» »

inštalacija win 7 na netbook - težave

inštalacija win 7 na netbook - težave

divx man ::

Torej, kolega se je odločil in si kupil novi netbook asus 1015b, ter se odločil da že nameščene windows 7 starter, nadomesti z windows 7 ultimate. Zadevo sem dobil v roke in prvič poskušal namestiti kakršenkoli OS na netbook. Naredil sem boot USB s pomočjo programa wintoflash in po pritiskanju esc takoj po zagonu računalnika, sem takoj dobil izbiro za boot-anje iz usb ključka. Windows inštalacija se je normalno začela in že sem izbiral jezik in vrsto tipkovnice, ter nato pritisnil gumb namesti zdaj. Na zaslonu se je izpisalo sporočilo zagon namestitvenega programa (no nekaj v tem smislu) in nato se je po kakšni minuti pojavila napaka:

Zahtevani gonilnik za napravo s pogonom CD/DVD manjka.Če imate disketo,CD/DVD ali pogon Usb z gonilnikom ga vstavite. Opomba:Če je namestiveni medij sistema Windows v pogonu CD/DVD,ga lahko za ta korak lahko odstranite.Konec sporočila.

Kasneje pa še ta napaka:
Najden ni bil noben gonilnik naprave. Poskrbite, da bodo na namestitvenem mediju ustrezni gonilniki, nato pa kliknite "V redu"

Problem je v tem, da mi ni jasno kako bi lahko to napako obšel, saj že tako ali tako netbook-i nimajo cd/dvd enot in zato tudi nimajo ustreznih gonilikov. Sam že kar nekaj ur iščem rešitve po googlu, vendar nikjer ni neke rešitve, ki bi reševala ta problem v celoti. Večinoma gre res za težave z gonilniki cd/dvd enot. Sam sicer nisem nek računalniški mojster, sem pa inštaliral windowse že kar nekajkrat in še nisem naletel na podobno težavo.

LP

popster ::

ce ne moreš dat skip bo tezka, najboljš da ubuntu installiras:)

lahko tudi probaz z zunanjim disketnikom/cdromom

Cold1 ::

Napaka "Zahtevani gonilnik za napravo s pogonom CD/DVD manjka." se, kakor berem, menda nanaša na gonilnik za disk kontroler na matični plošči, ne pa na samo diskovno napravo.

Po vsej verjetnosti Okna hočejo SATA AMD AHCI Controller Driver

Tule je seznam gonilnikov za ASUS Eee PC 1015B:
http://usa.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1...

---------------------

Drugače pa lahko Okna 7 iz verzije Starter spremeniš v Ultimate z uporabo Windows Anytime Upgrade (če prav razumem, potrebuješ zgolj licenčno številko). ponovno nameščanje pa niti pod razno ni potrebno.

kanzyani ::

meni se je ta težava tudi dostikrat pojavila in na googlu ni nbenga pametnega odgovora. meni je pomagalo, da sem DVD ponovno zapekel z istim isotom, če pa še to ni pomagalo sem sliko ponovno dl-jal. Pri zaganjanju iz usb ključa je bilo podobno.

divx man ::

Hvala za odgovore.

˝Cold1˝
Drugače pa za windows anytime upgrade sploh nisem vedel, tako, da bom res kar preko tega posodobil windowse, čeprav bi kolega rad imel friško namestitev, ker mu grejo na živce razni programčki, ki so že prednameščeni. Glede AHCI drverja me pa samo iz čistega firbca zanima če si stvar pravilno tolmačim oz. imam vprašanje. Torej če sedaj na računalnik namestim AHCI driver iz asusove inernetne strani in še enkrat poskušam namestit windowse iz USB ključka bi zadeva morala delovati. Vprašanje pa se nanaša na to, kako je mogoče da tega driverja že ni nameščenega na računalniku, če je pa zadeva inštalirana s strani asusa. Verjetno pa že vedo kaj morajo inštalirati.

LP

Cold1 ::

Tiste "razne programčke" odstrani v Nadzorna plošča > Programi > Odstranitev Programa

-------------------------------

Gonilniki za strojno opremo, ki so nameščeni v trenutno nameščeni verziji Oken, se ne morejo kar tako prenesti na neko drugo verzijo Oken, ki jo želiš namestiti, zato te Okna sprašujejo po gonilniku med namestitvijo.

Asus na diske, ki se jih vgradi v netbooke najbrž kar skopira sliko diska z že nameščenimi Okni, ki imajo že vgrajene vse potrebne gonilnike.

Ti pa si moraš ali pripraviti popravljen namestitveni medij za Okna, ki mu dodaš potrebne gonilnike, ali pa Oknom med namestitvijo omogočiš dostop do gonilnikov (ne setup.exe, ampak do samih datotek, ki jih vsebuje namestitvena datoteka).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230271535 (92093) MrStein
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514041 (3207) MasterKiD
»

Netbook 10' za povprečno uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
72471 (2228) vklemen
»

Netbook Lenovo ali Asus?

Oddelek: Kaj kupiti
172416 (2140) vklemen
»

Težave pri nalaganju windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
172382 (2282) Machiavelli

Več podobnih tem