» »

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

««
18 / 36
»»

toxius ::

Iz servisa (ni delalo nič) sem dobil buffalo whr-hp-g54 ruter in se noče povezat na net. Imam stock buffalo firmware.
Prej je že čarovnik za vzpostavitev povezave delal. Sedaj pa noče avtomatsko dobit ipjev. Če grem po ročni poti pa se noče povezati na DHCP server (oz. napiše da ga ni).

(Imam optiko pri t-2. Iz milana imam 3 utpje eden za t-2 tv, eden za stacionarni comp takoj pri milanu, ter en kabel za bivola.
Na ta ruter se brezžično brez problema priklopi laptop z visto in najbrž bi se tudi playstation3.)

Kaj naj naredim, da se bo ruter povezal na net?
Poskusil sem že z 30-30-30 resetom pa je rezultat isti.

Aja da ne bo pomote, nekoč mi je net že delal prek ruterja.

EDIT: Playstation 3 napiše (ko se hoče povezat na net) da je to DNS error.


Za buffalo routerje priporočam firmware DD-WRT, delujejo veliko bolje z njim (čeprav me čudi da buffalo router ne deluje, ker sem za njih prepričan da so eni izmed boljših)

lali12 ::

Kot je napisal toxius.
Na tej POVEZAVI boste našli pa še slike, kako nastavit routerja, da deluje WDS.
Jernej88 ti boš pa našel kako dela mreža, ko en router deluje kot router, drugi pa kot stiklo.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

toxius ::

Zivjo!

Sodelavec je nabavil brezzicni ruter. Ruter je priklopljen na adsl modem od siola(sagem). Kabel gre iz adsl modema iz eth1 luknje na levi strani v wan luknjo na brezzicnem ruterju. Probelm nastane, ko treba pridt v nastavitve brezzicnega ruterja, ceprav je podana povezava 192.168.2.1 , namrec nikakor nama ne uspe pridt v nastavitve. Kaj tocno treba narest, nevem, probal sem pa ze vecino kombinacij od vtikanja kablov v druge luknje do izklopa dhcp serverja na adsl modemu...ampak se vedno ne prideva v nastavitve brezzicnega ruterja. Kako to usposobit?

Lp, Goran!


Prva stvar...Sagemov modem ima IP (privzet lokalni naslov) 192.168.2.1... Na modemu NIMA nikakršnega smisla izklapljati DHCP, ker s tem dosežeš samo to, da modem ne dodeli IPja tvojmu routerju... Porti na sagemu so nastavljeni sledeče, oba eth1 porta sta DATA (za internet, en eth ob strani drugi zadaj), eth2 porta sta za VIDEO (IPTV)...

Najbolje je da se na router priklopiš na eth1,2,3 ali 4... s kablom in z ipconfigom vidiš sploh kateri IPje dobila mrežna kartica in kaj je dobila za gateway in šele potem po gateway IP-ju poskusiš dostopat do routerja, še prej probaj pingat IP gatewaya (to je IP od tvojga routerja lokalno gledano) in če niti ne pinga, potem preveri najprej če so IP tvoje mrežne in gatewaya sploh v isti klasi, če nista nastavi mrežno na DHCP in potem CMD, ukazi ipconfig/flushdns, netsh winsock reset, ipconfig/release in ipconfig/renew so tvoji prijatelji ;)


če pa tudi s tem ne prideš do routerja pa naredi erase flasha routerja (reset lukna na routerju...)

če pa kljub vsemu še ne prideš gor je pa router u k***** in ga nesi nazaj, da ti ga zamenjajo...

LP

toxius ::

Zanima me, ali bi naprace na levi strani delovale, če bi mrežo zvezal tako, kot sem narisal:

 shema mreže

shema mreže



multicasting ne bo deloval prek switcha, če pa že boš imel kockasto sliko, ker se pojavi ogromno packet lossa in ker IPTV poteka prek UDP (user datagram protocol), ki sploh nima preverjanja napak izgubljenih paketov (kar pomeni, da ne pošlje ponovno izgubljenih paketov, razen če si postaviš router, ki zna forwardirat na točno določen port multicast signal, potem bo to šlo), kot ima to TCP/IP protokol bo nastal šmorn....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toxius ()

Craimer ::

Dobili smo optični internet od telekoma 20/20 z modemom prospero632. Problem je v tem da bi rad med modem in računalnike vklopil wireless router, da mi ni potrebno kupovati wireles antene za modem, ter da bi lahko priključil več računalnikov na splet, toda če priključim routerja ne pridem več na modem in router ne najde internetne povezave.
Probaval sem že izklopiti DHCP na modemu če bi to povzročilo da se router in modem ne najdeta ker oba hočeta nastaviti ip-je. Nato sem izklopil tudi da se modem poveže na splet, ter nastavil pppoe zadevo na routerju toda zopet nisem dobil povezave, in še vedno nisem moral dostopati do modema.
Upam da sem dovolj jasno napisal kaj želim in kaj je problem in da mi kdo lahko pomaga.

LP
Bla Bla :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Craimer ()

toxius ::

na modemu NE izklapljal DHCPja.... in ja seveda ne prideš do modema če priklopiš router vmes, ker je potem router za mrežno kartico gateway... routerju moraš nastavit PPOE povezavo, vpisat gateway (192.168.1.1), DNSje od siola 193.189.160.13 in sekundarni 193.189.160.23, in če je modem priklopljen na prvi ali drugi port bi moral se povezati, razen če imaš statični IP naslov in slučajno modem nastavljen kot router, potem moraš najprej prekinit povezavo na modemu in potem šele povezat router, prepričaj se tudi da s svojimi vstopnimi podatki prideš direktno prek modema se poveže na NET... poskrbi tudi da router nima privzetega IPja nastavljene na 192.168.1.1, ker to ima že modem ali pa na modemu spremeni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toxius ()

tx-z ::

Okej, torej doma bi rad mel brezžično omrežje(zaenkrat samo za mobitel).

Kaj rabim? Wireless router al dostopno točko? Kero pa? Trenutno se nč ne spoznam na to in nimam pojma kaj sploh rabm za to. V glavnm rad bi da tisto napravo pač uklopm u switch, v kerga je tut vklučn server na kerm je dhcp server, in pol bi rad da mam na mobitelu internet prek tega. Oz. če kdo pride z notebookom da ma lah internet tm gor, oz. se poveže v mrežo. Aja, pa rad bi mel tut omogočeno zaščito(uno tanovo, nvem a je WEP al WPA neki 2. verzija :P)
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

nejchaf ::

Živjo,
Jaz imam pa problem z nastavitvijo domačega omrežja. Imam 3pcje med katerimi želim sharat file. Iz modema imam linijo povezano v switch. Iz switcha mi grejo trije kabli: 2 gresta v računalnika, katera imam že povezana v home network in vse dela normalno. 3 kabel pa imam iz switcha povezan v wireless router. Preko tega wireless routerja pa imam povezan pc3, ki je oddaljen cca 20m. Internet lovi perfektno. Imam tale tp-link router. Želim pc3 sharat po ostalih računalnikih

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejchaf ()

PrimozR ::

Zakaj switch priklopljen na router?!? Priklopi vse kompe na router pa je. SIcer pa dokler lahko z vsakega pingaš vsak komp sharing mora delat. Potem je to le stvar konfiguracije.

nejchaf ::

Pingam lahko vse. Moram na wireless routerju kaj naštimat? Kakšne porte odpret or smth?

NightHawk ::

Potrebujem majhen nasvet glede omrežja. Do sedaj sem imel 4 racunalnike in lepo nek Asus ruter z 4 porti. Sedaj je prisel še peti računalnik in sem kupil linksys wireless ruter, ki ima tudi žične vhode. Računalnik z wireless je od ruterja oddaljen kakih 10m, vmes so 3 stene in je signal zelo slab, skos meče internet ven, če dela downloada s 10kb/s....ni mi vsec.

Razmisljam, da bi vrnil ta ruter in wireless mrežno in fizično povezal tudi peti računalnik. Vprašanje: ali kupim nov, 8portni ruter ali obdržim obstoječi 4potni in dokupim switch? Kako se poveže v slednjem primeru?

ADSL modem--->ruter--->switch--->vseh 5 kompov v switch

ali

ADSL modem--->ruter----->komp 1
...............................----->komp 2
...............................----->komp 3
................................---->switch--->komp 4
...............................................--->komp 5

Tnx

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NightHawk ()

Tilen ::

V bistvu je tako, da več kot imaš komponent ki sestavljajo tvoje omrežje, večja je možnost da gre pri kateri od komponent kaj narobe. V kolikor imaš možnost kupi večportni router. Glede vezave pa v primeru, da imaš opremo ki deluje, bo katera koli od ponujenih možnosti v tako majhnem omrežju OK. Sam bi pa dal vse naprave na switch v kolikor bi le ta bil nujen v omrežju.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

prom0 ::

Postavil bi rad domače omrežje, pri katerem bi delil določene ali vse mape, tiskalnik, USB (če se da) ...

Računalnik z Windows Visto imam s kablom povezan na modem, laptop z XP-ji pa je brezžično povezan na omrežje. Še skica:

Ali lahko kdo pove, kako ustvarim omrežje. Sem že poizkušal, a nič ne uspe.

Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: prom0 ()

Wolfman ::

Jaz imam podoben problem in ga ne uspem rešiti. Ali je možno združiti 2 različne povezave, tako da bi bile skupaj? Imam namreč zunanji disk, preko crossover na PC. Ta ima wireless anteno in je povezan v LAN skupaj še z enimi 4 ali 5imi drugimi. Privzeto mi vedno najprej uporabi žično povezavo, zato mi veliko stvari ne deluje, recimo sharing files&folders, zato ker išče pač prek žične povezave. Če povezavo izklopim, dela normalno, razen da ne morem dostopati do podatkov. Poskusil sem nastaviti metric ročno, kar sicer postavi wireless na prvo mesto, ampak potem še vedno ne morem dostopati do podatkov na disku. Poskusil sem dati različno masko, isti gateway. Z masko ne rešim nič, gateway pa zablokira wireless (namen je bil da bi se pač priklopilo na isti router). Rad bi tudi delil disk z drugimi uporabniki.
Poskusil sem z bridgem, ampak ne vem kaj naj bi naredil, v glavnem spet ni delal wireless.
Do sedaj sem našel 2 možni rešitvi:
a) Priklopiti disk z USB kablom (sem ga iskal po trgovinah, usb-male-a, ampak najprej so mislili da govorim neumnosti, ker da ga nimajo in bla bla, potem pa sem poiskal na internetu in je dobre 4$, moram pregledati poštnini)
b) priklop na router (sem to že naredil, ampak ima samo 4 lan porte in še zelo mi upočasni vse skupaj.)
Če zna kdo še kako drugače narediti, bi bil zelo vesel.
Se vnaprej zahvaljujem.
lp pok1yoyo

uros_m ::

Oj,

situacija: naročili pri Tuš Telekom ip telefonijo, dobili Telco Systms AC-211N škatlico, priklopil, zdej pa magično nimam več odprtih portov na routerju. Mislem, porti so že odprti, samo ne delujejo, ker telco že deluje kot nek router in mojemu pravemu routerju dodeli lokalni ip. Se pravi imam povezano:

Router------Telco(VoIP)-----Buffalo(dd-wrt). Ali drugače: router----mreža----mreža. Not good.

Kaj naj storim, da bi zadeva delovala. Oz., kako naj naštimam, da bo buffalo le "podaljšek" telcota?

uros_m ::

pok1yoyo, pomojem je najbolje, da s kablom priklopiš na računalnik. poslikaj kakšen je konektor na disku pa ti jaz pošljem kabel gratis, če ga imam doma.

gokky ::

@HellHavoc: Vprašaj na Tuš, kako se router (Telco) prestavi v bridge način (lahko pa poskusiš tudi sam)

uros_m ::

hvala, sem imel v planu, amapak sem vseen hotel vprašati še tukaj prej.

uros_m ::

ok, zadevo sem delno rešil. Če bo komu koristilo. Najprej kako zadeva izgleda:

Modem --- Telco systems ---- Buffalo (dd wrt)

Telco se obnaša, oz. je, kot router. To pomeni, da moj Buffalo ne dobi globalnega ip-ja ampak mu Telco dodeli notranjega, medtem ko zunanji dejansko obstaja le na Telcu. Ker pa Telco, kot že rečeno, deluje kot router sem na njemu nastavil DMZ na notranji ip, ki ga ima Buffalo (demilitarized zone). To je ponovno oživelo moje forwardirane porte na Buffalu.

Rešitev ima samo eno napako. Sedaj je namreč nemogoče, da bi se povezal na Buffalo router od nekje zunaj (npr. iz službe). Kako sedaj rešiti to zagato? Ima kdo kakšno idejo? Tuševci nimajo pojma ker imajo tam nekega študenta, ki se za vsako malenkost posvetuje s kolegom. Pa pustimo to.

Anyone?

Wolfman ::

pok1yoyo, pomojem je najbolje, da s kablom priklopiš na računalnik. poslikaj kakšen je konektor na disku pa ti jaz pošljem kabel gratis, če ga imam doma.

USB je A male (obojestranski) drugi mrežni je pa UTP (crossover). USB prodajajo po 5€ tako da ni problem, ampak se mi ne ljubi ga iskati:D. Sem mislil če je kaka bolj enostavna rešitev.

uros_m ::

 Usb male a-a

Usb male a-a



to bo to?

bom pobrskal malo po svojih kablih, če je kaj viška ;).

uros_m ::

pa še update moje štorije: ne dela klinc. tole je kr neki. na jetra mi gre, da ne morem nekako nastaviti tega šrota od Telco Systems, de bi ga priklopil za router. čeprav imam občutek de bi se dalo pa so tuševci leni ko fuks. bomo vidl. se še javim.

uros_m ::

včeraj se se malo razpisal na to temo in tuševcem poslal mail. bomo videli kaj in kako bodo odgovorili. poročam.

uros_m ::

ok, sedaj zadeva deluje. DMZ na ip routerja bo kar pravilno. ne vem zakaj najrpej ni delovalo, potem pa magično je. Sedaj deluje tako da je to preverjeno pravilna rešitev.

MooM ::

Eno vprašanje. Imam 2 Linksys ruterja. Prvi je povezan na modem in nato deli povezavo na računalnik, drug kabel pa gre v drugo ruter, ki bi ga rad uporabil kot switch. Torej kabel iz prvega ruterja dam v lukno WAN na 2. ruterju, in nato povežem še ruter 2 in računalnik.

Zanima me kaj morem nastavit v nastavitvah od ruterja2, da se bo obnašal kot SWITCH. A morem dat obtain ip automatically ali kaj drugega?

Še slikca za lažjo predstavo. Hvala.

Gapi ::

Router 2 izklopi dhcp in ga nastavi na statičen ip enak tvojemu omrežju.

ghost ::

Eno vprašanje na hitro da nebom odpiral druge teme. Če imam na modemu priklopljena 2 računalnika, kakšen je potem dohodni IP.
Za vsak računalnik drugačen ali je IP enak za oba (ISP je siol). Hvala za pomoč

Gapi ::

Vsak ma svojo sejo vzpostavljeno, torej ima vsak svoj IP. Razen če je modem konfigureran kot router imata skupni IP.

ghost ::

Še zadnje vprašanje isti modem ista 2 računalnika. Je možno če sta oba računalnika vklopljena, da prejemam paketke od 2. računalnika? Ker nastane problem v w3 ker dobivam paketke od igre ter prav tako paketke od soseda ki se razstresejo po vsem omrežju. Kar pa privede navečkrat do disconnecta.

Tatanka ::

Pozdravljeni!

Sem laik na računalniškem področju, zato bom svojo težavo predstavil tako kot jo vidim. :-)
Imamo 3 računalnike preko routerja povezane na internet. Na eni lokaciji imam priklopljen namizni računalnik (z XP-ji) in prenosnik (z Visto). Kabel za internet med obema izmenjujemo po potrebi (btw. ali obstaja kakšna elegantnejša rešitev za povezavo obeh razen, da bi vlekel še en kabel seveda?). Vse je do nedavnega delovalo brezhibno, ko se mi je uničil disk na prenosniku in so mi ga zamenjali in na novo postavili Visto. Sedaj se s prenosnikom ne morem več povezati. Do routerja še pridem (ASUS rx3041), na net pa ne. Na prenosniku verjetno nekaj ne štima, a mi ni uspelo najti napake. Napaka, ki mi jo sporoča je nekaj v smislu "Cannot connect to Primary DNS server 172.20.10.17...". Povezava je T2 in na ostalih kompih deluje še naprej BP.
Prosim za pomoč! Hvala.

toxius ::

Preveri če imaš v IPv4 nastavitvah vpisane prave DNSje!
Za T2
dnslj1.t-2.net 84.255.209.79
dnsmb1.t-2.net 84.255.210.79
navodila kako
http://windowshelp.microsoft.com/Window...

da ti ne bo treba preklapljat kabla si omisli navaden switch, glavni kabel (tisti ki ga zdej preklapljaš) vklopiš v en vhod, potem pa vklopi še dva kratka kabla od switca naprej, enga za XPje drugega za Visto in si rešil problem
Primer (najcenejši)
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/mrez...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toxius ()

XPSISTEM ::

Imam težavo saj interneta ne dobim in rešujem zasilno dostop do interneta....

Od soseda imam signal wirles zaznan samo 3 metre od kompa (kompa ne morem prenesti na omenjeno lokacijo) Usb signala od soseda ne morm oz ne želim jačat!
Kaj narediti. Kaj naj nabavim.

1) Dobr rutar z zunanjo anteno (lepi prosim predlagajte mi katero anteno..)
2) komp in usb podaljšek ter usb wirles...

Prosim za konkretne ponudbe,
Najlepša hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XPSISTEM ()

jnce ::

Zanima me, kako bi naredil domače omrežje. Na obeh računalnikih so Win XP. Imam Amisov modem, prek katerega imam direktno povezana oba računalnika (ker ima modem 4 porte) Evo še skica.
 skica

skica

billzkid ::

Zanima me, ali bi naprace na levi strani delovale, če bi mrežo zvezal tako, kot sem narisal:

 shema mreže

shema mreže



multicasting ne bo deloval prek switcha, če pa že boš imel kockasto sliko, ker se pojavi ogromno packet lossa in ker IPTV poteka prek UDP (user datagram protocol), ki sploh nima preverjanja napak izgubljenih paketov (kar pomeni, da ne pošlje ponovno izgubljenih paketov, razen če si postaviš router, ki zna forwardirat na točno določen port multicast signal, potem bo to šlo), kot ima to TCP/IP protokol bo nastal šmorn....


Jaz imam podobno vprašanje, s tem, da me IP telefonija ne zanima. Če prav razumem ta odgovor, potem v praksi (za normalno ceno) ni rešitve, da bi preko enega utp kabla lahko peljal tako internet, kot tv?

toxius ::

Odvisno od ponudnika, na T2 in na optiki jaz normalno preko enega kabla poganjam oboje, vendar na FTP kablu cat5 (100 Mb) kabel, lahko da drugje dela, vendar se zavedaj da ti bodo se pojavljale kocke na sliki, če boš med gledanjem TVja še vlekel kak film ali kaj drugea iz kakega torrenta.

billzkid ::

hvala za hiter odgovor toxius.

Ok, da še malo povem. Imam siol TRIO, internet VDSL 5/5.

Nisem ravno vešč takih stvari, zato morda še nekaj (neumnih) vprašanj. Ali sta za delovanje nujno potrebna switcha ali bi lahko na kateri izmed strani uporabil tudi router. Trenutno imam doma en prost switch in buffalo whr-g125 router, ki bi ju lahko uporabil v ta namen. Bi to šlo?

Še nekaj za testiranje delovanje v primeru z dvema switchema samo priklopil kable in bi moralo delati ali je potrebno narediti še kaj? Govorim samo toliko, da vidim, če bi sploh delalo oboje hkrati in da vidim kakšna slika je?

thx

kmetek ::

Drugače imam čuden problem...

Doma imam 2 laptopa: 1x klasičen + 1x 12''.....

In klasičnemu sem določil svoj IP, gateway itd......enako sem želel tudi malčku 12'' pa je povezan, ikona vse OK....samo surfa nič?

Ideje? Če dam pa samodejno pa se ne poveže na moj router, na sosedovega nezaščitenega se pa

Meni nič več jasno....

Pa še to, kaj WINDOWS XP HOME ne omogoča, da gledam/vidim deljene mape na drugih računalnikih?

toxius ::

Drugače imam čuden problem...

Doma imam 2 laptopa: 1x klasičen + 1x 12''.....

In klasičnemu sem določil svoj IP, gateway itd......enako sem želel tudi malčku 12'' pa je povezan, ikona vse OK....samo surfa nič?

Ideje? Če dam pa samodejno pa se ne poveže na moj router, na sosedovega nezaščitenega se pa

Meni nič več jasno....

Pa še to, kaj WINDOWS XP HOME ne omogoča, da gledam/vidim deljene mape na drugih računalnikih?



Predvidevam, da je govora o wirelessu, in glede na to, da praviš da se na nezaščiteno omrežje poveže je po moje težava v tem ali ne pozna enkripcije, ki si jo nastavil na routerju (mrežna kartica), probaj tako da na routerju določiš drugačen tip zaščite (poskusi z WPA in TKIPom, če imaš možnost pa še ročno nastavi kanal na 3,7, ali 11).
V kolikor ne pomaga to, pa poišči novejše gonilnike za netbooka na uradni strani od proizvajalca mrežne kartice.

toxius ::

hvala za hiter odgovor toxius.

Ok, da še malo povem. Imam siol TRIO, internet VDSL 5/5.

Nisem ravno vešč takih stvari, zato morda še nekaj (neumnih) vprašanj. Ali sta za delovanje nujno potrebna switcha ali bi lahko na kateri izmed strani uporabil tudi router. Trenutno imam doma en prost switch in buffalo whr-g125 router, ki bi ju lahko uporabil v ta namen. Bi to šlo?

Še nekaj za testiranje delovanje v primeru z dvema switchema samo priklopil kable in bi moralo delati ali je potrebno narediti še kaj? Govorim samo toliko, da vidim, če bi sploh delalo oboje hkrati in da vidim kakšna slika je?

thx


Uporaba switcha je enostavna - priklopiš kable in to je vse.
V kolikor imaš Siol TV ti svetujem, tako da dodaš še eno mrežno kartico v računalnik in potegneš ločen FTP kabel za siol TV, vendar zavedaj se, da če imaš naročeno eo televizijo boš lahko gledal samo na enem TVju naenkrat oziroma ali samo na TVju ali samo na računalniku, oboje hkrati ti ne bo delovalo.

Router lahko uporabiš, vendar za TV ti ne svetujem da daš vmes router, za karkoli drugega pa deluje vse brez težav, paziti moraš le, da pravilno nastaviš IP routerja. Pazi tudi na to, da samo na enem nastaviš PPPOE povezavo (če imaš VDSL imaš Iskratelov Proteus - modem), ki omgoča nastavitev enako kot router, modemov IPje 192.168.1.1 (upor.ime: user, geslo: user)...

dëych ::

Mogoče kdo ve katera mrežna kartica podpira nastavljanje VLAN IDja v Windowsih (oz. možnost dodajanja VLAN IDjev)?

...edit: našel...intel 100ve ipd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dëych ()

Georgy87 ::

Zivjo, posedujem Telemachov trojček in dva računalnika sta preko kabla povezana na router, laptop pa fukncionira preko wireless omrežja. Eden izmed tistih dveh rač. nekako ne prebavlja najbolje te povezave, kar sicer ne razumem najbolje. Možno je downloadati preko limewire/eMule/ipd., možno je uporabljati MSN Messenger, a brskanje ni mogoče, napiše connection timeout, poskusil sem že z lastnoročnim vnašanje IP ter podobno, na žačetku je vse delovalo, kot mora.

V čem bi lahko bil problem?
Kako dostopim do nastavitev tega routerja? (TP Link TL-WR642G)

Dualis ::

Pozdravljeni !

Prosil bi vas za pomoč pri priklopu usmerjevalnika na kabelski modem. Imam Triera internet oz. po novem Telemach. Na modem bi rad priklopil usmerjevalnik in ker to še nisem nikoli delal, bi vas lepo prosil za pomoč osnovnih nastavitev v usmerjevalniku. Zanima me kako je potrebno za kabelski internet nastaviti pri wan Connection type. Imam sledeče mpžnosti: Obtain an IP automatically, static Ip, PPPoE, PPTP,Transparent Bridge. Sam predvidevam, da Obtain an IP automatically vendar nisem prepričan.Prav tako me zanima ali je potrebno vpisati tudi Host name in Domain name. Na kaj moram pazit oz. vpistai, da bom lahko delil internet med ostale PC-je.

Že vnaprej vam najlepša hvala za pomoč !

Jernej88_ ::

Pozdravljeni !

Prosil bi vas za pomoč pri priklopu usmerjevalnika na kabelski modem. Imam Triera internet oz. po novem Telemach. Na modem bi rad priklopil usmerjevalnik in ker to še nisem nikoli delal, bi vas lepo prosil za pomoč osnovnih nastavitev v usmerjevalniku. Zanima me kako je potrebno za kabelski internet nastaviti pri wan Connection type. Imam sledeče mpžnosti: Obtain an IP automatically, static Ip, PPPoE, PPTP,Transparent Bridge. Sam predvidevam, da Obtain an IP automatically vendar nisem prepričan.Prav tako me zanima ali je potrebno vpisati tudi Host name in Domain name. Na kaj moram pazit oz. vpistai, da bom lahko delil internet med ostale PC-je.

Že vnaprej vam najlepša hvala za pomoč !


Potrebmo je samo kloniranje MAC addrese.
No more Slovenia!

Jernej88_ ::

Zivjo, posedujem Telemachov trojček in dva računalnika sta preko kabla povezana na router, laptop pa fukncionira preko wireless omrežja. Eden izmed tistih dveh rač. nekako ne prebavlja najbolje te povezave, kar sicer ne razumem najbolje. Možno je downloadati preko limewire/eMule/ipd., možno je uporabljati MSN Messenger, a brskanje ni mogoče, napiše connection timeout, poskusil sem že z lastnoročnim vnašanje IP ter podobno, na žačetku je vse delovalo, kot mora.

V čem bi lahko bil problem?
Kako dostopim do nastavitev tega routerja? (TP Link TL-WR642G)

Dostop do routerja:
Klikni Start->Zaženi (ang. Run)-> vtipkaj: "cmd" in "ipconfig". Poglej kateri IP ti izpiše pod prevzeti prehod (ang. default gateway). Vtipkaj ta IP v brskalnik in prosilo te bo za uporabniško ime in geslo (privzeto za ta router je geslo in uporabniško ime admin).
No more Slovenia!

Georgy87 ::

Problem se še vedno pojavlja, downloadi in vse funkcionira prav tako programi za pogovor preko interneta, a noben izmed brskalnikov ne funkcionira, prav tako se preko tega rač. ne morem povezati na nastavitve routerja...kar je čudno, kot da bi bil port 80 popolnoma zaprt....? kakšen predlog, pregledal sem rač. za vse viruse, spam ipd.....a vseeno ni sprememb, router kaže, da je rač. povezan in, da ni problemov??? čudno mi je vse skupaj...kak predlog? hvala

gokky ::

Nastavljen proxy? Zaprt programski požarni zid?

norc ::

Pozdravljeni,
Sam sem kupil router Linksys wrt54gl, kot dopolnilo sedanjemu amisovemu routerju, ki je počasen in obupno počasi in nezadovoljivo oddajo wi-fi signal.

Seveda bi z veseljem imel tega linksys-a kot primaren router, vendar pa thomsonov router ni zmožen delovati samo kot modem.

Kako skonfigurirati torej linksys-a da se bo povezal v internet. Sedaj lahko dostopam do lana(prek računalnika povezanega na linksys-a lahko pridem do thomson routerja) a mi spletnih strani ne prikaže.

konfiguracija je sedaj taka:
internet IP address:192.168.1.1
subnet mask:255.255.255.0
gateway:192.168.1.254 (naslov thomsonovega routerja)
ter pod static dns 1:192.168.1.254

Hvala za odgovore.

Edit: Pozabil povedati da je na linksys-u dhcp izklopljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: norc ()

gokky ::

Seveda bi z veseljem imel tega linksys-a kot primaren router, vendar pa thomsonov router ni zmožen delovati samo kot modem.

Kako skonfigurirati torej linksys-a da se bo povezal v internet. Sedaj lahko dostopam do lana(prek računalnika povezanega na linksys-a lahko pridem do thomson routerja) a mi spletnih strani ne prikaže.

konfiguracija je sedaj taka:
internet IP address:192.168.1.1
subnet mask:255.255.255.0
gateway:192.168.1.254 (naslov thomsonovega routerja)
ter pod static dns 1:192.168.1.254

Hvala za odgovore.

Edit: Pozabil povedati da je na linksys-u dhcp izklopljen.


Varianta A: pokliči na AMIS in naj ti Thomsona nastavijo na Bridge, potem zna tudi Thomson igrati modem.

Varianta B: Na LANu linksysa nastavi neko drugo omrežje (npr. 192.168.2.0/24) in seveda vključi DHCP. WAN nastavi na dynamic/static z IP 192.168.1.nekaj_razen_254.

Redno uporabljam varianto A, razen v enem primeru, kjer je potem zadaj Vigor 2910 v načinu dveh WAN in ima AMIS samo za backup (nekoč bo backup lahko nekaj drugega in se tako hitro menja).

DarkSite ::

Hey

Si bom temo kar sposodil.

Torej, naredil bi domače omrežje v katerem bi bilo prvotno 2 osebna compa in 1 server. Želja je, da je privat in business(server) nekako ločeno. Torej predvidevam, da potrebujem nek router + dober firmware, ki podpira to ločitev (kako se tej funkciji sploh reče). Router naj bi podpiral 10/100/1000(lahko tudi samo 10/100), trenutno imam linijo 20/20, bi pa povecal na vec.

Kateri router mi priporocate v rangu do 130 EUR?

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DarkSite ()

jave ::

LP.

Zanima me postopek povezave interneta z dvema računalnika in sicer imam instant internet(USB). Računalnika sem že povezal direkno z cross-over kablom. Zdj me pa zanima kaj moram nardit na obeh kompih da bo delalo, s temi čarovniki pa ip naslovi ???
««
18 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8725848 (6714) fpopla87
»

Linksys WRT45GL

Oddelek: Omrežja in internet
252813 (1416) SaXsIm
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951297 (23047) simone
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5622442 (21358) MTB
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543419 (18959) imallears

Več podobnih tem