Forum » Programiranje » [Java] Ciklična animacija
[Java] Ciklična animacija
Luka91 ::
Mene pa zanima kako bi v Javi naredil animacijo kjer bi se objekti na traku premikali od leve proti desni in bi na desni strani izginjali na levi pa bi prihajali. Torej Y koordinata bi bila povsod enaka, ker bodo na isti višini, torej moram nekako spremeniti X koordinato po modulu 360. Delam pa z razredom simpleAnimationApplet2, zato ima tudi metodo getFrameNumber(), ki mi vrne kateri okvir izrisujem. To potem uporabim v metodi drawFrame() kjer izrišem vse objekte in vsakemu X povečam za 200.
Luka91 ::
Animacijsko okno imam veliko 600x200. In na to okno pridejo 3 elementi. Vseh elementov skupaj pa je 12. Jaz bi potem rad, da so na začetku narisani prvi trije, potem začne animacija teči, se ti trije premaknejo naprej, za njimi na levi pa morajo potem priti zadnji element, predzadnji, itd.
c0dehunter ::
Prva dva elementa (leva dva) vedno prestaviš za 200 v smeri X, tertjega ne rišeš več. Na začetek pa vedno rišeš (12-(št_premikov%13))-ti frame; št_premikov je spremenljivka, ki pove kolikokrat je že prišlo do zamika v desno.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: c0dehunter ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345043 (4180) | sunniegoldie |
» | ATI Hemlock že novembra? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 9831 (7131) | Machiavelli |
» | Smer vrtenja - možgančki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 6495 (6495) | noucamp90 |
» | Ocena moje straniOddelek: Izdelava spletišč | 1172 (931) | Bob Rock |
» | Programiranje "Šah-a" v JaviOddelek: Programiranje | 4227 (3743) | OwcA |