» »

Gneča pri blagajni

Gneča pri blagajni

«
1
2 3

Bellatrix ::

Bom kar direktno postavil vprašanje.
A je tako zelo težko opremiti vse izdelke z "čipi", katere bi senzor na blagajni avtomatsko zaznal s tem, ko bi ti zapeljal voziček skozi ?
Oseba bi enostavno zapeljala voziček skozi, senzor bi vse izdelke poskeniru oz. zaznal jih vnesel v komp, seštel skupno ceno in to je to...
V čem je problem ? Če imam res nesrečo kdaj čakam tudi po 15 min na blagajni, s tem bi se rešilo vse probleme.

Je težava v tehnologiji ali v politiki ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.

bluefish ::

Tehnologija že obstaja - RFID.

AndyS ::

V ceni implementacije verjetno

para! ::

Težava je v implementaciji, ker trenutno je situacija takšna, da so vsi izdelki opremljeni s črtnimi kodami, ki vsebujejo podatke o izdelku. Trgovci nabavijo izdelke in ti so ready-to-sell. V primeru uporabe RFID NFC čipov pa nastanejo dodatni stroški na strani trgovca.

RFID ima velik potencial kot tehnologija, tako da v prihodnosti bo definitivno veliko novih rešitev na tem področju, ampak premiki v to smer ne morejo biti nenadni, ker je v igri preveč igralcev.

lp
Death before dishonor!

Bellatrix ::

To drži, ampak s to tehnologijo nebi več potrebovali blagajničark-jev in bi na ta način precej privarčevali mar ne ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zero0ne ::

Bellatrix je izjavil:

To drži, ampak s to tehnologijo nebi več potrebovali blagajničark-jev in bi na ta način precej privarčevali mar ne ?


Ja, ljudje bi pa hodili nakupovat z aluminijastimi vrečkami in bi na ta način privarčevali. :))
uname -o

bluefish ::

Cena posameznega RFID "čipa" pri 10 tisoč kosih znaša približno 0,15$ (primer Walmarta). Cena je torej v primerjavi z enostavnim tiskom črtne kode višja, vendar z njo dolgoročno tako dobavitelj kot trgovec prihranita.

ravsek ::

Problem je se v tem, da mora imeti prav vsaka stvar RFID, ce hocemo ukiniti blagajne. Vsaka banana, vsak fizolcek, vsaka zemlja, vsaka rezina salame :)) OK, salo na stran, to se da deloma resiti tako, da je vse pakirano vnparej, samo ravno pri vseh izdelkih tega ni mogoce narediti. Druga omejitev pa seveda stroski, barcoda te stane prakticno 0, RFID pa okoli 0,10€, potem pa racunaj. Pa trenutno ima RFID zanesljivost kolikor vem priblizno 95%, kar je kaksnih 4,5% premalo za redno uporabo v trgovinah :), ampak to se konstantno izboljsuje.

guest #44 ::

Jaz vidim v bližnji prihodnosti rešitev z avtomatskimi blagajnami. Sedaj na prostor dveh klasičnih lahko spraviš štiri avtomatske. Recimo ena večji hipermarket ima ca 15 klasičnih blagajn, kar pomeni 28 avtomatskih blagajn, če dve pustič klasične za ostarele pa druge izjeme. Ena asistentka na 4 avtomatske, kar je 7 asistent "in total", plus 2 za klasični blagajni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Bellatrix ::

Sam tele avtomatske blagajne ti še vedno vzamejo preveč časa. Še vedno si ti tisti, ki moraš vsak izdelek prijeti v roke in ga poskenirat...

Fajn bi blo nekej takega kot v I Robot, da sam povlečeš s kartico pred izhodom...
People are quick to judge and slow to correct themselves.

particle ::

Osebno vidim večji problem v POS terminalih. Pa kartice ugodnosti, nalepke in ostala jajca... Se nabere par starih mam pred tabo, pa si dober za 15min. Če je pa še blagajničarka posebej "nadarjena" za tehniko, potem smo pa sploh na konju. Nemalkorat se mi je že zgodilo da se je zataknil papir za trak v blagajni, in postopek menjave je sprožil samo en velik facepalm z moje strani. Nekako je že stalna praksa, da je željena znamka cigaret, na drugi strani trgovine v blagajni, ki sploh ne obratuje. Potem črtne kode, ki ne primejo... in ročni vpis le-te, ki nam demonstrira blagajničarkin skill po numerični tipkovnici. Pa kakšna gospa na blagajni z artiklom v roki, ki nima cene, in nato blagajničarka odvihra pogledati ceno, ali pa še celo po speakerju kliče pomoč druge blagajničarke, ki ima še manj pojma od nje.... itd itd :D:D

technolog ::

Meni se zdi, da gre v Hoferju to brzinsko čez. Oni majo res dobro narejeno.

Zheegec ::

V banki čakati pol ure ni problem, v trgovini 15min je pa konec sveta :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

demon#666 ::

Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

PARTyZAN ::

Banki? Že slišal za e-bančništvo? :)

fosil ::

Najbolj "luštno" je, ko po zvočniku slišiš obvestilo v stilu: vodja oddelka tehnike na blagajno 6. Nato dvigneš pogled in vidiš da je to ravno tvoja blagajna.
Tako je!

dronyx ::

V Sparu na Vrhniki so ven vrgli dve klasični liniji z blagajno in namesto tega montirali štiri samopostrežne blagajne (če se temu tako reče?). Meni je že to ogromen napredek, če mi ni treba čakat pet minut, ampak minuto. Je pa res, da se ljudje s temi napravami še vedno precej lovijo in ne gre tako hitro, kot bi pričakoval. Te tehnologije z čipi na vsakem izdelku pa ne bomo videli v masovni uporabi še vsaj deset let. Prodajalke so enostavno prepoceni delovna sila, tako kot navadnega delavca težko nadomesti robot, ker je začetna investicija previsoka.

bluefish ::

Spar to uvaja kar na široko.

šernk ::

hmmm prvi ki se pritožuje nad vrstami v trgovini. :)

ponavadi se ljudje pritožujejo ko je treba pol ure čakat na menjavo gum :D

no kakorkoli, sam imam skoraj vedno to srečo, da tolk zbiram blaganje in nato izberem tam kjer je najmanj ljudi in takrat zagotovo pride pred mano nekdo ki je narobe nalepil nalepke, pozabil stehtat sadje, itd... jaz pa zadaj z dvema izdelkoma, čakam nato 5 min... seveda ponavadi se to zgodi ravno ko se ti mudi kam.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

crazyLIKEme ::

dronyx je izjavil:

V Sparu na Vrhniki so ven vrgli dve klasični liniji z blagajno in namesto tega montirali štiri samopostrežne blagajne (če se temu tako reče?).



Te hitre blagajne so res top!

Dokler seveda niso zasedene z 5 članskimi družinam, ki imajo po dva polna nakupovalna vozička in želijo vsi otroci skenirati artikle.
http://crazyl1keme.deviantart.com/

Bellatrix ::

Jst pa mislim, da smo ljudje preveč omejeni s tem postopnim uvajanjem novih zadev. Enkrat bi blo to potrebno presekat in direktno uvest nov sistem.
Preveč politike je zadaj, to je edini problem. Edini!

Napredek pri nudenju izdelkov se bo po mojem mnenju zaključil takrat, ko bomo vsi imeli doma naprave (neke vrste samoorganizirajoče atome) katere bodo same izdelale vsak izdelek, ki bi si ga zaželeli.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

@crazyLIKEme: Na Vrhniki v Sparu vzpodbujajo za samopostrežne blagajne predvsem tiste, ki imajo manj. Če prideš z do vrha napolnjenim vozičkom ali dvema bo šlo hitreje na klasični blagajni.

Sem pa malo razmišljal, kako bi se dalo zadevo še poenostaviti za kupca. Recimo da dobiš na vhodu samo nek mali dlančnik velikosti prenosnega telefona in ko se premikaš med policami in si ogleduješ izdelke s to napravo skeniraš, kaj bi rad kupil in koliko kosov. Robotiziran skladiščni sistem pa potem v ozadju pripravi tvoj nakup v poseben predal, tako da na izhodu samo še zložiš kupljeno v vrečke, ko seveda plačaš.

Na ta način se zmanjša lahko prodajna površina, ker ne rabiš toliko izdelkov na policah, hkrati pa še odpade osebje, ki to zlaga, računa na blagajni itd.

Bi kdo vložil denar v joint venture?:D

gulfstream ::

Pri Šparu so se mi malo zamerili, ker forsirajo uporabo avtomatskih blagajn s tem, da na klasičnih blagajnah dela zelo malo ljudi. Včasih si čakal 5 minut, zdaj pa tudi po 15.

Saj ne bi imel nič proti, če bi avtomatske blagajne delovale kot bi morale.. pa ne ravno. Če imam več kot 5 stvari ponavadi zašteka 8-O

No ja, sam sem problem rešil tako da hodim v Leclerc. Se mi tako ali tako bolj dopade, pa še marsikaj je ceneje. Da o ponudbi piva sploh ne govorim!

Zgodovina sprememb…

crazyLIKEme ::

dronyx je izjavil:

@crazyLIKEme: Na Vrhniki v Sparu vzpodbujajo za samopostrežne blagajne predvsem tiste, ki imajo manj. Če prideš z do vrha napolnjenim vozičkom ali dvema bo šlo hitreje na klasični blagajni.



To načeloma tako povsod delajo, samo kaj ko nekaterim ljudem to ni jasno :S Jst dva izdelka, pred hitro blagajno vrsta folka s polnimi vozički. Me včasih prime da bi jih šla pretepit =)

dronyx je izjavil:

Robotiziran skladiščni sistem pa potem v ozadju pripravi tvoj nakup v poseben predal, tako da na izhodu samo še zložiš kupljeno v vrečke, ko seveda plačaš.


Lahko bi splaniral tako, da bi že bilo zloženo, tako da smo plačaš, vzameš in greš ;) Če se že gremo da se sistem pohitri.
http://crazyl1keme.deviantart.com/

dronyx ::

>Lahko bi splaniral tako, da bi že bilo zloženo, tako da smo plačaš, vzameš in greš ;) Če se že gremo da se sistem pohitri.

Ponavadi ljudje strojem še ne zaupajo, tako da je že iz psihološkega vidika bolje, če sami zložijo v vrečke, ker tako pač preverijo, da so res dobilo to, kar so kupili. odpade pa seveda čakanje na blagajni, ker robotizirano skladišče pripravlja vse nakupe sproti, tako da ti samo še plačaš in greš. Malo triki je zadeva samo pri blagu, kjer lahko sam izbiraš, kot je recimo sadje ali zelenjava. Ampak tudi to se da rešit tako, da sistem sam poskrbi za transport izbranega do izhoda in ne rabiš vlačit okrog nobenih vozičkov ali nakupovalnih košar.

SSH ::

Jao Jao narod. Dajmo odpustit vseh 10.000+ (če se da komu preračunat za špar + merkator + tuš koliko ima ~ odvečnega osebja) blagajničark ki so odvečno osebje v trgovini, avtomatizirat skladišča da ti sama bašejo v robo v avto. Doma robotiziran kuhalnik, ki bo pripravil topli, sveži obrok, Ukinit daljince za TV, da bomo lahko z mislimi preklapljali med kanali--- na banko itaq gremo samo še iz "naslonjača". Vozila avtomatizirat da te bo samo prepeljalo iz točke A do točke B, seveda udobno kot v domačem naslonjaču..... Mislim da je čas za VW3, da se malo porihta naravna selekcija in da ljudje ugotovijo zakaj živijo.

A lulat še gre kdo peš al že vsi uporabljate račko?


(admini pardon za "izbruh", vendar kako drugače bi težko opisal "point" objave")

lp, Aleš.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

bluefish ::

Seveda, dajmo s krampi in lopatami kopati predore za ceste, v rudnikih ročno prenašati skale,... Samo zato, da bomo vedeli zakaj živimo - za delo, nič drugega.

Vse večja je težnja po avtomatizaciji težkih in ponavljajočih se opravil. Dolgoročno edina prava pot.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

dronyx ::

@SSH: Poglej, ti lahko za 300 € na mesec šivaš ročno obleke, ali pa za 5000 € na mesec po svetu gradiš robotizirane trgovine, ki lastnikom prinesejo več dobička. Jaz sem prepričan, da bodo ljudem čez nekaj časa celo hišo zgradili roboti praktično sami in bo stala manj kot polovico današnje cene. Če se nekaj da, je vprašanje samo časa, kdaj bodo to naredili.

vorantz ::

dronyx je izjavil:

@crazyLIKEme: Na Vrhniki v Sparu vzpodbujajo za samopostrežne blagajne predvsem tiste, ki imajo manj. Če prideš z do vrha napolnjenim vozičkom ali dvema bo šlo hitreje na klasični blagajni.

Sem pa malo razmišljal, kako bi se dalo zadevo še poenostaviti za kupca. Recimo da dobiš na vhodu samo nek mali dlančnik velikosti prenosnega telefona in ko se premikaš med policami in si ogleduješ izdelke s to napravo skeniraš, kaj bi rad kupil in koliko kosov. Robotiziran skladiščni sistem pa potem v ozadju pripravi tvoj nakup v poseben predal, tako da na izhodu samo še zložiš kupljeno v vrečke, ko seveda plačaš.

Na ta način se zmanjša lahko prodajna površina, ker ne rabiš toliko izdelkov na policah, hkrati pa še odpade osebje, ki to zlaga, računa na blagajni itd.

Bi kdo vložil denar v joint venture?:D


Glih zadnje cajte precej razmišljam točno o tem :D
Med drugim bi bil na ogled samo en izdelek in bi tako lahko na isti plac spravili precej več različnih stvari (oz pač zmanjšali potreben plac za samo trgovino)

SSH ::

@bluefish; Oboje kar si naštel še vedno upravlja človeška roka in pamet. Problem bo ko bomo v 'autocadu' risali ceste po trasah in se bodo te same gradile v rudnike pa bomo poslali 3 robote stisnili "auto-mine" in bodo ti sami "rudarli".

@onyx; Do zdaj smo v tej temi uknili; prodajalce, bankirje, skladiščnike, transport je vrjetno že tut dodobra naštudiran za "ukinitev", šivilje, gradbene delavce (glede na opis vrjetno tudi električare, vodovodare, malare...), rudare.... Dajte povedat ker poklic še ostane na voljo v prihodnosti da se preventivno prekvalificiram =) In pa če ti raznorazni "dobičkarji" 'vlečejo denar iz robotov', a nebojo enkrat pobrali vsega denarja? (kmečka logika). Približno podoben luksuz nedela in ogromno denarja so se recimo "igrali" grki. Pa smo vidli kam so prišli. Ne rečem da treba ukinit žlico. Lahko jo optimiziramo, dodelamo.... Vse je o.k. dokler ne izumimo infuzije s katero se "napajamo" in jo zamenjamo 1x na 10let.


lp, Aleš.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

Meizu ::

Ljudje, sploh ne rabimo RFID-a. Sam nej se že enkrat odločijo, pa odprejo vse blagajne, ko je "rush hour", če so jih že toliko namestili.

Pri nas ima Tuš recimo 5 blagajn, a nikoli nisem videl odprtih več kot 3 hkrati, pa čeprav so vrste ubitačno dolge. Jst tega ne štekam. Medtem pa se prodajalci/ke prosto po prešernu šetajo po trgovini, kot da nimajo kaj pametnejšega za počet.

genesiss ::

Pametni vozički:
- not daješ stuff in ti avtomatsko računa
- gor je zaslonček ki ti glede na to kaj maš v vozičku predlaga kaj bi še lahko kupil (reklame)
- gor je namontiran pos terminal, kamor vstaviš kartico in plačaš
-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

guest #44 ::

SSH je izjavil:

@bluefish; Oboje kar si naštel še vedno upravlja človeška roka in pamet. Problem bo ko bomo v 'autocadu' risali ceste po trasah in se bodo te same gradile v rudnike pa bomo poslali 3 robote stisnili "auto-mine" in bodo ti sami "rudarli".

@onyx; Do zdaj smo v tej temi uknili; prodajalce, bankirje, skladiščnike, transport je vrjetno že tut dodobra naštudiran za "ukinitev", šivilje, gradbene delavce (glede na opis vrjetno tudi električare, vodovodare, malare...), rudare.... Dajte povedat ker poklic še ostane na voljo v prihodnosti da se preventivno prekvalificiram =) In pa če ti raznorazni "dobičkarji" 'vlečejo denar iz robotov', a nebojo enkrat pobrali vsega denarja? (kmečka logika). Približno podoben luksuz nedela in ogromno denarja so se recimo "igrali" grki. Pa smo vidli kam so prišli. Ne rečem da treba ukinit žlico. Lahko jo optimiziramo, dodelamo.... Vse je o.k. dokler ne izumimo infuzije s katero se "napajamo" in jo zamenjamo 1x na 10let.


lp, Aleš.



WUT??

dronyx ::

genesiss je izjavil:

Pametni vozički:
- not daješ stuff in ti avtomatsko računa
- gor je zaslonček ki ti glede na to kaj maš v vozičku predlaga kaj bi še lahko kupil (reklame)
- gor je namontiran pos terminal, kamor vstaviš kartico in plačaš
-...

Ta zadeva se sliši v redu, je pa verjetno tehnično precej zahtevna reč, če bi jo hotel spraviti do produkcije. Namreč tukaj potem spet potrebuješ nekaj v stilu RFIDa, da je voziček "pameten". Sicer ni nobena težava gor vgradit čitalca črtne kode, samo v tem primeru trgovina ne more vedeti, če si ti res vse skeniral. Za uspeh pa po moje nima možnost rešitev, ki prodajalke zamenja s kopico varnostnikov, ki iščejo goljufe.

V primeru rešitve z robotiziranim skladiščem ti lahko recimo vidiš kupljeno blago na izhodu za stekleno pregrado, ko plačaš, se ta odpre in zadevo zložiš ter greš. V tem primeru je možnost zlorabe praktično minimalna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

genesiss ::

Voziček bi vedel če si plačal ali ne in bi oddal signal varnostniku ko bi ti zapustil neko območje (ali pa se ti vrata ne bi odprla). Varnostnik bi vljudno stopil do tebe in vprašal kje je problem, da nisi plačal.

Venomus ::

Odlična rešitev bi bila.....

Na vozičku bi moral biti namontiran skener za bar kode in ko bi izbral nek izdelek, bi ga sam poskeniral, preden bi ga dal v voziček in to bi bilo to. Sprotno delo.

Na blagajni bi ta skener vtaknil v nek računalnik, ki bi prebral vse skenirano in ti izdal račun.

vorantz ::

Venomus je izjavil:

Odlična rešitev bi bila.....

Na vozičku bi moral biti namontiran skener za bar kode in ko bi izbral nek izdelek, bi ga sam poskeniral, preden bi ga dal v voziček in to bi bilo to. Sprotno delo.

Na blagajni bi ta skener vtaknil v nek računalnik, ki bi prebral vse skenirano in ti izdal račun.


Preveč lahko bi bilo krast :P

dronyx ::

Še vedno ostane problem ugotoviti, ali si ti zares vse izdelke skeniral. Ko naložiš voziček do vrha gre lahko varnostnik samo še enkrat vse skenirat da preveri, če nisi goljufal. Tu potrebuješ potem neko drugačno tehnologijo, kot je sedanja črtna koda.

civic_ ::

particle je izjavil:

Osebno vidim večji problem v POS terminalih. Pa kartice ugodnosti, nalepke in ostala jajca... Se nabere par starih mam pred tabo, pa si dober za 15min. Če je pa še blagajničarka posebej "nadarjena" za tehniko, potem smo pa sploh na konju. Nemalkorat se mi je že zgodilo da se je zataknil papir za trak v blagajni, in postopek menjave je sprožil samo en velik facepalm z moje strani. Nekako je že stalna praksa, da je željena znamka cigaret, na drugi strani trgovine v blagajni, ki sploh ne obratuje. Potem črtne kode, ki ne primejo... in ročni vpis le-te, ki nam demonstrira blagajničarkin skill po numerični tipkovnici. Pa kakšna gospa na blagajni z artiklom v roki, ki nima cene, in nato blagajničarka odvihra pogledati ceno, ali pa še celo po speakerju kliče pomoč druge blagajničarke, ki ima še manj pojma od nje.... itd itd :D:D


Zato pa hodimo v hofer, lidl... vzameš izdelek,plačaš greš. Vska koda prime vse gre zelo hitro. Drugje pa cela vrsta čaka nekoga, da nalima nalepke, prodajalka gre po nek bonus izdelek, naloži pike na kartico pika, da magnetke...
Čipi za vsak izdelek bi bili predragi...še posebej če pogledaš učinkovitost hoferjevih prodajalk. cost/benefit

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: civic_ ()

SSH ::

V hoferju so dekline "motivirane". Plačane so po skeniranem artiklu, delo je pa itaq vedno =)


lp, Aleš.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

M-XXXX ::

Aja? Imaš slučajno podatek koliko?

Zero0ne ::

Do zdaj smo v tej temi uknili; prodajalce, bankirje, skladiščnike, transport je vrjetno že tut dodobra naštudiran za "ukinitev", šivilje, gradbene delavce (glede na opis vrjetno tudi električare, vodovodare, malare...), rudare.... Dajte povedat ker poklic še ostane na voljo v prihodnosti da se preventivno prekvalificiram =)


Katerikoli poklic, ki ne zahteva monotonega, fizičnega dela. Tako, kot smo "ukinili" proizvajalce kočij in pisalnih strojev. Izguba delovnih mest ne more biti izgovor za preprečevanje napredka.
uname -o

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero0ne ()

RockyS ::

Par mesecev nazaj je bila na slo-techu debata o Hoferu in lidlu, kako gre tam vse prehitro itd... zdaj pa je tema da gre v drugih trgovinah vse prepočasi ;((

Vi sploh uporabljate hitre blagajne(do 5 izdelkov) ? Ste tudi vi med tistimi, ki gredo pnevmatike menjavat zadnji dan oz. ko zapade prvi sneg, potem pa pizdite kako gužvo imajo vulkanizerji?

Enim gre v nos če jih prodajalka ne pozdravi, meni pa gre na k ko slišim " en euro in devet centov" nekega roboteka, ki je za povrh še počasnejši od navadne blagajničarke ampak vi si mislite da gredo zadeve hitreje skozi, ker večina obiskovalcev še zmeraj uporablja navadne blagajne, tudi jaz, ker nevem zakaj bi si moral sam skenirat in se fukat z nekimi kodami, če pa nisem plačan za tako delo...

V sparu ali tušu sem predkratkim videl da več ne rabiš sam tehtat sadja/zelenjave ampak ti to storijo trgovke na tistem oddelku, hofer ima to bolje rešeno, namreč tehta kar na blagajni, ne rabi nič lepit in nič tipkat.

Malo se tudi sami zamislite/mo nad sabo...

para! ::

Avtomatske blagajne v Sparu se mi zdijo precej dobro zasnovane, do zdaj še nisem imel težav z uporabo, vse gre kot po maslu. Mercatorjeve so bolj poden od izdelka, ampak ok, tam itak nikoli ne kupujem.

Enim gre v nos če jih prodajalka ne pozdravi, meni pa gre na k ko slišim " en euro in devet centov" nekega roboteka, ki je za povrh še počasnejši od navadne blagajničarke ampak vi si mislite da gredo zadeve hitreje skozi


V mojem primeru gre praviloma na avtomatski blagajni hitreje, sicer ne bistveno, ampak dovolj, da v povprečju ne rabim čakat.

Sicer pa ni fora v tem, da bi bile te blagajne hitrejše, ampak da se tehnologija sicer počasi (prepočasi, po mojem), premika v smer, kjer bo tako nepomembno delo, kot je skeniranje izdelkov na blagajni popolnoma razvrednoteno.

To se sicer ne bo zgodilo v obliki današnjih blagajn, ker je to res prelaganje dela na stranke, ampak že omenjena RFID tehnologija in podobno bo v prihdnosti definitivno nadomestila ali vsaj znatno zmanjšala število zaposlenih na takšnih nepomembnih delovnih mestih.

lp
Death before dishonor!

crazyLIKEme ::

RockyS je izjavil:


V sparu ali tušu sem predkratkim videl da več ne rabiš sam tehtat sadja/zelenjave ampak ti to storijo trgovke na tistem oddelku, hofer ima to bolje rešeno, namreč tehta kar na blagajni, ne rabi nič lepit in nič tipkat.

Malo se tudi sami zamislite/mo nad sabo...


V Sparu ti prodajalec tehta sadje in zelenjavo že od samega začetka!!!!


Edina stvar, ki me moti v Hoferju in Lidlu da so tisti pulti tako mali in ne gre ravno veliko izdelkov nanj. Je pa res da je to verjetno tudi razlog da gre vse skupaj tam čez zelo pospešeno :D
http://crazyl1keme.deviantart.com/

para! ::

Hofer/Lidl ima en velik problem in to je njihovo konstantno varčevanje, zato da je lahko mleko nekaj centov cenejše, kot v Sparu. To se vidi po tem, ko imajo 5 blagajn, ampak dela samo ena, dokler se ne nabere strank za dve ali več.

Sicer bi pričakoval, da lahko blagajničarka oceni kdaj bo nastala dovoljšna gneča, da odpre še eno blagajno, ampak to jim ponavadi ne uspe. Vse prevečkrat se zgodi, da v Hoferju čakam v vrsti več minut, ko pa pridem na vrsto pa se vse zgodi s svetlobno hitrostjo.

lp
Death before dishonor!

Go-ahead ::

Gužve okoli blagajn so zaradi:
- plačevanja s kartico,
- zbiranje točk na drugo kartico,
- zbiranja nalepk,
- včlanjevanja v razne klube zvestih potrošnikov,..

Meni je ljubše, da takoj dobim izdelek ceneje, ne pa da moram zapravit toliko in toliko denarja, da potem dobim neko levo šalco brezplačno, obenem pa plačujem še vse stroške z nalepkicami, karticami, katalogi,

Biti fen neke trgovske verige je čisto OUT.

bluefish ::

Tista ideja s pametnim vozičkom bi funkcionirala, če bi bil povsem zaprt in bi se neka loputa odprla le ob skeniranem izdelku. Si pa predstavljam, da tak voziček ne bi bil ravno majhen ali lahek. Poleg vsega ima tudi ta sistem nekaj pomanjkljivosti glede kraj. Mi je že bolj všeč ideja avtomatizirane trgovine.

RockyS ::

para! je izjavil:

Hofer/Lidl ima en velik problem in to je njihovo konstantno varčevanje, zato da je lahko mleko nekaj centov cenejše, kot v Sparu. To se vidi po tem, ko imajo 5 blagajn, ampak dela samo ena, dokler se ne nabere strank za dve ali več.

Sicer bi pričakoval, da lahko blagajničarka oceni kdaj bo nastala dovoljšna gneča, da odpre še eno blagajno, ampak to jim ponavadi ne uspe. Vse prevečkrat se zgodi, da v Hoferju čakam v vrsti več minut, ko pa pridem na vrsto pa se vse zgodi s svetlobno hitrostjo.

lp


Enako se dogaja tudi v mercatorju,tušu,lidlu,sparu skratka povsod. Ampak s to razliko da v lidlu in hoferju neboš videl 10 prodajalk med policami "čakat" da mine 8ur.

No da je v sparu tehtanje že od vsega začetka na oddelku pri trgovki nisem vedel, niti opazil, mogoče v intersparu in ne sparu.

Ko bo RFID bo drugače ampak do takrat bom hodil na "stare" blagajne, gledat vedno eno in isto babnco in to je to.

ABX ::

Bellatrix je izjavil:

Sam tele avtomatske blagajne ti še vedno vzamejo preveč časa. Še vedno si ti tisti, ki moraš vsak izdelek prijeti v roke in ga poskenirat...

Fajn bi blo nekej takega kot v I Robot, da sam povlečeš s kartico pred izhodom...


Ampak še vedno bistveno hitreje od klasične blagajne.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitre blagajne Špar vs Mercator (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14221964 (12543) janezvalva
»

Tudi Microsoft bi nadomestil blagajničarje

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
266389 (4536) billy
»

Nakupovanje v Lidlu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20340645 (27029) Machete
»

Ukinitev gotovinskega plačevanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10523118 (20203) thramos
»

Samopostrežna blagajna ima BUG!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9824492 (20590) fosil

Več podobnih tem