» »

Vrednost IT dela za manjšo firmo?

Vrednost IT dela za manjšo firmo?

lopov ::

Kolega ima firmo, kjer mu je vse zadeve okoli računalnikov urejal "sorodnik", kateri je diplomiral in poiskal nove izzive življenja :)

Situacija, kot je: okoli 50 računalnikov z windows (1/4 z XP, 1/4 win7, 1/2 vista, nekaj prenosnikov, delujoča domena na srv2008, nek sharepoint za koledar). Vse je licečno in lastniško.

Investicij v obstoječo opremo ne planira, računala se menjajo po potrebi (= ko crkne). Delo obsega posodabljanje namenske programske opreme, skrb za backup, občasno pomoč uporabnikom (telefonsko in osebno) in je izvedljiva remote preko VPN.

Ne bi zaposloval, razmišlja o osebi z SP, kateri bi plačeval 450 evrov mesečno po pogodbi.

Moje mnenje je da je to premalo, ponuditi bi moral vsaj 800 evrov (če je obseg dela res tako majhen kot pravi).

Thx,
b.

BALAST ::

Po pogodbi bo rabil definirat ceno za vsako storitev posebaj, tako da če je potrebno nadgradit samo en softwer na vseh lahko pride do večjih stroškov.
Tako da vzdrževanje mreže bi bil primeren znesek za najmanj 1 delavni dan na teden (200€ on site ali 150€ remote admin), za nadgradnjo softwera pa še dodatek 5€/PC.

lopov ::

Gledaš na vsak "primer" posebej? Kolega želi vse predvidene in nepredvidene zadeve stlačiti v enoten mesečni znesek (lahko temu rečeš pavšal) s tem, da so določene zadeve fiksne (2-4x mesečno nadgradnja programja, skrb za backup, uporabniški support, tekoče vzdrževaje) in pa vse "nepredvideno" (ampak res vse!).

No ne vem, nimam izkušenj s tovrstnim vzdrževanjem.

Thx za odgovor.

Poldi112 ::

Kaj pa nadgrajuješ 2-4x mesečno? Ali si tu mislil letno?

In ja, €450 je občutno premalo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

lopov ::

Poldi112 je izjavil:

Kaj pa nadgrajuješ 2-4x mesečno? Ali si tu mislil letno?

In ja, €450 je občutno premalo.


Gre za nek suite programov, katere jim dela zunanja firma. Sam proces nadgranje traja kakšno uro ker naredi kompleten backup baz in programov. Keč pa je, da imajo dejavnost, kjer delajo 24/7 in je treba pred posegom obvestiti uporabnike da zaprejo fajle oz. če to v tistem trenutku ne gre se počaka.

dronyx ::

Tile ponujajo to za 650 €. Po moje se za to lahko sklene pavšalna pogodba, kjer je definirano, kaj se opravi znotraj mesečnega pavšala, ostalo pa se potem plača dodatno po ceniku. Nihče ti ne bo verjetno za pavšal počel vse, kar si bo stranka izmislila, ker potem ne zaslužiš niti za potne stroške. Pa tudi čisto vsega se preprosto ne da narediti na daljavo, večino pa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

lopov ::

Thx.

Mi je pa smešno -- me kliče kolegica arhitektka, v njihovemu biroju je dosedanji admin dal odpoved in spet podobna situacija -- admin je lastnikov sin >:D

Pa kaj je to, fotri svoje sinove premal plačujejo???

psychoshorty ::

Mislim, da je lahko razlog, da je tole delo premalo cenjeno. Tudi pri mojemu prvemu delodajalcu se je kratkomalo jebalo za moje usluge, nadure delo cez weekende ipd ipd. nakar sem zaradi tega enostavno dal odpoved in odsel.

ABX ::

Zmeni se za kolikor ti pač ustreza.

Ampak ti dam nasvet. Definiraj v pogodbi intervencijski in odzivni čas. Ker če ne boš dobil klice v nedeljo zvečer.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

lopov ::

Hoj!

Da ne bo pomote -- ne sprašujem zase, da bi jaz to delal, pač pa sem kolegu rekel da je (IMO) ponudil premalo in naj zviša na najmanj 800 (glede na to da vem za par "nepredvidenih" dogodkov in vem, kakšna jeba je bila to ovrednotit ... on itak ne bi dal nič ker je to družinska firma in sine dela (oz. je delal) za skupno dobro) ...

krho ::

si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Daedalus ::

Jaz računam 300€ za redno vzdrževanje cca 20 delovnih mašin in SBS strežnika. Mind the redno vzdrževanje - upgradi, nameščanje programske opreme in taka manjša opravila. Karkoli večjega se plača posebej. Ta da 450 za 50 računal, je "malo" premalo. Če pa noče plačat... pa naj kolega počaka, da enkrat server začne štrajkat. Pol se vedno zelo hitro najde denar>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Šimpanz ::

Jaz gledam predvsem na odzivni čas. Če stranka želi odzivni čas npr. 2 uri se pri tako količino računalnikov v našem podjetju sploh ne pogovarjamo za ceno nižjo od 2000 eur. Če je odzivni čas 1 dan bi najbrž ponudili ceno okrog 1000 eur.

RejZoR ::

Sam delam po pogodbi za eno računalniško firmo. Znesek je fiksen za katerega sva se dogovorila z direktorjem in to je to. Naredila sva pogodbo, da je vse uradno in da se državnemu prašičevcu da svoj delež, to pa je to.

Tko da v tvojerm primeru je isto. Če se zmenite za nek pameten znesek je lahko tud fiksen. Sam se moraš pa pogovorit s ponudnikom, če bi bil pripravljen na tak način plačila. Če oba pristaneta na to je stvar rešena. V takih primerih mora pač vzet v zakup, da bio plačilo dobil tudi če ne bo imel blazno veliko dela, ampak se pa ne bo smel pritoževat če bo kakšen dan totalna norišnica.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zako ::

prvo doloci, za katere programe bos delal podoporo, ker ce to ni samo windwos in Office, ter se zelijo, da jim podpiras tudi strojno opremo, kak SAP ali Navision, telefonijo, antivirusni program,...potem izpod 2500-3000 na mesec pavsalno sploh ne pristani.
Imajo se kak interni program (recimo financni programcek..., spletna banka).
Bos videl, da bos imel dela cez glavo,..mogoce res kak dan malo manj, potm pa spet vec...

Recimo, Xenya, Komaps X-net in SRC ti izvaja podporo za Office programsko opremo za 4 ure dnevno on site najamnj za 2500 na mesec.

Na enem podjetju imeli xenyo in je bila podpora za Office, kar je bilo se najmanj dela, in to za 2800 pavsalno na mesec.

Svetujem ti, da ce bos delal preko SPa, pod 2000 se nimas kaj pogajat, ker ce bos zbolel ali bog ne daj da si zlomis nogo, moras ponudit zamenjavo za sebe, kar ni poceni,...se pomembneje dobit eno osebo vredno zaupanja in da imas IT znanje na nekem visjem nivoju.
Zako je zakon!!!

krneki0001 ::

Za 5 računalnikov (XP) in server (2003) ter mrežo in kar pač nanaese zraven računam 110 evrov neto ceno (torej okoli 200 evrov bruto). Za 10x tok računalnikov bi tudi ceno dal vsaj 5x toliko, čeprav bi že to bilo malo.

Sicer ko si vse porihtaš in ko imaš remote dostop do vseh mašin, ti je delo dosti lažje in lahko v miru porihtaš zadeve ponoči, ko ne delajo.

Brias ::

zracunaj si odzivni cas do napake .... ( bos lahko sel na morje, vsaj za vikend :) )
450 eur ....
lahko se dogovorita da so v tej ceni 4 prihodi po 4 ure, odzivni cas 48h, vsaka porabljena ura vec, 20 eur ... vsak dodaten prihod - kilomerina oz vsaj 20 eur ... vsako posredovanje sobota, nedelja, prazniki 100 eur + ure ...


ce znese na mesec manj, je cena enaka, 450 eur, ure se ne prenasajo v naslednji mesec ....

in

v sekundi mozna enostranska brezpenalna prekinitev ....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
674125765 (19317) Ganon
»

Vzdrževalna pogodba za strežnike in omrežje (poštena cena)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141862 (1444) darkolord
»

Manjša plača (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12228158 (20918) Mato989
»

Pogodba o vzdrževanju programja

Oddelek: Pomoč in nasveti
213322 (2686) Okapi
»

Cena za support

Oddelek: Izdelava spletišč
61251 (868) neoserv

Več podobnih tem