Forum » Omrežja in internet » Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Isht ::
Praktična vprašanja:
ADSL--SWITCH--2 računalnika
1. Morata imet oba iste nastavitve za ADSL povezavo (TCP-IP nastavitve, DNS etc)?
2. Če se z enim povežem na ADSL, ima drug potem povezavo že vklopljeno, ali je treba tudi na drugem ruknit 'Poveži'?
3. Če potem, ko sta oba lepo povezana na net, enega vržem dol (disconnectam ali izklopim), bo drugi izgubil povezavo?
Hvala za odgovore...
ADSL--SWITCH--2 računalnika
1. Morata imet oba iste nastavitve za ADSL povezavo (TCP-IP nastavitve, DNS etc)?
2. Če se z enim povežem na ADSL, ima drug potem povezavo že vklopljeno, ali je treba tudi na drugem ruknit 'Poveži'?
3. Če potem, ko sta oba lepo povezana na net, enega vržem dol (disconnectam ali izklopim), bo drugi izgubil povezavo?
Hvala za odgovore...
Jan987 ::
samo eno uprašanje:
če mam swich sem lahko na vseh računalnikih hkrati povezan brez da se kej prej najavlam oz. zahtevam kej na siolu. Koliko je max. število hkratnih povezav
če mam swich sem lahko na vseh računalnikih hkrati povezan brez da se kej prej najavlam oz. zahtevam kej na siolu. Koliko je max. število hkratnih povezav
bonis ::
Prosim pomagajte!!!!! Probal sm vse a ne dela!!!!
imam kabelski net, switch na katerega sta povezana 2 pcja in modem . Na mojem pcju dela net, na drugem ne dela!!!!! Kaj je narobe!!!????
imam kabelski net, switch na katerega sta povezana 2 pcja in modem . Na mojem pcju dela net, na drugem ne dela!!!!! Kaj je narobe!!!????
edvard
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bonis ()
Azrael ::
Verjetno imaš kabelski modem zaklenjen na MAC naslov mrežne kartice računalnika s katerim ti dela net. Za rešitev tvojega problema rabiš router v katerega boš preslikal ustrezni MAC naslov.
Nekoč je bil Slo-tech.
sese12 ::
Z switchem gre. Jaz mam priklopljene tri računalnike in lahko grem na internet s katerim koli, brez, da bi koga kaj vprašal ali motil. Samo nastavitve v mreži moraš nastaviti v za vsak računalnik svoj IP. Pa seveda od modema na svič naj bo kabel priklopljen v prvi port na switchu.
torej na drugem pcju samo zadnjo številko ipja spremenim? ostalo, prehod..itd pa prepišem
iz prvega?
iz prvega?
edvard
Točno tako.
Sam imam celo nastavljeno, da se računalnik takoj ob zagonu povežejo na inrenet s Cidial programom in nič ne moti.
Pa še eno. Če hočeš istočasno na inetrnet z dvema ali več računalniki moraš imeti dinamični IP. Statični ne omogoča.
Sam imam celo nastavljeno, da se računalnik takoj ob zagonu povežejo na inrenet s Cidial programom in nič ne moti.
Pa še eno. Če hočeš istočasno na inetrnet z dvema ali več računalniki moraš imeti dinamični IP. Statični ne omogoča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sese12 ()
sese12: a maš ti adsl al kabel? ker meni še vedno ne dela net na drugem pcju!!!!! Pa čudno mi je to da na switchu je lučka za link ugasnjena ko je drugi pc izključen! za prvega pa skos utripa tudi ko je izključen.
edvard
BlazP ::
bonis: ce ti modem ne deluje kot router, pol bi moral vsaj z Internet Connection Sharing kej carat, da bi delala 2 racunalnika na enem staticnem IPju.
gregor ::
Ali mi lahko prosim kdo pove kaj vse je treba nastavit v win xp da se 2 pc-ja vidita med sabo in da lahko brskam po disku drugega racunalnika
Hvala
LP
Hvala
LP
Greš na moje omrežne povezave, potem pa postavitev domačega omrežja al kaj je že potem pa nastaviš kako sta povezana med seboj, skratka s čarovnikom greš do konca potem pa če hočeš da lahko tisti iz enega računalnika brska po celotnem disku drugega računalnika in obratno na obeh daš pač diske v skupno rabo. če pa ne želiš celih diskov dajat drugim da brskajo po njih, pa daš samo tiste mape ki jih dovoliš drugim v skupno rabo.
Ko bo to vse skomfigurirano bo lahko en računalnik videl drugega v mojih omrežnih mestih.
Upam da sem ti razložil dovolj natančno, če pa želiš vedeti še kaj pa kar napiši
Ko bo to vse skomfigurirano bo lahko en računalnik videl drugega v mojih omrežnih mestih.
Upam da sem ti razložil dovolj natančno, če pa želiš vedeti še kaj pa kar napiši
gregor ::
jani123
hvala lepa za odgovor, ta carovnik sem ze pognal, ce dam search za racunalnikom mi ga najde vendar ko dvokliknem na njega mi vrez okno z sporocilom da pac geslo , uporabnik nista pravilna
zanimivo pa je da na drugem racunalniku ni problemov
probal sem ze vse mozne nastaviteve (firewall, file sharing....)pa nic ne pomaga
LP
hvala lepa za odgovor, ta carovnik sem ze pognal, ce dam search za racunalnikom mi ga najde vendar ko dvokliknem na njega mi vrez okno z sporocilom da pac geslo , uporabnik nista pravilna
zanimivo pa je da na drugem racunalniku ni problemov
probal sem ze vse mozne nastaviteve (firewall, file sharing....)pa nic ne pomaga
LP
Al imaš na obeh računalnikih xp-je? Če maš potem je pri meni pomagalo da sem naredil pač vse od novega in je delalo. Prej ko pa sem imel na enem windows 98, pa tera tudi jas nisem mogel narediti in mi pač ni ratalo postavit mreže ker je xp lahko dostopal do 98 obratno pa se je zataknilo.
mikimaus00 ::
Samo nekaj me zanima; če hočem postavit strežnik z lastno domeno v domačem
omrežju (modem - router - strežnik) vklopim DMZ za lokalni IP strežnika IP domene
je pa dodeljeni, ki je viden v nastavitvah pri DMZ?
da ali ne
PS: Če ne zakaj ne
omrežju (modem - router - strežnik) vklopim DMZ za lokalni IP strežnika IP domene
je pa dodeljeni, ki je viden v nastavitvah pri DMZ?
da ali ne
PS: Če ne zakaj ne
cajac ::
Imam vprašanje
kaj mi priporočate in sicer bi rad delil povezavo z sosedom ki živi eno nadstropje pod mano. V poštev pride samo wireless.
vnaprej hvala
kaj mi priporočate in sicer bi rad delil povezavo z sosedom ki živi eno nadstropje pod mano. V poštev pride samo wireless.
vnaprej hvala
I aM tHe OwNaGe, BiTcHeZ
kakšen brezžičen router ane sam morta poskrbet za varnost da ne bo še kakšen sosed dostopal do vajine mreže
rontajzel ::
zanima me ka mi predlagate, kako naj si doma naredim mrežo. imam dva računalnika in pa internet, do katerega dostopam preko širokopasovne povezave (brezžična; brez uporabniškega imena in gesla), imam statični ip.
kaj mi predlagate...
kaj mi predlagate...
ja če hočeš samo mrežo med računalnikoma pač lahko potegneš kabel, oz. uporabiš brezžične vmestnike in v mes daš router ali swich. Če bo šač povezava brezžična boš moral pač poseči po brezžičnem routerju če pa boš imel kabel pa imaš lahko žični router/swich.
Sicer pa upam da sem ti dobro odgovoril ker nisem ravno najbolj razumel uprašanja, saj nevem ali ti želiš brezžično povezavo med računalnikoma ali imaš brezžično povezavo na internet. Če je slednja trditev pravilna, potem imaš verjetno že router saj bi drugače težko dostopal brez uporabniškega imena in gesla
Sicer pa upam da sem ti dobro odgovoril ker nisem ravno najbolj razumel uprašanja, saj nevem ali ti želiš brezžično povezavo med računalnikoma ali imaš brezžično povezavo na internet. Če je slednja trditev pravilna, potem imaš verjetno že router saj bi drugače težko dostopal brez uporabniškega imena in gesla
rontajzel ::
jst želim postavt mrežo z internetom. do sedaj uporablam brezžičen internet prek širokopasovne povezave s pomočjo določenega statičnega ip-ja. eni so mi rekel da switch odpade, drgač pa nimam routerja, zdej mam direkt iz antenskega pretvornika v mrežno. problem pr hubih al pa pr switchih je da bi mogu uporabt dva statična ip-ja, ki pa mi jih internetni ponudnik ne bo dovolil (vsaj zastonj ne). zdej ne vem kak je z routerjem, če se tam določajo drgač ti ip-ji, nism glih najbolj osveščen s temi stvarmi :(
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
igor0203 ::
No ker ne bi rad po nepotrebnem odpiral nove teme, bi kar tuki uprašu.
Imam Sagem F@st modem in me zanima, če lahko ta modem uporabim tudi kot router, da bi povezal še en računalnik na net?
Imam Sagem F@st modem in me zanima, če lahko ta modem uporabim tudi kot router, da bi povezal še en računalnik na net?
OmegaBlue ::
Lahko, a moraš siolu zatežit za nadgradnjo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
alioni ::
Po velikih mukah mi je uspelo postaviti omrežje med dvema računalnikoma preko crossover kabla in z dvema omrežnima karticama, da lahko dostopam do interneta. Vse deluje OK. Ugotovil sem, da me požarni zid,imam ZONEALARM pro, ne spusti do interneta, ko ga pa izklopim pa pridem takoj do neta. Vprašanje je, kako naj ga nastavim, da bom lahko dostopal do interneta, ne bi ga rad čisto izklopil?
janko771 ::
Rad bi delil linijo na dva računalnika imam modem Iskratel za adsl 2+
Zanima me ali je dost samo da jih povežem s kablom za mrežno 8 pinski.
lp
Zanima me ali je dost samo da jih povežem s kablom za mrežno 8 pinski.
lp
jest
Nabavi si switch (cca. 10-12.000,00 SIT), priklopi kabel od Iskratel modema na prvi port, potem pa vsak comp na svoj port v switchu do mrežna kartica in zadeva dela. Seveda mora vsak PC met mrežno kartico.
Nato si lahko nardiš tudi domačo mrežo, da se računalnika med sabo vidita.
Pa dinamični IP moraš met.
Verjetno ga maš, razen če nisi sam zaprosil za stattičnega.
Nato si lahko nardiš tudi domačo mrežo, da se računalnika med sabo vidita.
Pa dinamični IP moraš met.
Verjetno ga maš, razen če nisi sam zaprosil za stattičnega.
kalcek16 ::
Mene pa zanima naslednje. Imam Amisov ADSL na enem računalniku, sedaj pa sem kupil ruter, pa me zanima kaj moram narediti na drugem računalniku da bo na internetu, da bosta lahko oba hkrati na internetu, ali moram dobiti kakšen program za deljenje povezave, ali moram kaj spremeniti v nastavitvah, ali samo priklopim in bo vse delalo, skratka kaj narediti?
ti tist kabel iz modema priklopi na router polpa oba računalnika v router. router pol še skomfigurirej po priliženih navodilnih in na obeh kompih ti bo net delal brez da bise ti blo treba kaj povezovat samo odpreš brskalnik, utipkaš stran in dela
skylon ::
Sem nov uporabnik T-2. Nisem posebej zahteven uporabnik in moram reči, da vse zaenkrat dela brez pripomb.
V uporabo sem prejel VDSL modem in CPE napravo. Na CPE napravi so preko kabla povezani na internet trije računalniki in zadeva deluje.
Med temi tremi računalniki bi rad vzpostavil lokalno omrežje. Ker se na to ne spoznam preveč, imam nekaj vprašanj. Se lahko lokalno omrežje vzpostavi preko CPE naprave ali potrebujem še kakšen router? Za lokalno omrežje bom verjetno moral imeti statične IP-je - ali te določi T-2?
V uporabo sem prejel VDSL modem in CPE napravo. Na CPE napravi so preko kabla povezani na internet trije računalniki in zadeva deluje.
Med temi tremi računalniki bi rad vzpostavil lokalno omrežje. Ker se na to ne spoznam preveč, imam nekaj vprašanj. Se lahko lokalno omrežje vzpostavi preko CPE naprave ali potrebujem še kakšen router? Za lokalno omrežje bom verjetno moral imeti statične IP-je - ali te določi T-2?
orescek ::
Mam en problem, kateri mi neda spati.
Da razložim situacijo najprej. V sobi sem montiral vtičnico tako da sedaj lahko kabel samo vtaknem v vtičnico in se povežem na net. Pred tem je vse lepo delalo, ko pa sem to zvezal je šlo vse narobe. Stvar je pa sledeča. Na dveh računalnikih se mi lepo skonekta gor, nakar pri tretjem nikakor ne dela. Sprobal sem že vse žive varijante, od originano kupljenega kabla do doma narejenega. Tudi v ruterju sem skloniral MAc adresso. Dela pa tko da včasih ko kabel izštekam in nazaj priklopim mi skoz jamra da je kabel izštekan ali pa da je limited connection. Nimam pojma kaj je. Naj še enkrat povdarim da na dveh različnih prenosnikih deluje, na navadnem pa ne.
Vse kar še nisem probaj je da bi kupil novo mrežno, oz. stestiral s kako drugo, ker je nimam.
Če ima kdo kako idejo naj mi pove. Ker jaz sem že obupal.
Da razložim situacijo najprej. V sobi sem montiral vtičnico tako da sedaj lahko kabel samo vtaknem v vtičnico in se povežem na net. Pred tem je vse lepo delalo, ko pa sem to zvezal je šlo vse narobe. Stvar je pa sledeča. Na dveh računalnikih se mi lepo skonekta gor, nakar pri tretjem nikakor ne dela. Sprobal sem že vse žive varijante, od originano kupljenega kabla do doma narejenega. Tudi v ruterju sem skloniral MAc adresso. Dela pa tko da včasih ko kabel izštekam in nazaj priklopim mi skoz jamra da je kabel izštekan ali pa da je limited connection. Nimam pojma kaj je. Naj še enkrat povdarim da na dveh različnih prenosnikih deluje, na navadnem pa ne.
Vse kar še nisem probaj je da bi kupil novo mrežno, oz. stestiral s kako drugo, ker je nimam.
Če ima kdo kako idejo naj mi pove. Ker jaz sem že obupal.
sem iskal samo nisem našel tegale DHCP. Ali mi lahko poveš kje to najdem.
Sem našel- Nop. je prižgan in piše started.
Sem našel še da je treba nastaviti potre. Sem jih samo ni nič bolje. Prej jih nisem imel in jih nimam tudi na drugih računalnikih.
Sem našel- Nop. je prižgan in piše started.
Sem našel še da je treba nastaviti potre. Sem jih samo ni nič bolje. Prej jih nisem imel in jih nimam tudi na drugih računalnikih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: orescek ()
Evo se spet zafrkavam že par ur.
Sprobal sem že vse žive nastavitve, ki jih omogoča stric google.
Sem pa opazil še eno zanimivost. Lučka pri mrežni se ne vžge ko dam kabel notri, pri čemer se pri drugih računlanikih to zgodi takoj ko dam kabel notri. Ali je možno da se je mrežna uničila, čeprav nevem zakaj bi se če je preden sem se spravil to delat delala še čisto normalno. No pa limited conection sedaj ne dobim več, samo še da ni priklopljena. Sem pa tudi pripeljal kabel iz druge vtičnice samo ni nič bolje.
Nevem kaj naj. bom probal še tretjo vtičnico(če bo kabel dovolj dolg), drugače pa nevem, najboljše da grem po novo mrežno pa da probam še s to.
Sprobal sem že vse žive nastavitve, ki jih omogoča stric google.
Sem pa opazil še eno zanimivost. Lučka pri mrežni se ne vžge ko dam kabel notri, pri čemer se pri drugih računlanikih to zgodi takoj ko dam kabel notri. Ali je možno da se je mrežna uničila, čeprav nevem zakaj bi se če je preden sem se spravil to delat delala še čisto normalno. No pa limited conection sedaj ne dobim več, samo še da ni priklopljena. Sem pa tudi pripeljal kabel iz druge vtičnice samo ni nič bolje.
Nevem kaj naj. bom probal še tretjo vtičnico(če bo kabel dovolj dolg), drugače pa nevem, najboljše da grem po novo mrežno pa da probam še s to.
wasp ::
Mene pa zanima, če se da povezat dva ruterja zaporedno.
Moja situacija je taka: na adsl modem je povezan ruter na katerem so že štirje računalniki. Rad bi pa dodal še dva. Zamenjava sedanjega ruterja za takega z več porti odpade, saj polaganje še dveh kablov, čez celo stanovanje, ni zaželjeno. Zato me zanima, če se da na en že obstoječ lan kabel (ali dva) povezati nov ruter, preko katerega bi bili potem povezani še ostali računalniki.
Če je to možno, mi napišite še kakšne nastavitve bi rabil, da bi delovalo.
Vaši predlogi, nasveti ali ideje o kakšni drugi možnosti so zaželjeni.
PS: moje znanje o mreži in mrežnih nastavitvah je skoraj neobstoječe, tako da bodite prizanesljivi.
Hvala.
Wasp
Moja situacija je taka: na adsl modem je povezan ruter na katerem so že štirje računalniki. Rad bi pa dodal še dva. Zamenjava sedanjega ruterja za takega z več porti odpade, saj polaganje še dveh kablov, čez celo stanovanje, ni zaželjeno. Zato me zanima, če se da na en že obstoječ lan kabel (ali dva) povezati nov ruter, preko katerega bi bili potem povezani še ostali računalniki.
Če je to možno, mi napišite še kakšne nastavitve bi rabil, da bi delovalo.
Vaši predlogi, nasveti ali ideje o kakšni drugi možnosti so zaželjeni.
PS: moje znanje o mreži in mrežnih nastavitvah je skoraj neobstoječe, tako da bodite prizanesljivi.
Hvala.
Wasp
Na konec kabla lahko postaviš samo dodatni swich ne potrebuješ routerja.
Router usmerja promet, switch pa preklaplja.
Usmerjanje deluje na 3. nivoju, preklapljanje pa na 2. nivoju ISO/OSI modela :)
Resno Googlajte in se učite.
Resno Googlajte in se učite.
DejaVu ::
Zanima me, kateri je najboljsi (glede na zmogljivost/cena) wlan access point za hisno uporabo. routerja nocem imeti, imam ze narejeno povezavo modem -> pc -> hub -> ostali pcji. namesto huba bi uporabil wlan access point, saj so ostali pcji vsi laptopi in bi zato uporaba interneta bila mozna po celi hisi in tudi zunaj.
zanima me tudi, katere wlan kartice so najboljse glede na zmogljivost/ceno.
hvala
zanima me tudi, katere wlan kartice so najboljse glede na zmogljivost/ceno.
hvala
_express_ ::
Imam en problem
Računalnika bi rad povezal med sabo, da bi se vidla pa mi nikakor ne uspe!!!Prosim pomagajte.
Računalnika bi rad povezal med sabo, da bi se vidla pa mi nikakor ne uspe!!!Prosim pomagajte.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _express_ ()
smetko ::
Hardvare: Na obeh računalnikih rabiš Ethernet kartico. med sabo jih povežeš z crosover ethernetnim kablom, ali pa za povezao uporabiš Hub,switch ali Router in pri tem rabiš navadne(patch) kable za ethernet.
Na obeh računalnikih nastavi TCP/IP protokol in izberi statičen ip. IP naj bo Sledeči 192.168.X.Y in s tem da je X na vseh računalnikih enak in naj bo od 1 do 254 in Y naj bo v istem razponu in na vseh računalnikih različen. Maska omrežja naj bo 255.255.255.0 vse ostalo pa lahko pustiš pri miru.
V Windows XP-SP2 moraš še nastaviti požarni zid in sicer nastaviš izjemo za skupno rabo datotek in tiskalnikov obseg samo za moje omrežje. Pri XPju Home Edition in Xp Profesional če nimaš izključeno "Uporabi Preprosto skupno rabo datotek" moraš imeti na gostitelju skreiranega enakega uporabnika kot je uporabnik s katerim se prijaviš v prvi računalnik. (drugače se ne moreš prijaviti).
Na obeh računalnikih nastavi TCP/IP protokol in izberi statičen ip. IP naj bo Sledeči 192.168.X.Y in s tem da je X na vseh računalnikih enak in naj bo od 1 do 254 in Y naj bo v istem razponu in na vseh računalnikih različen. Maska omrežja naj bo 255.255.255.0 vse ostalo pa lahko pustiš pri miru.
V Windows XP-SP2 moraš še nastaviti požarni zid in sicer nastaviš izjemo za skupno rabo datotek in tiskalnikov obseg samo za moje omrežje. Pri XPju Home Edition in Xp Profesional če nimaš izključeno "Uporabi Preprosto skupno rabo datotek" moraš imeti na gostitelju skreiranega enakega uporabnika kot je uporabnik s katerim se prijaviš v prvi računalnik. (drugače se ne moreš prijaviti).
No comment
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smetko ()
Divxman ::
Mene poa zanima kako nastavim hitrost drugim računalnikom ki jih imam na sagem 3344 za internet.Npr da nastavim hitrost drugemu računalniku na 60kb/s.Hvala
BlueIce ::
mene pa zanima, če bi tole delovalo?
slika-->
[img]http://www2.shrani.si/files/povezava638...
To me pa zanima, zato, ker je povezava brez 'računalnika tjaša' in 'switcha' že narejena in so kabli lepo speljani in skriti. Tako kot prikazuje slika, bi lahko priklopil switch pred 'računalnik zgoraj' in nato še priklopil anteno in mrežno kartico na 'rač. tjaša', če bi seveda to bilo mogoče.Imam pa ADSL modri paket 1M. Router pa je D-Link AT-AR221E Allied telesyn.
Pa če je še potrebno kaj nastaviti ali pa kaj dodatnega narediti mi tud povejete,ok.
Hvala za nasvete.
slika-->
[img]http://www2.shrani.si/files/povezava638...
To me pa zanima, zato, ker je povezava brez 'računalnika tjaša' in 'switcha' že narejena in so kabli lepo speljani in skriti. Tako kot prikazuje slika, bi lahko priklopil switch pred 'računalnik zgoraj' in nato še priklopil anteno in mrežno kartico na 'rač. tjaša', če bi seveda to bilo mogoče.Imam pa ADSL modri paket 1M. Router pa je D-Link AT-AR221E Allied telesyn.
Pa če je še potrebno kaj nastaviti ali pa kaj dodatnega narediti mi tud povejete,ok.
Hvala za nasvete.
Ta shema je popolnoma vredu in bi morala delovati brez problemov.
če je Switch v bistvu Vireless Router potem so lahko vsi kabli priklopijo kot lokalni internet (wan port je pač prazen ali pa se Wan port honfigurira kot Ethernet brez routanja.)
če je Switch v bistvu Vireless Router potem so lahko vsi kabli priklopijo kot lokalni internet (wan port je pač prazen ali pa se Wan port honfigurira kot Ethernet brez routanja.)
No comment
steev ::
Dejte mi povedat, če lahko po enem UTP kablu speljem dve povezave. Ker ethernet rab samo 2 parici, v UTP kablu so pa 4. Pa bi na obeh koncih kabla razdelu kabel.
:|
steev, Lahko. Pri men to deluje brez problemov(priključen računalnik in amino(IPTV).
No comment
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340959 (41415) | ignats |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27577 (8443) | fpopla87 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52126 (23876) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23284 (22200) | MTB |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44069 (19609) | imallears |