi...ti si brihta in ne skrbi, nebom mel dioptrije;). In ne nevem a majo dioptrije al ne, vsega pa nemorm vedit, sem pa napisal za usak slučaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

OmegaBlue ::

No no dajmo malo ohladit glave..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Jerry000 ::

ohladit, itq da ti živc poči če objaviš neko temo pol ti pa začnejo pametovat in pisat nekaj kar sploh nisi zahteval in ti tako pomagajo 0.0000% in je lepo neuporabna tema. Ko bom kupoval original bom že napisu da iščem original. Sedaj me pa SAMO zanima kje fake dobit

RejZoR ::

Glede na to da je prodaja ponaredkov prepovedana boš moral vprašat kakšne lokalne šipce pa to...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jerry000 ::

lokalne šipce?

BladE_ ::

Evo ti en direktni link, ker drugače boš obupal :) -> DX

PS: Katere imajo napis Ray Ban boš pa že sam poiskal?
Akcija - Reakcija

Jerry000 ::

nekaj sem jih našel na strani, hvala ti:). Kaj pa v sloveniji ni nič?

Wisor ::

Jaz tistega "šita" za 10€ tud slučajno nebi kupil. Pred nekaj čaša sem kupil sončna očala Police (zanje sem odštel takrat mislm da 40k SIT (150€) in jih imam še danes. Ne pazim kaj dosti na njih, ohranjene so odlično, sipče pa so seveda nepopraskane. V prihodnosti, ko bom deležen malo večjih financ pa defenitivno:

http://www.ray-ban.com/usa/sunglasses/r...

PARTyZAN ::

Imam originalna RB očala že cca 5 let in so še vedno takšna kot so bila nova.

koyotee ::

za 5x nositi očala, ne rabiš niti fejka niti original. pač imaš 15 let in iščeš pozornost
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

;-) ::

imam dober fake RB no nisem preprican ali so fake ali org. prodam za 15e, kot nova. zs

zee ::

V Sloveniji se ponaredki ne smejo prodajat. Zakon pa to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Avenger ::

Haha, zdaj pa še psihoanaliza...

Pozdravljeni, kje bi lahko kupil pralni prašek Ariel?

#1. Kaj je to Ariel, lol
#2. Zakaj Ariel, saj cel svet ve, da najbolj belo pere samo Persil.
#3. #2. Ti nimaš pojma, je pa res, da si boš z Arielom samo uničil perilo.
#4. Sori k si sposojam temo, ampak a je kakšen način, da se na hitro znebiš vodnega kamna?
#5. Calgon?
#6. Jaz že 15 let perem s Perwolom in lahko samo rečem, da pere odlično.
#7. Zakaj sploh pereš sam, nesi v pralnico pa je.
#8. Bio krogla FTW.

Jep, tko je bolj ali manj na vsakem forumu, ne sam slo-techu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

profii ::

tega modela katerega imam jaz nekako ne najdem: ray ban 3321
http://www.ebay.de/sch/i.html?LH_AvailT...

Buddah ::

Še enkrat...odpreš bolha.com napišeš ray ban in jih maš cel kup! Zdej ne vem, a si spregledal moj post al se ti ne da pogledat? :)

profii ::

Iščem točno ta model, s polariziranimi lečami in fake. ray ban 3321:)

MrStein ::

Jerry000 je izjavil:

Rabil bi tudi takšne ki imajo leče brez dioptrije.

Sončna očala nimajo dioptrije.
Razen če je zelo ponesrečen ponaredek.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

M-XXXX ::

Sončna očala nimajo dioptrije.
Razen če je zelo ponesrečen ponaredek.

Seveda da imajo...

MrStein ::

Kolko pa?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera sončna očala? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21957644 (718) del0
»

Ray Ban - očala (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
296108980 (958) geofull
»

Rayban outlet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8730896 (15387) Dr_M
»

Nakup Ray Ban sončnih očal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6221850 (16727) Cervantes
»

Ray Ban (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6517607 (15600) Rok Woot

Več podobnih tem