Forum » Loža » ZDA, največji investitor za razvoj morilskega orožja na svetu
ZDA, največji investitor za razvoj morilskega orožja na svetu
nuclear ::
Najbolj "pametna" država na svetu, ki jo večina ljudi poznamo, kot najbolj nategovalno državo na svetu, je v letu 2010 vložila več kot 700 milijard dolarjev v razvoj orožja in orožje nasploh.
http://www.politicsdaily.com/2010/01/13...
Zanima me, na kaj se Američani, ki imajo TOLIKO zaveznikov po svetu pripravljajo oziroma česa se najbolj bojijo?
Vložijo do X-krat več denarja v orožje kot v raziskavo zdravil oziroma pomagajo pri zdravljenju bolezni v Ameriki, pa čeprav umre ljudi od terorizma x-krat manj, pa vseeno vlagajo takšne cifre v orožje.
Kmalu naj bi razvili tudi robote vojake, kar pomeni, da bo tisti, ki bo imel nadzor nad tem orožjem zlahka nadzoroval celotno prebivalstvo.
http://www.wired.com/dangerroom/2011/02...
Torej kaj in zakaj?
http://www.politicsdaily.com/2010/01/13...
Zanima me, na kaj se Američani, ki imajo TOLIKO zaveznikov po svetu pripravljajo oziroma česa se najbolj bojijo?
Vložijo do X-krat več denarja v orožje kot v raziskavo zdravil oziroma pomagajo pri zdravljenju bolezni v Ameriki, pa čeprav umre ljudi od terorizma x-krat manj, pa vseeno vlagajo takšne cifre v orožje.
Kmalu naj bi razvili tudi robote vojake, kar pomeni, da bo tisti, ki bo imel nadzor nad tem orožjem zlahka nadzoroval celotno prebivalstvo.
http://www.wired.com/dangerroom/2011/02...
Torej kaj in zakaj?
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
- spremenil: nuclear ()
Ramon dekers ::
preberi si knujig: blackwater The Rise of the World's Most Powerful Mercenary Army
Pa boš videl kako zadeve potekajo.
Pa boš videl kako zadeve potekajo.
ahac ::
Ravno zato, ker imajo tolk orožja, imajo imajo tudi toliko zaveznikov.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
pingo76 ::
Preden pa oprema zastara najdejo novega "sovražnika" se znebijo odvečne opreme in zaračunajo "navdušenim" članicam NATA strošek njihovega "džihada". Eh tej Ameri...
Na vprašanje ali je res kak "dober" američan na svetu? Seveda jih je, škoda da jih je večino pobil John Wayne... to kar pa se zdaj izdaja za Američane pa je 90% ovčk ki slepo sledijo in podpirajo umotvore vodilnih. Reševat zdravstvene težave je mnogo bolj zapleteno in finančno nedonosno zato torej odpade.
Pa še filing da oni lahko vladajo vsemu jim ne smemo vzeti saj se bi potem počutili nekoristne oz. jim pade mojo...
Na vprašanje ali je res kak "dober" američan na svetu? Seveda jih je, škoda da jih je večino pobil John Wayne... to kar pa se zdaj izdaja za Američane pa je 90% ovčk ki slepo sledijo in podpirajo umotvore vodilnih. Reševat zdravstvene težave je mnogo bolj zapleteno in finančno nedonosno zato torej odpade.
Pa še filing da oni lahko vladajo vsemu jim ne smemo vzeti saj se bi potem počutili nekoristne oz. jim pade mojo...
Vikking ::
pingo76: a ni bolje da si na vrhu, ter se ti drugi klanjajo, prilagajo, ter prosijo za pomoč. Kot pa da si hlapec vsem naokoli.
Vsekakor pa v ZDA farmacevtske družbe, dajo veliko v razvoj zdravil, raziskave, nove tehnologije. Sicer slednje zaradi težnje po dobičku, a vsekakor če zdravilo zdravi, tehnologija pomaga pri operacijah in okrevanju... ahko prodajo z velkim dobičkom. Verjemi da dajo veliko v razvoj in raziskavo. Ter še kako dobičkonosno če zadeva funkcionira.
Vsekakor pa v ZDA farmacevtske družbe, dajo veliko v razvoj zdravil, raziskave, nove tehnologije. Sicer slednje zaradi težnje po dobičku, a vsekakor če zdravilo zdravi, tehnologija pomaga pri operacijah in okrevanju... ahko prodajo z velkim dobičkom. Verjemi da dajo veliko v razvoj in raziskavo. Ter še kako dobičkonosno če zadeva funkcionira.
pingo76 ::
No ja... farmacevtski giganti vložijo ogromno truda v lajšalce simptomov ne v dejanska zdravila/zdravljenje. Ozdravljen človek ne nosi dobička. :/ Sej ne rečem, da marisčesa se še ne da ozdravit (vsaj z "moderno" medicino) je pa živa lumparija, da se cene zvarkov na policah v lekarnah formirajo na podlagi koliko je še pripravljen nekdo plačevat (da si to lahko privošči) ne pa stroški proizvodnje in raziskav pa še malo marže za razpečevalce... Neaktere zadeve so pregrešno drage za to kar so.
Sumim da jim absolutno ni všeč, da bi se pojavil kdo na trgu z rešitvijo za določene težave saj uspešno prodajajo več različnih zvarkov tem ljudem že nekaj dekad.
Na eni strani farmacija: Prosim živite čim dlje, da vas lahko zalagamo z xy produkti...
Na drugi država: Prosimo prenehajte z eksistenco takoj ko nastopitev v prejemanje penzije.
Sumim da jim absolutno ni všeč, da bi se pojavil kdo na trgu z rešitvijo za določene težave saj uspešno prodajajo več različnih zvarkov tem ljudem že nekaj dekad.
Na eni strani farmacija: Prosim živite čim dlje, da vas lahko zalagamo z xy produkti...
Na drugi država: Prosimo prenehajte z eksistenco takoj ko nastopitev v prejemanje penzije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pingo76 ()
guest #44 ::
Priznavam tud jaz, da v primerih zdravja se zgodba o kapitalizmu konča.
Izkoriščat odvisnika je v tem primeru precej neetično. Alternativnega zdravila razen smrti pa večinoma ni.
Obstaja pa ena rešilna bilka...tehnologija. Ko bo laboratorijska oprema tako poceni, da si jo bo lahko vsak tretji že privošču, znanje pa bomo lepo imeli shranjeno na čipu v možganih si bo vsak sam delal zdravilo oz. mu bo sosed proizvajal. Konec monopolov...well in theory at least.
Izkoriščat odvisnika je v tem primeru precej neetično. Alternativnega zdravila razen smrti pa večinoma ni.
Obstaja pa ena rešilna bilka...tehnologija. Ko bo laboratorijska oprema tako poceni, da si jo bo lahko vsak tretji že privošču, znanje pa bomo lepo imeli shranjeno na čipu v možganih si bo vsak sam delal zdravilo oz. mu bo sosed proizvajal. Konec monopolov...well in theory at least.
Blinder ::
Bush je razdelil iraq na 3 cone: neosvinčen 95, super 100 in diesel.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
PaX_MaN ::
Bl ne:
(Glej tut kdo je dobil biznis: Danci in Japonci. )
Iz 2 MB/D na nekaj malega več kot 2.5 MB/D, pri čemer niso niti blizu produkciji iz devetdesetih let.
Ful je razdelil, res.
It could take Iraq anywhere from 18 months to three years to return to its 1990 production level of 3.5 million barrels per day.
(Glej tut kdo je dobil biznis: Danci in Japonci. )
Iz 2 MB/D na nekaj malega več kot 2.5 MB/D, pri čemer niso niti blizu produkciji iz devetdesetih let.
Ful je razdelil, res.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Karaya 52 ::
Ko sem tiste dni se zivotaril po bolnisnicah so moji sotrpini placevali na frisno zvarjena zdravila, ki so imela zig, "made in USA". Vsi po vrsti smo jim bili hvalezni, Americanom namrec. Bog ve kako je danes z njimi, morda so zdravi, pozabili na "made in USA" in mogoce celo pisejo neumnosti po forumih. Me zanima koliko OP investira v zdravstvo oz. zakaj kar tako preko luze modruje, kako bi morali americani porabljati svoje denar.
Mogoče zato, ker je Amerika zadolžena 2400 milijard, in od tega je samo teh 700 milijard šla globlje v prejšnjem letu. Za orožje.
Kaj to pomeni?
To kar se trenutno dogaja v Ameriki.. Kolaps. In kako do denarja, tiskal bodo še več denarja.. In kdo najebe? Jaz. Ok? Jaz v zdravstvo ne investiram nič, tako kot tudi v orožje ne. Ker nimam.
Kaj to pomeni?
To kar se trenutno dogaja v Ameriki.. Kolaps. In kako do denarja, tiskal bodo še več denarja.. In kdo najebe? Jaz. Ok? Jaz v zdravstvo ne investiram nič, tako kot tudi v orožje ne. Ker nimam.
krneki0001 ::
amerika je zadolžena 14.000 miljard in ne samo 2400. Samo 1100 miljard imajo dolga kitajski.
Dej mi povezavu, ker me zanima to branje. Nazadnje sem čul, da ima dvaštirsto ..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Ruski vojaki v Siriji (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 23039 (19621) | Isotropic |
» | Vplivi kemičnega kmetijstva na človeštvoOddelek: Problemi človeštva | 1979 (1317) | PaX_MaN |
» | ZDA-Najmočnejša država sveta, a kmalu ne več?!? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 24542 (19404) | sidd |
» | WMDji iz Iraka so v Siriji končali (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6588 (5271) | poweroff |
» | Demokracija? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5489 (4442) | Thomas |