» »

Sestavimo vlado iz uporabnikov Slo-techa

Sestavimo vlado iz uporabnikov Slo-techa

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

Go-ahead ::

Rad bi bil hišnik.

Thomas ::

Ocenjujem se za nesposobnega in za neprimernega za kakršnokoli vladno funkcijo. Če bi me kdo prepričal, da to ni res, kar je skrajno težko, še vedno nočem nobene vladne funkcije.

I am over.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zee ::

Ne rabimo vlade. Zase mislim, da sem dovolj razsvetljen in mentalno stabilen, da lahko sam vodim drzavo. Demokracija je za pi***.

>:D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pšenični ::

"Rad bi bil hišnik."

Državna služba je le državna, heh.....

Še kar uporabni se mi zdi-jo: zee, telbanc, brane, Thomas, Mathai,..

Trenutno se ostalih primernih kandidatov ne spomnim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Go-ahead ()

dexterboy ::

A ne bi raje sestavili novo stranko?
Včeraj sem poslušal, da bi 75% anketirancev volilo novo stranko, kot pa katerokoli obstoječo, ako bi že jutri bile volitve...
Rabimo samo še ime pa urejeno papirnato vojno in voila... nova stranka zmaga na volitvah, ustavna pravica posameznika je pa, da ima optiko do interneta. Da naumo glih za Finsko kaskal... :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Upam, da na Slo techu ni politikov. Rabimo Slo- tech vlado!

Kaj meni pa Žiga

Zgodovina sprememb…

Včeraj sem poslušal, da bi 75% anketirancev volilo novo stranko, kot pa katerokoli obstoječo, ako bi že jutri bile volitve...

Nova stranka je bul. Morajo pa že imeti nekaj politične prakse, da se sploh znajo obnašat, da niso eni bizgeci.

Ne vem kaj bi radi. Da pride en oh in sploh dohtar iz Metlike, ki ga domačini občudujejo zaradi mnogih reči, za novega ministra za zdravstvo?

To sploh ni tako dobra ideja. Še zgleda ne povsem v redu.

Al kaj bi radi?

Da rečejo, zdej se pa ne bomo več kregal v parlamentu, delala bomo samo za dobro ljudstva?

Tudi to je bul.

Tole mate, kar mate, zdej pa volte. Pa kogar že izvolite, ga pustite do konca mandata. Za Pahorja ste si čist sami krivi, saj ste ga zvolili. Za Janšo boste isto.

Sem tega otročjega ljudstva do grla sit.

jype ::

Thomas> Morajo pa že imeti nekaj politične prakse, da se sploh znajo obnašat, da niso eni bizgeci.

Zakaj ne bi bli bizgeci? Sej te, ki jih imamo zdaj, so tudi. Srečo imajo le v tem, da so sramežljivi Slovenci, da se jim ne dogaja tako kot Berluskonijem in Sarkozijem, ki ga pred kamerami pihnejo.

Problem, ki se ga večina ne zaveda, je da je vodit državo bistveno več kot fulltime job. Kljub temu da večina meni, da naši politiki "samo cuzajo dnar", je resnica žal taka, da delajo noč in dan, bistveno več kot "delavsko ljudstvo". Politika je način življenja in večina nas tega ne želi, zato se pa ne spravimo v politiko.

Loocas ::

Dej dej Thomas, ne trapaj.
V gospodarstvu imamo dovolj sposobnih managerjev. In država rabi managerje. Samo v politiki ni toliko denarja, kot se nekomu tukaj dozdeva.

Tako je. Zato je fino, da državo vodijo ljudje, ki denarja ne potrebujejo (več, ker ga že imajo dovolj).

BALAST ::

Seveda ni denarja, če še Pahor ni poplačal svojih strankarskih dolgov.
Verjetno jih ima največ do Katarine Kresal, ampak nihče ne ve točno.

Strankarski dolgovi nimajo nobene zveze pri tem. Politiki pri nas zaslužijo veliko v primerjavi s šiviljami, ne pa v primerjavi z intelektualnimi delavci. Vsak analitik na banki praviloma zasluži več kot predsednik vlade in ministri (kar je čisto OK - na trgu dela je pač tako, da se banke bolj tepejo za analitike kot se države za ministre).

dexterboy ::

Jaz sem o nastanku nove stranke aktivno razmišljal že lani jeseni, pa ni bil noben od prijateljev za to, da se gremo politiko. Saj razumem, da moraš imeti nekaj osnov "lepega obnašanja" kakšen "šnel kurs kuminokologije", ampak pri takšnih "kromanjoncih" kot so v današnji vladi, si pa še jest upam postaviti po robu. Pa ne da bi bil kaj boljši od njih, vendar bi še marsikateri "kao kmet", ki živi od kmetijstva tam "bogu za hrbtom", vodil tole vlado bolje kot obstoječa žvina tam gori.
Eden od problemov je ta, da se fsi med seboj poznajo in potlej miljončki poniknejo hitreje kot dež v sahari... zato pa je tako stanje.

Thomas, nočem te žaliti, ampak hočem povedati, da bi kdorkoli bil boljši od obstoječih. Celo ti ali jaz ali Žiga ali kdo drug...
Ti predsednik jest minister he he he :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

darkolord ::

Zato je fino, da državo vodijo ljudje, ki denarja ne potrebujejo (več, ker ga že imajo dovolj).
To še ni dovolj - veliko bogatih ljudi ga ima dovolj, pa jih to nikakor ne ovira, da ga ne bi želeli še več.

guest #44 ::

Seveda je politika težko delo, ko pa treba zbirokratizirat in nadzorovat vsak sektor življenja posameznika. Da pa bi politiki skrbeli zgolj za tistih par nujnih stvari in pustili ljudem naj se znajdejo pa ne!?

dronyx ::

Jaz sem lahko premier, če boste tako hoteli. Sem ravno prav neumen.;)

darkolord> To še ni dovolj - veliko bogatih ljudi ga ima dovolj, pa jih to nikakor ne ovira, da ga ne bi želeli še več.

Tega, da si ga ne bi želeli še več, ne moreš izključiti - če pa lahko z eksistencialnimi grožnjami (kar ogrožanje materialne preskrbljenosti je) nekoga prisiliš v to da odločitve sprejema tebi v prid, pa seveda padeš v povsem drug nivo korupcije.

jverne> Seveda je politika težko delo, ko pa treba zbirokratizirat in nadzorovat vsak sektor življenja posameznika. Da pa bi politiki skrbeli zgolj za tistih par nujnih stvari in pustili ljudem naj se znajdejo pa ne!?

To težko storiš, dokler skoraj 80% državljanov pričakuje, da jim bo službo, zdravstveno in socialno varnost ter pokojnine zagotovila država.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

skoraj 80% državljanov pričakuje, da jim bo službo, zdravstveno in socialno varnost ter pokojnine zagotovila država.

Zato je socializem tako zanic sistem, saj ljudem v glavo vsadi taksnega mentalnega parazita, ki jim vseskozi suflira, da bo mama Drzava poskrbela za vse, kar je seveda povsem skregano z logiko.
zee

def0r ::

Boomy for president xD

mojsterleo ::

rad bi bil direktor banke ali kake druge drzavne firme. imam kvalifikacije. veckrat kaznovan, ker sem kradel lizike v lokalni samopostrezni. imam diplomo dunajske fakultete za management, ki me je stala 500 eur,prepisali pa so jo iz wikipedie.
imam avto mercedes E biznis klasa, uvozen iz tretjih drzav s cimer sem se izognil slovenski davkariji.
imam podjetje ki se ukvarja s podlupovanjem drzavnih uradnikov za pridobitev drzavnih poslov in subvencij.
sodelujemo z odvetnisko pisarno ceferin tako da so nasi posli zagotovo pravnoformalno 100% legalni.

lp.

zee> Zato je socializem tako zanic sistem, saj ljudem v glavo vsadi taksnega mentalnega parazita, ki jim vseskozi suflira, da bo mama Drzava poskrbela za vse, kar je seveda povsem skregano z logiko.

We have no choice but to deal with it.

MojsterLeo> rad bi bil direktor banke ali kake druge drzavne firme.

Joj, jaz bi pa rad, da bi pojem "državna firma" postal oksimoron.

gulfstream ::

Če ustvarite kakšno stranko, ki se bo zavzemala za svobodno in socialno državo brez nepotrebnega vtikanja v življenje posameznika in gospodarstvo, ter s čim manj bullshit birokracije (ki je sama sebi namen), sem takoj za.

Ameriška ustava iz leta 1787 bi bila kar dobra baza, na kateri bi se gradilo.

Koliko ministrov rabimo?

Zee?

Bi skrbel za socialo?

Zgodovina sprememb…

Financ ministra ne. Primerni softver lahko poskrbi za prihodke in odhodke v proracunu. V realnem casu.

Obrambnega ministra ne.

Ministra za kulturo, gospodarstvo ne.
zee

PaX_MaN ::

Ameriška ustava iz leta 1787 bi bila kar dobra baza, na kateri bi se gradilo.

Če je gor postavljena napol podrta od termitov požrta lesena kočura ... meh.

BTW: a se da kje dobit dump vseh zakonov/pravilnikov/itd v berljivi obliki (CSV, XML)?

@Go-Ahead:
Lahko skrbim za socialo, vendar je to tudi ena od zadev, ki jo softver lahko opravlja bistveno bolje/ceneje od cloveka.

jype je izjavil:

Joj, jaz bi pa rad, da bi pojem "državna firma" postal oksimoron.

Agreed!
zee

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

zee> Lahko skrbim za socialo, vendar je to tudi ena od zadev, ki jo softver lahko opravlja bistveno bolje/ceneje od cloveka.

To si zelo slabo premislil... Softver bo imel na voljo še manj podatkov, kot jih imajo ljudje in ga bo še lažje prinest okoli.

Ne, jaz bi rad da je država dražja (iz bolje plačanih ljudi) kot je zdaj - samo bistveno manjša. Softver naj tem ljudem samo omogoča zelo učinkovito delo - presojo in človeški faktor pa naj vsaj za zdaj ostane v domeni ljudi.

Se ne strinjam. Softver lahko dobi bistveno vec podatkov kot ljudje, zato se lahko bistveno lazje odloci, ce je nekdo potreben socialne pomoci ali ne (npr.).

Kakopak bi bilo potrebno celoten sistem najprej temeljito pocistiti in racionalizirati ter obenem prepreciti zlorabe, s katerimi lahko nekateri zivijo zelo dobro zgolj od socialnih pomoci.
zee

Pyr0Beast ::

Softwer naj poskrbi za tisto kar lahko.

Folk pa naj dela dalje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Primerni softver lahko poskrbi za prihodke in odhodke v proracunu. V realnem casu.
Na podlagi kakšnih ključev? Kdo jih postavi?

Ministra za kulturo, [gospodarstvo] ne.
-1

Bananovec ::

Razglašam se za vladarja absolutista. Sužnji, na KOLENA!! Še pomembna novica za vse nesužnje: Prihodke sem prisiljen povečati za 300 %, hkrati pa razglašam vpoklic v vosjko vsakega moža, ki je sposoben držati orožje. Slovenistan pričenja priprave na osvajalski pohod, SLOVENISTAN bo postal velesila.

Kaj takega ? heheh
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Super. Na mestu hišnka nimam konkurene. Kje so jajca (genitalije)?

Saladin ::

Predlog dejansko ni slab. Pravzaprav bi se vsak večji slovenski forum za relevantne področja moral vprašati enako.
S-T ni dovolj. Ena mlada, perspektivna in neobremenjena "krema" z večih slovenskih forumov pa bi bila dobra podlaga za novo stranko.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Dr_M ::

Loocas je izjavil:

Dej dej Thomas, ne trapaj.
V gospodarstvu imamo dovolj sposobnih managerjev. In država rabi managerje. Samo v politiki ni toliko denarja, kot se nekomu tukaj dozdeva.

Kje pa so tej sposobni managerji v Sloveniji? A zato imamo toliko propadlih firm?
Verjetno so tisti sposobni odsli v tujino ali jih pa pac sploh ni.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Kje pa so tej sposobni managerji v Sloveniji?

Desus jih skriva. Vsaj tako pravijo, da bodo po zmagi na volitvah prišli z njimi na sceno. Rjavc bo šel za lutko, česar je itak vajen. Kar potem kompenzira z "duhovitostjo".

Jasno. Pravljica o nekih "novih obrazih" je smešnica. Ni jih. Tle maš tele znane, zdej pa voli! Ali ostani doma.

Če ti pa izbor ni povšečen, če misliš da bi morali imeti "drugačne", je pa to tudi posledica volilnih izidov doslej.

Ajd. Stop jamrat.

Dr_M> Kje pa so tej sposobni managerji v Sloveniji?

Ni jih malo. Pravzaprav jih je ogromno, ki kljub obsceno visokemu davčnemu bremenu uspešno vodijo podjetja vseh velikosti.

zee> Se ne strinjam. Softver lahko dobi bistveno vec podatkov kot ljudje, zato se lahko bistveno lazje odloci, ce je nekdo potreben socialne pomoci ali ne (npr.).

Ja? Od kod pa jih dobi? Kdo jamči za pravilnost podatkov? Kdo jih vnaša, kdo ima do njih dostop, kako so ti dostopi izvedeni?

Verjamem, da se mnogim marsikaj "zdi", a če ste že kdaj izvajali varnostno analizo informacijskega sistema se boste bržkone zavedali omejitev.

Poleg tega programje samo od sebe ne počne ničesar proaktivnega - sposobni kadri pa neprekinjeno.

Virant informatika??? Al kaj?

Dr_M ::

Ni jih malo. Pravzaprav jih je ogromno, ki kljub obsceno visokemu davčnemu bremenu uspešno vodijo podjetja vseh velikosti.

Ubistvu jih je samo nekaj, pa se tej vodijo svoja lastna podjetja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M> Ubistvu jih je samo nekaj, pa se tej vodijo svoja lastna podjetja.

Ne, v resnici jih večina vodi tuja podjetja, v katerih morda imajo določen (majhen) delež.

Večina tistih, ki so lastniki in direktorji, pa ima majhna (pogosto družinska) podjetja.

Go-ahead> Virant informatika??? Al kaj?

Ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

mihec87 ::

Je plac za čistilko še kje(za psi ne pučem :))?

oracle ::

IMO je trenutni sistem totalno sfaljen. Namreč omogoča praktično neomejeno korupcijo in ne zagotavlja prav ničesar dobrega.

Oblast bi po mojem morala biti bolj direktna in decentralizirana. Vsaka lokalna skupnost bi imela svoj "parlament". "Poslanci" bi bili vsi, ki so pripravljeni sodelovati, hkrati bi bilo vse skupaj neprofitno in prostovoljno. Na srečo infrastrukturo že imamo, uporabili bi kar cerkve. Torej vsaka cerkev bi postala lokalni parlament, kjer bi se ob določenih dnevih in urah zbirali. Seveda cerkveni predstavniki ne bi imeli pravic pri vsem skupaj, konflikt interesov namreč + upoštevanje ustave. Lokalne cerkve bi zbirale svoje lokalne predstavnike, ki bi se zbirali na zborovanjih višjega nivoja, ki bi bili sicer po arhitekturi identični nižjim. Na vrhu piramide bi bila "vlada" ljudi, ki bi bili direktno prek verige vmesnih voditeljev povezani do vsakega prebivalca. Vsak bi bil kadarkoli zamenljiv, če bi se večina (na tistem nivoju) strinjala. Vse ideje, ki bi jih sprejela katerakoli večina/nivo, bi bile sprejete v glasovanje na višji nivo in imele možnost priti do vrha, če bi se vse večina strinjala. V grobem se mi zdi tak sistem veliko boljši od trenutne oblike "demokracije" (ki to ni). Seveda je še ogromno malenkosti, ki bi bilo treba dodelati in dodati kakšne varovalke, ampak to je to.

Še boljša alternativa se mi pa zdi absolutizem razsvetljenih ljudi (ker pač težko se je it demokracijo pravičnosti, če je pa toliko ljudi zabitih in ozkogledih), kar pa jasno v nobeni pravljici ne bo prešlo v realnost. Uvedlo bi se obvezno moralno in socialno šolanje, spodbujanje razuma, filozofije in ukinitev vseh religij ter strogo kaznovanje kakršnikoli prekrškov in kaznivih dejanj v škodo sočloveka ali narave. Utopija :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

Mehmed ::

dronyx je izjavil:

Jaz sem lahko premier, če boste tako hoteli. Sem ravno prav neumen.;)

Jst si tebe predstavljam kako na konferenci nacnes temo potem pa reces novinarjem ce vas zanima vec pridite na moj blog.
Bi pa prihranili na piarovcu ker si te ne predstavljam da bi komu odstopu minutazo.

bluefish ::

Utopija.
Na srečo. Ideja namreč vodi v plemensko skupnost.

oracle ::

bluefish je izjavil:

Utopija.
Na srečo. Ideja namreč vodi v plemensko skupnost.

Točno to nam manjka! Problem je ker smo samo številke v nepregledni množici.

Mehmed ::

Drugace bi pa uvedu omejitev mandatov ane. Dva tri je dost, koga bos pa gledu vec kot 12 let. Pa prehajanja med funkcijami omejit.

Predvsem pa ukinit politicno odgovornost kakrsno imamo. Ce ti stranka proda kup neumnosti pred volitvami in potem 4 leta vlece ugodnosti je najvec kar lahko naredimo, da jih ne volimo vec.
Ce ti en romun proda baker kot zlato ne recemo prav, pa drugic ne bom kupu vec od tebe ampak ga preganjamo za goljufijo. No tko rabimo tud z politiki zacet ravnat.

Pyr0Beast ::

Začnite volit ideje in rešitve namesto folka.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

bluefish ::

@Oracle: Ne, to nam ne manjka. Imamo že tako en kup občin, ki se obešajo na državo, ker enostavno drugih prihodkov nimajo. Z uvedbo "cerkvenega parlamentarizma" bi nazadnje vsak vaški veljak želel sestaviti svojo vlado.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

gruntfürmich ::

ni problem ustanovit stranko, problem je prepričat ta glup slovenski folk da bo nekoga drugega volil kot leta poprej, da ni samo ena opcija na tem svetu, pa čeprav se na prvi pogled tko zdi...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ce ti stranka proda kup neumnosti pred volitvami in potem 4 leta vlece ugodnosti je najvec kar lahko naredimo, da jih ne volimo vec.
Ce ti en romun proda baker kot zlato ne recemo prav, pa drugic ne bom kupu vec od tebe ampak ga preganjamo za goljufijo. No tko rabimo tud z politiki zacet ravnat.
Stranka ti ničesar ne proda. Sicer pa to, da bi politike za vsako neizpolnjeno obljubo pribili na križ, ne bi rešilo ničesar - si pač nihče ne bi upal ničesar "obljubiti"; če ne bi ničesar obljubili, pa ne bi imeli več niti moralnih obveznosti do volivcev
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domoljubni shod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10025568 (21821) krneki0001
»

Predčasne volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20155504 (51817) Invictus
»

Podpora vladi. Janševa slimdown za javno upravo (strani: 1 2 3 4 )

18938695 (35925) Brane2
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

16626884 (22695) noraguta

Več podobnih tem