» »

Storil sem kaznivo dejanje - pravna pomoč

Storil sem kaznivo dejanje - pravna pomoč

«
1
2

lpknjst ::

Pozdrav,
najprej naj povem, da sem se ponovno registriral zaradi te teme, ker me je preprosto sram tega kar sem naredil (AE pa itak ni za take resne zadeve). Apeliram predvsem na uporabnike, ki so v pravniških vodah oziroma se spoznajo na te stvari.
Stvar je taka - približno eno leto nazaj sem bil v hudi finančni stiski. Kot dijak bi moral prejemati (oz. moja mati) preživnino od očeta, ki pa jo oče ni plačeval. Mati je bila v slabem finančnem položaju, zato je nisem nadlegoval. Pa pustimo okoliščine.

Kaj sem storil?
Nekega dne sem na youtubu videl takšen majhen ključ, s katerim lahko odpreš varnostne tage na oblačilih po trgovinah. Imel sem ravno še okoli 50€, zato sem razmišljal - ali si grem kupiti eno majico in hlače, ali pa kupim tale ključ in trgovini ukradem par stvari. Seveda sem bedak storil slednje. No, šel sem v tri trgovine (na en dan, to je bilo prvič) in v prvih dveh je šlo ok, v tretji pa me je dobil varnostnik. Prišla sta kriminalista, me peljala na PP in popisala stvari. Ukradel sem kratke hlače, majico, boksarice, hlače. Ker sem imel možnost, sem vzel najdražje stvari, tako da je skupna vrednost ukradenega blaga nekje okoli 300€. Tisto sva potem z varnostnikom vrnila trgovinam.

Sedaj sem obtožen kaznivega dejanja po členu 204/II in členom 54 KZ1.

Tatvina
204. člen

(1) Kdor vzame komu tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, se kaznuje z zaporom do treh let.
(2) Če je vrednost ukradene stvari majhna in si je storilec hotel prilastiti stvar take vrednosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(3) Pregon za dejanje iz prejšnjega odstavka se začne na predlog.
(4) Če je storilec vrnil oškodovancu ukradeno stvar, preden je zvedel, da je uveden kazenski postopek, se mu sme kazen odpustiti.


Nadaljevano kaznivo dejanje
54. člen

(1) Kdor iz koristoljubnosti ali oškodovalnih nagibov istočasno ali zaporedoma stori ali poskusi storiti dve ali več istih ali istovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj, ki glede na kraj, način ali druge enake okoliščine pomenijo enotno dejavnost, stori nadaljevano kaznivo dejanje.

(2) Za nadaljevano kaznivo dejanje se ne uporabijo določbe o steku iz prejšnjega člena tega zakonika, temveč se storilcu za vsa kazniva dejanja skupaj določi ena kazen v mejah kazni, predpisane za najhujše kaznivo dejanje, pri čemer se poleg glavne kazni zapora obvezno določi tudi stranska denarna kazen



Na vabilu piše, da naj si izberem zagovornika. Stvar je v tem, da sem vse priznal in sodeloval v postopku.
Vprašanja:
- Naj si kljub temu najdem odvetnika?
- Kakšno kazen lahko pričakujem?
  • spremenil: lpknjst ()

Isotropic ::

itak zagovornika, po moznosti zastonjskega (ne vem kako je s tem sicer)
ce je to tvoj prvi prekrsek, upaj na pogojno kazen (in kaksno denarno)

lpknjst ::

To je, razen dveh prekrskov(?) v zvezi s posedovanjem marihuane (šlo je za 0.2 in dve leti kasneje 0.5g), moj prvi tak prekrsek.
Sojenje poteka v ponedeljek, torej sem danes verjetno prepozen da vložim prošnjo za brezplačnega zagovornika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lpknjst ()

Avenger ::

hm, čist laično, ampak spomnim se iz raznih kronik pa tega, ko so prijeli nekega tatiča, ki je "stari znanec policije", ki je že ene 100x kradel po trgovinah, tko da ne verjamem, da so neke blazne kazni, sploh za tak nizek znesek. Se mi zdi da si mladoleten? Kar zadevo bistveno spremeni, bolj natančno bo pa vedel kakšen Ziga, če se ne motim.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

lpknjst ::

Ne vem no, meni se zdi 300EUR kar visok znesek. Mladoleten pa nisem več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lpknjst ()

mojsterleo ::

kdaj se je pa to zgodilo? verjetno bi se lahko prijavil za brezplacno pravno pomoc, ce je treba ti tudi dokaj hitro dodelijo odvetnika, dokazila pa lahko prineses naknadno. samo v 1 dnevu bo pa tezka. sicer pa glede na to kar trdis, si bil prisiljen krasti zaradi slabega socialnega polozaja, kar pa mislim da bi sodisce tudi moralo upostevati, jasno ce se bos na to skliceval. denarne kazni (razen evtl. stroskov postopka) verjetno ne bos placal, razn ce te je trgovec, kjer si kradel, tudi civilno tozil, kar pa dvomim, glede na to da si ukradene predmete vrnil.

ps: jaz nisem pravnik, tole zgoraj je zgolj moje mnenje.

energetik ::

Saj veste tisto od Smolarja: "ne šraufou, je tovarne treba krast"
Ne vem no, za par ukradenih cunj verjetno ne bo glih zaporna kazen. Če pa bo, je pa to v posmeh vsem žrtvam, ki so jih povzočili pijani vozniki in tisti, ki so vozili v nasprotno smer po AC ter se smejijo na prostosti. Ker to pomeni, da so kazni popolnoma neracionalno zastavljene.
Ja, po mojem če se boš izgovarjal na socialni položaj, ne bi smelo biti hujšega. Sicer ne odobravam tega, kar si storil.

Zgodovina sprememb…

alenvprekrs ::

Sodeluj s sodnikom/co, vse okoliščine dejanja pojasni, opraviči se oškodovancem, se pokesaj in priznaj dejanje.
Veliko si naredil že s tem da si tukaj celo zadevo predstavil in se soočil z nami in predvsem sam s seboj.
Pričakuj denarno kazen in/ali pogojno.
Plačaj in sprijazni se z kaznijo. Pamet v glavo prihodnjič.
Poskusi ne zavozit svoje življenje. Saj si ga komaj začel.
Spričevalo "življenske šole" boš dobil v ponedeljek, poskusi še kakšno drugo, formalno.

Veliko sreče ti želim. Pa priden bodi in nam javi kako se je končalo.
Lp Alen

imagodei ::

Kot prvo, si naredil napako, da nisi že takoj ob aretaciji zahteval odvetnika. Tako si očitno "zapel" in so ti poleg tatvine, pri kateri so te zalotili, obesili še ostale. Zato si postal kandidat še za kazen po 54. členu KZ. Škoda.

Seveda vsaj zdaj pojdi po pravno pomoč. Če si v slabi finančni situaciji, si upravičen do brezplačne pravne pomoči. Tam ti bodo povedali kako in kaj. Jaz bi na tvojem mestu definitivno na sodišče prišel z odvetnikom. Če si ga ne moreš privoščit, ti ga morajo zagotoviti zastonj.

Kako bo s kaznijo... Glede na to, da je to tvoje prvo kaznivo dejanje, glede na to, v kakšni situaciji si bil, glede na to, da si vse priznal ter da tudi na sodišču kaniš vse priznati in glede na to, da si (bil v času KD kot dijak verjetno še) mladoletna oseba, ti kaj več kot pogojne kazni verjetno ne bodo dosodili. Plus, seveda, še denarno kazen zaradi 54. člena.

IANAL, tako da ti bodo več znali svetovati naši soforumaši pravniki... Moj nasvet je edino ta, da na sodišču podaj iskreno izjavo v takšnem stilu, kot je bil tvoj prvi post: da ti je iskreno žal in se kesaš, da veš, da si sprejel napačne odločitve in da so bila tvoja dejanja bedasta, neetična in škodljiva. Opraviči se prizadetim. Lahko poveš še nekaj v stilu, da sicer sprejemaš vsakršno kazen, ki ti jo bo naložilo sodišče, da pa je bila najhujša kazen že ves stres ter sramota, ki si jo sebi in svoji mami povzročil s svojim dejanjem, ter da si se že ne glede na izrečeno kazen odločil zaključiti svojo kriminalno kariero in živeti pošteno.

@loki3000,
Kaznivo dejanje, ne prekršek
- Hoc est qui sumus -

lpknjst ::

Hvala za vse nasvete, so zelo dobrodošli. Gledam, da je na internetu obrazec za brezplačno pravno pomoč, ki pa se je verjetno ne bom poslužil. Zdi se mi napačno, da bi prosil za odvetnika za tako stvar, ko pa ga mogoče kdo drug res potrebuje in je nedolžen. Poleg tega bi moral danes nazaj domov (~100km), da pridem do matičnega okrožnega sodišča, če bi mi sploh uspelo v dveh urah. Verjetno mi tako hitro niti ne bi dodelili zagovornika..

Še eno vprašanje, ki me skrbi - kakšna je možnost, da me pred sodiščem pričakajo novinarji? Je v takem primeru dovoljeno iti skozi stranski vhod, če le ta obstaja?

St235 ::

Novinarji te seveda ne bodo pričakali, ker se s takšnimi stvarmi ne ukvarjajo, predvsem pa verjemi,da nise edini. Kot ti je bilo že svetovano, greš tja in se neskončno pokesaš za kar si storil, razlošiš teške finančne okoliščine v katerih si se znašel. Omeni, da tudi ko so te dobili nisis nič skrival... Glede na to da te bremenijo tudi po 54. členu KZ predvidevam, da si priznal tudi vse prejšnje kraje?

300EUR je definitivno majhna stvar in z njo si boš prislužil globo in pogojno kazen. Še največji problem bo, da boš dobil policijsko kartoteko, kar te zna še pošteno tepst pri na primer zaposlovanju.

Kar s epa brezplačne pravne pomoči tiče, pa jo jaz ne bi kar tako odpisal. Nenavsezadje odvetnik vpliva tudi na višino globe in morebitno zaporno/pogojno kazen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

k4vz0024 ::

Če nisi notorično znan, potem zelo majhna. Ja, če so stranska vrata, lahko.

mojsterleo ::

zdi se mi, da gres v to s prevelikim "postenjem", zato mislim, da bi ti pravna pomoc (tudi ce je brezplacna) koristila. tukaj na forumu ti pac lahko pomagamo, kolikor imamo sami izkusnje s tem, gre pa za podrobnosti. ker odvetnik ti bo lahko vsaj nekako pojasnil, kaksne opcije sploh imas. ker kazenski postopek lahko privede do precej neprijetnih posledic.

edino ne vem tocno, ce si starsem sploh povedal, da so te ujeli pri kraji. ker celokupno bi se lahko skliceval na slab socialni polozaj v druzini/druzine in bi bila verjetno razsodba precej bolj ugodna. samo ta tvoja zgodba mora biti v nekem pravnem okviru, drugace ne bo posebnega ucinka. zato probaj dobiti nek nasvet odvetnika , ali pa bpp. mogoce ce bi jutri oddal vlogo za bpp (povej da je zelo nujno), bi v ponedeljek dobil odvetnika, in bi se lahko vsaj pred obravnavo posvetoval z njim, ali kaj podobnega.

@nny ::

Poskusi se dogovoriti, da odslužiš kazen z družbeno koristnim delom.

Avenger ::

@nny je izjavil:

Poskusi se dogovoriti, da odslužiš kazen z družbeno koristnim delom.


hahaha, družbeno koristno delo namesto zapora/denarne kazni - na balkanu? A to res obstaja še kje drugje kot v Ameriki?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Okapi ::

Pri nas veselo funkcionira.

O.

@nny ::

Avenger je izjavil:

@nny je izjavil:

Poskusi se dogovoriti, da odslužiš kazen z družbeno koristnim delom.


hahaha, družbeno koristno delo namesto zapora/denarne kazni - na balkanu? A to res obstaja še kje drugje kot v Ameriki?


Kaj te moti? Poimenovanje ali vsebina?

Zheegec ::

a je bilo vse skupaj 300? V tem primeru, kolikor vem, to sploh še ni kaznivo dejanje?
Vsaj tako se spomnim pri nas, je varnostnik preklinjal, ker je bil znesek okoli 400 in je bil ravno malo pod mejo za KD, par dni kasneje pa je ista oseba že veselo kradla naprej, pa so jo spet dobili :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

lpknjst ::

Ja, točnega zneska se sicer ne spomnem, je pa zagotovo med 200 in 350EUR. Ideja družbeno-koristnega dela mi je pa všeč. Seveda, kartoteka se ti vseeno ustvari, ali?

poweroff ::

Ne mešat različnih vrst tatvine - mala, velika, itd.

Kartoteka se "ustvari", ampak to ne pomeni kaj dosti. Pomeni zgolj to, da ne boš mogel dobiti potrdila o nekaznovanosti oz., da si zabeležen v neki evidenci obsojenih. Nekatera podjetja pa zaposlujejo samo ljudi, ki imajo takšno potrdilo (med drugim tudi državna uprava).

Je pa treba vedeti, da se po določenem času sodba izbriše iz kazenske evidence in se šteje, kot da nisi bil kaznovan. Torej po tem obdobju lahko ponovno pridobiš potrdilo o nekaznovanosti. To obdobje je določeno v 82. členu KZ-1 (zakonska rehabilitacija in izbris obsodbe).

Odvetnika pa si vsekakor dobi. Imaš namreč pravico do poštenega sojenja! In to ti lahko zagotovi odvetnik. Vsekakor zaprosi za brezplačno pravno pomoč. Če drugega ne, je od višine kazni odvisen tudi izbris obsodbe.
sudo poweroff

lpknjst ::

Ok, glede na vse nasvete naj si vseeno poiščem odvetnika, bom jutri nesel obrazec za brezplačno pravno pomoč na okrožno sodišče. Upam da jim bo uspelo dodeliti zagovornika do ponedeljka popoldne.

Okapi ::

Ali pa ti bodo morda obravnavo prestavili.

O.

gzibret ::

En kolega je bil že dolgo časa nazaj v podobni situaciji kot ti. Bil je obtožen drzne tatvine. Sicer ne vem po kakšnem členu so mu na sodišču izrekli sodbo, ampak bil je oproščen, le lastniku trgovine je moral povrniti vso škodo + sodne stroške.

Naj te to ne tolaži preveč!!!

Da povem še en primer. Ena druga kolegica je bila na drogah in je mogla krast, in so jo seveda dobili (ja, družim se s samimi kriminalci ;)). Seveda so takrat starši izvedeli za vse skupaj, hčerka je šla v komuno in čez dve leti, ko je prišla ven, jo je čakalo še sojenje. Dobila je pogojno kazen (mislim da z dobo dveh let; količina robe je bila približno enako vredna kot pri tebi), kot olajševalno okoliščino so upoštevali, da je šla prostovoljno na odvajanje od drog in da je program končala. V bistvu je fasala kar veliko.


Preberi si 68. člen Kazenskega zakonika 1 (ur. l. 55/08), čeprav ne vem, kaj je mišljeno s "takimi okoliščinami, ki jih delajo posebno lahka". Nisem ravno siguren, da je kesanje "prav tista okoliščina". Zato pa rabiš nujno odvetnika. Ampak pazi; če bo sodnik slabe volje, tožilec pa ekstra zagnan, ti lahko komot dajo pogojno, ali pa še kaj več. Naj ti še povem nekaj... Ti kot obtoženi lahko sodišču PREDLAGAŠ kazen in navedeš razloge za to. Če se bodo sodniku/sodnici zdeli tvoji argumenti zadostni, po tvoj predlog upoštevan. Probat ni greh.
Vse je za neki dobr!

Avenger ::

Ne me basat.. za kakšne stvari to?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

MrBrdo ::

Jaz sem imel enkrat sodnika (sicer za precej manj resno zadevo) in sem najprej tudi razmišljal o odvetniku a sem si premislil, ker sem mislil da bi izpadel bolj kriv, če bi ga imel. Zdaj če bi se še enkrat odločal in bi imel možnost brezplačne pravne pomoči bi jo izkoristil, ker pri meni je bilo tako da mi je sodnica v bistvu polagala besede v usta, saj potem sem moral potrdit ampak določene stvari je povedala drugače in ko sem bral zapisnik ni bilo vse čisto tako kot sem jaz povedal. Poleg tega sem imel namen omenit še določene olajševalne okoliščine, pa sem nekako zmrznil oz. v glavnem jih na koncu nisem omenil (pač sodnica je nekako vodila pogovor in sem več ali manj samo odgovarjal na njena vprašanja). Če bi imel odvetnika in bi mu predhodno vse povedal bi verjetno on poskrbel, da bi se tudi te okoliščine omenile.
V glavnem tudi jaz ti zelo priporočam da si priskrbiš pravno pomoč, ker ti lahko več koristi kot pa škoduje. Glede na povedano se mi zdi, da bi ti odvetnik lahko uredil tako, da bi dobil bolj minimalno kazen. Če boš šel pa sam se pa lahko zgodi, da boš zmrznil tako kot jaz, potem je vse odvisno predvsem od sodnika. Poleg tega se mi zdi da sem jaz imel takrat srečo in sem dobil kar prijazno sodnico, lahko bi dobil kakšnega zategnjenega starega sodnika ki bi mi lahko naložil bogve kakšno kazen - v takem primeru ti bo odvetnik sigurno koristil.
Če ti ne uspe dovolj hitro zrihtat pravne pomoči, potem če je možnost probaj nekako na tej podlagi prestavit sojenje, če se to da (nimam pojma - ti bo znal morda kdo drug povedat).
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

lpknjst ::

Ja, ampak nastopila je še ena težava. Prošnja za dodelitev brezplačne prave pomoči na koncu zahteva podpis vseh polnoletnih članov družine, vendar se oče verjetno ne bi podpisal, niti ga ne bi rad prosil. Potrebno je izpolniti tudi obrazec o podatkih za vsakega družinskega člana posebej. Ker pa si z očetom nisva ravno blizu, me niti najmanj ne mika da bi ga šel prosit za te podatke.

Kaj pa sedaj?

MrBrdo ::

Hm, a to moraš izpolnit če stanuješ pri starših? Ni mi čisto jasno, kaj imajo oni s tem, če si polnoleten... Samo komentiram, upam da kdo odgovori (iz zanimanja).
MrBrdo

tony1 ::

Če z očetom ne živiš skupaj v istem gospodinjstvu njegovega podpisa niti slučajno ne rabiš...

Gre se za to, da na obrazcu dokazuješ, da nimaš sredstev za "normalnega" odvetnika in nič drugega...

Kot vidiš, so obrazec pisali pravniki - ampak za en kurc pravniki (namesto "člani družine" bi seveda moralo pisati člani istega gospodinjstva)... In zato rabiš prava veščega zagovornika na sodišču...

Še P.S.: čestitam za pogum, že za to, kar si napisal v tej temi... Bodi pameten in bo še kaj dobrega iz tebe... Srečno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

lpknjst ::

Ja, ampak to pa je tudi problem. Namreč stalno prebivališče imam enako kot oče in kolikor vem sem z njim v skupnem gospodinjstvu (dejansko pa že nekaj časa ne živim tam). Sem pa polnoleten, tako da ne vem zakaj bi tukaj potrebovali njegove podatke.

Čestitke za pogum vljudno zavračam. Kar sem storil je bila velika napaka in pogum ki ga kažem tukaj ni vreden ničesar. Sem dobra duša, ampak tega kar sem naredil se pa pošteno sramujem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lpknjst ()

tony1 ::

Nima veze, izpolni obrazce za tiste člane familije, ki so normalni... Če bo kdo kaj spraševal, kaj je z očetom, povej, kot si povedal tukaj...

Še glede P.S.: v življenju boš srečal najrazličnejše ljudi in takšnih, ki bi znali priznati svoje napake (kaj šele se kaj naučiti iz njih) je bolj malo... Vso srečo...

Double_J ::

Sem dobra duša, ampak tega kar sem naredil se pa pošteno sramujem.


A bi se tudi, če te nebi dobili?;)
Dve šivanki...

Karen ::

Največ pogojna s preskusno dobo 3. mesecev. Če se boš zasmilil pa zaradi minornosti kaznivega dejanja lahko celo oprostijo. No, sporoči kaj si dobil.

gzibret ::

Aja, še nekaj... en nasvet, če boš šel brez odvetnika.

Napiši prej pisno izjavo s predlogom za opustitev pregona ali pa s predlogom za opomin in jo že kar na začetku daj sodniku. V izjavi napiši nekaj takega, kot tukaj, in ne pozabi napisat VSEH morebitnih olajševalnih okoliščin.

Sicer se s tem ne boš izognil zaslišanju, zapisnik pa bo vseeno sestavljen. Kljub temu bo tvoja pisna izjava vseeno šla v sodni spis. Na takšen način boš dosegel to, da ne boš česa tam pozabil omenit, saj bo trema kar velika, tožilec/sodnik pa zna bit zelo tečen. Obtoženi mora namreč namreč na prvi obravnavi predložit VSE olajševalne okoliščine, saj bo kasneje zelo težko še kaj spravit notri.
Vse je za neki dobr!

lpknjst ::

Double_J je izjavil:

Sem dobra duša, ampak tega kar sem naredil se pa pošteno sramujem.


A bi se tudi, če te nebi dobili?;)


Dobro vprašanje. Tudi sam se sprašujem kaj bi se zgodilo, če me ne bi dobili? Čeprav sem si ob naročilu tistega ključka rekel da bom to storil samo enkrat, bi še vseeno poskušal? Ne vem.
Po eni strani sem vesel, da so me dobili, ko sem to počel prvič. Vse, kar sem tisti dan doživel, sramota, ponižanje pred celim nakupovalnim središčem, ponižanje na PP, čakanje na PP v tisti sobi, kjer sem se počutil kot največji kriminalec. Tega nočem več doživet, to sem prepričan.

Gzibret, hvala za nasvet, will do. Edino to me zanima, če je to ustaljena praksa ali moraš sam povedat da imaš to, da ne bom čakal da mi reče in na koncu ne bo nič..

Tilen ::

lpknjst je izjavil:

Double_J je izjavil:

Sem dobra duša, ampak tega kar sem naredil se pa pošteno sramujem.


A bi se tudi, če te nebi dobili?;)


Dobro vprašanje. Tudi sam se sprašujem kaj bi se zgodilo, če me ne bi dobili? Čeprav sem si ob naročilu tistega ključka rekel da bom to storil samo enkrat, bi še vseeno poskušal? Ne vem.
Po eni strani sem vesel, da so me dobili, ko sem to počel prvič. Vse, kar sem tisti dan doživel, sramota, ponižanje pred celim nakupovalnim središčem, ponižanje na PP, čakanje na PP v tisti sobi, kjer sem se počutil kot največji kriminalec. Tega nočem več doživet, to sem prepričan.

Gzibret, hvala za nasvet, will do. Edino to me zanima, če je to ustaljena praksa ali moraš sam povedat da imaš to, da ne bom čakal da mi reče in na koncu ne bo nič..


A ni tako, da bi te morali obravnavati v posebnem prostoru?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

lpknjst ::

Delno ja, ampak sem moral iti tudi z varnostnikom, da sva vrnila oblačila po trgovinah. Ljudje so verjetno misli da sem kak đanki, ki krade za drogo..

Zheegec ::

Mah, kaj posebej hudega ne bo, če si predhodno nekaznovan.
Nekdo je naredil fermi od mojega očeta in pa še neki X osebi za par tisoč EUR škode (popolnoma zavedno in namerno, ukradel je kombi, ga prodal naprej in se predstavljal za mojega očeta, potem pa seveda izginil), pa je na koncu po nekje 3 letih postopka dobil - 3 mesece pogojno. Potem pa izterjaj denar od njega, ko nima nobenih prihodkov in lastnine. Dejansko bi morali že prvi teden najeti "nekoga" za 500EUR, da ga pošteno prebuta in vzame nazaj denar, pa bi bila zadeva elegantno rešena, kazen pa primerna. Pa prosim brez moraliziranja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MarkoMan ::

No nej te js pomirim z svojo izkušnjo. Men so policaji odnesli kišto in......pri meni se je znesek ustavil pri zdej 20000eu. Sem sel na sodisce, kjer sem bil fertik v enem dnevu, brez odvetnika. Epilog je bil 6m zapora na 3 leta pogojne, kar je najmanj mozno. Placal sem pa 300eu sodnega postopka.

Tko da v tvojem primeru bi rekel da ce bos mel res nesreco bos dobil pogojno kazen zapora (ce je zapor, za tako nizko vrednost sploh zagrozen)

V tvoj plus se steje da si mlad, urejen, da nisi premoen...itn...

slo sodisca te zlepa v keho ne vrzejo....edino ce bos priznal rop v SKBju :p
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Brane2 ::

lpknjst je izjavil:

Ja, ampak to pa je tudi problem. Namreč stalno prebivališče imam enako kot oče in kolikor vem sem z njim v skupnem gospodinjstvu (dejansko pa že nekaj časa ne živim tam). Sem pa polnoleten, tako da ne vem zakaj bi tukaj potrebovali njegove podatke.

Čestitke za pogum vljudno zavračam. Kar sem storil je bila velika napaka in pogum ki ga kažem tukaj ni vreden ničesar. Sem dobra duša, ampak tega kar sem naredil se pa pošteno sramujem.


Krasti ni lepo, pa vendar jefajn, da spraviš stvari v ustrezen okvir. Oragnizacija, ki ti naj bi sodila, je s svojimi sranji naredila VELIKO več škode kot je teh €300. Tip, ki se bo postavil v vlogo sodnika, pobira plačo za beden učinek- njegova "firma" je s svojim ne-delom, dostikrat pa kar dejanjsko s kriminalnimi dejanji spravila v bedo mnogo ljudi.

Tako da, ko se boš zagovarjal za svojih €300, če bo tip kaj dosti pameten, ne pozabit kdo je v bistvu taglavni CIGAN.

Koneckoncev, če bi ti oče moral plačevati preživnino, je to najbrž po odloku ravno te organizacije, a ne ?
In če ti je ne, kdo drugi je za to kriv, kot ravno ti uradniki ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, ti je mogoče padlo na pamet,da:

- če bi takrat vkorakal v to štacuno tržni inšpektor, je velika verjetnost, da bi že z bežnim obhodom štacune nabral osnove za veliko večjo kazen za trgovca od teh tvojih EUR300 ? Si opazil, da je tam koga sorazmerno bolj sram od tebe ?

- je dokaj velika verjetnost, da to lahko rečeš tudi za varnostnika, ki te je pridržal ? Glede na prejšnje statistike mnogi delajo kar tako, brez ustreznih papirjev itd.

To čisto tako na kratko, ne da bi se oziral izven kroga dotične stacune ali sodišča, ki sta kao neki relevantni zate...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Double_J ::

Ja no... verjetno sta na tak način tudi Hitler in Stalin lahko imela mirno vest, saj sta imela drug drugega. Ta logika pretežno ni ustrezna.
Dve šivanki...

Brane2 ::

Double_J je izjavil:

Ja no... verjetno sta na tak način tudi Hitler in Stalin lahko imela mirno vest, saj sta imela drug drugega. Ta logika pretežno ni ustrezna.


Tako Hitler kot Stalin sta si prej zrihtala "taprave" sodnike, v male kraje iz nuje se pa v bistvu nista spuščala.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Meizu ::

Zheegec je izjavil:

Mah, kaj posebej hudega ne bo, če si predhodno nekaznovan.
Nekdo je naredil fermi od mojega očeta in pa še neki X osebi za par tisoč EUR škode (popolnoma zavedno in namerno, ukradel je kombi, ga prodal naprej in se predstavljal za mojega očeta, potem pa seveda izginil), pa je na koncu po nekje 3 letih postopka dobil - 3 mesece pogojno. Potem pa izterjaj denar od njega, ko nima nobenih prihodkov in lastnine. Dejansko bi morali že prvi teden najeti "nekoga" za 500EUR, da ga pošteno prebuta in vzame nazaj denar, pa bi bila zadeva elegantno rešena, kazen pa primerna. Pa prosim brez moraliziranja.


Se strinjam. Kazni v Sloveniji so itak tako smešno nizke in zapori so (razen Doba) hotelsko uštimani, tako da se določene prekrške celo splača delat. Plus ogromna verjetnost obstaja, da te našo zelo sposobni policisti sploh nikoli ne najdejo.

poweroff ::

MrBrdo je izjavil:

Jaz sem imel enkrat sodnika (sicer za precej manj resno zadevo) in sem najprej tudi razmišljal o odvetniku a sem si premislil, ker sem mislil da bi izpadel bolj kriv, če bi ga imel.

Ja, vidiš, to je pa čisto napačno razmišljanje. Vloga odvetnika je enaka vlogi strokovnjaka. Če imaš pokvarjen avto, greš k mehaniku, če imaš težave z zdravjem, k zdravniku.
sudo poweroff

gzibret ::

> Gzibret, hvala za nasvet, will do. Edino to me zanima, če je to ustaljena praksa ali moraš sam povedat da imaš to, da ne bom čakal da mi reče in na koncu ne bo nič..

Sam moraš rečt. Najbolje že kar na začetku, še preden začne sodnik s svojim govorjenjem.
Vse je za neki dobr!

particle ::

Kazni v Sloveniji so itak tako smešno nizke in zapori so (razen Doba) hotelsko uštimani, tako da se določene prekrške celo splača delat.


Uh aja? Kateri zapori pa so "hotelsko uštimani" ? Razen Ig, kjer je pa odprti oddelek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: particle ()

jlpktnst ::

Hudimana, sem že mislil za trenutek da imam razcepljeno osebnost in piše moj dvojnik.

Upam da poštimaš, good luck.

Okapi ::

Ja, vidiš, to je pa čisto napačno razmišljanje. Vloga odvetnika je enaka vlogi strokovnjaka.
No ja. Zakaj je Shakespeare zapisal "Najprej bo treba pobiti vse paragrafarje?" (in ne, najprej bo treba pobiti vse zdravnike?).

O.

k4vz0024 ::

Potem začni z DZ:D

cyber_killer ::

Še od mene nekaj, pa čeprav so že predhodniki vse odgovorili.

Najprej to, da te pohvalim, da si to priznal in da se iskreno kesaš storjenega dejanja. Vsi grešimo in se na koncu vprašamo, ali je to prav ali ne. Pogruntal si sam, da je to narobe. Seveda 300EUR ni nič, medtem ko drugi kradejo na tisoče in tisoče EUR se boš ti moral v ponedeljek švicati pred sodiščem zaradi 300EUR.

Razumem tvojo finančno stistko in vse probleme, ki jih imaš v družini in sočustvujem s tabo. Vendar na svetu imaš še najmanj miljardo večjih problemov od sebe. Probaj tole speljat na miren način, pomoje glih neke zaporne kazni neboš dobil.

Opiši vso situacijo, vse težave, ki jih imaš. Naj ti prisluhnejo, povej da se želiš popraviti, da se želiš izobraževati in biti pošten državljan, sicer v nepošteni državi, ampak pustmo to.

Kar je pa še najbolj važno je to, da če lažeš tukaj, lažeš sam sebe in ne sodnikov in ostalih ljudi. Slej ko prej se ti bo vse vrnilo. Tudi največji "nedotaknjeni" mafijci so prišli v zapahe, tako da...

Te droge, tatvine in podobna sranja, to pusti in se ne ukvrajaj s tem. To ni način zaslužka. Samo nemiren spanec boš imel in še kaj drugega, kot že sam vidiš.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pravna pomoč - tatvina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10522214 (10763) nezz6548k

Grozi odvzem vozniške (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6718152 (15324) MrBrdo
»

Video snemanje osebe - vprašanje?

Oddelek: Loža
458285 (6602) gendale_sef2

Še ena "zmota" našega nezmotljivega sodstva ali politika v sodstvu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12920878 (16677) kuglvinkl

Več podobnih tem