» »

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

««
30 / 36
»»

spyker123 ::

Kaj pa vse potrebujem za montažo antene in predvsem, katero anteno? To anteno je treba povezati z ruterjem? Na aliju sem videl antene z 25 db moči, če to kaj pomeni?
https://www.aliexpress.com/item/2-4GHz-...

SeMiNeSanja ::

Taka antena ni uporabna za to, kar bi ti rad. Namenjena je predvsem povezavam dveh točk na večjo daljavo.

Za pokrivanje vrta bo bolj primerna palična antena ali kvečjemu panelna s širokim kotom sevanja.

spyker123 ::

Hvala za odgovor..Kakšno palično anteno pa to rabim? Zdaj imam narejeno tako da imam ruter wrt54gl na podstrešju, tik pod strešno kritino, ki meji na vrt..vseeno pa to ni to, še vedno je ovira signalu..lahko to palično anteno montiram na zunanji zid in s kablom priklopim na ruter, ki je na podstrešju? Potem bi najbrž običajna antena z 6dbi zadostovala ali?

Gapi ::

http://shop.wlan-sat.com/ Izberi glede na finančne možnosti.
No person is rich enough,to buy back his past.

spyker123 ::

Je ta antena kompatibilna z ruterjem wrt54gl? da bi imel ruter pod streho, anteno nameščeno na fasado, anteno pa povezano z ruterjem z kablom dolžine 2 metra?
https://www.mimovrste.com/wi-fi-antene/...

čuhalev ::

Je, vendar bi potreboval za priklop adapter. Glede na ceno pa si poglej CPE210, ki bi nadomestil tudi WRT54

Daniel ::

Potreboval bi Pigtail kabel iz RP-TNC na N tip konektorja. Potem bi lahko priklopil na to anteno.

BivšiUser2 ::

Ker oprema, ki jo, dobivamo od telemacha na mesec ali 2 crkuje, jo tehniki redno prijahajajo menjat. Pa so prejšnjič prišli z modemom ubee, ki je hrati tudi router. Trenutno stanje omrežja je torej tako WAN - UBEE modem +router (in nanj povezane naprave vključno z TPlink Archer C5 in nanj povezani klienti) flashan s OpenWRT CC. Kaj točno morem narediti, da izklopim router del v modemu. Get trenutna situacija mi namreč ne odgovarja in bi rad, da router dobi IP naslov od ISP-ja in ne od combon naprave, ki je 192.168.0.1/24.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

SeMiNeSanja ::

Verjetno moraš poklicati providerjev helpdesk, da ti modem prekonfigurirajo v bridge mačin delovanja.

BivšiUser2 ::

Modem je drugače evw327n.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

Kodrnusa ::

Pozdravljeni. Zivimo v veliki hisi kjer rabimo 2 routerja. Do sedaj smo uporabljali 1 router in 1 wifi extender ( razpolovi signal). Sedaj sem nabavil se en router. Sem klical na telekom da so mi njihov modem konfiguriral da vsi lan porti delujujejo za oddajanje interneta (nimamo telefona niti ip televizije, ampak kabelsko), in bom preprosto prikljucil se en router v lan port 2. Ker jaz zivim v prizidku bom imel svoj router, stari del hise v 2 nqastropjih pa bo obdrzal svoj router. Ali bo telekomov modem znal sam razporejat kolicino signala do routerjev glede na uporabo ( da ne bo en router ko bom downloadal torrente prevzel ves signal, drugi router pa ne bo oddajal nic!!!). Ali pa bom vseeno moral kupit se en router kot vmesnik, da ga bom prikljucil v modem, in na njega druga dva routerja ki bosta potem normalno oddajala signal po potrebi. V hisi imamo kakih 10 aparatur povezanih v wifi, mogoce bi potem iz routerja potegnil kabel tudi v android tv. Hvala za nasvete.

wooted ::

če prav razumem, so dali modem v bridged način in le ta potem dela samo na enem portu

Lonsarg ::

Mislim da sprašuje nekaj veliko bolj laičnega, in sicer če vgrajeni ruter v "modemu" zna porazdeliti linijo po fizičnih portih.

Odgovor je da, VSAK to zna brez izjeme, to je osnovna funkcija. Preprosti ruterji linijo delijo pa principu prej pride prej melje(nekdo lahko zabije celo linijo, če z neomejeno hitrosti kaj velikega vleče).

Predlagam da ti kdo drug nastavi ta ruter, ki ga boš kupil, namreč zgolj en glavni ruter je lahko v omrežju, to vlogo bo pri tebi imel vgrajeni v modemu, vsi ostali morajo biti nastavljeni, da so preprosti "Acces Pointi".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Kodrnusa ::

Ja to vem,samo nocem da je prej pride prej melje, ampak da razdelibpo potrebi, ne da bo en polno signal kuril, drugi pa ne bo mogel na wifi na drugem routerju. Imam starega wrt54 pw mogoce tega dam vmes pa na njega povezem druga 2? Pa pol ta razporeja linijo. Ali mislite da telekomov to ne bo znal?

Lonsarg ::

Kaki signal, ti si spraševal če se bo razdelila linija na fizičnih priključkih na Telekomovi škatli(na kar sem odgovoril da ne, da se avtomatsko prilagaja).

Glede zasedenosti WiFi signala pri več kot enem oddajniku pa tudi ni problem dokler imaš blizu samo 2-3. Tisti extender pa je ločena zgodba, ker pač del signala uporabi za povezavi do naprave in del za povezavo na ruter.

Kodrnusa ::

Se pravi jaz bom jutri prikljucil se dodatni router na drugi port na telekomov modem in ga uporabljal v mojem delu hise (prizidku). Ce bom jaz prizgal torrente in zasedel vseh 50 Gbit ali bodo lahko uporabniki drugega routerja lahko internet uporabljali. Ali bo modem znal razporediti po potrebi pasovno sirino? Ali je bolje da dam se en router vmes in njega prilagodim da bo razporejal na oba acces pointa (koncna routerja na katerega bomo povezani)

Lonsarg ::

Če bo uporabnik našel zelo dober torrent je čisto možno da bo ostalim štekal internet. To se bo lahko zgodilo ne glede na to če uporabiš Telekomovo ali svojo škatlo. Če je linija 50Mbit(sklepam da si se zatipkal zgoraj) zelo težko da se bo to zgodilo.

Če hočeš to preprečiti rabiš na tem ruterju vmes nek pametni QoS vklopit. To pa nima lih vsak ruter, sploh pa ne tak QoS, ki dejansko deluje brez preveč kompliciranih nastavitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

wooted ::

routerji/modemi imajo slab QoS za take zadeve ker je zanič hardware

Kodrnusa ::

Imamo optiko 50/20. Router pa archer ac 1200.

Lonsarg ::

No to je tak soliden ruter, osebno bi tak ruter veliko raje imel za centralnega, kot pa od ISPjev škatle. Ampak to zaradi slabih izkušenj od njihoviš škatelj, ki pri aktivni liniji kdaj pokleknejo(torej nepovezano z problemom "zasedene linije"). Ampak to koliko ta njihova škatla poklekne da je potreben reset si najbrž že stestiral in veš če je ok ali ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

harmony ::

Imam:
Modem + router v hodniku

Zelim:
Gaming PC v sobi

Ne zelim:
Vleci kabla iz hodnika do sobe

Ne zelim:
Dati 200€, da mi pridejo to vse prevrtat in prikljucek v sobi konfigurirati (vsaj ne sedaj, ko sem moram kupiti gaming pc, mizo, stol, pa se nisem vsega kupil)

Opcije?

Daniel ::

Če ne želiš nič vložiti ti ostane samo WIFI. Sicer pa za 200 EUR dobiš že skorajda profi vrtalnik in precej dolg kos mrežnega kabla, konektorje in klešče. Znajdi se malo.

harmony ::

Daniel je izjavil:

Če ne želiš nič vložiti ti ostane samo WIFI. Sicer pa za 200 EUR dobiš že skorajda profi vrtalnik in precej dolg kos mrežnega kabla, konektorje in klešče. Znajdi se malo.

Pomagal sem si z WDS-jem. SpeedTest pokaze full hitrost. Kako se bo obneslo v igricah pa moram se sprobat.

Tody ::

Imam en projektič, hiša z 6 apartmaji. V pritljičju je router, s kakim kosom opreme bi to najbolj elegantno rešil. Wifi extender v vsak apartma ali pa kak močnejši extender v en apartma v prvi štuk in to je to?

Miha 333 ::

S temi extenderji samo upočasnjuješ hitrost wifija (vsak extender razpolovi hitrost). Jaz predlagam v vsak apartma (ali vsaj v vsako nadstropje, če tlorisi niso preveliki) svoj AP, ki je potem s kablom povezan v router (po potrebi dodaš switch, če ni dosti portov). Če želiš, da so vsi v istem omrežju, jim daš popolnoma enake nastavitve, razen kanalov. Kanale uporabiš 1, 6, 11 in sicer tako, da so na istem kanalu APji, ki so med seboj najbolj oddaljeni.

Tody ::

Problem je v tem, da je hiša stara in noben ni razmišljal takrat o lan kablih. Tako da bi več ali manj moglo it zadeva preko zraka. Bušenje stropov in sten trenutno ne pride v poštev :)

SeMiNeSanja ::

Tody je izjavil:

Problem je v tem, da je hiša stara in noben ni razmišljal takrat o lan kablih. Tako da bi več ali manj moglo it zadeva preko zraka. Bušenje stropov in sten trenutno ne pride v poštev :)

V principu je bolje ne ponujati WiFi, kot pa slabo delujočega. Kot prvo te slabo delujoči ne stane nič dosti manj, kot spodobno delujoč, hkrati pa ti nakoplje razočaranje gostov.

Torej ne pozicioniraj se na 'ne pride v poštev', ampak raje razmisli o tem, kako bi lahko na najbolj eleganten način izvedel napeljavo kablov.

Pri šestih apartmajih verjetno zadeve niso v enem samem nadstropju? Torej potegneš en kabel do vsakega nadstropja, tam namestiš en mali switch in od tu razpelješ kable do apartmajev, kjer priključiš accesspointe. Najbolje, če so switchi PoE, da ne rabiš skrbeti še za napajanje posebej, kar je sicer lahko kar precejšen problem.

Predenj se zapodiš v zadevo, pa testiraj. Nabavi en AP in ga postavi na hodnik, potem pa se s telefonom ali prenosnikom sprehodi po apartmaju, da vidiš, kakšno pokritost in kakovost signala dobiš. Če je zadovoljujoča, bo morda že dovolj, če na prava mesta na hodniku postaviš accesspoint(e) in ne bo potrebnega vrtanja v same apartmaje.

S testiranjem na hodniku lahko tudi vidiš, koliko boš dejansko rabil accesspointov. Še predenj karkoli vrtaš, si provizorično postaviš predvidene accesspointe na mesta, ki si jih predvidel, jih s kablom povežeš (kabel med vrati, po tleh) in spet testiraš pokritost in kakovost signala. Ker so AP-ji samo provizorično postavljeni, jih v tej fazi še lahko premikaš sem in tja, da najdeš najboljše možne točke za njihovo namestitev.

Lahko pa si rečeš, da stvar nočeš polprofesionalno izvesti, počiš en AP na hodnik in se požvižgaš, s kako kakovostjo bo kdo lovil signal... (žal marsikdo točno tako naredi, gostje pa potem jamrajo).

Tody ::

Živjo!

Ja se zavedam vseh teh zadev, lastniki niso kaj preveč zavzeti za to da ponujajo internet. Oni ga pač majo če ga pa gosti nimajo lih takega kot bi se spodobilo, pa jih niti ne zanima. Naj povem da ima to v lasti starejši par 70+ tako da ubistvu nimata pojma, o teh "novih" zadevah in tudi če njim dela zelo slabo, sta zadovoljne ker pač gledata emaile enkrat na dan in si pač vzameta 10 minut :)

Zato tudi nista nakolonjan kakim investicijam okoli tega. Zato vprašanje če vzamem kako tako zadevo https://www.mimovrste.com/ojacevalniki-... in upam na najboljše.

Pa potem dodajam še AP-je potem po potrebi.

SeMiNeSanja ::

Bi moral nekoga najti, ki to zadevo ima, da ti poda realno oceno (če jo zna podat), koliko je ta zadeva uporabna.

Jaz osebno ne maram nobenih 'ojačevalcev', že zaradi samega principa delovanja, čeprav si nisem nikoli nobenega lastil. Čim se mora nekaj podajati sem pa tja po zraku, ti pade prepustnost na polovico. Bog ne daj, da že ta 'ojačevalec' komajda še lovi kaj signala. Ti imaš potem lahko na svoji napravi polni signal, ampak v resnici pa komuniciraš s 1/2 zmogljivosti tiste žalostne povezave med ojačevalcem in bazno postajo.
Tu sem potem že bistveno bolj navdušen nad 'omrežjem iz vtičnice'.
Danes se dobi vrsto teh rešitev, ki preko električne napeljave omogočajo vzpostavitev omrežja. Dobiš tudi takšne, kjer je v 'vtikaču' poleg žičnega priključka še WiFi.
Če imaš goste, pa želijo še WiFi, jim lahko daš 'vtikač' v najem, drugače pa ga pospraviš. Na koncu vse skupaj ni bistveno dražje, kot če nekaj štrikaš z Accesspointi, edini problem je lahko, če gostje pričakujejo, da bo WiFi zastonj....

fujtajksel ::

Zanima me, kateri wifi router bi v teh časih priporočali za deljenje internetne povezave štirim najemnikom v hiši?
Zaželeno je
- približno sodobna tehnologija ki ne počepne pri 9 aktivnih klientih, dual-band
- dobro pokrivanje signala, zunanje antene (ena soba je v nižji etaži)
- pošteno deljenje, da en ne bi mogel zahogat pasovne širine (QoS?)
- po možnosti da se vsak prijavi s svojim usernamom in passwordom in da je v principu možna identifikacija če bi me kdaj ISP gnjavil zaradi kakšnih ilegalnih aktivnosti... Če prav razumem obstajajo škatle z vgrajenim RADIUS serverjem (dodatnega računalnika za to ne bo)? Ali da omogoča dovolj ločenih SSID? Ne bi se ukvarjal z MACi naprav.

SeMiNeSanja ::

Jaz niti nebi čaral z routerjem ampak bi vsakemu rekel 'prispevaj za en accesspoint, če hočeš imeti spodoben internet preko WiFi-ja'. Edino tako bodo res vsi imeli optimalen signal, vse drugo pa je ... improviziranje. Je pa res, da AP brez kabelske povezave ni smiseln....temu pa bi se rad izognil? Saj pravim - improviziranje.

Routerji ne morejo delat čudeža, ker domet WiFi-ja že v osnovi zavisi od samega 'medija'. Med najboljšim novim in najboljšim izpred petih let ni bistvene razlike, kar se tiče dometa. Nekaj malega je doprinesla 'beamforming' tehnologija, ampak ne ravno čudeža. Poleg tega router običajno stoji tam, kjer nikakor ne more nuditi optimalne pokritosti.

Drugače pa zanimivo, da nikoli ni bilo problem napeljati žice za klasično telefonijo. Čim se gre pa za mrežo, pa imajo vsi neke težave potegniti kabel...

wooted ::

Ubiquiti

fujtajksel ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Jaz niti nebi čaral z routerjem ampak bi vsakemu rekel 'prispevaj za en accesspoint, če hočeš imeti spodoben internet preko WiFi-ja'. Edino tako bodo res vsi imeli optimalen signal, vse drugo pa je ... improviziranje. Je pa res, da AP brez kabelske povezave ni smiseln....temu pa bi se rad izognil? Saj pravim - improviziranje.

Routerji ne morejo delat čudeža, ker domet WiFi-ja že v osnovi zavisi od samega 'medija'. Med najboljšim novim in najboljšim izpred petih let ni bistvene razlike, kar se tiče dometa. Nekaj malega je doprinesla 'beamforming' tehnologija, ampak ne ravno čudeža. Poleg tega router običajno stoji tam, kjer nikakor ne more nuditi optimalne pokritosti.

Drugače pa zanimivo, da nikoli ni bilo problem napeljati žice za klasično telefonijo. Čim se gre pa za mrežo, pa imajo vsi neke težave potegniti kabel...


Pozabil napisat, zadeva bi tud morala bit taka da lahko dodam AP če bo problem. Ampak po dosedanjih izkušnjah bi verjetno šlo z enim, če bi bil vredu.

wooted je izjavil:

Ubiquiti


Kateri?

Zgodovina sprememb…

wooted ::

Vsakemu svoj AC PRO, Poe switch in router

Tiash ::

Pozdravljeni. Imam težave s konfiguracijo dveh routerjev oz. modem/router(Comtrend VI-3239eu) in router Asus rt68-u. Trenutno mi paše, da gre stvar tako, da gre net iz Comtrenda ločeno na ASUSA in BOX, iz ASUSA pa naprej na računalnik in wifi. Nikakor ne uspem odpirat portov na asusu tudi če ga spravim asusov wan na dmz (dmz server na Comtrendu).
Zunanji ip->comtrend 192.168.0.1->wan asus 192.168.0.3 (dmz)-> asus ip 192.168.1.1->...
Kaj falim?

wooted ::

pokličeš ponudnika da ti vrže modem v bridge

Nahrbtnik ::

Mi lahko prosim pomagate. Rad bi vzpostavil domače omrežje brez internetnega priklopa.
In sicer: Obstoječi računalnik bi z UTP kablom povezal na router/AP in bi do njega dostopal brezžično s prenosnikom, tablico ali telefonom.
To je to.
Oprema, nastavitve?

fujtajksel ::

Zakaj "z UTP kablom povezal na router/AP"? Mogoče imaš v računalniku že mrežno kartico ali pa jo lahko vtakneš v USB?

ToniT ::

@Nahrbtnik
Vsi (ali skoraj vsi) routerji imajo že privzeto nastavljen DHCP strežnik, tako da samo vse skupaj povežeš in bo delalo vse, razen interneta.

Gapi ::

fujtajksel je izjavil:

Zakaj "z UTP kablom povezal na router/AP"? Mogoče imaš v računalniku že mrežno kartico ali pa jo lahko vtakneš v USB?



Če bi pravilno prebral bi mogoče pogruntal da bi on mogoče stacionarni PC povezal z kablom. Prenosnika pa preko brezžičnega omrežja.
No person is rich enough,to buy back his past.

fujtajksel ::

Gapi je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

Zakaj "z UTP kablom povezal na router/AP"? Mogoče imaš v računalniku že mrežno kartico ali pa jo lahko vtakneš v USB?



Če bi pravilno prebral bi mogoče pogruntal da bi on mogoče stacionarni PC povezal z kablom. Prenosnika pa preko brezžičnega omrežja.


Sej sem prebral. Ampak ni jasno al je sploh mus da je UTP kabel in router/AP al je mogoče vredu tudi še enostavnejša varianta da podmizniku dodaš brezžično mrežno, bodisi vgradno bodisi USB.

SeMiNeSanja ::

Temu se potem reče 'Ad-Hoc WiFi'....

BivšiUser2 ::

Že par mesecev se ukvarjam s funkcijo DMZ in še vedno ne zastopim o čem točno se pri tem mehanizmu gre? Kaj pridobim s tem? Trenutno imam v DMZ dan svoj router, saj naj bi bil potem direktno dostopen iz interneta.

SeMiNeSanja je izjavil:

Verjetno moraš poklicati providerjev helpdesk, da ti modem prekonfigurirajo v bridge mačin delovanja.

Ta možnost ni na voljo, vsaj to mi zatrjuje helpdesk na Telemachu.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

SeMiNeSanja ::

DMZ je........ odvisno od routerja, kaj dejansko je.

Na malo bolj resnih napravah se kot DMZ razume omrežje, katero je ločeno od glavnega 'trusted' omrežja. V DMZ se priključi strežnike za javno dostopne storitve, zato tu tudi veljajo nekoliko drugačna pravila, kakšen promet dovoljuješ noter in ven.

Na manj 'resnih' home/consumer rešitvah pa je DMZ lahko nekaj povsem drugega. Pri nekaterih rešitvah je bolj nekakšen poenostavljen, splošen port forward na eno notranjo IP adreso, kot pa karkoli drugega. V tem primeru, karkoli pride 'dohodnega' prometa, se direktno pošlje naprej na IP naslov, ki je naveden kot DMZ. Ne ravno najbolj posrečena varianta, če mene vprašaš, saj tako en računalnik popolnoma izpostaviš zunanjemu svetu.
Načeloma bi na tisti DMZ IP naslov postavil dodaten router in preko ACL-ov/pravil požarne pregrade filtriral kaj boš spuščal naprej. Načeloma potem lahko tudi več strežnikov skriješ zadaj izza njega. Ampak potem se srečuješ že z dvojnim NAT in podobnimi neumnostmi.
Če res potrebuješ izpostavljati neke strežnike, je bolje zamenjazi osnovni router za nekaj malo naprednejšega, ne pa operirati z tisto fake DMZ varianto.

XS!D3 ::

BivšiUser2 je izjavil:

Že par mesecev se ukvarjam s funkcijo DMZ in še vedno ne zastopim o čem točno se pri tem mehanizmu gre? Kaj pridobim s tem? Trenutno imam v DMZ dan svoj router, saj naj bi bil potem direktno dostopen iz interneta.

SeMiNeSanja je izjavil:

Verjetno moraš poklicati providerjev helpdesk, da ti modem prekonfigurirajo v bridge mačin delovanja.

Ta možnost ni na voljo, vsaj to mi zatrjuje helpdesk na Telemachu.

V bridge ti ga ne bodo dali, lahko pa se zmeniš, da ti menjajo to all in one škatlo za modem only. In to je tudi najbolj smiselno, če želiš uporabljat svoj usmerjevalnik.

DMZ ti na teh škatlah običajno preusmeri vse nove dohodne povezave na določen IP (podobno kot da bi naredil port forwarding za vse porte na ta IP). Glede na to, da imaš sedaj dvojni NAT, je to pač opcija, da vse nove dohodne povezave preusmeriš na svoj usmerjevalnik, kjer potem kontroliraš, kaj boš z njimi počel. Je pa definitivno bolj pametno menjat njihovo škatlo za modem in se že v štartu izognit dvojnemu NAT.

BivšiUser2 ::

Kaj pa ta ideja za dostop, a bi delala?
Imam eno no-ip domeno ( ker imam dinamični ip).
Domena ( moj javni dinamični ip) -> NAT (Ubee AiO) (forwardiram 443 in 1194 na statično dodeljen ip mojega 2. routerja (192.168.0.2), kjer bo VPN server). Ip za no-ip, pa se bi mi na random osveževal z enaga compa (DUC program), ki je povezan na enega od obeh routerjev (praktično vseeno na kerega je povezan itak gre vse preko wan porta modema).
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

BivšiUser2 ::

Če updejtam preko Windows (DUC) deluje bp, preko LEDE pa ne
 error log

error log

SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Daniel ::

Izgleda, kot da imaš narobe konfiguracijo na LEDE, ker sporoča lokalni IP namesto IPja WAN porta (tako na hitro pogledano)

BivšiUser2 ::

Kako dafuq potem moj lappy z W10 Pro , ki je v netu 192.168.1.0/24 med tem, ko ima LEDE router wan 192.168.0.1. Ubee AiO, ki mi ga nočejo zamenjati, ker "dela".
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

SloSlayer ::

DDNS update na LEDE ti ne dela, ker je tvoj router za NAT-om (kar je tudi razlog, da ima WAN interface lokalni IP naslov). Rešitev v tem primeru je uporaba neke spletne strani, ki bo vračala tvoj javni IP naslov. Opcijo "ip_source" moraš verjetno nastaviti na "ip_url", drugo pa si poglej na wiki.
««
30 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372327068 (27524) ignats
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8725200 (6066) fpopla87
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11950978 (22728) simone
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5622123 (21039) MTB
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543170 (18710) imallears

Več podobnih tem