» »

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

««
14 / 14
»
»»

...:TOMI:... ::

Saj namesto tebe te izračune dela agencija za energijo, tako da google it.
Tomi

Lonsarg ::

Ma, vsi ponudniki tako skrivajo svoje cenike, sem probal najti cene pa sem odnehal. Tukaj se da primerjat koliko te stane kateri ponudnik na hitro:
http://www.agen-rs.si/primerjalnik/inde...

zrataj4201 ::

Vse je bolj ali manjenako.Če nisi zelo velik potrošnik, je razlika na računu zanemarljiva. Obvezni prispevki so enaki, tako da niti z varčevanjem ne narediš velike razlike na računu.
Če pa bi prišlo pri nas do vstaje proti politiki in politikom, pa bi bilo odlično vstrajati tudi o ukinitvi obveznih prispevkih.Če jih podrobno preučiš ugotoviš, da gre za veliko neumnost.Pa naj gre za elektriko, plin, vodo, kanalščino, ali RTV.To bi drastično znižalo račune našibkejših (pa tudi vseh nas). Nekako nerazumljivo število obveznih prispevkov, četudi ne potrošiš popolnoma nič, podvajanje davkov (v tem smo pri nas še posebej specializirani).

Hammer123 ::

zrataj: Imaš v mislih omrežnino,...?

Reycis ::

Problem je seveda 160.13€ na leto, ki jih plačas za omrežnino in prispevek OVE in SPTE tudi če porabiš 0,00 kWh

berlingo ::

Definitivno se ponudnika splača - mora menjat. Pa čeprav za 1 € ali še manj mesečno.
Zakaj?
Ker če ne bi nihče menjal, ponudniki ne bi bili prisiljeni v nižanje cen.

Je pa res da visok znesek položnice vplivajo omrežnina, prispevki in še kaj.

Alexius Heristalski ::

Gen-I ima novo akcijo.

V obdobju od 1. 12. 2013 do vključno 31. 12. 2013 poteka akcija "Novi najceneje". V njej lahko sodeluje vsak novi gospodinjski odjemalec, ki mu na dan začetka akcije GEN-I še ni dobavljal električne energije in tudi obstoječi kupec, ki že ima sklenjeno pogodbo o oskrbi gospodinjskega odjemalca z električno energijo. Kupcem, ki izpolnjujejo pogoje za sodelovanje v tej akciji pa bomo zagotovili cene za električno energijo po ceniku akcije, vse do vključno 31. 12. 2014.

http://www.pocenielektrika.si/poceni-el...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Svašta, v pogodbi za Gen-i bi moralo pistai, da je obvezno branje slo-tech teme poceni elektrika:D

Torej kot obstoječi lastnik pošljem en listič z izjavo in imam 10% popust na energijo eno leto. Vse tistim, ki pa te akcije ne vidijo pa "molzli vas bomo ker vas lahko". Kiri iz trte zvite akcije so to.

Za obstoječe lastnike so tudi nalašč zakomplicirali, da moramo osebno do prodajalca(kjerkoli je že to, nisem vedel da obstaja) da podpišem izjavo. Ne vem če mi bo fotra uspelo prepričati da se grema furat po ljubljani, zato da bo položnica 1 leto 5€ manjša...

Okapi ::

Verjetno je kakšen zakon, v katerem piše, da morajo enake pogoje postavljati vsem, novim in starim uporabnikom. Kot imaš v drobnem tisku pri raznih nagradnih igrah od Coca Cole in podobnih napisano, da lahko sodeluje vsak, ne samo kupci izdelkov - samo pofočkati se moraš na pravem mestu in te dajo v boben za žrebanje.

Kam je torej treba iti po popust za Gen-i?

Edit - kot razumem, lahko podpisano izjavo pošlješ po pošti ( ... dostavite v originalu ... ).

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Lonsarg ::

Aha sem zgrešil link za tiskanje izjave..

Fajn potem, natiskaš, podpišeš in pošlješ po pošti.

Alexius Heristalski ::

Pol leta nazaj je bila ista akcija, vendar s tako ceno do konca letošnjega leta in samo za nove odjemalce, pa so jo septembra ali oktobra, ne vem točno, odprli tudi za stare odjemalce. V novi akciji pa ta cena velja do konca leta 2014. Ampak, če ne bi spremljal njihove spletne strani, ne bi vedel.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Mr.B ::

Kam je torej treba iti po popust za Gen-i?
K Virantu..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

blue ::

barakus ::

In koliksen je torej popust pri akcijah "Novi najceneje" in "Toplotne črpalke 2013"? Na najdem kje je to preprosto pojasnjeno?

blue ::

Martin Krpan ::

Kaj pa vem ! Sem lani pri Gen-I vzel plin , pa so mi ga prvo priklopili en mesec prepozno , brezplačni plin sem namesto dva meseca brezplačno dobil samo en mesec. Seveda sem se pritožil , moji pritožbi so delno ugodili in mi pisali naj položnice ne plačam in naj počakam na drugo nižjo.
Ki pa mi jo niso nikoli poslali , dobil pa sem že dva opomina za plačilo še 50€ več kot pa je bilo na prvotni položnici. Nekajkrat sem jih klical na njihovo 080 številko , kjer so bile njihove telefonistke zelo prijazne in so mi obljubile hitro rešitev moje težave. Nekajkrat sem jim tudi pisal na mail ,kjer pa me še kar ignorirajo in mi samo vztrajno pošiljajo nove opomine.
Ne vem ali so v njihovem računovodstvo zaposleni sami polpismeni idioti ali pa samo glumijo gljivu.
Skratka , mi je že žal da sem šel k Gen-I.

Verjetno upajo , da bom obupal in jim šenkal nekaj 10€.

ribica6 ::

Živjo!
da mal obudim temo... saj je bilo že dosti napisanega, ampak vseeno... Stari razmišlja o menjavi el. dobavitelja iz sedanjega elektro ljubljana na gen-i. Ker je že kar nekaj let minilo od odprtja te teme in se je verjetno na trgu že dosti spremenilo me zanima al je res gen-i ugodnejši dobavitelj od ostalih, ter zanesljiv pri odpravljanju napak oz. okvar ?
Hvala za pomoč in odgovore!

mitja73 ::

Geni ne odpravlja nobenih napak.
Ponudnik je eno, drugo je pa vzdrzevanje omrezja.

Geni je bil najcenejsi par let nazaj, sedaj so ob ustreznih paketih vsi tam tam, itak je elektrike na racunu malo, ostalo je omreznina ipd ki je pri vseh enaka.

Alexius Heristalski ::

Ti kar zamenjaj. V primerjavi z osnovno ponudbo sedanjega ponudnika, je gotovo precejšnja razlika. Pa izkoristi prvi mesec električne energije brezplačno. Pomeni: približno pol položnice ti šenkajo, omrežnino in ostale dajatve moraš še vedno plačati tisti mesec.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ribica6 ::

Praujo da bi blo do 10€ cenejsa položnica kt pa pr el. Ljubljana! A morm bit na kej pozorn, a je možn kakšn nateg s strani gen-i al lahko slepo zaupam in prešaltam na gen i?

mitja73 ::

V primerjavi s cim naj bi bilo cenejse? Preberi raje kaj s cim primerjajo, ne pa da kr menjas na slepo in verjames vsaki reklami in si preracunaj glede na lastno porabo - http://varcuj24.si/elektrika/

Spock83 ::

Glede na ta link bi bil letni prihranek max 13 eur pri drugih ponudnikih. Potem se res ne splača. Kaj nekateri pravijo, če je varovalka 1x35A je slabše od npr 2x z manjšo amperažo. Ne vem zakaj...

WarpedGone ::

Potem se res ne splača.

Se ne splača ker je tvojih 15 minut, kolikor bi ponucal zamenjavo, vrednih več kot 13 EUR?

Lubi jezus kaka logika ...
Zbogom in hvala za vse ribe

PrimoZ_ ::

Na hitro sem preveril par ponudnikov...

Trenutni ECE paket Sava: 37,515€ + ddv
GEN-i redna ponudba: 26,4325 + ddv

za 500kWh, 50/50 VT:MT

Očitno ECE lupi na polno. Vem da ko dodaš zraven še dajatve in omrežnino je razlika relativno gledano manjša, vseeno pa je to 11€/mesec.

Gledal sem sicer cene objavljene tule: https://www.zps.si/zamenjaj-in-prihrani...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PrimoZ_ ()

Ganon ::

««
14 / 14
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9322849 (4203) chucki
»

Elektro energija ali GEN-i?

Oddelek: Loža
52766 (2596) Master_Yoda
»

Petrol elektrika - da ali ne

Oddelek: Loža
409661 (7830) Alec999
»

Plačilo na obroke: položnica elektro

Oddelek: Loža
224569 (4277) Pšenični

Več podobnih tem