» »

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

««
11 / 14
»»

Furbo ::

Ni take panike, jaz sem najprej prebral samo modri dopis in priporočil kolega, pa so me sami pozvali potem iz GENI naj pošljem obrazec, pa je bilo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Pšenični ::

Je pa lepo vedet, danes, ko te za vsakim vogalom "nategnejo", da je na drugi strani vse ok.

bond007 ::

Kolikor sem do sedaj imel izkušenj z GEN I imajo res odlično in prijazno podporo, akcije kar podaljšujejo, sedaj so podaljšali tudi rok za oddajo teh izjav do 15.7., če pozabiš vnesti kodo v spletni obrazec pri naročilo sploh ni panike, celo če že podpišeš pogodbo in jo pošlješ nazaj lahko nekaj dni kasneje še vedno sporočiš kodo in ti jo upoštevajo...

Pšenični ::

Vem, vse razložijo in povejo...nice. Pač se jim gre za stranke.

Mislim da imajo zdej 20.000 uporabnikov, elektro Ljubljana pa le še 286.000. gospodinjskih odjemalcev....(sem popravil)

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

Koliko so pa imeli prej?

Pšenični ::

Če ima GEN na novo 20.000 odjemalcev, jih je nekdo toliko izgubil. Seveda ne vseh le el. Ljubljana.

Volk| ::

joj, da se ne boste za 20€ prihranka razpočili s temi dokazi.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

bond007 ::

20 ravno ne, ene pol jurja pa res :)

Pšenični ::

"joj, da se ne boste za 20€ prihranka razpočili s temi dokazi."

Jebiga, za dnar je treba delat. In poanta je, najprej si izplačajo velike regrese, nato napovejo podražitev. I tata bi, sine.

Ko smo že pri številkah, vsaka taka akcija GENu prinese 3 do 4 tisoč novih odjemalcev. Zdej zna bit še bolje, odziv je boomba, ...ker so drugod podražiitve (drugi distributerji). Kot sem že povedal v Tuš u se delajo vrste ko folk špara pri plačilu položnic (31 centov po komadu), tko da je raja začela gledat na vsak cent. In to v Ljubljani na Viču. Ljubljana ima največjo kupno moč.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Pred podražitvijo nas pride Elektro LJ 6EUR dražje, po podražitvi pa 13.5EUR dražji. Če grem računat, koliko bomo prišparali do junija naslenje leto(do takrat so garantirane cene) je to 13.5*12 + prva položnica zastonj(okoli 85) je skupaj 247EUR!!! V enem letu, samo ker bomo zamenjali ponudnika! Da ne omenjam še nadaljne prihranke, ko sem prepričan, da bo GEN-i vedno cenejši. Mogoče se bo teh 13.5EUR razlike znižal na 10, mogoče po ene dveh letih na 5, prihranek pa je pošten. Pa za eno ubogo elektirko gre...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Pšenični ::

"Pred podražitvijo nas pride Elektro LJ 6EUR dražje, po podražitvi pa 13.5EUR dražji. Če grem računat, koliko bomo prišparali do junija naslenje leto(do takrat so garantirane cene) je to 13.5*12 + prva položnica zastonj(okoli 85) je skupaj 247EUR!!! V enem letu, samo ker bomo zamenjali ponudnika! Da ne omenjam še nadaljne prihranke, ko sem prepričan, da bo GEN-i vedno cenejši. Mogoče se bo teh 13.5EUR razlike znižal na 10, mogoče po ene dveh letih na 5, prihranek pa je pošten. Pa za eno ubogo elektirko gre..."

Gen bo vedno cenejši, nekdo bo vedno najcenejši. Štrom je štrom, ni znamk kot je pri obleki in hrani. Ni blagovnih znamk, zato pač vzameš najcenejšega.

Tiste pravljice ki jih vedno znova lansirajo ob podražitvah....o "izboljšanju storitev in ponudbe" so za malo deco.

Zgodovina sprememb…

sulaco ::

A je šel kdo k Petrolu, ki tudi garantira nižjo ceno....Imam namreč veliko točk na "zlati kartici Petrola" in si z pikami znižam še dodatnih 20% pri mesečni položnici....
Je že kdo podrobno prebral pogodbe??

Pšenični ::

Za Petrol ne vem, gre pa nekaj v tem smislu...kupiš toliko in tolko kurilnega olja in imaš toliko cnej štrom. Nekej takega....če kdo več ve naj pove.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Petrol je že kupil večino lastnika GEN-I, tako da bo kmalu združeno oboje verjetno...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Lonsarg ::

Cene in garant nepovišanja imata oba enak,očitno bo še lastnik isti. Torej je odgovor, da vzameš tistega, ki ima bolšo akcijo trenutno zate:)

Pšenični ::

"Cene in garant nepovišanja imata oba enak,očitno bo še lastnik isti. Torej je odgovor, da vzameš tistega, ki ima bolšo akcijo trenutno zate:)"

Tako je.

Volk| ::

bond007 je izjavil:

20 ravno ne, ene pol jurja pa res :)


mi lahko to pokažeš z številkami?
Namreč, moji izračuni so drugačni. Moja položnica je nekje 40€, torej je "čiste elektrike" nekje cca 20€, pri enem kuponu, ki ga dam prišparam 50% na elektriko, torej je to 10€/kupon.
Ker je omejitev 1 popust na mesec, torej bi se grebal za 10€ na mesec. Čeprav sem dokaj varčen, vendar koliko gledam druge(tudi sam sem enak), zabijem malo več na mesec za neumnosti.
Pač nisem tip, ki bi se grebel za teh 10€ na mesec. Kodo sem objavil, če jo bo kdo vzel jo bo, če ne pa ne bom nič bogatejši.

Če se pa že gremo varčevanja pa bi blo fajn razmisliti pri cigaretah,količini popitega alkohola, pravilni vzgoji otrok, da ne bodo uničevali javne lastnine, saj posledično vse to plačamo preko davkov. Pa če bi naši starši vzgajali pravilno otroke(našo generacijo), pol naši politiki ne bi bli tako požrešni in kradljivi. Torej, varčevanje se začen z dobro vzgojo, ne z zategovanjem pasu. Ampak to je že druga tema. Ne bom pa ponavljal enega predhodnega komentarja, ki sem ga dal na temo slovencev. Itak nima smisla. Kot tudi ne moje pisanje tukaj. Ampak kaj čemo, slovenec sem :D
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Pšenični ::

"Če se pa že gremo varčevanja pa bi blo fajn razmisliti pri cigaretah,količini popitega alkohola, pravilni vzgoji otrok, da ne bodo uničevali javne lastnine, saj posledično vse to plačamo preko davkov. Pa če bi naši starši vzgajali pravilno otroke(našo generacijo), pol naši politiki ne bi bli tako požrešni in kradljivi. Torej, varčevanje se začen z dobro vzgojo, ne z zategovanjem pasu. Ampak to je že druga tema. Ne bom pa ponavljal enega predhodnega komentarja, ki sem ga dal na temo slovencev. Itak nima smisla. Kot tudi ne moje pisanje tukaj. Ampak kaj čemo, slovenec sem :D"

Ma je tko, mi smo začeli šparat pri elektriki, ti boš kje drgje. OK.

trnvpeti ::

ce bi bila ista cigareta, istega okusa nekje drugje 10%(sam napisi procent) nizja cena, pa se prodajalec/ka bolj prijazen(na), bi verjetno kupil drugje?

bond007 ::

mi lahko to pokažeš z številkami?

Jst sm na hitro zračunal 24 mesecev po 20€ prihranka, je pa to zelo površno... Namreč v zimskih mesecih pač nimamo 80€ računa, ampak bolj okoli 250-300 € (se tudi grejemo na elektriko), tako da je v dveh letih prihranek verjetno še precej precej večji. Je pa res, da so pri takih z majhnimi računi (recimo pri tebi) cifre precej manjše od mojih (no pa tudi vsak nima 24+ prijateljev :)

Da se šparat na veliko rečeh, ampak poizkusiš najprej tam, kjer razlike v udobju zaradi šparanja ne občutiš. Pa seveda, da si tudi racionalen pri ostalih zadevah - da nisi "penny-wise, pound-foolish ", kot dosti ljudi, ki jih poznam...

proinstal ::

Koda za prehod na gen-i
3-372419

Koda za zamenjavo dobavitelja el. energije.

Pšenični ::

Še ena koda, ki velja neomejeno, lahko se uporabi večkrat.

Da ne boste iskali po netu...odgovor zakaj se ta koda uporabi največkrat je na prejšnji strani.

3-191558

Beli_Zajcek ::

Moja koda ne ponuja samo brezplačen mesec elektrike. Še več, če jo uporabite v naslednjih dvajsetih minutah boste doživeli nirvano in razsvetljenje (dobesedno).

Koda : 3-254166

Pšenični ::

"Moja koda ne ponuja samo brezplačen mesec elektrike. Še več, če jo uporabite v naslednjih dvajsetih minutah boste doživeli nirvano in razsvetljenje (dobesedno)."

No, neki nov pristop....nice.

"Po besedah Tjaše Frelih se je v zadnjih treh mesecih 220 odjemalcev odločilo zamenjati Elektro Primorsko z drugim ponudnikom električne energije, nekaj je prišlo novih, nekateri pa naj bi se tudi vrnili. Neuradno smo izvedeli, da naj bi iz Elektra Primorske k novemu ponudniku - podjetju Gen-I - v zadnjih dneh prestopilo več kot 100 porabnikov električne energije, v vsej Sloveniji pa čez 2000, od tega večina iz Ljubljane. "

No zgleda da bo res odziv velik.

Zgodovina sprememb…

Wad@ ::

Še to me zanima..če ne že piše kje..Na Gen-i sem šel na začetku tega tedna (preko telefonskega klica opravil transakcijo); kateri mesec bo ta "1"€ mesec.

Pšenični ::

"Še to me zanima..če ne že piše kje..Na Gen-i sem šel na začetku tega tedna (preko telefonskega klica opravil transakcijo); kateri mesec bo ta "1"€ mesec."

Če pošlješ pogodbo, ki jo dobiš v podpis do desetega v mesecu, te naslednji mesec priključijo. Mene so konec istega meseca. Zdej pa ne vem kako bojo, ker je izreden naval.

vodnistolp ::

Pošiljam vam svojo kodo, katero lahko uporabite za prehod na Gen-i in s tem plačate samo 1 EUR za prvi obrok! KODA: 3-255809.
Kodo morate vpisati v obrazec za zamenajavo ponudnika elektrike pod korak št.7.
Jaz sem na Gen-i že 1 leto, pa sem zelo zadovoljen. Tiste številke za decimalko se v končnem znesku izredno poznajo, zato ni brez pomena naziv "poceni".
Lp, Janez

Blazz ::

jaz pa kodo dam samo na ZS, ker je tako special super duper!

Pšenični ::

"jaz pa kodo dam samo na ZS, ker je tako special super duper"

Vsak ima svoj stil. Mene so klicali tud že po telefonu, in sem jim kljub temu, da je bila koda napisana lepo prijazno povedal kodo še enkrat. S prijatelji je treba lepo.

Oglase prilagodim glede na forum...npr. Finance..kjer sem dal "oglas" na forum on novici da je podražil elektro primorska....

"Primorski elektro distributer bo gospodinjskim odjemalcem začel zaračunavati strošek podpornih storitev"

Greš na GEN-i in je. Evo podam še moj kupon (KODA), ki se lahko večkrat uporabi.

3-191558

Greš na spletno stran GEN-i, izoplniš obrazec....in podražitev elektra Primorske gre mimo tebe....in prvi obrok pri GEN-i je 1 evro...in podražitev ne bo najmanj še celo leto.


Če kdo želi še kakšno inf. naj me kontaktira na ZS."

http://www.finance.si/forumi/?articleid...

Zgodovina sprememb…

bvcxy ::

Kdor bo prešel na Gen-I, bo prvi mesečni račun za elektriko plačal samo 1 EUR !

To vam omogoča sledeča koda, ki jo lahko koristi neomejeno število uporabnikov:

4-153530

superuser ::

Mi lahko kdo posreduje kodo za prehod na GEN-I?
Prosim na ZS.

Hvala

bond007 ::

@superuser - imaš na ZS

superuser ::

TNX
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: superuser ()

proinstal ::

Koda za prehod na gen-i
3-372419

Koda za zamenjavo dobavitelja el. energije.

Limit-sky ::

proinstal ne bo šlo. Bond ima opomnik in je tako požrešen, da bo vse pobral. V enem postu govori, kako bo neki drobiž prišparal, po drugi strani pa vse tiste, ki imajo večji račun zajebe na polno, ker raje on prišpara tistih par evrčkov.
Pravi patetični slovencelj. :))

P.S. Bond a mi daš kodo, prosim, prosim, prosim....

Beli_Zajcek ::

Pa zakaj Bond tako moti? Patetiko v bistvu ti zganjaš...

Limit-sky ::

Zajček, verjetno si prebral link, ki sem ti ga prilimal v prejšnjem postu?

Glede na njegovo patetično moraliziranje na prejšnjih straneh, da bi jaz kao rad zaslužil še par evrčkov, se je pokazal v pravi luči sam. Mene je žalil z nekim socialnim problemom in nebulozami, je pa zgleda njegovo stanje dokaj slabo. Zato se opravičujem.
Z Bondovo kodo pomagate preživeti ogroženim družinam. To pa je nekaj, za kar se splača vzeti njegovo kodo. Humanitarnost je plemenita.

Bond, daj mi kodo prosim, hočem narediti plemenito dejanje! Prosim, prosim.... :))

Beli_Zajcek ::

Glej, probal si zaslužiti nekaj dodatnih evrov od ponudnikov kode. Ampak tvoj problem je, da nihče ni zagrabil za to. Trg je rekel NE. Nobenemu se ni zdelo vredno zajebavati s tvojimi zahtevami in so te vsi gladko zavrnili. Kar pa on dela je isto kot ti (poskuša maksimizirati svojo dobrobit). Sta podjetna - oba. Ampak za njegovo ponudbo je na trgu povpraševanje, za tvojo je ni. Ne bit fouš. Slovencelj si kvečjemu ti.

Limit-sky ::

Jaz sem kodo dobil prvi dan. Ponudili so mi jo trije. Po mojih pogojih. Za eno pa se cakam bolj proti koncu akcije. In jaz nisem nikoli zanikal, da sem podjetniska dusa in pac razmisljam tako. Nekateri se pa gredo samaritance in mislijo, da delajo uslugo, ce komu dajo kodo, ali hocejo nekomu nagajati in mu ne dati kode! Pateticno.
Odgovori mi prosim, zakaj ne bi vzel kode od proinstalla namesto od bonda? To sprasujem ze dve strani, pa nima noben jajck odgovorit. :D

Furbo ::

Vzem kodo od kogar hočeš, najbolje da od koga z vzdevkom attention whore, boš morda začutil sorodnost.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Limit-sky ::

Tisti mi jo nočejo dati. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Limit-sky ()

bond007 ::

Don't feed the Troll. Na ignore ga dajte, to takšne najbolj prizadane... :))

Je pa GEN I napovedal podražitve za male poslovne odjemalce:
"So pa na GEN-I potrdili, da bodo elektriko že to jesen najverjetneje podražili malim poslovnim odjemalcem. Ali bodo cene za mala podjetja rasle tudi prihodnje leto, še ne vedo. Na Petrolu pravijo, da tudi malim poslovnim odjemalcem cen ne bodo dvignili."

Vir: finance

Novo je tudi to, da tisti, ki ste dali kode prijateljem boste lahko v spletni aplikaciji "MOJ GEN I" videli kolikokrat so vašo kodo koristili oz. koliko mesecev boste imeli pol ceneje energijo. To je (bo) razvidno pod zavihkom "storitve in akcije" in sicer toliko krat kot imate napisano "Akcija "Priporočilo za prijatelje"" toliko mesecev bo pol ceneje el. energija. Podatki se zgleda še vnašajo, zato stanje trenutno ni ažurno...

Pšenični ::

"@superuser - imaš na ZS"

"P.S. Bond a mi daš kodo, prosim, prosim, prosim.... "

Pač se je najbolj znašel. Vsaj zgleda tako. No saj nam tudi ne gre slabo. Ni mi pa jasno, ko me kličejo po telefonu in jim moram ponoviti št. po telefonu, št, ki je že napisana.

Mislim na......to, da folku še ni jasno, da je moja koda najbolj varna, največkrat uporabljena. Skratka vzemite mojo kodo in boste mirno spali....vse je tako kot je treba.

Moj kupon (KODA), ki se lahko večkrat uporabi je

3-191558


Tisti, ki ste moj kodo uporabili; posredujete jo svojim znancem , prijateljem...vsakomur, ki si želi iti na GEN-i in prihraniti pri el. energiji.

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

bond007 je izjavil:

Don't feed the Troll. Na ignore ga dajte, to takšne najbolj prizadane... :))


Jaz bom zelo žalosten, ker mi nočeš dati kode!
Aja, sem pozabil, da si me dal na ignore že prejšnji teden in tudi tega sporočila ne boš videl. Darn.

Evo, jaz mislim, da se pri telbancu bolj splača vzeti kodo, ker ima vse poštimano. Pri drugih sicer ne vem, kako je, ampak jaz ne bi riskiral.
Je pa ponudba proinstall-a tudi zanimiva. Takšno ponudbo kot ima pa bond007 vam pa jaz tudi zrihtam. In moj sosed tudi. In še 35 sodelujočih v tej temi.
:)):))

Pa še kr nobenga z jajčki?

Pšenični ::

Ma, sem mislil da bo še večji odziv. Sicer je OK. Ampak....

Greš v TUŠ in ima vsak tadrugi v roki položnice da prišpara 35 centov pri plačilu vsake.... Sedaj ko gre na el. Ljubljana nočna tarifa gor za 67% pa se obotavljajo. Jaz sem bil 25 let na el. Ljubljana. Pa sedaj nisem več, pač pri denarju se skoraj vedno vse konča.

Le še en dan to je 30. 6. je na voljo, da prihranite. Malo višje so kode. Vzemite eno in pojdite na GEN-i. Imam občutek, da ko bojo začeli prihajati računi el. Ljubljane po podražitvi, da bo marsikomu žal.

Furbo ::

Saj za prehod tudi potem ne bo prepozno. Pa tudi akcije bodo verjetno še.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Pšenični ::

"Saj za prehod tudi potem ne bo prepozno. Pa tudi akcije bodo verjetno še."

Situacija se pri el. energiji spreminja. Tko da, si jaz ne bi delal utvar. Akcije bodo verjetno še, ampak je tako, da tako ugodnih ponudb..ne vem če bo še. Mogoče pol računa popusta, ampak praktično cel obrok - to pa nisem siguren. Da bo še.


"Evo, jaz mislim, da se pri telbancu bolj splača vzeti kodo, ker ima vse poštimano. Pri drugih sicer ne vem, kako je, ampak jaz ne bi riskiral."

Torej...kaj naj rečem na to, kot da ponovim mojo kodo.

Moj kupon (KODA), ki se lahko večkrat uporabi je

3-191558

Zgodovina sprememb…

Ajnstajn` ::

jaz recimo lahko danes uporabim ( najmanj) 5x kodo. Klical sem prej na GEN-I in so rekli da lahko kodo uporabim danes do 8 ure ali izpolnim obrazec na internetu.
Se pravi prosim 10EUR po 1x uporabljeni kodi. Uporabim jo lahko nekje do 5x. Se pravi bi za to imel 50EUR mi mamo 2 števca, še brat bo menjal 2 števca in sosed je tudi bil takoj za. Vse to lahko uredimo danes. Se pravi ce je kdo zainteresiran, naj mi pise na PM.

1x uporaba kode 10€.
kolikokrat tocno bom uporabil kodo se lahko tudi tocno zmenimo po telefonu se danes.
pravim pa da jo bom uporabil tudi do 5x (potem bo to 50EUR. Sigurno se bo to nekomu splacalo)
Denar lahko sprejmem na paypal, alertpay ali TRR ali na roke!

Ce noben ne bo sel iti v deal, bom pac random v google napisal GEN-I koda, in skopiral kodo od neznanca, pa je to to. V glavnem potem bo to random srecnez, katerega koda bo uporabljena ene 5x danes.
//

Zgodovina sprememb…

pumaxx ::

Jaz bi se odločil za zadnjo varianto. Drugače pa ti lahko posredujem svojo kodo na ZS brezplačno (for free, no charge, sans frais, kostenlos, gratis);)

Okapi ::

Ne ne, od telbanca kodo uporabi, on je zgleda najbolj potreben malo popusta pri elektriki.>:D

O.
««
11 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9322849 (4203) chucki
»

Elektro energija ali GEN-i?

Oddelek: Loža
52767 (2597) Master_Yoda
»

Petrol elektrika - da ali ne

Oddelek: Loža
409661 (7830) Alec999
»

Plačilo na obroke: položnica elektro

Oddelek: Loža
224569 (4277) Pšenični

Več podobnih tem