» »

ZDA-Najmočnejša država sveta, a kmalu ne več?!?

ZDA-Najmočnejša država sveta, a kmalu ne več?!?

MarkV ::

Ne, ti tega ne razumeš. Ruska ultra okretna letala se izmaknejo, ker so bolj hitra dohitijo ameriška in jih vse sklatijo, kot ti sklatiš muhe s pipsom>:D

drejc ::

MarkV: :D :D :D
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

No, no...

Ruska letala so vsaj poslednjih 30 let ves čas v prednosti, razen takrat vmes, ko je bil konec SZ in je akutno primanjkovalo denarja za vzdrževanje vojske.

Med drugim niti F-22 niti Eurofighter Typhoon ne moreta leteti vzvratno, Suhojev dizajn pa to omogoča celo pri bojnih hitrostih. Da tega, da so v takem manevru letala sposobna nameriti in streljati, sploh ne omenjam.

Ampak itak se pogovarjate o povsem neverjetnih scenarijih. Suhoji in F-22 se ne bodo nikoli srečali v boju. Lahko se pa pogovarjate, kateri bodo prej in učinkoviteje podrli iransko ali severnokorejsko protiletalsko mrežo. Hint: tisti z naprednejšo elektroniko (ne, to niso američani).

Luka Percic ::

Ne, ti tega ne razumeš. Ruska ultra okretna letala se izmaknejo, ker so bolj hitra dohitijo ameriška in jih vse sklatijo, kot ti sklatiš muhe s pipsom

:D
Dejasnko letala ne tekmujejo z hitrostjo ali manevriranjem rakete, saj je kaj takega brezupno. Edino z čim lahko tekmujejo, je raketin namerilnik. Ki je tudi zelo pomeben- spet majo američani boljše...

dejanrus ::

:D

Ja, rusi so totalno neumni in brez usega najurišajo in delajo lupinge. Kar se tiče dometa raket, če jih že omenjaš, imajo ruske večji domet od ameriških, v vseh variantah. Preveri, mogoče se za katero motim, vsekakor so po zelo podobne cifre. In tud majo tista letala ki odzadej letajo ja, dej si mal preberi, predn pišeš. Poglej v googlu "BRAMOS missile", pa še kej si preber.

MarkV ::

Predvsem je pohvalno, kako skrbijo američani za varnost svojih pilotov. Obrambni mehanizmi ameriških frčoplanov so svetlobna leta pred ruskimi. Ruse dobesedno boli k. za njihove vojake. Da ne govorimo o udobnosti in počutju pilotov.

Samuel ::

jype: jovo na novo.. res...

B2 je najboljši bombnik
F22 je najboljši O P E R A T IV N I L O V E C
SR-71 je najboljše vohunsko letalo
Global Hawk je najbolše brezpilotno letalo

dejanrus ::

:D lol, če ne drucga, se pošteno nasmejemo.

PaX_MaN ::

Predvsem je pohvalno, kako skrbijo američani za varnost svojih pilotov. Obrambni mehanizmi ameriških frčoplanov so svetlobna leta pred ruskimi. Ruse dobesedno boli k. za njihove vojake. Da ne govorimo o udobnosti in počutju pilotov.


Kaj nimajo Rusi en super-duper ejector-seat, za katerim se še Američani slinijo?

Samuel ::

ja res je.. človek celo sliši, da letalo z maksimumom 9G se izmakne raketam, ki zmorejo 30+G pospeška...

Samuel ::

PaX_Man: majo ga.. PROTOTIP, kot vse ostalo v ruski vojski

Luka Percic ::

Kar se tiče dometa raket, če jih že omenjaš, imajo ruske večji domet od ameriških, v vseh variantah.


Nisem omenjal domet raket, prej "domet" radarja. Same rakete pa zelo hitro pridejo na cilj- ne sanjaj preveč, da jim boš ušel tako da bodo porabile vse gorivo. Za domet raket je pa pomembno da je malo daljši od "dometa" radarja. Vse kar je več pa nima veze.

TESKAn ::

Mondeo, poglej si malo, iz kakšnih situacij so se USPEŠNO izstrelili iz ruskih lovcev (hint - par deset metrov nad tlemi ali pa iz na pol presekanega letala), potem pa govori o prototipih. Sheesh, potem pa drugim očitaš, da nimajo pojma...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

Moment mal.

F-22 je najboljši kaj? Air superiority lovec? Ni. Trenutno operativne izvedenke Su-27 ga posekajo. EPA radar, boljši namerilni sistemi, daljši doseg izstrelkov, zmogljivejši izstrelki kratkega dosega.

Plus, Su-27 platforma je po 25 letih še vedno vrhunec aerodinamičnega dizajna.

Aja, pa rusko vojno letalstvo ni narejeno za napadanje ZDA, mimogrede.

jype ::

Poldi112> Prototip? A ni ta prototip že leta nazaj rešil življenje pilotu na nekem mitingu?

Ja, je. izstrelil se je iz Miga 29, ki je bil upside down par deset metrov nad stezo.

Še en novejši crash je pa tale: http://www.aeronautics.ru/nws001/combai...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Samuel ::

jype: KAKO LAHKO TAKO SUVERENO REČEŠ, DA GA SU-27 PROTOTIPI POSEKAJO.

Su-27 aerodimačen??? Že spet klamfaš... vsa lovska letala so zelo slabo aerodinamična, prav obupno v bistvu. Aerodinamične pomanjkljivosti nadomeščajo z elektroniko in močjo motorjev. Brez računalnikov pade vsako novejše letalo dol v 1 minuti.

jype ::

Vsako?

Mirage 2000, ja. F-22, ja. Su-27 pa ne.

Dokler ni imel usmerjenega potiska, je dejansko lahko počel le četrtino tega, kar lahko zdaj, tudi takrat pa je lahko brez težav letel "na roko".

Mimogrede, prav aerodinamične lastnosti omogočajo Su-27 in kasnejšim izvedenkam s kanardi, da _stabilno_ letijo z nemogočimi vpadnimi koti.

Su-27 že 15 let ni več prototip.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Samuel ::

Su-27 ne poseka niti F-15

novejše različice SU-27 SO prototipi

jype ::

Jaz glede ruskega letalstva kar verjamem ameriškim strokovnjakom.

Odpri novo temo, pa se bomo tam menili o tem.

Samuel ::

strokovnjaki so taki in drugačni, tudi ruse se najde, ki preferirajo USA letala, pa kaj pol

jarre ::

Dejanrus: Dodajam besedilo v angleščini, ki bo podkrepilo tvoje navedbe:

"AA-12 ADDER
R-77

The most recent Russian R-77 medium-range missiles (AA-12 "AMRAAMSKI") is similar to and in some respects equal to the American AIM-120 AMRAAM missiles. The R-77 missile has an active radar finder and a maximim range of 90-100 kilometers (50 km more than AMRAAM) and flies at four times the speed of sound.

The AA-12 has rectangular narrow span wings and a distinctive set of four rectangular control surfaces at the rear. similar to the configuration used on the terminal control fins of the SS-21 'Scarab' and SS-23 'Spider' ballistic missiles. These unique control surfaces feature reduced flow separation at high angles of attack, producing greater aerodynamic moment force than conventional control surfaces. The missile's guidance is inertial with mid-course updates from the launch aircraft, followed by a terminal active radar phase from an acquisition range of about 20 kilometers. Development of the missile is believed to have begun around in 1982." (www.globalsecurity.org, 2006).

Pravzaprav je njihova internetna stran kar dobra osnova za vse strokovnjake in neverjetne "strokovnjake", ki norite po tej temi... Ts, ts, ts...

In.. "for the record"... Nisem ne za pro-ZDA stran in ne za pro-bivša SZ/današnja Rusija. Bolj so mi všeč pacifisti...

jarre ::

@lol in dejanrus:

Dejanrus je imel kar prav. B-2 je sodobna verzija nemškega letečega krila Go-229 (Horton Ho IX).

Izvolita povezavo: Go-229.

Naslednike tega letečega krila sta pozneje izdelalala oba takratna bloka, NATO in Varšavski pakt in jih uspešno preiskušala. Razen B-2 ni bilo nobeno leteče krilo udeleženo v vojni.


Presenetljivo za kaj vse ljudje mislimo, da so popolnoma nove ideje, mar ne?!

@LOL ::

Presenetljivo za kaj vse ljudje mislimo, da so popolnoma nove ideje, mar ne?!

To sem že dolgo vedel da so nekaj podobnega (podobnega!) razvijali tudi nacisti, vendar kaj dal od začetkov ni prišlo. Tko da mora biti človek res tele da to enačiš s serijsko proizvodnjo samo zaradi podobnosti oblike. Evo kot da bi sedaj pri kolestu za 2mio sit s hi tech opremo rekel da je to itak isto kot kolo leta 900 (NOT)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

stealth ::

Če ste že načeli temo o letalih, bi dodal še to, da ruski lovci imajo večje razmerje med močjo motorja / težo letala.
To ima veliko prednosti, najbolj pomembna je pa ta, da lahko letijo višje. Višina je pa v BVR spopadih (Beyond Visual Range) ključnega pomena. Poleg tega imajo njihovi izstrelki še daljši domet.

Se opravičujem za off-topic...

jarre ::

@lol:

To sem že dolgo vedel da so nekaj podobnega (podobnega!) razvijali tudi nacisti, vendar kaj dal od začetkov ni prišlo. Tko da mora biti človek res tele da to enačiš s serijsko proizvodnjo samo zaradi podobnosti oblike. Evo kot da bi sedaj pri kolestu za 2mio sit s hi tech opremo rekel da je to itak isto kot kolo leta 900 (NOT)


Oprosti, nisi razumel poante...

Hm.. le kje za hudiča so Jenkiji in rdečkarji dobili fantastično idejo (in ne zgolj podobno obliko) o letečem krilu?! Le zakaj za hudiča sta obe strani velikodušno sprejemali in nato dali državljanstvo velikemu številu nacističnih, nemških znanstvenikov, ki so med 2. svetovno vojno naenkrat ugotovili, da jih je Hitler izrabil (nekateri so ugotovili kaj drugega)?! Mogoče zato, da so se frnikolali pred Belo hišo in Kremljem?!

Začni brati knjige, internetne strani, časopise, malo brskaj naokoli in NE ZMERJAJ LJUDI, ki samo pokažemo poti do več mogočih odgovorov, s TELETI!!!!



In res.. le zakaj je Narava (ali bog, ali Alah, ali Jahve, ali Buda, ali...) razvila/izdelala avstralopiteke, neandertalce, kromanjonce,... pred nekaj milijoni(desettisoči) let, če pa današnji "hi-tech" osebki niso pripravljeni niti sposobni povohati zgodovine?! Pa imajo internet, ki lahko najde vse...

Dvomim, da boš zadnji odstavek razumel... Ts, ts, ts...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jarre ()

jarre ::

Stealth:

Ja imaš kar prav. Je pa res, da ima NATO velikansko prednost v tem, da je in lahko večino svojih izdelkov preiskuša v realnih okoliščinah. To si SZ/Rusija zelo težko privošči v zadnjih 10-15 letih. Niti Kitajska, ki zelo hitro postaja tretja velesila, si tega (še) ne more privoščiti. Zanimivo, da nihče v tej temi ne razmišlja kam takšno zapravljanje za nenehne lokalne vojne in "Vojno proti terorizmu" vodi... Mislim na bilanco (finance) določenih držav.

Ampak... nekaterim bi morali vsako besedilo v tujem jeziku najprej prevesti v slovenščino, nato pa še poenostaviti na nivo slikanice za dvo ali triletne otroke... Pa še ne bi pomagalo.

root987 ::

Ker se že neprestano prerekate o orožjih in letalih bi pa še jaz zastavil eno vprašanje:

Torej, kako so ameriška letala (in predvsem njihove rakete) vodene je precej dobro poznano - kako pa to počnejo Kitajci? Ter seveda, koliko je poznanega o informacijskih sistemih Rusije in Kitajske in razvoju le-teh? Imajo Kitajci že svoje satelite za vodenje izstrelkov?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

sidd ::

samo ste vsi zabiti, sploh ne veste česa so pilatusi zmožni....bedaki!

drugače pa ste lepo temo zmrdali, s tem merjenjem tretje noge.

mah....>:D
no idea for signature
signed
I

T-h-o-r ::

Sodeč po številu mrtvih vojakov (pustimo civiliste ob strani) sta se ravno ti dve najmanj izkazali.

Seveda, ko so pa američani pa angleži v prve bojne črte pošiljali razne poljake in grke :\

krneki0001 ::

F15 se lahko primerja s SU27 samo v eni izvedbi in to je F15E ali F - sattelite killer. Primerja se lahko pa v tem kok visoko gre, ker ima mislim da najvišjo višino za serijsko bojno letalo - 30.600metrov nadmorske višine - do tam, je F15E dejansko bil preiskušen. V vsem ostalem je letalo iz leta 1972 zastarelo napram SU27.

Glede superiornosti ostalih ruskih ali ameriških letal nebi. Oboja so odlična. Preferiram pa še dodatek, ki ga imajo rusi - ko odpove vsa elektronika za nadzor letala, se večino ruskih letal da usmerjat še ročno(mehansko) in za to so njihovi piloti izvežbani, tako da taka letala pristanejo in se jih popravi. Ameriška pa v tem primeru padejo po celi črti, ker nimajo mehanskih komand iz kabine - za vse skrbi elektronika.

Glede tega, da američani gledajo na svoje vojake, rusi pa ne - za oboje so vojaki cifre in od obojih se pričakuje da bodo dali za svojo državo, če bo potrebno, tudi življenje. Samo v ameriki imajo demokracijo in se lahko mama od umrlega vojaka pritožuje javno in skače naokoli pa protestira, v rusiji pa bi tako mamo(v tistih časih, pa najbrž tudi danes) poslali v sibirijo ali pa kako drugače utišali, vendar v medije prišlo nebi. Tako da se američani izogibajo takih incidentov - čeprav vedno manj, v iraku je že preko 3000, pa še vedno ni velikih protestov)

Imeli so pa rusi res velikansko prednost v kopenski vojski - v tem segmentu so povozili ameriko, zato so američani imeli tok velik A10 avionov, da bi se lahko branili pred parkrat več tanki. Imeli so pa rusi še eno stvar več - američani so imeli in imajo še vedno eno padalsko divizijo(82.), rusi pa kar dve, ki bi ju naenkrat lahko poslali na dva različna konca sveta, kar je bilo zanimivo med hladno vojno, danes pa nič več.

jype ::

nebivedu, tole glede ameriških vojakov je pa malo za lase privlečeno.

Ziher so kakšnega že kdaj "žrtvovali", ampak njihova doktrina "no one gets left behind" je zelo dobro znana in od nje precej redko odstopajo, čeprav jih to včasih stane ogromno.

Vsekakor lahko razumemo takšno postopanje, glede na to kako bistveno to dvigne moralo vsakega vojaka, ki se znajde v kočljivi situaciji.

Seveda ni tako od pamtiveka, ampak v večini ostalih vojsk še danes niso sposobni tega.

A lahko en odpre novo temo kjer se bomo obmetavali s številkami? Tule naj bi se pogovarjali o globalni dominaciji ZDA.

username ::

Jaz ne pravi, da je ruska tehnologija nadmočna. Vi pravite, da je ameriška, kar ni čisto res, vsaj ne tako pavšalno, kakor to znate govort.
Ameriška tehnologija je nadmočna. Sem in tja je sicer kako orožje res celo boljše od ameriške variante, ampak če gledamo v globalu, pa ne bi verjel.
Najbolj jih jebe elektronika in računalniška oprema.
Korenine tega pa so menda v letih po drugi vojni, ko je Stalin odločil, da je kibernetika "buržoazna znanost", zato ni vredna sovjestkega človeka in ni dovolil raziskav na tem področju. 10 let zaostanka se je vleklo vse do 1980ih let (potem itak ni imelo drugega smisla, kot da Rusi nabavijo računalnike od Zahoda oziroma od Kitajcev)

ne, ne more ga. če mi ga najdeš, te kušnem na rit. je bil tud kobra manever ja.
Kobra manever je res ena prava mojstrovina, bolje rečeno umetnina (umetnija). Ampak sem že enkrat napisal: za pravi boj je popolnoma neuporaben.
Kapo dol pred ruskim testnim pilotom Viktorjem Pugačovom, ki je manever izumil in ga prvi izvedel. Ampak verjetno ga zna izpeljati samo on pa mogoče par njegovih vrhunsko usposobljenih kolegov.
In tudi ta "creme de la creme" pilotske elite kobro izvaja le v idealnih razmerah (za show, ko ni treba skrbeti, da kdo nate strelja) in z izklopljenimi (ali zelo tweakanimi) elektronskimi sistemi za stabilizacijo letala - brez njih povprečen pilot le z veliko muko sploh obdrži letalo v zraku (če ga), kaj šele, da bi se zraven utegnil posvetiti še bojevanju.

Podoben* manever je realno taktično izvedljiv le z letalom harrier (podrobnosti: verjetno kje na wikipedii), s katerim so britanski piloti med vojno 1982 dejansko parkrat uspeli presenetiti argentinske lovce.
* opomba: s harrierjem se da en podoben manever izvajati zaradi spreminjanja smeri potiska motorja, namen česar je bil omogočiti navpičen vzlet in pristanek, kar je glavni feature harrierja.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

username ::

V durgi svetovni vojni sta se izkazali nemška in ruska voska. ameriška je premagala japonce bolj po sreči, če se prou spomnim bitke za midway. Japonce je zjebala arogantnost, ker so bili totalno premočni.
Japonci niso bili premočni in to so sami zelo dobro vedeli. Gamblali so na karto presenečenja in ciljali na hitro ekspanzijo po Pacifiku, nakar bi se z ZDA pogajali za premirje. Ampak "it takes two to tango" in Jenkiji niso šljivili japonskega načrta (ki je itak spodletel) in so jih udarili nazaj.

Jamamoto je dobro vedel, da je veliko manj šans za zmago kot poraz, tudi če bi se njegov načrt posrečil (pa se še ta ni).

Kdo je bil Jamamoto, pa si poglejte sami z vikijem in guglom.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Vajenc ::

Japonci niso bili premočni in to so sami zelo dobro vedeli.
Tako je. Japonci so bili premočni za Kitajce, pa Korejce, pa Viatnamce ..., ko so začeli boj z ZDA so bili krepko švohnejši. Bili pa so bolj privrženi, skrajni ... Ko so proti koncu vojne ameri napadali z svojimi bombniki, velikokrat japonska aviacija sploh ni vzletela, zaradi primankljaja nafte, bombandirani pa so bili redno iz sosednjih otokov ..., odgovorni general, ki je zbombardiral Japonsko, je bil mnenja, da atomske bombe sploh ne rabijo.

jype ::

O tem kako je Jamamoto vedel, da so šibki, si oglejte film "Tora Tora Tora". Super stvar, čeravno stara. Atomsko bombo so potrebovali zaradi Sovjetske Zveze.

Vajenc ::

Atomsko bombo so potrebovali zaradi Sovjetske Zveze.
Bolj verjetno Rusi zaradi Američanov, katerim pa bi to zelo težko ratalo tako hitro brez vohunov v Los Alamosu.
Edit: Američani so jo rabili na hitro, zaradi strahu, da bi jo Nemci naredili prej, Rusov so se začeli bati po 2.sv. vojni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

€uro ::

Operacija Paperclip s katero so Amerikanci in Britanci ukradli 100 milijard $ intelektualne posesti.

€uro ::

jype ::

Mislil sem na uporabo atomske bombe. Ko je bil čas za "live test", ni bilo nobene potrebe po ustrahovanju kogarkoli, razen seveda bodočega vzhodnega bloka.

Takrat američani žal (ali pa morda na srečo) niso vedeli, kako močna je ruska obveščevalna služba.

Vajenc ::

"Live test", je bil zato, ker so se Američani po testnem poizkusu prepričali kaj posedujejo in so se želeli izogniti neizbežnim žrtvam svojih vojakov pri izkrcanju na Japonsko. Japonci se niso želeli predati, četudi so jih Američani posvarili o bombi. BTW, tudi Japonci so delali na atomski bombi, vendar z dosti manj sredstvi in znanjem, glavni japonski znanstvenik na tem področju je bil celo prepričan, da se v tistem času tega ne da narediti (zaradi nestabilnosti plutonija, se mi zdi).

jype ::

Mimogrede, dva najpomembnejša generala ameriške vojske sta bila proti uporabi jedrskega orožja, tudi preden je bilo dejansko uporabljeno, ko je grožnja, da bo nacistična Nemčija prva izdelala takšno orožje, izginila.

Japonska bi sicer lahko vztrajala v izolaciji, dokumentirano je tudi, da se je poskušala že nekaj mesecev predati na "dostojanstven način", kar je razumljivo, če vsaj malo poznaš kulturo, ampak odločitev za uporabo orožja je bila precej bolj zapletena kot razlagaš.

@LOL ::

Uporaba atomske bombe je bila jasna odločitev in pametna, z njo so lepo preprečili smrt precej svojim vojakom. Verjetno bi se v tistem trenutku vsak odličil enako.
Lej jype sopvražnik modernega sveta kakor je videti: kaj bi ti naredil, tvegal smrt več tisoč svojih vojakov ali zadevo rešil na lažji način?
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Luka Percic ::

dokumentirano je tudi, da se je poskušala že nekaj mesecev predati na "dostojanstven način"

Jup, tako predati, da bi čez par let spet lahko ogrožala Ameriko, ter svoje sosede.
Dej ne blodi neumnosti, vsi vemo kako se predaja vojne.
Po navodilih zmagovalca.

sidd ::

Če me spomin ne vara, bi Amerika takrat rabila okoli milijon vojakov za izvedbo popolne invazije na Japonce, kar pa proti eni bombi zgleda ni bila težka odločitev. Pa kak tarnate od kot ameriki vso znanje itd. itd. Jaz bi se malo zamislil. Najprej pomislite, kaj Amerika sploh je :P
no idea for signature
signed
I

sidd ::

Luka Veliki, prav zarad tega smo dobili med drugim 2 sv. vojno, hehe. Coz germans want a revenge :P Poišči v čem je Francija podpisala kapitulacijo, oz. kje :D
no idea for signature
signed
I

Luka Percic ::

Luka Veliki, prav zarad tega smo dobili med drugim 2 sv. vojno, hehe. Coz germans want a revenge


No, potem ti je pa ja jasno zakaj nesmeš dati napadalcu niti trohlice upanja da bo to lahko še kdaj ponovil. Fajn je če ti to uspe z kulturno asimilacijo (Japonska), drugače pa imamo še druge kazni. Odvzem ozemlja, "odvzem" vojske, odvzem denarja v višini škode ki so jo povzročili.

Če se pa preveč pritožujejo (še ena vojna), se jih pa še enkrat udari.

Sej imamo isti princip pri lopovih ane?
Enkrat ukrade, dobi kazen, dvakrat ukrade dobi še večjo kazen.

sidd ::

ma ja, pri nemcih je to malce bol komplicirano :D. Ker so v taki bedi živeli takoj po 1.sv.v. da je blo kr hudo. Vojne industrije itak niso smeli met. Državam zaveznic pa so morali plačevati take odškodnine, da je blo kr hudo. Nmčija je kr klicala po kakšnem Hitlerju, ki ga je tudi dobila. Jao, kdo je že rekel, da bo samo čez 20 let spet vojna? Nikol si ne zapomnim tega človeka.
Amerika pa ima še danes zelo veliko vojakov prav v Nemčiji, sej je že nekje bil dan link.
So pa se le nekaj naučili zavezniki po 2. sv. v., da ni prišlo še do tretje.
no idea for signature
signed
I

username ::

O tem kako je Jamamoto vedel, da so šibki, si oglejte film "Tora Tora Tora"
jype...
A je bila to kaka šala ali ti res argumentiraš o zgodovini na podlagi stvari iz popularnih filmov?...
Priporočam raje kako resno literaturo, morda kaj novega izveš...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Javon ::

So pa se le nekaj naučili zavezniki po 2. sv. v., da ni prišlo še do tretje.

Heh, ravno sedaj poteka tretja.
Smoke em if you got em!

MarkV ::

Povej nam kaj več. A misliš na terorizem? Bodi bolj konkreten...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj BDP ni odsev realne moči države (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10523472 (21915) Smrekar1
»

Tomcat gre v pokoj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
869811 (7101) cryptozaver
»

Primerjava Su-27 in F-15 v Obrambi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655987 (5305) TESKAn

Več podobnih tem