» »

Odpadki

Odpadki

finpol1 ::

Odvoz odpadkov-plačevanje upravniku ali Snagi direkt?

Torej, če gre za večstanovanjsko zgradbo, kjer smo vsa leta BREZ TEŽAV plačevali direktno Snagi (po kvadraturi), potem zamenjamo upravnika, ki kar na enkrat brez dogovora (niti v pogodbi, niti na sestanku) začne zaračunavati Odvoz odpadkov po osebah!

Ali je kaka možnost, da zahtevamo vrnitev v prejšnje stanje: da bi še vedno direkt plačevali Snagi (seveda po kvadraturi)? Moramo to najprej URADNO izglasovati na sestanku lastnikov (manjši objekt)?

Hvala, srečno
  • spremenil: finpol1 ()

St235 ::

Vsekakor mora obstajat nek dogovor kako se zaračunava stroške. Če ste plačevali snagi neposredno potem ste dobivali individualne položnice. Upravnik tega ne more spremeniti brez dogovora.

So pa te stvari ponavadi določene na nivoju občine (način zaračnavanja) in kolikor je meni poznano se fizičnim oseban razačunava glede na število stanovalcev in ne na podlagi kvadrature. Kar je seveda edino logično, ker količina smeti je precej bolj odvisna od števila ljudi kot velikosti stanovanja.

A je možno, da je v tem času prišlo do kakšne spremembe občinskih odlokov na to temo in jih prejšnji urpavnik še ni upošteval ali pa so soupadle z spremembo upravnika?

finpol1 ::

Hvala za odgovor! Bomo ju3 preverili še na občini. Se priporočam še za kak odgovor oz. mogoče drugačno/konkretno mnenje (še posebej iz lastnih izkušenj), ker enim je nov upravnik prinesel kup težav...:(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odvoz smeti v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
605628 (4533) SeMiNeSanja
»

Obracun stroskov ogrevanja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15824332 (20192) kixs
»

Stroški upravljanja (stanovanje)

Oddelek: Loža
4810077 (8336) St235
»

Ločevanje odpadkov dražje (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8637605 (35900) noraguta
»

mesečni stroški ob najemnini

Oddelek: Loža
157842 (7214) SkIDiver

Več podobnih tem