» »

Zelo sem suh

Zelo sem suh

1
2
3

PacificBlue ::

No jaz sem imel že pred leti ravno obratno situacijo in sem shujsal za več kot 20 kg..tako da jih imam zdj nekje med 78 in 80.

Vse se da..le če je volja:)

Pomoje vpliv genov ni tako močan, da ne bi situacije spremenil s fitnesom. In raznovrstno prehrano. Povečaj si mišično maso, kot so ze svetovali pred mano. Ker s samo spremembo jedilnika ne bos resil kaj dosti..kvecjemu s premastno hrano lahko skodujes svojemu zdravju. Vendar bo trajalo nekaj časa, da bos dobil obliko k si jo zelis..bo pa zadovoljstvo in boljsi videz kasneje priceless..pa tud bab se bos moral otepati;)

Isotropic ::

power12 je izjavil:

Živjo,


Prihaja poletje in me ljudje zmeraj ful grdo gledajo, kot da sem anoreksičen, čeprav jem po 4 na dan, kot navadni ljudje :(


mene tut:Oniso sicer grdi pogledi, so bolj wack
sem bil pa se par cm visji in kil lazji. zdaj sem nekje tam tam po tezi, se pa nic ne pozna, k je speh.:O

Looooooka ::

Mastnih stvari ne rabis.To jej ce hujsas.
Rabis beljakovine in ogljikove hidrate.Ker si suh se OHjev ni treba bat.Cez dan jej take z nizkim glikemicnim indeksom, da bos mel energijo...(ovsena kaša,rjav riz...polnozrnat kruh itd).
Po treningu(brez tega ne bos dobil "mase") pa presaltas na OH z visokim glikemicnim indeksom(bel riz bel kruh..(oz lepo kupis en gainer za zravn) Ob tvoji tezi si kumot lahko das tud kksno zlicko cukra zravn).
Predvsem ignoriri vsazga, ki ti zacne nabijat o proteinih in ob tem ne omeni vnosa OHjev.
Blagor se teb btw :P

genius11 ::

Eni nimate pojma o prehrani, kardi-ju, dodatki, fitnes, jaz recimo sem shujašal v 8 mesecih 35 kg, še danes po dobrih 6 m. držim iste kilograme, kot po dieti, brez pomoči trenerjev, zdrava prehrana, kardio ter moč...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genius11 ()

Owe- ::

Imel sem isti problem kot ti, 175cm, 61-62 kg. Ampak s to razliko da sem športnik in mi je vsak kilogram veliko pomenil. Potem se začel z fitnesom in sem v dveh mesecih pridobil skoraj 7 kg z uporabo Gainerja oziroma Whey proteinov. Danes jih imam okoli 73 kg, s tem da gre še vedno navzgor. Je pa res da sem vsaj 4x na teden v fitnesu in resno treniram.

Najlažje boš na masi pridobil s fitnesom, kot dodatek k prehrani ti predlagam kakšen Gainer, saj vsebuje več OH in hitreje pridobiš na kilogramih. Na internetu (google,youtube) imaš ogromno vaj za fitnes, ki so razložene do vsake malenkosti. Preden greš jih malo naštudiraj, še boljše pa je če koga od izkušenejših v fitnesu poznaš, da ti pokaže vaje in razloži osnovne stvari.

genius11 ::

Prebral vse komentarje, ampak noben ni povedal o zdravih maščobah le te so nujne poleg b in oh,...jest moraš zares kvalitetno, čim manj dobiš maščobe in čim več mišic, ni pa nič narobe, če je 50...50 greš kasneje na ketonsko in se spucaš,...

Fuks ::

genius11 je izjavil:

Prebral vse komentarje, ampak noben ni povedal o zdravih maščobah le te so nujne poleg b in oh,...jest moraš zares kvalitetno, čim manj dobiš maščobe in čim več mišic, ni pa nič narobe, če je 50...50 greš kasneje na ketonsko in se spucaš,...

Ravnokar ugotovil isto stvar. Kalorije iz kvalitetnih maščob so enako pomembne kot tiste iz B in OH.
Poleg tega so ponavadi zelo goste (se jih zelo hitro nabere veliko), tako da za pridobivanje mase vsekakor dobrodošel dodatek. Najboljši viri so npr lešniki in drugi oreščki, jajca, olivno olje itd...

Pest lešnikov = 200 kcal.

kixs ::

Imam kolega, ki je vedno bil suh in se vedno je suh. Vmes se je na veliko zacel ukvarjat s sportom, fitnesom, itd. Se vedno je suh, le trebusjaki se mu poleti lepo vidijo. Ne bo pa nikoli nabildan. Enostavno ne gre.

Brez osnove, kaj in koliko pojes zdaj in koliko se gibljes zdaj, je nemogoce kaj pametovati.

lp

genius11 ::

Trebušnjake se vidijo vsakemu moškemu, ki ima nizek procent maščobe, če jih napne, sicer pa za svoje zadovoljstvo meni osebno je bilo bolj pomebno, da sem namesto številk hlače 58-60 oblekel sedaj 50-52, kakšen sem pod obleko nobenga ne zanima, na morje pa se ne grem kazat mišice, mišice lahko hitro izgubiš, če zaideš iz poti, zato je načelo se prehranjevat zdravo, čimveč beljakovin, OH ter maščob, na dobre trgovine kar pozabite, jaz si kupujem pišč.file v perutnin ptuj ravno danes cca 2.5kg 14 evrov, tuna, polnozrnata-ržena moka, olivno, zelenjava, solata je doma....

nokaut240 ::

178 cm in 65 Kg ? Kaj bo jaz dal, da bi imel tak indeks telesne teže, kakor ga imaš ti. Jaz imam namreč 182 cm in 65 kg ;)
Pa ne jem malo, pojem toliko kot vsak normalen človek v mojih letih. Pač je več dejavnikov, ki vplivajo na telesno težo, med njimi sta tudi delovanje ščitnice in metabolizem.

Zgodovina sprememb…

shotalick ::

hehe.. ns je kr neki suhih. Fantje 190cm pa 65kg ;). thats my weight. zdejle pa počas na malco :D .

lp

Zgodovina sprememb…

Mare3 ::

No sem tudi jaz nekje tako kot vi 189cm in 70kg. Kakšnih 5kg sem nameraval še pridobiti če se bo dalo, kaj več pa niti sam nočem ker igram nogomet ne bi se pa rad tako zredil ali navadil jesti velike količine ker se poten ne bi mogel tega odvaditi in bojo samo še večji problemi. Počasi pa bo ;) Zmeraj pravim bolje biti bolj suh kot predebel. To mi tudi preprečuje da bi se zredil ker vidim kako se nekateri prav matrajo pri čisto vsakdanjih opravilih in švicajo brez potrebe. npr. vezanje vezalk lol moj kolega zašvica že če se mora sklonit da bi vezalke zavezal.

Aston_11 ::

Tako sem jaz naredil, da so šle kile gor: nič športa, dve pici za kosilo, pol kile pašte za večerjo. Vmes nič. Zelenjava čez vikend. Flaška pepsija na dan. Po zgornjih postih sodeč bi se moral še minimalno rekreirati - torej kakšen bicikl + 3x40 km tedensko ali kaj podobnega. K tem razvadam je koristilo pol leta vojske, kar je pomenilo redne in količinsko enake obroke, pa nekaj rekreacije. Kile so šle rapidno dol, obseg pa tudi.

Jaz pa pravim, da dec mora zgledati kot dec, ne pa kot pedertaška, pa karkoli že oboje pomeni.(vsak naj si po svoje interpretira, tema pa je menda že odprta nekje).

Torej tiste pol kile pašte z enim fajn golažem/omako ob kruhu na dan pojej + rekreacija.

sthep ::

Kot so že predhodniki reki, je seveda prvo pravilo, da poješ več kot porabiš.
Res lahko poješ "pol kile pašte" in se boš tudi zredil, samo mišične mase bo od tega bolj malo.

In ne razumet narobe, rekreacija je dobrodošla tudi če si suh. Pozitivno vpliva na metabolizem in splošno zdravje. Vendar pa dologotrajni napori v telesu povzročijo katabolni proces (po domače: mišice jejo same sebe) namesto anabolnega procesa, ki omogoča rast mišic. Npr. Zakaj so potem maratonski tekači suhi kot zobotrebci? Zato taki športi in fitnes žal ne grejo skupaj.

Mr Hilter ::

1. Pozabi kaj ti tu pametnujejo.
2. Pojdi na fitnes in na recepciji povej da bi rad osebnega trenerja. Ta ti sestavi plan treninga in prehrane. Je drago, a pomoje za tebe 'najcenejša' varianta.

Če si iz Ljubljane, bi ti priporočal Vitalno telo (fejsbuk).

genius11 ::

@kbal

Obstajata dva foruma na katerih je praktično že vse predebatirano, če ne bo šel na tekovanje in bo delal za svoje zadovoljstvo je dovolj, da se na tistih dveh forumih reg. in prebere kaj, zdrava prehrana je izjemno pomembna, četudi bo hodil samo v fitnes in se tekom dneva basal s fastfoodom ne bo rezultatov pa pika.

Jaz poznam osnovni jedilnik brez dodatkov, dodatke jaz nisem jemal, ker sem imel redno pri roki hladilnik ter futr, če pa imaš šolo, zaposlitev pa je potrebno najdit nadomestke, kakšen whey je čist vredu.

Prehrana za definicijo in pridobivanje MM se bistveno ne razlikuje, samo več vnašaš v sebe kvalitetne hrane, če en so posledice, ampak s ketonsko se spucaš in greš spet nazaj na pridobivanje MM.

Hrana je draga in s tem te mesečno stane 300-400 evrov.
Jaz si raje kupujem kvalitetno hrano, kot pa vlagam v avtomobile, telefon, računalnik, na zdravi prehrani sem 1.5 leta.

Mr Hilter ::

genius11 je izjavil:

Hrana je draga in s tem te mesečno stane 300-400 evrov.
Jaz si raje kupujem kvalitetno hrano, kot pa vlagam v avtomobile, telefon, računalnik, na zdravi prehrani sem...


+1

Sicer se glede cene za tvojo zdravo prehrano ne strinjam, mene pride okoli 200-300€ (namig za meso- Perutnina Ptuj) in se kar raznoliko prehranjujem.

Avtor ima glede na višino nenormalno majhno kilažo, posledično tudi šibkejše kosti, sklepe... In če bi rad pridobil na masi, verjetno ne za ceno trajnih poškodb, je 'najcenejša' varianta ravno osebni trener+nutricionist.

civic_ ::

bah...fitness trenerji. Nimajo pojma. Področje dietetike je pri nas divji zahod. Vsaka frizerka, ki ima 5 minut časa je še strokovnjakinja za prehrano. Trenerji NISO strokovnjaki za prehrano. Še posebej, ko prodajajo razne praške vidiš, da nimajo osnov. So trgovci in tako tudi delujejo. Ker vsak ve, da vitamini, antioksidanti v kapsulah nimajo takih učinkov, kot sadje in zelenjava. Pogoste so tudi interakcije (npr: jej cink, da boš imel lepo kožo in, da bo prehlad manj časa trajal, na žalost tekmuje z železom za prenašalce, tako, da je potem možno pomanjkanje železa) To se rado zgodi pri suplimentih, težje pa pri uravnoteženi in pestri prehrani. Prehrana, ki je preveč usmerjena v neko vrsto živil (npr beljakovine) je zagotovo revna z določenimi vitamini in minerali. Sploh ne vem od kje trenerjem, da rabimo toliko beljakovin jest. Rabimo 0,8g/kg telesne teže (srednje telesne teže-če si podhranjen vzameš za recimo ITM 20) To je podatek za mešane beljakovine, če jemo pa kvalitetne beljakovine je lahko številjka precej nižja. Vsak izmed nas jih dobi dovolj s normalno hrano. Za 80kg človeka zadostuje 200g piščančjega zrezka(brez upoštevanja vse ostale hrane, ki vsebuje beljakovine(skoraj vsa hrana)
Herbalife diler bo rekel, da rabiš 2g/kg TT. Zato, da ti bo rekel, da si beljakovinsko podhranjen in da moreš jest njegove praške, kapsule, tablete...

Preberi si kakšno knjigo, za začetek CINDI knjižico o zdravi prehrani. Določiš si svoje energetske potrebe in paziš da jih vedno močno presežeš. Obratno kot pri hujšanju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: civic_ ()

genius11 ::

civic_ je izjavil:

da rabiš 2g/kg TT.


To je minimalno za definiccijo pa še to je potrebno upoštevat PUSTO telesno težo, ne koliko je težak človek, odštet maščobe, bi rekel tam 65kg za 80kg moškega.

Za pridobivanje MM pa kar 3g, kar pomeni okol 200g ČISTIH beljakovin, ....100g piščanca ima recimo 25g, torej bi moral skoraj 800g piščanca pojest na dan, pustega seveda....to dajem samo az primer ali whey, ki ima na 100g, kar 80g čistih.
0.8 kg x 30 = cca 130 evrov samo za Beljakovine + maščobe + OH
Tako, d akar lepih 300 evrov/mesec.

OFF:
Nisem trener, niti se ne spoznam na prehrano, ampak samo o tem bral in si zapomnil.
Za več pa se obrnite na taprave osebe, ki se spoznajo na te reči.

jype ::

genius11> čimveč beljakovin, OH ter maščob

Čimveč škroba in zelenjave, pa zelo malo česarkoli drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

power12 ::

Hvala za vse te odgovore.
Sej mene moti samo to, da se mi vidi ključnica ( kokr recimo manekenkam ). Trebuh pa rebra imam lepo zalita, nimam tako, da bi rebra vn štrlela. Tako da ključnico hočem nekak zalit :D

Sej zdravnica je rekla, da je to gensko ( oče je moje velikosti pa okrog 100 kg, mami manjša od mene okrog
50 kg. Imam pa sestro, ki je starejša in manjša od mene, in je zdravnica rekla, da sem se jst po očetu vzel in sem v enem letu zelo zrasel, cca. 2 leti nazaj sem imel normalno težo glede na velikost, potem sem pa zrasel, teža se pa spremenila samo za 3 kg ( in takrat so se pojavili ti problemi s težo ).

Mene je motilo samo to, ker je rekla da zaradi hitrega metabilizma, se naj nebi mogel zrediti zato sem pa tukaj na forumu vprašal. Glede zdravja sem zdrav, je pregledala kri, vse v meji normale, teža pa naj bi bila na meji spodnje normalne teže, za mojo velikost.
Nekdo je rekel da imam zaradi tega krhke kosti itd... jih nimam mam take kot nekdo ki ima 75 kg, pač sam suh sem.

Nor-mal ::

jype je izjavil:

genius11> čimveč beljakovin, OH ter maščob

Čimveč škroba in zelenjave, pa zelo malo česarkoli drugega.


Vse od kraja po vrsti, v zmernih količinah, 5 obrokov dnevno. Največ žitaric, kruha, riža, zelenjave, sadja, nato meso, jajca, sir, ribe, mleko in mlečni izdelki, čim manj maščob in sladkorja.

civic_ ::

Ian12: Vsak se lahko zredi,tudi s hitrim metabolizmom, moreš pač več jest. Če je vse ostalo OK se ne sekiraj preveč. Jej kar ješ, pa privošči si kakšno banjico sladoleda in čokolado več. :)

genius11:
Ravno o tem sem govoril, da trenerji nimajo pojma. Poskušajo pa prodat čim več. Prave osebe bi bili klinični dietetiki, tiste medicinske sestre in zdravniki, ki se ukvarjajo s tem. Knjige o o nutricionistiki za vrhunske športnike priporočajo 1,5g/kg TT Vrhunske športnike! Vrhunski športniki imajo tako ali tako ogromen vnos kalorij s čemer gladko presežejo to količino. Če ješ preveč B, se pač pretvorijo v mast tako kot maščobe in OH(s precejšnjimi izgubami in zelo neučinkovito). To bi jako hitro ugotovil če bi izmeril sečnino v urinu teh "športnikov"(glukoneogeneza-izdelava glukoze iz beljakovin-odcepi se amino skupina, ki jo izločiš z urinom, ostalo pa porabiš isto kot če bi jedel OH, seveda precej dražje:D)

sthep ::

@berac...se kar strinjam

Nekje sem prebral, da je človek sposoben prevabaviti maximalno do 20-30g beljakovin na obrok. In recimo, da imaš 5-6 obrokov dnevno to znese od 100-180g beljakovin. Treba je tudi vedeti, da prekomerne količine zelo obremenjujejo ledvica.

jype ::

Več kot 5% beljakovin nima nikakršnega (fiziološkega) smisla.

Je pa dober okus in lahko si kdo tudi domišlja, da s tako hrano postaja močan.

civic_ ::

Res obremenjuje ledvice, zato se pri kronični ledvični odpovedi zmanjša količino celo na 0,6 kg/tt.
Pri zdravem človeku slabi učinki niso (še) dokazani(le kdo je 50 let nazaj jedel tako, da bi imeli sedaj rezultate, ko bi bil star 70let) je pa presežek beljakovin zelo drag vir energije in maščobe. Problem pa je, da je pretirano mesna prehrana vedno povezana z visokim vnosom nasičenih maščob...:P

jype ::

berac> Pri zdravem človeku slabi učinki niso (še) dokazani(le kdo je 50 let nazaj jedel tako, da bi imeli sedaj rezultate, ko bi bil star 70let)

So, ja. Na statistiki nekaj milijonov ljudi, ki redno uživajo večjo količino beljakovin, v primerjavi z nekaj deset milijoni ljudi, ki jih ne.

The China Study %28book%29 @ Wikipedia

Vredna analize (vključuje reference).

genius11 ::

Bojim se da mešate normalnega človeka s človekom, ki hoče sebe spremenit na močnega in zato so potrebne beljakovine, če jih ni, tudi mišic ne bo, povrhu pa mora biti še kvalitena hrana brez tega lahko dobiš samo špeh, kateri pa se potem veselo kažejo, kako so močni v resnici pa špehast.

http://www.the-xtreme.com/index.php/top...

To je ta, ki je najboljši trener, on vedno pove 100% resnica, meni je pomagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genius11 ()

jype ::

genius11> in zato so potrebne beljakovine,

Ja, so - ne pa toliko, kot trdiš da jih potrebuje.

genius11> povrhu pa mora biti še kvalitena hrana

Vse kar potrebuješ so riž, krompir, fižol, brokoli, čebula in začimbe. Od tega lahko postaneš ekscesno močan. Nič ni narobe, če ješ tudi druge reči, vendar nujne za napredek niso.

genius11 ::

jype je izjavil:



Vse kar potrebuješ so riž, krompir, fižol, brokoli, čebula in začimbe. Od tega lahko postaneš ekscesno močan. Nič ni narobe, če ješ tudi druge reči, vendar nujne za napredek niso.


Sedaj ga pa lomiš, pa kakšne OH, od tega ne boš nikoli tak, kot uni na sliki gor, kaj šele pol manj od tistega trenerja.

Brez beljakovin lahko samo sanjate.
Jaz sem prakticiral 2 tedna ketonsko dieto, izključno samo beljakovine in maščobe, kaj se je zgodilo, odnehal sem, saj še mislit nisem mogu, je izjemno naporna in težavna, najdlje jo lahko prakticiraš 2 meseca, se pa spucaš precej.

jype ::

genius11> kot uni na sliki gor

Sej nočeš bit tak - hočeš bit močan.

genius11> Brez beljakovin lahko samo sanjate.

To niti približno ni hrana brez beljakovin.

sthep ::

jype je izjavil:


Vse kar potrebuješ so riž, krompir, fižol, brokoli, čebula in začimbe. Od tega lahko postaneš ekscesno močan. Nič ni narobe, če ješ tudi druge reči, vendar nujne za napredek niso.


Lol jype, ti ga pa lomiš:)

jype ::

Ne, ga ne.

Če se pri "treniranju" opirate na diete, ki si jih izmišljujejo razni "trenerji", pa vam seveda nihče ne more zameriti, da imate na vso stvar popolnoma napačne poglede.

IcEk` ::

jype, napiši kako bi po tvoje izgledal jedilnik za pridobitev mišične mase. Res me zanima..

Linka na študijo sicer ne najdem, lahko si pa sami izbrskate.. Tu je povzetek študije o neškodljivosti visokega vnosa beljakovin na ledvica:

Dietary protein intake and renal function
William F Martin* 1 , Lawrence E Armstrong* 2 and Nancy R Rodriguez* 1
1Department of Nutritional Sciences, University of Connecticut, Storrs, CT, USA
2Department of Kinesiology, University of Connecticut, Storrs, CT, USA

Nutrition & Metabolism 2005, 2:25 doi:10.1186/1743-7075-2-25

Published 20 September 2005


Abstract


Recent trends in weight loss diets have led to a substantial increase in protein intake by individuals. As a result, the safety of habitually consuming dietary protein in excess of recommended intakes has been questioned. In particular, there is concern that high protein intake may promote renal damage by chronically increasing glomerular pressure and hyperfiltration. There is, however, a serious question as to whether there is significant evidence to support this relationship in healthy individuals. In fact, some studies suggest that hyperfiltration, the purported mechanism for renal damage, is a normal adaptative mechanism that occurs in response to several physiological conditions. This paper reviews the available evidence that increased dietary protein intake is a health concern in terms of the potential to initiate or promote renal disease. While protein restriction may be appropriate for treatment of existing kidney disease, we find no significant evidence for a detrimental effect of high protein intakes on kidney function in healthy persons after centuries of a high protein Western diet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IcEk` ()

genius11 ::

jype je izjavil:

Ne, ga ne.

Če se pri "treniranju" opirate na diete, ki si jih izmišljujejo razni "trenerji", pa vam seveda nihče ne more zameriti, da imate na vso stvar popolnoma napačne poglede.



Razen zgodba nekoga po tv-ju o vegeterjanski prehrani, ampak tip je imel res malo mišic, se tu poraja vprašanje, da je treniral že mnoga leta

oemdzi ::

genius11 a si ti pod nickom Gazda iz nutrition foruma ? :D

jype ::

IcEk`> Tu je povzetek študije o neškodljivosti visokega vnosa beljakovin na ledvica:

Žal ta povzetek nič ne govori o količinah.

genius11> Razen zgodba nekoga po tv-ju

Jaz sem reč poglobljeno raziskoval iz zelo sebičnega vzgiba - moj rizik za rakava obolenja prebavnega trakta je iz določenih razlogov precej višji od povprečja.

IcEk`> jype, napiši kako bi po tvoje izgledal jedilnik za pridobitev mišične mase. Res me zanima..

Ne razumem, čemu bi kdorkoli želel s hrano pridobivati mišično maso. Prehrana v praksi določa odstotek telesne maščobe, vse ostalo je pa zgolj odziv na fizično aktivnost telesa. Razumem, da bi nekateri bili radi videti mišičasti, a to je zgolj moška nečimrnost. Pomembno je razmerje med motoričnimi sposobnostmi, močjo, telesno težo in vzdržljivostjo, ne pa tisto, kar vidite v ogledalu.

Poleg tega jaz nisem trdil, da se beljakovin ne sme uživat, temveč da jih ni pametno uživat preveč (knjiga China Study sicer trdi, da so "živalske beljakovine" bolj škodljive, a jaz tega zaključka iz predstavljenih podatkov ne znam potegnit, je pa očitno jasno, da ljudje, ki večino kalorij prejmejo iz mesa, uživajo precej večjo količino beljakovin kot je to običajno za našo in sorodne biološke vrste in tudi dokazano škodljivo - če bi takšno količino beljakovin želeli dobiti iz rastlinske hrane, bi potrebovali nekajkrat večji želodec).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

oemdzi ::

@jype: aha... aha... aha... Za misicno maso( pa tudi za definicijo kakor tudi fazo ohranjanja) potrebujes tako pravilno prehrano kakor tudi pravilni trening, sicer je na zacetku seveda ko zacenjas v nekaj mesecih mozno imeti lep napredek kljub napacnem pristopu, vednar se hitro znajdes v fazi stagniranja in takrat je potrebno imeti oboje postimano. In tako pridemo tudi to beljakovin, ogljikovih hidratov in nenasicenih mascob, katere morejo biti karseda v pravilnem razmerju glede na cilje ki jih imamo. Ampak kot opazam si ti expert na vseh podrocij, od nutrizicma pa vse do teologije...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

jype ::

oemdzi> Za misicno maso( pa tudi za definicijo kakor tudi fazo ohranjanja) potrebujes tako pravilno prehrano kakor tudi pravilni trening

Ja, jaz pa trdim, da tolikšne mišične mase, ki je brez dolgoročno nezdrave prehrane (s preveč beljakovin) ni mogoče vzdrževati, ne potrebuje nihče - vsak se bo pa zase odločil, ali bi rad zgolj izgledal močan, ali bi rad bil tudi pri sedemdesetih še vedno sposoben pretečt maraton in dvignit 100 kilogramov težko utež.

Poleg tega je treba poudariti, da gre pri vsej tej znanosti okoli zdrave prehrane zgolj za statistiko - tudi najbolj zdrava prehrana te ne naredi imunega na bolezni kot so rakava obolenja, diabetes, alzheimerjeva bolezen in podobne reči, zgolj zmanjša možnosti, da se bolezen razvije (in tudi posamezni ljudje ki se bašejo s samo nezdravo hrano lahko živijo zelo dolgo).

IcEk` ::

http://maxximum-portal.com/forum/viewto... (Protein intakes of 1.4 - 2.0 g/kg/day for physically active individuals is not only safe, but may improve the training adaptations to exercise training.)

http://maxximum-portal.com/forum/viewto... (This prospective report suggests that short-term creatine supplementation may not affect kidney function in an individual with a single kidney, mild decreased GFR, and ingesting a high-protein diet (ie, 2.8 g/kg/d).)

Evo link, kjer si lahko preberete dosti študij o športni prehrani: http://maxximum-portal.com/forum/viewfo...

jype ::

Maxximum portal forum je res izvrsten vir informacij o zdravi prehrani, ja.

Pa slike motoričnih invalidov in žakljev beljakovin okoli članka tudi ogromno povedo o tem, v čigavem interesu je tako nezdrav vnos beljakovin.

IcEk` ::

Sej je njim tut v interesu da so zdravi, linki v tistem oddelku so pa večinoma verodostojni bi rekel.. Al hočeš reči da so gimnastičarji tudi motorični invalidi? Ker se jih dosti zadrzuje na portalu in vsi jedo prek 2g beljakovin na kg telesne teze.. Vsaj po objavah sodeč.. Če zavajajo pa je druga stvar.. Ampak močno dvomim..

jype ::

IcEk`> Sej je njim tut v interesu da so zdravi

Jim je, ja - vprašanje je samo če razumejo kaj to pomeni.

IcEk`> Al hočeš reči da so gimnastičarji tudi motorični invalidi?

Ne - a ti tudi nimajo mišične mase, ki bi bila primerljiva z večino "profesionalnih fitnesačev". Pri vseh atletskih disciplinah je ključno razmerje med vzdržljivostjo močjo in maso, ne pa mišična masa ali moč kar sama po sebi.

Kljub temu se velika večina sodobnih vrhunskih športnikov baše z nezdravo hrano in opravlja vrsto škodljivih posegov, ker sicer pač ne zmorejo doseči vrhunskih rezultatov.

oemdzi ::

Eh jype mislim da si 95% moskih ne zeli tako izgledat kot tisti, ki jim ti pravis motoricni invalidi. Pa tudi, da to dosezes je potrebno ogromno truda in casa, sploh pa si upam trditi, da so vsi ti resni BB na taksih substancah, da tud ce bi ti pojedu 1kg proteinov dnevno bi bilo to v primerjavi z tistemu kot cokolino z mlekom :) Imas na nutrition forumu clana ekipe Pedjo (sicer iz Srbije), ki je priznal da je bil na marsicemu in o temu tudi odkrito govori. Tako da se ni za bat da bos prehitro po naravni poti (sem stejem tudi sportne dodatke) prisel do te motoricne nefunkcionalnosti.



P.S. tale se mi ne zdi ravno motoricno prizadet, sploh pa tisto kar ti mislis so z photoshopom predelane fotografije in pa uporaba synthola, ko so si direkt v misice vbrizgavali olje, slikco imas spodaj.



EDIT: jype kaj je zate tista meja ko si motoricno retardiran ? Da ne mores 10 povezanih premetov nazaj narediti? Pa prav zanima me ce se z svojim vampom smatras motoricno bolj sposobnega od nekega profesionalnega fitneserja oz. bodybuilderja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

genius11 ::

jype ::

oemdzi> Pa prav zanima me ce se z svojim vampom smatras motoricno bolj sposobnega od nekega profesionalnega fitneserja oz. bodybuilderja?

Ne, se ne.

oemdzi> kaj je zate tista meja ko si motoricno retardiran ?

Da ne moreš narediti kolesa (gimnastičnega).

Mr Hilter ::

@jype: a si ti slučajno vegetarjanec? Ker kažeš očitne znake pomanjkljivega uživanja maščob živalskega izvora :))

Mislim da le retardiran bebec lahko človeku (živali, rastlini, kamnu) priporoči zauživanje škroba.

jype ::

Ne, nisem vegetarijanec. Jem meso.

Verjamem, da je težko sprejeti dejstva, če se ne ujemajo s tvojimi prepričanji, ampak jebiga, tako je življenje.

Mr Hilter ::

A lahko potem našteješ prednosti tvojega načina življenja napram mojim (sam bi se označil za powerlifterja):

Moja geometrija:
Višina: 174cm
Teža: 83kg trenutno z malce 'sezonskega' špeha

Trenutno maksimalna moč:
Benč: 160kg
Počep: 210kg
Mrtvi dvig: 220kg

Prehrana:
1kg mesa (konjskega ne), 1kg zelenjave, 6 XL jajc, 5l mineralne vode na dan.
0 alkohola, 0 kokakole in familije...

Dodatki:
Praktično vse v velikih količinah (nikoli steroidov (AS, GH...), razen če med slednje ne šteješ CLENa)?

T-h-o-r ::

hahahah o shit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pridobiti na teži? velik problem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14615643 (12346) m0LN4r
»

Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24830378 (8290) janja765
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318767 (16424) D3m
»

Kako se zrediti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24773075 (63310) thramos
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8422655 (19864) whatever

Več podobnih tem