» »

Zakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!

Zakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!

senjur ::

Pri kopiranju audio CD-jev se mi je ze nekajkrat zgodilo da je presnel kompleten disk, postopek je potekel normalno (ali iz image filea ali iz CD>>CD), toda CD ne deluje. Ali je mozno da imajo nekateri glasbeni CD-ji ze zascito proti kopiranju ali je problem Clone-CD 3.XXXXX.
Pekac je TeacR-58S/ Win98
Prosim za odgovor ce ima kdo podobne izkusnje ali ce pozna boljsi enZakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!ostaven programcek za kopiranje CD-jev (ne na princip Nero... in ostalih vecjih)

teac ::

Glasbeni CD-ji nimajo zaščite (vsaj jaz še nisem slišal za to:\).
Meni pa je CloneCD narobe zapekel nekaj podtakovnih CD-jev!!!;(

Kaj pa je narobe z Nerotom???

Z EasyCD Creatorom lahko direktno kopiraš iz CD na CD (no, saj to lahko z vsakim drugim programom tudi)!!!

Nemelk ::

nevem kaj je problem, ampak tut jst se lahko "pohvalim" s slabim audio cd-jem specenim z clone cD-jem. na zacetku vsake druge pesmi enostavno mel zamiksa za sekundo al dve, poten pa naprej? posneto je blo pa iz CD na HDD in pol na CDR. pac ni za audio, sej so se drugi programi, sej se nobena stvar ni bila za vse dobra!:)
Nemelk ™

teac ::

Zakaj pa za peko avdio cd-jev uporabljate cloneCD???
Če pa je na internetu tolko free programov!!!
Jaz za avdio cd-je uporabljam nerota (pa še zastonj je-z crackom seveda)

Simko ::

Fantje, da ne bom nove teme odpiral bom kar tukaj vprašal...rad bi zapekel en CD. Finta pa je, da so pesmi na njem brez pauze med njimi. Torej tako, ko se ena konča se druga začne...tako kot na The Wall naprimer....
No in Cd bi rad presnel z WINONCD jem.... Kako naj presnamem? En CD sem uničil...dal sem direct CD copy, pa mi je naredil 2 sec. pauzo....pogledal sem v properties v winoncdju in po defaultu je nastavljeno : no pause between tracks.....torej: zakaj mi je naredil pauzo? Naj raje skopiram kot Audio CD namesto CD copy? Ampak po moje to ni finta...Aja, snemal sem kot Track at once....bi lahko to bilo krivo?

Hvala

Cosmo ::

Audio cdje je priporocljivo pect na DAO (Disc At Once).

lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Simko ::

to pomeni, da mi je pauze dal zaradi track at once?

kockish ::

Peci kopije music CDjev s CloneCDjem NI priporocljivo - raje uporabljajte katerikoli drugi program, ki podpira track-at-once (TAO). Music CD je treba tudi obvezno zapreti pri peki.

Drugace pa je zame edini 100% zanesljiv program za delanje kopij music CDjev EAC (oz. se ga lahko tudi uporabi samo za image, torej v kombinaciji z enim drugim programom). Zakaj?
- na zacetku izmeri vse presledke med komadi (tako dobimo na kopiji identicne kot so na originalu)
- skozi vsak sektor cdja gre VSAJ 2x, ce je potrebno tudi do 80x, tako je zagotovljeno da je image 100% zanesljiv
- ce mu celo po toliko poskusih ni uspelo prebrati sektorja, ti na koncu izdelave imagea (oz. cuesheeta) pove tocno lokacijo napake in jo seveda lahko poslusas ter tako vidis ce se ti sploh splaca narediti kopijo (to je samo pri vidno poskodovanih cdjih)

Res je malo zafrknjen za nastimat, ampak na netu se da dobiti natancna navodila (nastavitve se za vsak cd-rom razlikujejo)...

Simko ::

lordkocka EAC sem dolpotegnil in me zdaj nekaj zanima. Zgleda, da program ne prepozna mojga reorderja. Zato me zanima kako bi lahko naredil image, potem pa zadevo posnel z winoncd...če sploh gre to...

LP

kockish ::

1. Za WinOnCd ne vem, ce se da, ker ga nisem nikoli uporabljal - osebno pecem audio image kar v EACu. Poglej, ce imas kje v menujih opcijo "load cuesheet" ali kaj podobnega...

2. Kako naredis image v EACu, na hitro:
Das music cd not, v EACu izberes pravi cd-rom, poberes naslove s freedb(za to moras nastimati e-mail v nastavitvah). Nato stisnes F10 (drive options): tam das detect read features, ko najde das apply. Pri zavihku drive das autodetect read command, pri gap detection das accuracy na secure. Das OK in to je to - samo stisnes alt+F7 in kmalu bos imel cuesheet na disku.

Se kaj?

Tjulenj ::

mogoce kaksen link do tega eac-a? hvala :D

Simko ::

lordkocka....jaz sem naredil nasledenje (in cd zasral) : v EACu sem dal kar alt+F7 (copy image and create sheet-v menuju action). Prej sem pa izbral CD ROM v katerem sem imel CD. Vprašalo me je kam hočem posneti in sem dal pač na en disk...potem sem pa tisti *.cue odprl z WINCDR al nekaj takega..v glavnem en program, ki pozna ta format in posnel...na CD ju imam 12 trackov ampak nic drugega kot 12xtišino! Kaj sem storil narobe?

Ali lahko postopek, ki si ga opisal zgoraj, uporabim tudi z tistim WNCDR? Ker , kot sem ze poveda, EAC mi ne prepozna rekorderja (TEAC R55S)

Se to: abo potem CD ziher posnet tako, da ne bo niti najmanjšega poka med posameznimi tracki? Ker zadevo sem še enkrat posnel z winoncd in mi je dala čisto kratke poke med tracki.....na originalu jih ni.

Simko ::

Tjulenj: program je exact audio copy...napisi to v google naprimer in zraven download in našel boš.

kockish ::

EAC homepage

Ce si naredil image v EACu, si lahko, razen ce nimas zjebanega cd-writerja, siguren da bo kopija 100%.

Se glede de-writerja: pomoje bi ti ga moralo sigurno zaznati... ga lahko izberes v glavnem oknu? ti drugace deluje v winsih?

kockish ::

Razlogi, da ti je z winoncdjem posnelo samo tisino: napacen read command v EACu (to lahko pogledas tako, da predvajas wav fajl, ki ga eac zripa) ali pa je problem v winoncd (enkrat sem probal delati s tem programom in mi je tudi meni posnelo samo tisino; drugi programi so delali kul..).

Simko ::

lordkocka
Tišino sem posnem z CDRWIN (en mali programček, ki prepozna cue), winoncd mi je dal male pauze med tracki....tista wav datoteka, TOČNO tako bo zgledal končni izdelek? 3 cdje sem že vstran vrgel...

Writerja nimam, imam rekorder, ki je malce starejši....zato ga verjetno ne prepozna, sicerg a vglavnem oknu prepozna, ampak, ko hoče izbrati rekorder za snemanje, pa ne morem...

Hvala in LP

Simko ::

Še to: kak onaj vem katei read command moram izbrati? Pa še tisti feedb..kaj je to?

kockish ::

EAC ne zna uporabljati kar nekaj cd-writerjev... tu nimas kaj. Priporocam ti, da uporabljas Feurio! (www.feurio.de) za peko cuesheetov. Feurio! je tudi najboljsi program za peko glasbenih cdjev (najvec funkcij)...

fredb je baza za naslove cdjev in komadov (varjanta CDDB) - kliknes na gumb in vsi komadi bojo poimenovani...

Read command: samo detect das.

Simko ::

Ej, res ti hvala....bom še enkrat probal in če ne gre..potem se naj cd vgrizne nekam. Feedb torej ni nič pomembnega....pa tudi cdj ane najde v bazi....

LP

Han ::

senjur: CloneCD kopira v RAW načinu, ki za glasbene plošče ni ravno primeren; poleg tega je Teac 58S bolj slabo podprt in omogoča le SAO-RAW. Bolje se obnese v BlindWrite Suitu in CDRWIN...

Simko: starejši WinOnCD (3.6, 3.7) na določenih pekačih zaradi slabo napisanega gonilnika ne naredi "popolne" kopije glasbene plošče, zato slišiš poke oz. kratke presledke med komadi, čeprav jih na originalu ni. Poskusi z WinOnCD 3.8 Power Edition, drugače pa priporočam Nero 5.0.4.8 ali že omenjeni Feurio!, kjer samo izbereš "CD Copy" in uživaš v popolnem duplikatu.

Track-At-Once vedno doda (2 sekundni) presledek med komadi. Če želiš imeti kontrolo nad presledki, moraš izbrati Disc-At-Once in ploščo tudi zaključiti (Colse/Finalize CD).

P.S. Tole z EAC in CDRWIN je malce preveč komplicirano oz. zahteva preveč časa. :D

dualband ::

Men se zdi da je Easy CD Creator še najbolš za snemat, je dost preprost.
8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopiranje zaščitenih CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
469127 (7333) charly5650
»

nero in presledki

Oddelek: Programska oprema
12879 (705) CaqKa
»

S cim si kdo kaj spece?

Oddelek: Programska oprema
351948 (1522) Tomi
»

Snemanje Cd

Oddelek: Programska oprema
231667 (1374) Daniel
»

S kom pecete audio cd-je?

Oddelek: Programska oprema
272134 (1731) celica

Več podobnih tem