» »

Sestavimo vlado iz uporabnikov Slo-techa

Sestavimo vlado iz uporabnikov Slo-techa

Temo vidijo: vsi
1
2
3

Mehmed ::

Lol kot da zdej imajo moralno obveznost.
Bi obljubljali realne stvari pac.

dronyx ::

Ljudje v teh krajih še vedno mislijo, da jih bodo politiki rešili iz dreka, kar je utopija. Plača premiera je tolikšna, kot dobi recimo slabše plačani srednji managment v firmah, ki so v večinski državni lasti. Že iz tega je meni jasno, da to niso neke brihte, ampak gre predvsem za pozerje, ki se radi nastavljajo medijskim žarometom.

Poleg tega večina naših politikov nima nobenih resnih delovnih izkušenj iz gospodarstva, ampak se vrtijo v teh krogih že ves čas od osamosvojitve, tako da niti nimajo nekega pristnega stika z realnostjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

poweroff ::

Heh, jaz se za kakršnokoli vladno ali politično funkcijo nasploh (npr. na lokalnem nivoju):
a) ne počutim sposobnega
b) me ne zanima
c) imam do tega odpor.

Sicer se strinjam, da je trenutna politika v podnu in da bi bilo treba videt povsem nove obraze na tej sceni, samo se mi zdi, da imam v življenju marsikaj pametnejšega za počet kot iti se politiko. Jebat ga, osebne prioritete.
sudo poweroff

GenZNPC ::

Ob pogledu na temo sem mislil, da se boste trgali in tepli za novo vlado. Zdej pa se izkaže, da se nobenemu ne da. Meni se zdi, da je na forumu oz. drugje po sloveniji, kar nekaj sposobnih nesebičnih ljudi, ki bi lahko šli en korak naprej, če bi jih nekdo spodbujal.
skibidi

darkolord ::

Ob pogledu na temo sem mislil, da se boste trgali in tepli za novo vlado. Zdej pa se izkaže, da se nobenemu ne da.
Tako nekako kot stari dedci, ki sedijo v domačem fotelju/kafiču pred televizijo in komentirajo športnike, kako nimajo pojma in so čisto nesposobni. Če jih pa povabiš na igrišče, da ti oni pokažejo, kako se temu streže, se pa hitro umaknejo. :)

Oz. drugače povedano, ni razlog v temu, da se "jim ne da".

Thomas ::

Tebi, ki se mu da, ti boš gotovo kandidiral?

Boljš da ne, sicer, kolikor poznam tvoje nazore.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ziga Dolhar ::

Zakaj bi se kdorkoli, ki vsaj kaj malega da na svoje ime, strokovnost in nezavezanost priljubljenosti pri ljudstvu, odrekel tem načelom?
https://dolhar.si/

Isht ::

Slovenska politična scena in pa volitve me spominjajo na tisti Simpsons Halloween Special: Kang in Kodos (lovkasta zelena vesoljca, ki hočeta zasužnjiti človeštvo) se preoblečeta v USA kandidata za predsednika (eden republikanec, drugi demokrat). Kdorkoli bi bil izvoljen, bi nato seveda s pooblastili efektivno zasužnjil narod.

Ko ju na koncu razkrinkajo, onadva preprosto rečeta: ZDA ima dvostrankarski sistem. Torej MORATE voliti za enega od naju. Naslednji prizor: ljudje sužnji.

To je pri nas isto: obstajajo samo predefinirane opcije na desni ali levi. Da bi prišel na sceno kdo nov, ki ga ljudje ne poznajo, ni šans: kljub splošnemu nezadovoljstvu nad Pahorjem bo še vedno tričetrt starih mam glasovalo zanj, ker je 'fejst poba'. In kljub Janševim razkrinkanim lažem bodo SDS fanatiki še vedno glasovali zanj, ker je on pač bog in batina. Vsi ostali pa se bodo razvrstili po načelu, kdo jim je MANJ ANTIPATIČEN. Na naslednjih volitvah bo to pač Janša.

Tudi jaz sem nad tem neumnim ljudstvom že obupal. Očitno rešitve pred tem idiotizmom ni, razen beg v tujino.

En nasvet: če boste kdaj ustanavljali stranko, naj se imenuje 'Ne vem'. Potem morate na volilnih lističih samo še doseči, da bo vaša stranka napisana zadnja - garantirana zmaga.

Krivda je na ljudstvu. Ljudstvo (s splošno volilno pravico) je kakor kmet, politiki so kakor pridelek.

Če je pridelek slab, je kriv kmet.

Ultimate odgovornost je z ljudstvom. Ne obtoževat politikov, za kar ste sami krivi. Politiki so delali, kakor vam je bilo všeč. Če kdo ni, ste ga kaznovali na volitvah.

Se spomnite Grosa? On je bil za vas prevelik kmet, pesimist, fašist ... pa ga ni več. Ne rečem da on bi pa tole zrihtal. Morda bi, morda ne bi. Vendar koga ste večinsko volili ves ta čas?

Tako da ne jokat!

V demokraciji ima ljudstvo vedno prav. Po definiciji. Ko se poserje v lastno skledo, je tudi naredilo prav.

Po definiciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Matako ::

Taka vlada bi bila dokaj neučinkovita zaradi notranjih razprtij - kaj ne berete foruma?

Plus... "vsi ti kreteni" v vladi ne pridejo z drugega planeta. To so bili nekoč sošolci, prijatelji, sodelavci ...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

BlueRunner ::

Kakršna koli ideja, da bi "na sceno" prišla kakšna realna tretja opcija je vezana na to, da se bo "narod" pač moral spremeniti. Imamo namreč politiko, politike in vodje, ki si jih kot narod zaslužimo. Nič boljše in tudi nič slabše.

Sicer pa je Flegar lepo povzel celotno diagnozo slovenske politike: "Lahko da je večina državljanov nezadovoljnih in si želi 'novih obrazov', celo novih strank, toda teh jim ustava s takšno ali drugačno 'genialno univerzalno' spremembo ne bo zagotovila. Prav tako pa zato, da je družba v celoti in po posameznih podsistemih statična, ni kriv (samo) politični razred. Prej nasprotno: 'vedno isti' politični razred s Pahorjem in Janšo kot 'edino alternativo' je le vrh iz bojazni pred spremembami 'zamrznjene' družbe."

Povedano po moje: dokler na volitvah ne bo zmagala stranka "neveljavnih glasovnic", toliko časa si večina, sicer potencialno sposobnih politikov, ne bo mazala imena s tem, da bi se pojavljali v bližini trenutnih diskreditiranih obrazov naše politike. To pa predvsem zato, ker večina vztraja na trenutnem stanju, ki je slabo. Ampak spremembe so očitno še vedno prevelik bav, bav.

To, ali pa ulica. Osebno mi ulica kot metoda reševanja političnih težav ne ustreza.

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

jureta predlagam za prvo predsednico slovenske vlade
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"To, ali pa ulica. Osebno mi ulica kot metoda reševanja političnih težav ne ustreza."

Problem je, če Janši ali tistemu ki bo prišel urejat tole "greznico" ne bo ratalo. Potem je možno vse sorta. Ja, možna je tud ulica, tud že prej..... Sploh v jeseni,ko bojo propadli...tkole na oko ene 50% podizvajalcev, gradbenih firm...SCT ja in ostalih.....

To za s.p. je seveda pomeni, da bojo ob vse. Da jih bo čuteči DURS do Zidarja in ostalih, nič kaj čuteče z izvršbo spravil ob vse....

Če je še NLB še lansko leto vodila okrog 3500 postopkov ( to pomeni, da banka gre v zaseg) proti tistim, ki ne plačujejo kreditov za nepremičnine, je bilo takih letos že blizu 20.000.........

In to so podatki le od NLB ja....če bi dodali še ostale...pridemo do kar visoke cifre. Situacija se torej za določen segment prebivalcev rapidno slabša....to je že jasno.

In ko je človek pred tem, da postane klošar, se toleranca precej zniža....in v tem kupu že iz statistične podlage lahko pričakujemo ekstreme, ker je masa folka že "tojšnja"....

Zdej se zaenkrat še vozijo po avtocestah, mislim podizvajalce....ko bojo ob vse....zna bit še kej zraven....

Zdej v teh časih bit politik, ko zdajšnja garnitura kolplje grob državi z 200 miljonskim pufom vsak mesec. In bo za sedanjo garnituro ostalo dodatnih 10 milijard pufa....prava katastrofa./Pahor za to seveda prevzema odgovornost/

Ko prihaja čas razjarjenih s.p. jev., en kup socijalnih problemov in nasilja, ki se obeta.....

Ne hvala.

Zgodovina sprememb…

Ja, že dobro reči "ne hvala". Ampak če se folku ne da premakniti riti do volišča in tam odznačiti, da jih boli k. za vse ponujeno smetje, se kaj dosti ne bo spremenilo. Ravno tako imaš lahko ulico tipa "Grčija", ki ima za edino enotno sporočilo to, da se "nič ne sme spremeniti". Takšnega sporočila smo v Sloveniji, se bojim, več kot zmožni.

Bentiti je lahko, iti do volišča je očitno že težje (volilna udeležba), poslati jasen signal, da je ponujena izbira eno navadno sranje pa očitno nemogoče (neveljavne glasovnice).

Pšenični ::

"Bentiti je lahko, iti do volišča je očitno že težje (volilna udeležba), poslati jasen signal, da je ponujena izbira eno navadno sranje pa očitno nemogoče (neveljavne glasovnice)."

Ma, ne vem. Zdej spet ene bebote volit, ki ne vejo kako grejo zadeve, ki jih bodo stari mački vlekli za jajca, tko kot zdej tegale (nimam lepega izraza za Pahorja), mislim da ni čas za to. Za neke nove obraze, ki ne veš koga imajo zadaj. Kakšne interesne skupine....

Pa da nam potem spet dajo na talar; ja sej ste jih volili. "Jejte govna naprej"...

Mislim da je čas za popolno desno vlado, ki mora imeti veliko večino. Mislil sem sicer da je Pahor tojk normalen, da bo šel takoj na volitve, pa morda z SDS v koalicijo. Pa je vse zavrnil. Še kolcalo se mu bo po koaliciji z SDS, ki bi to naredla za Slovenijo in v veliko škodo za stranko.

Tko pa bojo levičarji popušili do konca.....zato tud Turčin ves paničen že predlaga volitve....no, nekateri niso neumni in vejo kam bo Pahor zadevo pripeljal. Milim na celotno levico in Slovenijo.

Torej sem proti neznanim obrazom, ki bojo ena sama nategancija. Ala Pucko sindrom....

Neveljavne glasovnice, še posebej če se pojavijo v višini nekaj 10% in v rezultatih praktično "zmagajo" bi morda lahko bile signal, da so ljudje pripravljeni na spremembe. Ne samo na pridušanje kako se ne da nič storiti.

Volilni rezultat je isti, če ostaneš doma ali pa če oddaš neveljavno glasovnico. Sporočilo volitev pa je IMHO čisto drugačno. Težko pač označiš npr. 20% udeležencev za funkcionalno nepismene.

Kar se pa tiče novih obrazov... ali res lahko zaserjejo bolj kot "standardni osumljenci"? Ali so res lahko bolj nesposobni? Ali imamo morda kakšno posebno "šolo za dobre politike", ki bi jih morali obiskovati?

Poanta sestavka, ki sem ga polinkal je zelo enostavna: bog ne daj, da se bi kaj spremenilo. Bog ne daj, da bi poskusili s kakšnim političnim neznancem. Bog ne daj, da bi morali sprejeti odgovornost za lastno prihodnost.

Nak. Lažje je reči "ni izbire" ali pa "manjše zlo".

No, jaz mislim, da izbire ni in, da je manjše zlo sabotirati volitve na način, da na naslednjih izbira morda bo. Ne želim pa 4 leta samo poslušati stokanje kvazistrokovnjakov kako ljudi politika ne zanima, ker bo volilna udeležba bolj skromne vrste.

Sicer pa za premierja predlagam kar Alkalaja. Človek je mojster za vse. Priznan fizik, matematik, ekonomist, okoljevarstvenik in filozof. Ni hudiča, da nima še kaj skritih talentov. Ta bi lahko delo 5 ministrstov opravil še pred zajtrkom. Z levo roko. Morda celo z dvema levima rokama.

Ziga Dolhar je izjavil:

Zakaj bi se kdorkoli, ki vsaj kaj malega da na svoje ime, strokovnost in nezavezanost priljubljenosti pri ljudstvu, odrekel tem načelom?

Točno tako. Aja, zato, ker nekdo mora nekaj narediti? Pa ker se spodobi? Itd.? K**c vas gleda - če niste sami sposobni vzeti odgovornosti zase v lastne roke.

Thomas je izjavil:

Ultimate odgovornost je z ljudstvom. Ne obtoževat politikov, za kar ste sami krivi. Politiki so delali, kakor vam je bilo všeč. Če kdo ni, ste ga kaznovali na volitvah.

Thomas, tle imamo opravka s socializmom in nezrelostjo. V socializmu (pa še prej v fevdalizmu) so bili ljudje navajeni, da je mama Država (se pravi Titej ali pa fevdalni gospod) skrbel za to, da so imeli hiše, pa plačo, pa da je bilo treba čim manj delat ("socialni mir"). Če je gospod lepo skrbel za ljudstvo (ali pa če je imel uspešno propagando, da lepo skrbi, samo "zunanji sovražnik" nagaja), ga je častilo. Če ne, ga je preklinjalo. Odgovornost za srečo ljudstva je bila na gospodu.

Zdaj pa tega ni več. Ljudje so odgovorni za SVOJA LASTNA dejanja. Kar je pa problem, ker pol ne moreš pljuvati po fevdalnemu gospodu ali pa po Titu, ker si ta "Tito" ti sam.

Jeba, ne. Oziroma - iz tega izvira "ful boljš je bilo v socializmu".

Kar se bere - ful lepše je bilo ko nisem bil odrasel, pa sta ata pa mama skrbela, da sem bil previt in sem imel dovolj za jesti. Zdaj moram pa ubogi revež sam skrbeti zase...
sudo poweroff

zee ::

Zase lahko recem, da se tovrstne odgovornosti se predobro zavedam, vendar opazam, da se velika vecina starejse populacije na to pozvizga in ji dejansko ni do sprememb (mentalni parazit pa to), ceprav so te *nujno* potrebne, ce naj drzava napreduje.

Sem lahko predsednik vlade? Da. Sem lahko minister za visoko solstvo, znanost in tehnologijo. Da.

OK. Pod marelo katere stranke naj se spakiram? SD-jeve kompromisne demokracije? SDS-ove obsedenosti s preteklostjo? SLS-ove obsedenosti z RKC & co. ?

Na slovenskem politicnem prostoru ni *nobene* politicne opcije, ki bi se zavzemala za stvari, ki so mi blizu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Go-ahead ::

Ok.
Obstoječe opcije nam niso blizu.

Sanjajmo!!

Ustvarimo opcijo ki nam bo blizu.

Predlagam javno dostopen pregled pretoka državnega denarja (do stotina)!

Sanjajmo... sanjajmo....

Potem pa predlog.

Vprašanje je - kako boš to naredil, kaj boš naredil, da se bodo sanje uresničile?

Aja, trollal po forumih! :))
sudo poweroff

Predlagam javno dostopen pregled pretoka državnega denarja (do stotina)!

Najboljš. Se strinjam. Na Matthaia ne porajtej, on trola.

O, Thomas! Kaj konkretno boš pa ti naredil?
sudo poweroff

Na forumu morda trola, v real lifeu pa se spravlja na zasebne (Mobitel...) in javne (SOVA...) subjekte, ki posameznikom in javnosti ne razkrijejo podatkov, pa bi jih morali.

Aja. Pa med drugim (trolajoče) se igra s podatki o finančnih transakcijah med zasebnim in javnim sektorjem ter jih primerja z mandati različnih vlad.

Skratka - totalen trol, najvišje sorte!

O, Thomas! Kaj konkretno boš pa ti naredil?

Forum delal zabaven in ne preveč odpulen.

thramos ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Aja. Pa med drugim (trolajoče) se igra s podatki o finančnih transakcijah med zasebnim in javnim sektorjem ter jih primerja z mandati različnih vlad.

Nepristransko in kredibilnoTM.

Hint: site:slo-tech.com matthai janša

Go-ahead ::

Ja pizda**ja kaj še sanjati se vam ne da?!

SANJAM Raziskal bi komu so šle obmejne vojašnice ?

guest #44 ::

Z mojim političnim nazorom me slovenci niti povohal ne bi. Še Janša me ne bi hotu medse. Slovenci želijo socialno državo, vsaj večji del volilnega telesa, ki ga sestavljajo jugo nostalgiki.

hruske ::

@jverne, za vstop v parlament rabiš več kot 4%. Z dobrimi 50k glasovi vsaka sta leta 2008 v parlamentu LDS in SLS dobili vsaka po 5 sedežev.

Na trenutni sceni verjetno dobiš kakih 30k glasov že samo da rečeš, da nisi Janša. ;)
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Double_J ::

A bi bila to odločna vlada? :P

Dve šivanki...

Tole bi bila odločna vlada

Tole bi bila odločna vlada

Bi semoličevi potem že dobili, kar jim gre.

Slovenci Pinocheta ne bomo dobili. Srbi ga pa še znajo.

Kar se Margarete tiče, je tudi ne bomo marali, tud če je kje na Slovenskem. Bi jo hitro imenovali fašistka, vsi mediji.

Drugače sta pa naslikana dobra frenda.

thramos je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

Nepristransko in kredibilnoTM.

Thramos je očitno tipični predstavnik kulture, o kateri je pisal Mazzini.

Kulture se med seboj ločijo po tem, kako otroke naučijo upravljati z zavistjo.

Možnosti sta samo dve:

1. energijo zavisti usmerite v spotikanje drugega. Na tak način ravnajo družbe z negativno selekcijo, torej tudi naša. Bližnjemu uspe, vi pa premišljujete, kdaj in kako mu boste vrgli polena pod noge, ali pa začnete o njem širiti slabe govorice, zmanjšujete njegov uspeh, ga zaničujete, skratka, poskušate ga vrniti na lastno mero. Posledica je splošna pasivnost, saj nihče ne more nikamor, ker se vsi zatirajo med sabo.

Skratka:
- janzenistično jamranje - DA,
- fantazije - DA
- če pa kdo kaj konkretnega naredi - lop po njemu!

Svetujem tudi branje ostalih Mazzinijevih kolumen.

Thomas je izjavil:

Drugače sta pa naslikana dobra frenda.

Ja, saj je bil tudi Stalin zločinec proti človeštvu, pa ga nekateri še danes kujejo v zvezde.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Mazzini je občasno duhovit, njegova pisanja pa dokaj dezinformativna.

Tako je. OBČASNO je duhovit (kaj več pač ne), vseeno so kljub tej občasni svetli točki njegova pisanja DEZINFORMATIVNA.

Bližnjemu uspe, vi pa premišljujete, kdaj in kako mu boste vrgli polena pod noge, ali pa začnete o njem širiti slabe govorice, zmanjšujete njegov uspeh, ga zaničujete, skratka, poskušate ga vrniti na lastno mero.

Keep going!
sudo poweroff

Pomislek: v Evropi obstaja narod, ki je na tehnološko pot že krenil in svoje ceste na gosto posejal s kamerami in samodejnimi položnicami. Angleži so njega dni vozili prislovično umirjeno in prometno so bili ena najbolj varnih držav. Nakar je vlada hotela dobro stanje še izboljšati in je posegla po represiji. Ceste gosto opremila s kamerami in radarji - zdaj jim pa ni jasno, zakaj je mrtvih vsako leto več. Anglija pada po lestvici varnosti, promet postaja vedno bolj agresiven, represivci se čudijo in izgovarjajo na priseljence, ki naj bi s seboj prinesli slabe manire in razbili angleško trdo zgornjo ustnico.

Tako Mazzini.

Tle je pa lestvica, worlwide.

List of countries by traffic-related death rate @ Wikipedia

Daj še malo, no. Je prav zanimivo brat tole.
sudo poweroff

Zadostuje. Mazzini nima tko pošlihtano, kot bi eni radi predstavili. Sem dal njegov citat in potem statistiko, da se vidi, kako naklada. Naklada še več. Da je Slovenija prometno drastično nevarnejša. Ni.

Se pravi je vlada Borata le naredila nekaj dobrega? ;)
sudo poweroff

Double_J ::

Thatcherjeva že za reforme, ampak potem rabiš še enega tipa ki bo preprečil udbomafiji te zadeve blokirati in ohraniti našo dogovorno ekonomijo.

Pomojem je že dosti, da bi notranji minister ob prisegi omenil, da mu Pinochet daje navdih pri delu... pa bi bili razni Isajlovići ter Zemljariči zelo pridni!

:D
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

sprasujem ::

Kaj pa Elena Pečarič?

Gospa, ki na predvolilnem soočenju o pokojninski reformi na vsak način želi debato o financiranju strank ter dokapitalizaciji NKBM?

sprasujem ::

Kaj hočeš reči? Da stvari v svetu niso čisto nič povezane?
In zakaj se potem sploh pogovarjati o pokojninski reformi, če ta sploh ni vzrok za finančno gospodarsko krizo, poudarjal so jo pa kot da je to edini garant za rešitev krize?

Zakaj pa cel svet jebe ježa zarad Goldman ameriške "Sucks" banke? Zakaj ma to veze z mojo pokojnino?

Zgodovina sprememb…

thramos ::

poweroff je izjavil:

Thramos je očitno tipični predstavnik kulture, o kateri je pisal Mazzini.

Očitno.

Ker si drzim podvomit v nepristranskost raziskovanj nekoga, ki svoje (osebne) nastrojenosti proti glavnemu subjektu svojih raziskav sploh ne skriva.

O čemu to? Si lahko bolj konkreten?
sudo poweroff

Ramon dekers ::

USS Liberty je izjavil:

jureta predlagam za prvo predsednico slovenske vlade

ja da bom potem polovico leta gledal gey parade, ostalo polovico leta pa paradiranje romov in izbrisanih. tnx, but no tnx

Pyr0Beast ::

Očitno boš kar moral.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Boljše kot sedaj, ko celo leto gledamo paradiranje polpismenih in neizobraženih forumskih "strokovnjakov"...:))
sudo poweroff

Tero ::

Jaz se javim da bom v tej novi vladi poskrbe za IT :P
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

jype ::

Bog nam pomagaj :)

luli ::

jype je izjavil:

Bog nam pomagaj :)

Ti pa bi lahko Guliča zamenjal.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domoljubni shod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10027150 (23403) krneki0001
»

Predčasne volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20159979 (56292) Invictus
»

Podpora vladi. Janševa slimdown za javno upravo (strani: 1 2 3 4 )

18940996 (38226) Brane2
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

16628325 (24136) noraguta

Več podobnih tem