» »

Na novo inštaliran win7

Na novo inštaliran win7

Larca91 ::

Včeraj sem se spravila (prvič) inštlirat win7 že na obstoječega.
Vendar pa pri inštalaciji nisem mogla ustvarit nove particije. Samo mi je ustvarili neko particijo G, ki je velika za 198MB zaseda pa 132MB (kaj je notri, ne kaže).
Piše mi, da če hočem delati spremembe pri particijah, morem restartati računalnik preko inštalacijskega diska (oz. nekako tako). Kako se pa to naredi? Mislim, šla sem pač restartat navadno, vendar je bilo vse isto.


Pa še to me zanima. Na začetku mi je pisalo, da se bodo vse stare stvari premaknile v datoteko windows.old (stvari v program filesu, dokumenti, glasba..). Poleg tega, so mi ostale še tudi neke druge datoteke v Cju (datoteke, ki so bile prej ustvarjene zaradi nekih programov), tudi v D pogonu mi je ostalo. Zanima me, eč je to pri win7 normalno? Prej sem imela XP in vem, da je to vse izbrisalo.

Hvala za pomoč že v naprej

bluefish ::

Najbolj enostavno bo, da vse pomembne datoteke, ki jih imaš na C, premakneš nekam drugam in nato v postopku namestitve izbrišeš oz. formatiraš particijo C.

Larca91 ::

saj stvari sem premaknila.
ampak pri inštalaciji mi ne pusti nič delat z particijami. Vse kar lahko je, da označim eno praticijo, kamor se mi naložijo windowsi. In samo c mi pusti, da to naredim zaradi mesta.

kot sem rekla, piše mi, da če hočem kakršnekoli spremembe narediti pri particijah, morem restartati računalnik preko inštalacijskega diska (oz. nekako tako). ampak je problem, da ne vem kako preko tega diska restartat. Lahko samo navadno (preko starta), ampak potem morem iti vse od začetka

jest10 ::

Ti inštaliraš W7 iz XPjev ane? Jasno da ti ne bo pustilo šariti po XPjevi particiji;)

Larca91 ::

ne. na novo hošem naložiti w7.

Larca91 ::



prilagam screenshot. spodaj piše za ta restart. Koliko vem, bi jaz morala imeti možnost dodajanja ter spreminjanja particij. Pa sploh ne vem, zakaj se je ta System pokazal, saj ga prej nisem imela.

5er--> ::

Računalnik moraš zagnati iz DVD-ja. (če prideš v windowse, vpišeš svoje uporabniško ime in geslo.... delaš nekaj narobe)

ameba ::

jest10, kaj ti govoriš nesmisle ?
Lej



Tvoje je nekje na 6ti minuti

Uglavnm, ko prideš do tega okna k si ti, označ vsako to particijo in dj delete, ko vse pobrišeš dobiš eno particijo in si jo nastvaš ali na več particij ali pa mej samo eno in klikn NEW ( mislm da si tam izbereš velikost particije ), to je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ameba ()

Larca91 ::

Sem že našla ta video :) Iz njega sem dobila informacijo, da moram dati kot first booting device CD/DVD. Prej tega nisem imela zato mi tudi ni zagnalo cdja ko sem zaganjala računalnik. Zdaj je že vse porihtano :)

vseeno hvala

jest10 ::

ameba je izjavil:

jest10, kaj ti govoriš nesmisle ?

Ne znaš brati, ali le ne dojameš?:|
Preberi začetek teme, ter post nad mojim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik in Free DOS

Oddelek: Pomoč in nasveti
276004 (1348) robo125
»

koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812269 (7750) carota
»

Windows 8 izbrisal datoteko

Oddelek: Operacijski sistemi
131603 (1244) MrStein
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356846 (6303) T_F_7
»

Pomagajte prosim - Izbrisal sem particijo !!

Oddelek: Pomoč in nasveti
162127 (1645) Mare2

Več podobnih tem