» »

adsl ne dela :(

adsl ne dela :(

aleksej2 ::

A mi lahko mogoce kdo pomaga pri nastavitvi ADSL-ja, se res ze nekaj casa matram brez uspeha. Ze tako so full zamujali s priklopom isdnja in adsl-ja (vse skupaj je trajalo skoraj 2 meseca), potem mi pa stvar se ne dela, ko jo dobim. Mam xp-je, tako da mi tistega cdja, ki ga dobis zraven, kolikor vem ni treba nalagati. No preko obicajnega isdn modema sem se registriral kar na netu, tako da imam sedaj svoje geslo in uporabnisko ime. A vedno ko se hocem priklopiti na net mi javi napako 678. Sem probal ze kar nekaj stvari, pa ni bilo uspeha. Recimo modem sem ze ugasal, instaliral vseeno tisti cd in zadevo sprobal, a brez uspeha. Na modemu mi gorijo vse tri lucke in nobena ne utripa, tako da je to ok. V eni od prejsnjih tem sem tudi videl nek nasvet, da se vpisejo stevilke - DNS server (2 vrstici cifer), kar sem tudi storil. Probal sem dat tudi dva diska, na katerih so nalozeni xp-ji, ampak je bilo zmeraj enako – ni delalo. Sedaj res ne vem vec, kaj naj naredim. Lahko se povem, da imam desno spodaj ikonco od networka, zraven pa je rumen trikotnik s klicajem. Ce pa instaliram se cd pa dobim se eno network ikonco z rdecim krizem. Drugace pa imam mrezno kartico, ki je stara priblizno 4 leta, kar pa po mojem nima veze. Windowsi mi jo sami najdejo, torej so driverji tapravi po mojem. Siolovci na 0801000 mi niso nic pametnega svetovali, napotili pa so me na stevilko 116, od koder me bodo cez nekaj dni sele poklicali in skusali resiti problem. Nej prosm kdo kej pove, kaj lahko probam. Bom ful hvalezen.

Gandalfar ::

Nic ne mores. Cakaj Telekom.

LiveCD bi recmo lahk kaksen probal da vidis ce ti iz Linuxa dela. Ali pa iz kaksnega laptopa.

Zgodovina sprememb…

STASI ::

Men podobno delal. Poklič na siol pa vpraš če so ti nastavili pravilno modem. Men so namesto mojega naštimal neki od simensa in mi ni delal. Pol k so spremenil je net delu.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

DominusSLO ::

Kako to, da ti niso sprobali ob priklopu?

STASI ::

DominusSLO: pač "kvalitetno" delo monterjev!0:)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Windi ::

Tukaj imaš rešitev tvojega problema (upam da :)) )

http://www.siol.si/index.php?id=347

Sporoči, če ti je uspelo.


lp, Brut

aleksej2 ::

Widni zal mi tud ob tem poizkusu ni uspelo.

STASI: Jest sem sedaj poklical pa mi je tisti tip rekel, da on nic ne ve za te modeme, da bi bili narobe nastimani. Pa cisto vsak monter me vprasa za tiste lucke na modemu, ki mi itak delajo tako kot morajo. grrr.

Drugace pa imajo tako potiho te telefone na 0801000 da vse komaj slisis. Pomoje tipa ne mores slisat, ce si na balkonu.

Res se mi ne da cakati tistih iz 116, da poklice, v najslabsem primeru pa da jih bom moral se cakat da se spet primajajo k meni domov pogledat stvar. :/

Gandalfar ::

Probi s kaksnim livecdjem.

aleksej2 ::

Gandalfar: nimam nobenga livecdja, prvic slism za to stvar. Ce ga dobim, bom probal.

Full me pa jezi tud to, da mi je tip na 0801000 reku, da nj mu povem svojo registracijsko kodo in registracijsko sifro, da mi bo on naredu uporabnisko ime in gleslo. Itak sm mu pa jst ze prej reku, da se ze s tistmu programam, k ga dobis na unmu instalacijskmu cdju za adsl, nism mogu se connectat s siolom, ampak je on vseen hotu kodo pa šifro. To ti takoj pove, da je nekej druzga narobe. Ampak zakva je on naviral za kodo pa sifro? Ja zato, da bo men tekel zacetek uporabe ADSL-ja. Tko da bom sedaj nekaj casa placeval poleg ADSL-ja se obicajno isdn povezavo z impulzi.;(( ;(( ;(

Gandalfar ::

aleksej2: no, no no. Gre se zato, da ce dostopas do siola preko XP-jevega pppoe-ja se ne mores tako lahko registrirat (dnsji pa te fore). Zato je hotel zrihtat ta korak, da bi lahko normalno troubleshootal tvoj primer in ti pomagal.

Unemu na helpdesku je bolj ali manj vseeno ali si ti tri dni vec ali manj registriran. Itak nima nic od tega. On se samo trudi ti pomagat. In veliko tezje je pomagat v nekih robnih primerih. Boljse je ce spravis sistem v neko genericno stanje v katerem ze imas izkusnje kako pomagat.

Pomojem je pa problem v tvoje racunalniku.

ddeben ::

"Lahko se povem, da imam desno spodaj ikonco od networka, zraven pa je rumen trikotnik s klicajem. Ce pa instaliram se cd pa dobim se eno network ikonco z rdecim krizem"


Tole je tvoj problem - si nastavu mrezni sploh ip?
Nekak takole more zgledat to...brez da vpises dns-je in gateway.

polde66 ::

men se je isto naredl, in sicer mojstr ki mi je prpeljal kable do kompjutra je pol pozabu pipco v centrali vklopit, ne vpraš kaj vse sem v kompjutru počel dokler mi tega niso povedal.
Druga zadeva ki jo lahko maš oz. nimaš pa:
A si inštaliral driverje od mrežne kartice, oz. če jo imaš na matični plošči, driverje od matične plošče (lan) ?
probej to pa povej
LP
polde

aleksej2 ::

ddeben: ne vem ravno, ce sem nastavil tisto, kar ti mislis. V eni od tem na tujem forumu sem zasledil nekaj, da je dobro vpisati tiste stevilke v -->desni klik na internetno povezavo->properties->zavihek Networking->properties pri Internet Protocol (TCP/IP)->potem pa vpises pod Use the following DNS server adresses v obe vrstici tiste cifre. Mi lahko ti poves, kje in kako tocno lahko nastimam tisto, kar ti mislis, da je potrebno vpisati? Tukaj na tvoji slikci zal ne vidim najbolje. Naj se povem, da imam nalozen Service Pack 2, ne vem pa, ce ima to sploh kaksno vezo tukaj...

polde66: Ja kaj pa vem, cisto mozno, da tudi men ni tega naredil, ampak vseeno bi se rad probal se druge stvari. Kar se tice mrezne kartice je pa tako, da so mi jo XP-ji ze sami takoj ob ustavitvi nasli in namestili gonilnike.

Je pa danes prisel en iz Telekoma in naredil povezavo, a vseeno ni delalo. Ni pa nastimal nobenih tistih stvari, o katerih govori ddeben. Sele v ponedeljek je rekel da bo poklical za ene podatke in preveril nekatere stvari. Vseeno upam, da lahko do takrat sam usposobim povezavo, seveda ce jo je mogoce.

polde66 ::

ma porte odpirat pa to sploh ni važn za internet povezavo, kar se pa tiče mrežne pa ti kr lepo naštelej drajverje še enkrat, nisi pa povedal kje paš mrežno - na matični al na pci?
polde

DominusSLO ::

aleksej2
Xp-ji ponavadi nimajo problemov pri tej povezavi(če slediš navodilom). In če praviš, da je poleg network ikonce klicaj ali celo, da je na njej rdeč križec, to lahko pomeni, da ne komunicirata mrežna in modem.
Kaj pa v start>settings>control panel>system>hardware>device manager ---> Ali imaš tudi tle kakšne klicaje? In ali je kaj pod network adapters?
Če to vse štima, ne verjamem, da je problem pri tebi.

Jeebs ::

Jst sm sicer bil še tak butelj, da sm imel pred nabavo ADSL gor WinME (sedaj WinXP), ampak ti res toplo priporočam, da povezavo stestiraš z recimo Slo-Tech LiveCD Linux-om (linux.slo-tech.com če se ne motim). Pr men je blo namreč tud najprej vse narobe in pomagal je edino ''format c:''. Ne me vprašat zakaj, ampak vse kar sem takrat probal ni delovalo.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

aleksej2 ::

polde66: driverje sem uninstaliran in instaliral ze veckrat, ampak zmeraj je bilo enako. Najdejo mi pa XP-ji vedno enake driverje, ampak po mojem morajo bi ti tapravi. Drugace pa nimam vec nobene skatle oz. kakrsnihkoli podatkov o tem, katera kartica je to. Vem samo, da je firma Realtek. Kartica pa ni na maticni plosci, ampak sem jo sam dal notri.

DominusSLO: Vem, da ni dobro ce je rdec krizec, ampak saj sedaj, ko nimam instaliranega tistega cdja imam samo eno mrezno, je pa samo tisti klicajcek na ikonci desno spodaj, ki pa kolikor sem slisal ni tako zelo pomemben. V Device managerju nimam nobenih klicajev, tam je vse v redu. Pod Network adapters imam pa samo to mrezno kartico in pa tisto mrezno kartico/modem za navaden dostop preko isdnja (arnes, volja...).

aleksej2 ::

Jeebs: Sem dal notri dva diska, na katera imam nalozene win 98 in xp-je. Tako da po mojem ni problem v mojem trenutnem sistemu. Res pa je, da oba nista cisto na novo nalozena (formatirana). Pa tudi ta monter, ki je danes prisel do mene pogledat masino, je sprobal povezavo na svojem prenosnem racunalniku in mu ni delalo, tako da potem nima smisla probavati tisti LiveCD in formatirati, kajne?

Gandalfar ::

Bo ze monter pol zrihtal.

DominusSLO ::

Aleksej2
Zakaj ne pogledaš kaj pomeni tisti klicaj? Verjetno desni gumb nanj in properties(kaj podobnega).
Če me spomin ne vara pa bi moralo delat na ta način:
Start>programs>accessories>communications>new connection wizard>next>next>druga opcija>spet druga opcija>vpišeš poljubno ime(adsl)>vpišeš username in password>po želji odkljukaš, da ti postavi ikonco na namizje in finish...
Res je pa, da se ne spomnim več, kako gre brez routerja:D
LP

DominusSLO ::

Ja če njemu ni delalo, res nima smisla iskat težave v tvojem pc-ju:\

polde66 ::

jest ti močno priporočam da pogledaš katero pci kartico od rilteka - točno oznako pa driverje z :
http://www.realtek.com.tw/downloads/dow...
dol pober
če misliš da je win pobral driverje za tvojo kartico se motiš. Nimajo winsi v sebi driverjev za vse kartice. jih morš met na kartiici priloženem cd-ju
Kako pogledaš če so driverji gor:
start-nastavitve-nadzorna plošča- sistem-strojna oprema-upravitelj naprav in grem stavit da ti tam kak klicaj al pa vprašaj v rumenem kaže in to pod kakimi network adaptersi.
lepo najdi cd z gonilniki pa inštaliraj.
če pa še ta varianta nebi bla ok se pa tud najde kak pokvarjen kabl kot vzrok nedelovanja
polde

Gandalfar ::

eh. Za RTL pa ze majo.

Ch4N93 ::

kot je napisal že polde poskusi zamenjati mrežni kabel, ki gre od modema do mrežne kartice. pa od kakega kolega si sposodi mrežno kartico, ki preverjeno dela, in poskusi s tisto
Ni nam lahko...

aleksej2 ::

DominusSlo: pod tisto ikonco s klicajem pise Limited or no connectiviry. Samo to po moje nima pomena, ker tudi njemu na laptopu ni delalo. Tisti potem povezave, ki si mi ga povedal, sem pa naredil natancno tako ze prej.

polde66 ::

pa kaj ne rečeš da je mel leptopa.
Pol je pa sam še kabl al pa pipca ni odprta
kater modem pa maš, probej še modem mal izklopit iz elektrike za kake 5 minut ( čeb slučajn modem štekal)
polde

aleksej2 ::

Polde66 sem napisal tudi to, da je imel laptopa, ce bi bil bolj pozoren:). Kabel po mojem ni, ker je monter, ko je sprobal na svojem laptopu, dal svoj kabel noter (tisti iz modema v mrezno).

polde66 ::

sori ja zdele sem šele vidu, zgleda da ti res še niso pipce v centrali odprl.
polde

aleksej2 ::

Cisto mozno, da mi res niso odprli pipce ja. Zal pa mi pravijo na 116, da bo potrebno pocakat do ponedeljka, ko moram klicati na telekom. Dopuscam pa tudi to moznost, da je modem crknil, ceprav se mi to ne zdi tako zelo verjetno, ker je cisto nov, lucke na njem pa gorijo tako kot morajo (ce ima to sploh kaj veze z delovanjem modema).

bmandelj ::

a si vpisal ip v nastavitve mrezne kartice??
rumeni klicajcek pomeni da mrezna ne dobi ip-ja kar je logicno ce je direkt povezano z modemom
desni klik na local area connection (lokalna omrezna povezava)->properties->zavihek Networking->properties pri Internet Protocol (TCP/IP)->use this ip
vpisi 192.168.0.1 in subnet 255.255.255.0
gateway in dns pustis prazno
potem pa naredis novo povezavo (create new connection)->connect to internet->adsl->..... sledi navodilom potem vzpostavis povezavo kot z isdn modemom (2x klik in povezi)

ce lucka wan na modemu sveti je na centrali zelo verjetno vse u redu
ko instaliras s cdja ti sw kreira se virtualno mrezno in ce nisi povezan jo windows vidi kot da je izklopljen mrezni kabel zato rdec krizec

porocaj ce dela
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

Jeebs ::

Pri meni je takrat, ko ni takoj delalo najprej nekaj govoril o tem, da iz centrale zmerijo nato signal, če ne dela. Tako da bodo verjetno tudi teb to naredli, pol pa ne vem več naprej. BTW, prej nisi reku, da so probal tud iz njihovga kompa, tko da se ne neki bzv name pizdit.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

polde66 ::

aleksej je leporazložil da je bil pri njem serviser s svojim prenosnikom preko katerega ni delala povezava. Mel je svoj kabl.
samo 2 možnosti sta, ni signala iz centrale kar je najverjetneje al pa modem fuč.
vsako vpisovanje kam pa je čisto odveč.
pač mora človk počakat do ponedeljka pa pika. Je pa pač tko da se take stvari zgodijo ob vikendih al pa praznikih.
polde

Jeebs ::

No ja, res je napisu, da je en naredu povezavo, ampak bog ve, kako si lohk to človk vse razlaga. No ja, nočem delat offtopic, se opravičujem.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

aleksej2 ::

bmadelj: sem vpisal tudi te ip-je, ampak stvar se vedno ne deluje.

Jeebs: Sploh se nic ne pizdim nate. Zgleda si me narobe razumel.

Kot kaze ni druge, kot pa da pocakam do ponedeljka, da oni preverjo na centrali, ce je vse ok, drugace more bit pa kriv modem, tako kot je polde66 povedal.

Romčy ::

Ma režem kurac da ti niso v centrali naredili do konca. Tip je verjetno pozabu potem ko je šel od tebe.

polde66 ::

sej to hočm rečt. Men se je isto naredl s tem da sem jest še pol kompjutra prešraufal, vse spucal, vse kartice na pci premenjalpa kaj vem kaj še naredu
in na konc mi tip reče v siolu v dež službi k sem ga že ene 5 klicu da je verjetn to. Ampak vmes je bla smena tko da prejšnji ni nič o tem vedu.
polde

aleksej2 ::

Bom jutr vidu, k bom poklical na telekom oz. bodo oni mene. Bom sporocil, ce je bila res napaka na centrali.

aleksej2 ::

Aleluja, zrihtal so :). Je blo pa res nekej na centrali narobe. Terenski monter je rekel unim na centrali, da naj resetirajo plato (ne vem sicer kaksno) in potem ko se je modem sinhroniziral je zacelo delati. Super.

polde66 ::

zgodbe se ponavljajo
polde


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282374 (1623) Pyr0Beast
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619406 (8849) Nejc Pintar
»

ADSL montaza? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
764657 (3293) eiht
»

Mrezna karta za ADSL

Oddelek: Kaj kupiti
251383 (1149) Igor

Več podobnih tem