» »

Zapor

Zapor

Temo vidijo: vsi

sreckokuhar ::

Pozdravljeni.
Nekaj časa nazaj sem naredil eno veliko neumnost. Ta neumnost je bila pravzaprav neko kaznivo dejanje. Zdaj me čaka še sodišče in seveda po vsej verjetnosti zapor. In tega me je najbolj strah. Ima kdo kakšne prvosebne, ali tudi mogoče tretjeosebne izkušnje kakšno je življenje v slovenskih zaporih? Pa prosim brez izjav pazi kako pobiraš milo... Kot sem že omenil še nisem ničesar obsojen, zato še niti približno nevem kako dolgo bom noter. Kakšen je vaš nasvet? Kako se na to psihično pripravit? Kako sploh preživet? Kako najti smisel življenja? Kako komunicirati in živeti z ostalimi zaporniki? Svojega dejanja se kesam in nikoli več ne nameravam kaj takega naredit. Pa še to. Če koga zanima kaj točno je bilo moje kaznivo dejanje, o tem zaradi "interesa preiskave" ne morem govoriti, lahko pa povem da ni bilo nobeno nasilno dejanje.
Torej prosim za kakšne pametne nasvete.

XsenO ::

Dobi si dobrega odvetnika in zna bit, da te bo on kako rešil. Drugače imamo tako ali tako prenatrpane zapore zato verjetno, če res nisi izredno velike pizdarije naredil ne boš končal za zapaho.
Ali
V primeru, da si denarno oškodoval več ljudi pa le to: "pazi kako pobiraš milo...".
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()

ravsek ::

Pa si siguren, da je bilo tako hudo dejanje, da bos dobil kar zapor? Glede na to da pravis, da se ti sploh ne sanja, kako dolgo bos noter, kako si lahko potem preprican, da sploh bos pristal v zaporu? Najbrz tudi ce je bilo prvo kaznivo dejanje, ne letis kar tako v zapor, razen ce je bilo nekaj res zelo hudega..

#000000 ::

Sej ni treba opisat kaj si naredu, napiši po katerem členu KZ si obtožen, sicer se bo vedlo kaj približno si naredu noben pa te ne bo mogel identificirat.

BALAST ::

Tukaj imaš polno idej kako je v zaporu. Reddit

KoMar- ::

Zakaj bi se kdo na Slo-Tech registriral za odpret tako temo? Samo troll pomoje.

Slo-One ::

KoMar- je izjavil:

Zakaj bi se kdo na Slo-Tech registriral za odpret tako temo? Samo troll pomoje.


Ali pa je reden uporabnik S-Tja pa ne želi, da njegov profil in nickname povezujemo z zaporom in kaznivimi dejanji.

dark_coffee ::

Če boš recimo obsojen na 4-leta, se zna zgodit, da te tudi predčasno izpustijo zaradi lepega vedenja (če pač ne delaš pizdarij in če se bolj neopaženo vedeš).

Na splošno pa mislim, da slovenski zapori niti približno niso to, kar se dogaja v drugih evropskih ali ameriške državah. Tukaj je največ mularije, ki je notri zaradi kraje itd. Kakšni hudi morilci so pa itak na posebnem oddelku (samici) in s takimi zihr ne boš v kontaktu.

particle ::

Vse bo odvisno od tvojega prvega tedna bivanja v zaporu. Kakšen imiđ boš fural, kako se znaš postaviti zase pred sojetniki, itd... In morilcev se je ponavadi še najmanj za bat. Določeni primitivni osebki so te sposobni kar za lep čas spraviti v ambulanto. Kolikor šibkosti boš pokazal, toliko jo bodo sojetniki izkoristili. Odvisno tudi v katerem zaporu boš služil kazen, ampak na povšetovi ali na dobu... je kr dost zajebancev.

Slovenija gor ali dol... It's no picnic..

dark_coffee ::

V bistvu, če smo realni, je še bolj zaskrbljujoče to, kakšno bo življenje, ko boš prišel ven iz zapora. Te stvari te pač zaznamujejo za celo življenje in je skoraj tako, kot bi ti na čelu pisalo, da si bil priprt.

Da o pridobitvi službe niti ne govorim. Mnoga delovna mesta namreč zahtevajo potrdilo o nekaznovanju.

Pa če bi se kdaj v življenju hotel preseliti v drugo državo, moraš prav tako priložiti potrdilo o nekaznovanju. Osebno poznam enega kolega, ki se želi preselit v Ameriko in je tam spoznal eno dečvo, s katero se želi poročit, vendar je sedaj, ko je potrebno pridobit vse vize in dokumente, cela zdraha, ker je model sedel 2 leti zaradi ropa menjalnice.

Tko da... mene osebno bi bilo bolj strah, kako bi se kasneje znašel, ko bi prišel ven iz zapora.

barocco ::

Lej. Če je to tvoje prvo kaznivo dejanje oz. (prej nisi imel, kaznivih dejanj oz. Pogojne kazni) in kot praviš, tvoj člen ni nasliništvo je verjetnost, da te zaprejo zelo zelo majhna.
Odpravili te bojo s pogojno kaznijo, ugibam npr:3 leta pogojne kazni na dobo 16 mesecev zapora, že to je veliko za prvo kaznivo dejanje. Kar pa nobenega ne poznam, da bi sploh za prvo kaznivo dejanje, kaj dobil

Kar, se pa zapora tiče, filmi so eno, realnost je drugo.

Kot mladič, sem ga malo sral nikoli nasliništvo, obiskal sem ga 3krat in bil 2* na uk(upravno kaznovan)in ti povem, da se nič ne boj.
Kot sem rekel, ne boš sedu, če je to tvoje prvo kaznivo dejanje.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

KuntaKinte ::

vprašaj najprej kateri je glavni pa pune okoli kepe,lol

Brane2 ::

Mah, nisem ziher, da danes zapor nosi tako stigmo, kot jo je nekoč.

Odvisno, zakaj greš sedet. Za nekate restvari je to IMHO lahko celo reklama.
Sploh sedja, ko toliko barab koraka okrog, pa še sodišča, kaj šele zapora niso videli.

Je pa res, da verjetno ne moreš kar tako na slepo zaposlit vsakega, ki prikoraka in reče, da je bil v zaporu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

gruntfürmich ::

baje da folk drka na polno skoraj javno, samo v kot se obrnejo, pa droge se vse dobijo not.
to sem jst slišal, ko je bil edn iz mojga kraja not pred 10 leti...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gendale ::

dobi si dobrega odvetnika in ne priznaj ničesar pa verjetno sploh ne boš šel v zapor

ameba ::

Jst poznam primer....
Nekdo je povzroču nesrečo z smrtnim izidom. Najprej se je cela ceremnoja vlekla 1 leto, da je prišlo do obsodbe, nato so razsodil denarno kazen in zapor, obsojen je bil na 1 leto.
Ta zapor je bil pa tak, da je lahko ta oseba čez teden delala, čez vikend pa je bila zaprta. Pol pol leta je prišel ven. In to je to, zaradi lepega obnašanja. Najhujši del je bol strošek z "dobrim" odvetnikom, pa še ta ga je nategov in denar vleku.
Ker ne vemo kaj si naredu, je težko določit, ampak kot vidš kak je sodni sistem v sloveniji mislim, da ne tok skrbet, kaj bo s tabo.
Verjetno bodo bolj "najebal" tisti, ki bodo utajil davke, kot pa tisti, ki ubijajo ljudi, posiljujejo, nadlegujejo itd. ......
Sodni sistem je v k****.......
Še ena sramota za to bedno državo ......

pupsi1984 ::

v slovenskih zaporih je nekaj malega nasilja (bolj kot ne verbalnega, pride tudi do kakšnega fizičnega, vendar ni krize)... kar pa je veliko v slovenskih zaporih je droge... stanovalci tam so zato primerni temu kar jemljejo...

Tear_DR0P ::

zelo je odvisno od tega kaj si naredil. poznam dve osebi, ki sta bili v zaporu. tam jima sploh ni bilo hudega, oba sta bila preko vikendov doma, pa še čez teden sta kdaj dobila prosto, oba so spustili domov po približno 1/2 časa sprva izrečene kazni (prvi je sedel zaradi neplačevanja, drugi pa zaradi drog in par vlomov). Večji problem je bil v tem, da sta že takoj imela težave s službo in pozneje še večje. Prvi je namreč nekaj časa iskal službo in ravno ko bi jo že skoraj dobil, je bil pozvan na prestajanje zaporne kazni za 6 mesecev (sicer je odsedel le 2.5) ampak dovolj, da ni dobil službe in da sedaj ne more dobiti potrdila o nekaznovanosti.

Če si boš dobil dovolj dobrega odvetnika, se lahko zaporu še izogneš - sploh če ti uspe pokazati da ti je res žal.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

poweroff ::

Jaz ti lahko dam en splošen nasvet. Če boš moral v zapor, potem ta čas čim bolj izkoristi. V zaporih so namreč različne možnosti izobraževanja - prijavi se na kakšen tečaj in se skušaj kaj pametnega naučit. Obstaja tudi varianta, da srednjo šolo ali fakulteto vpišeš. Časa je v zaporu dosti, tečne babe in otrok, ki bi ti po glavi skakali pa ni (:D) in bilo bi škoda, da iz tega ne potegneš zase kakšne koristi v smislu izobraževanja, itd. Če drugega ne vsaj telovadi, da boš naredil kaj za svojo fizično kondicijo pa v knjižnico hodi in beri knjige.

Predvsem se izogibaj droge. Dolgčas naredi svoje in mimogrede se lahko znajdeš v skušnjavi, da bi si malo polepšal vsakdan. Jaz bi se na tvojem mestu izogibal tudi drugim razvadam (cigarete, itd.).

Glede zadev s sojetniki - izogibaj se konfliktom, kar pomeni, drži se zase, pa če je kdo nesramen, se takoj postavi zase nazaj.

Pa še en nasvet - baje (no, izkušnje enega večjih odvetnikov govorijo tako), da če se pred sodnikom vržeš na kolena in greš trikrat okrog, odvetnik pa pove, da si imel težko otroštvo, so kazni dosti nižje. Pa ne vzeti tega dobesedno (da se vržeš na kolena) - ampak v prenesenem pomenu.
sudo poweroff

illion ::

frend je bil v zaporu 10 mescov, zarad totalne traparije ki je bla napihnjena s strani medijev, tožilka je bla tud odločena da pošle vse v zapor, frend je mel pa nezainteresiranga državnega odvetnika.

point je, da je šel v zapor frend, ki je bil soudeleženc, tist ki pa je celo frko prpravu in spelu, si je najel pa normalnga odvetnika in je dubu sam pol leta hišnega pripora. Tko da si zrihti odvetnika in ti skor zihr ne bo treba v zapor, razn če si res zajebu.

V zaporu niti ni slabo, folk se dost drogira, tko da se tega pazi in si nared nek plan že prej kaj boš počel, da ne zapadš v te vode. Če se šolaš, maš tud izhod, tko da v bistvu v zapor hodš bl al mn samo spat (se ti splača vpisat v šolo, če nisi :D). Drgač lahko tud delaš, za neke mizerne plače, sam je bolš kokr da si skos v tisti celici/dvorišču. Frend je bil prva dva mesca psihično dost slab zarad tega, sam se je počas navadu in ni blo neke panike, sploh ker je bil na tem odprtem oddelku in je vsak dan hodu v šolo in se dobivu po šoli še mal z nami itd..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Našima hekerjema grozi ameriški zapor (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
8827828 (20295) tony1
»

Storil sem kaznivo dejanje - pravna pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6321743 (19255) lpknjst
»

Alan Ralsky obtožen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
678548 (6623) Hardstyle
»

Novica leta: Bratranec žrtve vtetoviral njeno ime morilcu na čelo...

Oddelek: Loža
343073 (2142) Pegaz
»

Pravni nasvet - rop banke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535924 (4797) Ziga Dolhar

Več podobnih tem