» »

Rolete

Rolete

Imperfect ::

V stanovanju se prvič srečujem z notranjimi roletami - tiste iz blaga in vrvico, s katero se jih potegne dol, če vrvico na hitro le "cuknem" pa jih zarola nazaj gor. Pri enem takem cukanju je "nekaj počilo" :) - in roleta je za vedno ostala spuščena. Lahko jo navijem nazaj na palico na roke, ampak to traja predolgo. Ne štekam pa čisto tega mehanizma in mi ni jasno kaj točno je narobe in kako to popravit.

Če ima kdo kaj več izkušen s temi roletami bi prosil za kakšen nasvet, kako to popravit, da jih bo spet dvigoval mehanizem. Pismo ... to, da sem se tik pred odhodom od doma naučil popravit lesene zunanje rolete, mi sedaj žal ne pomaga :P

Bellatrix ::

Kolikor vem, mehanizem deluje tako:
Če hočeš spustiti roleto moraš vrvico odmakniti od okna in jo ob tem rahlo potegniti, nato se začne roleta spuščati sama ?
Za dvignit zadevo pa le potegneš vrvico (počasi - ne hitro kot si očitno ti delu), ko pride na želeno višino ponovno vrvico odmakneš od okna da se stvar zaskoči in spustiš vrvico ?
Mislim da stvar deluje tako.
Kako to popravi pa se mi ne sanja.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

fosil ::

Tam noter je nek feder.
Lahko da ga je treba samo navit, lahko pa da se je kaj zlomilo.
Vzemi dol in poglej.
Tako je!

;-) ::

Ja in toti feder ponavadi če preveč potegneš preskoči in skoči sredica iz tistega utora potem pa maš štalo. Sklel sem že vse rulete v hiši ko smo menjavali tele vrvice.

Sistem je podoben kot pri vžigu kosilnice le da je namesto štrika pač "gurta".

Imperfect ::

Ok, hvala za odgovore. Bom probal odpret pa pogledat kaj lahko sam naredim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zippo uporabniki - WTF?!?!

Oddelek: Loža
265686 (879) Karen
»

Rolete ali žaluzije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6019349 (8268) mirator
»