» »

Kopije avdio cd-jev slabše?

Kopije avdio cd-jev slabše?

Srchko ::

OK, naj mi kdo razloži, če je kaka razlika med originalnim avdio cd-jem in njegovo kopijo (cd-copy) v Nerotu...vpliva na to avdio čip v pekaču ali kaj drugega?

Imam Teac CD-W58e pekač.

BaRtMaN ::

Jst bi reku da ja. Zato uporabljam CloneCD za kopiranje mojih originalnih CDjev.

Han ::

Na to vpliva kvaliteta "ripanja" glasbenih sledi s pekačem ali drugim CD/DVD pogonom ter kvaliteta kodeka v programu za snemanje, ki WAV ali drug zvočni zapis spet pretvori v glasbeno sled.

Srchko ::

Hja, ker imam samo pekač, nimam druge izbire, kot da v nerotu naštimam cd-copy, da mi naredi image.nrg na disku in mi potem iz tega fajla flikne glasbo na cdr.....tako "naj bi imel" popolno kopijo

neki123 ::

Če še ne veste, hitrost pečenja vpliva na kvaliteto glasbenih CD-jev. Recomended je 4x ali manj.

Han ::

Hja, ne bo čisto držalo. To je veljalo včasih, ko CDR plošče še niso bile optimizirane za višje hitrosti. Na nekaterih "hitrih" ploščah je npr. 4x zapis slabši od 8x...

Zheegec ::

Če je čisti CD-copy, da ti naredi image na disk, pa zapeče (da ni on the fly, ke so lahko problemi), potem je glasba čisto ista, razen če ima potem discman ali pa glasbeni stolp težave z znamko CDjev (se zgodi).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

willson ::

lp!

no nero je imel s tem velike probleme, zdej nej bi to postimal, vendar sm se nekak navadu na windows media player in zadeva deluje vedno tako kot treba....

sam o tem smo se ze pogovarjal neki cajta nazaj... tko da VSAKA KOPIJA AUDIO CDja JE ZARADI ZASCITE SLABSA KOT ORIGINAL - ce hocs nares PRAVO kopijo mors met PROFI zadeve... (npr. met kolega k dela v studiu)

Boky ::

Jaz sem naredil kopijo originalnega cd-ja. Pol sem pa z kopije in originala zripal en komad v wav in wav-a med sabo primerjal. Eac med wav-oma ni najdel razlike, kar pomeni, da sta bila do bita enaka. Snemalnik je teac 55s(=4X), cd-rom pa teca 32x(vem, zgodovina, ampak se vedno dobro dela:D ).
Khm, kje je pol razlika med kopijo in orignalom?8-O


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Brody ::

jst tud ne štekam, digitalno je digitalno, 1ke in 0le, če kopiraš nespraskan cd in cd rom vse lepo prebere in cdrw pol isti zapis zapiše ne sme, po moji logiki, bit nobene razlike...!?

bili_39 ::

Hm, o tem je že večkrat tekla beseda - pobrskaj po zgodovini. Je pa zadeva taka, da kopije niso vedno slabše - do tod imas prav: digitalno je digitalno. Razlika nastane zaradi zapisovanja (jitter) - zato za audio CDje priporočajo zapisovanje s čimmanjšo hitrostjo. Prvak tukaj je Yamaha z novo serijo, ki ima poseben način zapisovanja audio-master (kvaliteta kot profi naprave) tudi pri večjih hitrostih.
Tolažba: slabšega zapisa ne boš zaznal, če nisi audiofil (šolano uho za kvaliteto zvoka in oprema...).

Ta problem ni povezan z drugimi: slaba kakovost digitalnega zapisa (slabi mediji, slabi pekači...) in zaščite pred kopiranjem - to so čisto druge zgodbe.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10110770 (8166) Quikee
»

Kopija CDja slabša od originala (AUDIO cd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
595657 (4463) Trancedeejay
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526669 (5583) City
»

Šumenje "prepečenega" glasbenega CD-ja

Oddelek: Zvok in slika
161910 (1643) ssokec
»

Zakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!

Oddelek: Programska oprema
202425 (2152) dualband

Več podobnih tem