» »

Internet prenosnik NUJNO!

Internet prenosnik NUJNO!

habi33 ::

Lep pozdrav!

Moj problem je sledeč namreč na prenosniku mi ne deluje internet preprosto sploh povezati noče najprej sem mislil da je modem toda na namiznem računalniku mi poveže normalno toda prenosnik nič! aja pa povezano imam preko kabla tako da upam da mi lahko kdo pomaga se zahvaljujem vnaprej!

P.S se opravičujem če je kdo že napisal kam kaj podobnega

alpner91 ::

Poglej si nastavitve omrežne kartice, natančneje TCP/IP protokol, kjer obkljukaj: samodejno pridobi...
www.ALPNER.com

solatko ::

Nimaš gonilnika mrežne kartice, verjetno ti deluje XP. Lahko pa je tudi kartica fuč in boš moral nabavit tisto za v usb, ali pcmcia kartico. Napiši za kateri tip prenosnika gre.
Delo krepa človeka

habi33 ::

aja pozabil sem še dopisat da mi javi error 651
prenosnik je acer as5943g i5-480

solatko ::

Kateri sistem imaš gor. Preveri kabel, imaš router ali se hočeš povezati z modemom, kateri ponudnik interneta, tip modema.
Delo krepa človeka

habi33 ::

win 7 ultim 64bit nene direktiva z modemom je ponudnik je siol tip modema je ganymede 822+

#000000 ::

Kok je star ta acer ? Imaš slučajno link do specifikacije ? Ker je čist možno da ima napako na kakem od čipov, ne bi bil prvi niti zadnji. Če je še v garnaciji takoj nazaj. LP

habi33 ::

tega acerja ima sestra mislim da dobra 2 meseca... link od česa?

solatko ::

Prvi in drugi lan izhod sta za računalnik, torej imaš lahko priklopljena dva računalnika, tretji in četrti ne moreta vzpostavit interneta, ker je tretji za TV, četrta je za IP telefon.
Moraš opravit kompletno prijavo, kot je na prvem. w7 po navadi sam najde povezavo, drugače pa vstavi CD od siola in sledi postopku.
Delo krepa človeka

#000000 ::

Link oz. povezavo do strani s podrobnim opisom laptopa.

habi33 ::

računalnik imam priklopljen samo svoj ker ta računalnik je sestrin in sem danes pri meni probal pa sem videl potem da modem ni problem ampak računalnik...

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

#000000 ::

Kaj pa IP naslove kako imaš nastavljene ?

solatko ::

Računalnik ni problem, problem je, ker ti ne znaš vzpostavit povezave. Pojdi v nadzorno ploščo, internetne povezave, še prej pa poglej v upravitelju naprav, če imaš kak rumen klicaj na kakšni od enot. Če je to, potem nimaš gor vseh gonilnikov. W7 ima sicer veliko gonilnikov že v samem programju, vendar tistih, ki manjkajo, ne more naložiti brez i.povezave. Če gonilinikov za mrežno kartico ni v w7, moraš to namestit iz CD-ja, ki si ga dobil zraven ali pa imaš na trdem disku majhno particijo z gonilniki.
V primeru, da je v upravitelju naprav, mrežna kartica zaznana, brez opozorila, je naslednji postopek vzpostavitev internetne povezave. Odpri središče za internetno povezavo in poglej kje je rdeči križ, klikni nanj in se bo pričel postopek preverjanja težav. Po navadi že to reši problem, sicer boš pa moral poiskati CD od siol-a in slediti navodilom.
Nič ni potrebno nastavljati, saj je vse avtomatsko. Poznati moraš geslo, ki si ga nastavil na internetni povezavi z drugim računalnikom, naložit moraš programček, ki ti bo urejal povezavo to je na siolovem disku in bi morala povezava steč.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548583 (774) Lonsarg
»

Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemom

Oddelek: Omrežja in internet
183192 (3060) Daniel
»

Router za uporabo Xtremerja z žično povezavo

Oddelek: Zvok in slika
193462 (2006) libreus
»

ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
211270 (872) bluefish
»

adsl ne dela :(

Oddelek: Omrežja in internet
381732 (1264) polde66

Več podobnih tem