Forum » Pomoč in nasveti » ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku
ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku
deki_s ::
Prenosnik je relativno nov, star cca par mesecev. Imam naloženo Visto. Internet imam pri T2, kabel pa gre direkto iz modema v laptop. Zadeva deluje čisto normalno na stacionarnem računalniku, je pa res da ima tisti naložene XPje. Zaženem čarovnika za novo povezavo, vse naštimam toda nikakor noče povezati...
coti ::
Vista rabi nekaj časa, da pogrunta da je povezana na net, tudi ko je vse prav nastavljeno. Pa preveri kake IP-je ti modem dodeli...
ne zazna mi ga sploh če sm prav razumel reakcijo računalnika. sm dal ipconfig /all pa mi ni nobenega IPja napisal sploh
legice ::
driverji za ethernet mogoče?jaz sem imel isto,nato pa samo driverje dal gor pa je vse štimalo.
Prekopu vrt in našu Bin Ladna
ST-777 ::
Imel sem enak problem, na stacionarnem računalniku (XP) je internetna povezava delala, na prenosniku (XP) ne. Kupil sem router, en kabel povezal s kabelskim modemom, drugi kabel napeljal v comp. in sedaj je preko routerja internetna povezava možna na obeh.
jah men se zdi da sm posodobu driverje.. mislm sm šou v device manager in kliknu na mrežno pa posodobu gonilnike, tko da bi moral bit uredu to.
Ja sam to je butast a ni...zakaj bi rabu vmesni kos tehnologije, če maš pa direkt možnost z modemom bit povezan? Mislm router je koristn če maš več mašin k bi dostopal do neta če se ne motim...
Ja sam to je butast a ni...zakaj bi rabu vmesni kos tehnologije, če maš pa direkt možnost z modemom bit povezan? Mislm router je koristn če maš več mašin k bi dostopal do neta če se ne motim...
Opkow ::
Kaj pa ce stacionarca ugasnes in se probas z laptopom povezat?
Imas staticen ali dinamicen IP pri T2-ju?
Imas staticen ali dinamicen IP pri T2-ju?
stacionarc je crknu, zato tut nucam laptop trenutno :) in nisem popolnoma prepričan, ampak mislim da imam celo statičen IP sam a ni tako da tut če maš načeloma na voljo statičnega, lahko tut dinamičnega si naštimaš? in to ubistvu nebi smel met vpliva na to, če se da naštelat net al pa ne...
jah kot vidiš tut tle nebi mogu pisat če bi biu čist brez neta.. sm na fotrovi mašini, tko da sm z neta zloudal tut driverje in jih pol prek klučka dal na laptop... sicer pa je to KAKO sm posodobu totalno irelevantno z mojim problemom, se ti ne zdi?
V bistvu je res, he he. Probaj resetirat mrežo tako, da poženeš CMD(command prompt) kot administrator in v konzolo napiši: netsh winsock reset . Ali pa zaženi "control ncpa.cpl" in onemogoči in ponovno omogoči mrežno povezavo.
karafeka ::
Če imaš fiksni ip, pa nimaš switcha ali routerja, potem je lahko na modem priklopljen, samo en računalnik. Če imaš dinamičnega so lahko maksimalno trije.
Če ti "fotrov" računalnik dela, potem na njemu idi v cmd, in napiši
ipconfig /release. Potem prekini povezavo oz. ugasni računalnik.
Prižgi svojega. Potem bi se ti moralo povezati (če imaš gonilnike pošlihtane in v redu kable)
Če ti "fotrov" računalnik dela, potem na njemu idi v cmd, in napiši
ipconfig /release. Potem prekini povezavo oz. ugasni računalnik.
Prižgi svojega. Potem bi se ti moralo povezati (če imaš gonilnike pošlihtane in v redu kable)
Očitno bo treba ugotovit, če ti sploh mrežna na prenosniku dela. Popokat prenosnik in do kakega frenda it, ter pri njem sprobat, če mrežna dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: coti ()
simonchelo ::
Možno je da imaš T2 modem zaklenjen na MAC adresso. in potem ti drugi računalnik (drug MAC address) ne dela.
ciao
@karafeka:
no potem pa ni fiksni ip, ker sva komot oba uporabljala internet, ko je še delal moj stacionarni računalnik.
@coti:
a pa če mi mrežna nebi delovala sploh, mi nebi povedal že prej? pač takoj k bi vtaknu kabel not, da bi mi ga ne zaznal sploh oz da se nebi nič zgodilo...
no potem pa ni fiksni ip, ker sva komot oba uporabljala internet, ko je še delal moj stacionarni računalnik.
@coti:
a pa če mi mrežna nebi delovala sploh, mi nebi povedal že prej? pač takoj k bi vtaknu kabel not, da bi mi ga ne zaznal sploh oz da se nebi nič zgodilo...
Sims ::
Pozrdavljen, probaj takole ...
- vtakni mrežno v prenosnika
- resetiraj modem(potegni iz elektrike in potem nazaj)
- resetiraj računalnik
pa probaj, če bo šlo ... enak problem sem mel leta nazaj na trieri, ko sem menjal mrežno kartico(drug MAC). Ni hotelo delat. Ko sem resetiral modem je delalo.
LP.
Sims
- vtakni mrežno v prenosnika
- resetiraj modem(potegni iz elektrike in potem nazaj)
- resetiraj računalnik
pa probaj, če bo šlo ... enak problem sem mel leta nazaj na trieri, ko sem menjal mrežno kartico(drug MAC). Ni hotelo delat. Ko sem resetiral modem je delalo.
LP.
Sims
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
reštartal modem in isto... a lahko kdo pove kako preverim za ziher če dela mrežna kartica? ker device manager trdi da zadeva deluje..tko da a je še kak drug način da se to preveri?
sm dobu že drgje odgovor, sam hvala useen za vašo pomoč fantje
lp, Dejan
sm dobu že drgje odgovor, sam hvala useen za vašo pomoč fantje
lp, Dejan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deki_s ()
D_u_H_e_C ::
mrežno lahk preveriš tak, da nardiš na easy omrežno povezavo. naredi jo kr med fotrovim compom pa tvojim, to vrjetno znaš nardit. če dela je omrežna ql, če ne dela je pa tu problem, pa ne pozabi požarnih zidov izklopit :)
nerko ::
mac adreso maš zaklenjeno na stacionarni računlnik jst sem imel iste probleme pa sem si mogu kupt router pa je delal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WIFI povezano, brez internetaOddelek: Omrežja in internet | 3559 (3112) | cekr |
» | Internet ne deluje kljub vzpostavljeni povezaviOddelek: Omrežja in internet | 2284 (1950) | seba75 |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3159 (2710) | RuskiSnajper |
» | Težava z dostopom do internetaOddelek: Omrežja in internet | 2317 (2114) | solatko |
» | Omejitev hitrosti na mrežni karticiOddelek: Omrežja in internet | 2872 (2596) | jmorenoeu |