» »

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

««
2 / 14
»»

Okapi ::

Kako?

O.

BigWhale ::

Hm, men so v nedeljo za dve uri odklopil elektriko, a je to to? :>

Ciho ::

Okapi, naj te samo popravim, vežeš se do konca 2010, v primeru da se odločiš za prvi mesec brezplačno, ali pa da se odločiš za akcijo krjer garantirajo da se cene ne bodo sprmenile do konca 2010.

Jozko_K ::

Okapi, naj te samo popravim, vežeš se do konca 2010, v primeru da se odločiš za prvi mesec brezplačno, ali pa da se odločiš za akcijo krjer garantirajo da se cene ne bodo sprmenile do konca 2010.

Hmm, mislim da to ne drži. Vežeš se ne v nobenem primeru, lahko greš stran kadarkoli - s tem da če si se odločil za akcijo prvega meseca zastonj in greš stran pred koncem 2009, ti ta zastonjski mesec zaračunajo.
Akcija fiksnih cen do konca 2010 pa ne nosi s sabo prav nobenih penalov, če se zanjo odločiš in greš potem kadarkoli stran.

Okapi ::

ti ta zastonjski mesec zaračunajo.

Ja no, jaz to razumem kot vezavo. Saj vedno lahko razdreš pogodbo, samo pač za to plačaš "kazen".
Za tiste fiksne cene do konca 2010 sem pa še posebej gledal, pa nisem nič našel, da bi moral za nazaj kaj plačevati, če prej greš. Čeprav je zadeva res videti rahlo sumljiva, ampak po mojem ne bodo tvegali kakšnega večjega natega že v prvih dveh letih, ker potem se lahko kar poslovijo od slovenskega tržišča.

O.

Ciho ::

Notri je en člen, ki pravi da jim povrneš morebitne stroške. Npr. če oni v tem času povišajo cene, jim moraš razliko vrniti. Isto velja za zastonj prvi mesec, ki jim ga moraš pač vrniti.

alexxxx ::

1.4?

Jozko_K ::

Ja no, jaz to razumem kot vezavo. Saj vedno lahko razdreš pogodbo, samo pač za to plačaš "kazen"..

Ja, samo da v tem primeru je malo drugače - če greš pred koncem 2009 stran, ti zaračunajo nekaj, kar so ti v samem začetku podarili. Logično ne, sicer bi šel k njim za en mesec, potem pa stran... in tako od njih pobral samo ta podarjeni mesec. Itak da si rit ščitijo :)

Notri je en člen, ki pravi da jim povrneš morebitne stroške. Npr. če oni v tem času povišajo cene, jim moraš razliko vrniti. Isto velja za zastonj prvi mesec, ki jim ga moraš pač vrniti.

Imam pred sabo pogoje za sodelovanje v akcijah, mislim da vem kaj te je zmotilo... da ti zavrnejo pravico sodelovati v akciji in zaračunajo stroške, ki so jih do takrat imeli ker so ti priznali bonitete akcije, morajo imeti kot oni temu pravijo "utemeljen razlog", ki so, če citiram:
- "namerno ali nenamerno navajanje napačnih ali neresničnih podatkov v pogodbi oziroma zavajanje prodajalca s podatki, ki bistveno odstopajo od dejanskega stanja, kot ga sporoči Sistemski operater distribucijskega omrežja prodajalcu ob zamenjavi dobavitelja" (akcija prvi mesec zastonj)
- "namerno ali nenamerno navajanje napačnih ali neresničnih podatkov, ki prodajalcu onemogočijo, bistveno otežijo oziroma podaljšajo izvedbo postopka zamenjave dobavitelja" (akcija fiksne cene do konca 2010)
- "zavajanje prodajalca s podatki, ki bistveno odstopajo od dejanskega stanja, kot ga sporoči Sistemski operater distribucijskega omrežja prodajalcu ob zamenjavi dobavitelja" (akcija fiksne cene do konca 2010)
- "zamuda s plačilom najmanj dveh zapadlih mesečnih računov za električno oziroma drugih obveznosti v skladu s sklenjeno pogodbo med kupcem in prodajalcem" (akcija fiksne cene do konca 2010)

Meni osebno se taki pogoji ne zdijo nerazumljivi. Če ne boš lagal in boš plačeval, bo vse OK ;).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jozko_K ()

Ciho ::

Niti me ni zmotilo. Samo povedal sem kaj sem prebral. Osebno sem zadevo že podpisal in vrnil na pošto.

Okapi ::

Osebno sem zadevo že podpisal in vrnil na pošto.

Jaz tudi:P

O.

Icematxyz ::

Načeloam pri stvari en gre za to da bi imel 10% majnši račun kot do sedaj ker se obračunava le porabljena energija ne pa vsi ostali stroški? Zanima pa me kaj sedaj ko drugi ponudniki malo znižajo svoje tarife?

A to pomeni da postane pomebnih DO 10%. In začne število 10 padati?

imallears ::

Kaj pa tist k majo (za druge ne vem) pr Elektro Celje, k se prijaviš, da boš sam do določenga datuma v mesecu sporočal stanje,... a tist ne plačuješ pol po porabi?

Icematxyz ::

Ja teh 10% če jaz razumem prav je samo glede na porabo. Ostali fiksni stroški bodo še vedno tam in nebo 10% popusta gor.

Tako 100 evrov recimo ne postane 90 evrov ampak več kot 90 koliko točno pa ne znam zaj zračunati. Bi morla vedeti kolikšen je delež le elektrike v tem se pravi dejanske porabe brez ostalih stroškov. Če pa maš 30 evrov elektrike recimo pa tako nevem točno kaj bi izračun pokazal. Vrjetno 29,5?

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

Pri elektro celje že mal cvikajo in so naredl posebi banerje:

Icematxyz ::

So pa se voluharji odzvali v trenutku ja. Z antipropagando in določeni so celo takoj znižali cene.

Ko je tako vsem jasno da bi cene elektrike morale iti dol in ne gor. A se sprenevedajo in nabijajo v plus. Pač recesija je a ne? Aja ne recesija ne pomeni to.

Okapi ::

Pri Elektro Primorska so pa hoteli drastično zaostriti pogoje prestopa, ampak so potem napovedane pogoje preklicali (ker so jim razložili, da so nezakoniti;-).

O.

Tio2 ::

najprej se pojavi druzba, ki nudi elektriko po nizji ceni; PODPISES novo pogodbo.
potem ti stara druzba nudi malce nizjo ceno; podpises zopet pogodbo z njimi.
potem novonastala druzba zniza se malo cene; podpises zopet pogodbo z njimi.
potem stara druzba ti nudi posebne pogoje in najnizje cene (saj je omrezje njihovo).
pojavi se vec podjetij, ki nudi elektriko na raznorazne nacine. . .

brez smisla, vsekakor ti nudijo umazano energijo.

H = edina varianta, lahko ga primerjamo Vatikanskemu bencinu: gres ko Bog in ti ne trosi eno Madono (ce ga zges na 33-37°C)

energetik ::

:O Kaj si hotel povedati z zadnjim stavkom??

Voyager ::

Tisti ki ste se odločili za Gen-I, a ste se odločili tudi za akcijo fiksnih cen? Ker vemo da je v tem času krize cena elektrike nižja, a se lahko zgodi da še nekoliko znižajo ceno in kaj bi v takem primeru to pomenilo za tiste, ki imajo podpisano akcijo fiksnih cen?

Okapi ::

Ne vem, ali je bilo sploh drugače mogoče kot s podpisom fiksnih cen. Kaj se bo zgodilo, pa ne vem - zanašam se na to, da ne bodo hoteli že v prvem letu odgnati strank s kakšnimi neumnostmi:P

O.

Jozko_K ::

Je bilo možno ja, Okapi.. ločeno si imel podpis sodelovanja v posamezni akciji in ločeno podpis pogodbe.

@Voyager: Dvomim da bo cena elektrike padla še dosti nižje kot je padla do zdaj. V resnici je v zadnjih tednih že zlezla malo nazaj gor ;). Sicer pa, po želji ane, lahko špekuliraš tudi v drugo smer seveda.

Okapi ::

ločeno si imel podpis sodelovanja v posamezni akciji in ločeno podpis pogodbe.

Vem, ampak kaj bi se zgodilo, če ne bi podpisal?

O.

klemenSLO ::

Iz vsega napisanega lahko pač če ti kaj/karkoli ni všeč enostavno prekineš pogodbo, ker nisi vezan. Eventuelno plačaš tisti zastonjski mesec. - ki bi ga tako ali tako preplačal če bi ostal bi sedanjem ponudniku.

Ciho ::

Akciji sta dve. Povsem ločeni in neodvisni od pogodbe. Ena je za brezplačni mesec. Druga je zaklenjene cene do konca 2010. Vsako od obeh akcij podpišeš ločeno in po želji. Če katere od akcij ali pa tudi obeh ne želiš podpisati, to nič ne vpliva na pogodbo. Pogodbo lahko prekineš kadarkoli, če pa si podpisal katero od akcij pa imaš neke obveznosti do konca 2010.

Tio2 ::

to se placuje po posti ali te privedejo do tega, da zacnes placevat potom banke/ tekocega racuna?

energetik ::

http://www.zurnal24.si/Za-sedem-odstotk...
So že reagirali... Ampka paketno plačevanje elektrike? :|

svit ::

Heh... nenadoma kar nižajo cene...
Ni ideje

Icematxyz ::

Elektro ljubljana je torej takoj izgubila 700 odjemalcev?

Predvidevam dvoje:

-najvrjetneje je izgubila je 700 "močnejših" porabnikov
-vrjetno je številka še nekoliko višja če priznajo javno številko 700 odjemalcev

Me pa zanima kaj zdaj pomeni tistih 10% v ceni porabljene energije. To še vedno drži?

Tio2 ::

ELEKTRIKA BO ZASTONJ

T0RN4D0 ::

About time da se zadeve začnejo malo premikat še v kakšno drugo smer kot samo dvigovanje cen :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Tio2 ::

ja, to da ne znas vec kaj bi, vsekakor je elektro zgubila 2700 uporabnikov...

k4vz0024 ::

Končno je nastal prepih....:)

Jakey88 ::

naah, imo je vse skup isto sranje, oziroma bo ta moment nekaj centov ceneje, čez 1 leto bo pa vse skup dražje od vseh ostalih, tako da si itak na 0..imo se naj ostane, kjer smo(ste ;))

borča ::

Menjal bom ponudnika elektrike samo zato, da malo pretresem Trote, ki so dosedaj prodajali elektriko. Pa se izplača ali ne!

borča ::

naah, imo je vse skup isto sranje, oziroma bo ta moment nekaj centov ceneje, čez 1 leto bo pa vse skup dražje od vseh ostalih, tako da si itak na 0..imo se naj ostane, kjer smo(ste ;))


Če bo tako, bom pa čez eno leto zopet menjal ponudnika. V tem je bistvo konkurence!

balkanec ::

Mesec in pol naokoli. Izkusnje?
Ti si ziher pozigalec !!!

Okapi ::

Zaenkrat dela, elektrika je videti enaka8-)

Izkušenj ni še nič - maja je bilo itak zastonj, tudi računa za 0 € niso poslali, vsaj zaenkrat še ne.

O.

Okapi ::

Evo, prvi račun z Gen-I je danes prišel. Akcija "prvi mesec brezplačno" -63,58 €, za plačilo 0,00 €.
Zaenkrat se splača8-)

O.

Buggy ::

Okapi: a okoli poracuna si imel kaksne sitnosti oz. kdo ti je odmeril pavsal za naprej.

Okapi ::

Ne. Kdo mi je odmeril pavšal za naprej pojma nimam, neko cifro sem sam napisal ob prijavi, samo se ne spomnim točno, kakšno. Je pa res, da je sedaj pavšal kakšno kWh višji, kot bi bil lahko glede na lansko porabo. Sicer pa imajo menda možnost, da po internetu sporočaš sprotno porabo.

O.

Blinder ::

Ma še kdo kaj za povedat o tem?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

klemenSLO ::

Mene so po mailu obvestili da bo kot rečeno brezplačno, ampak da os distibuterja še niso dobili podatkov o stanju... in še ne morejo izdat računa

Voyager ::

Dve možnosti obračunavanja imaš, akontacijsko (pavšal) ali po dejanski porabi. V primeru plačevanja po pavšalu, ti enkrat na leto naredijo obračun in izračunajo koliko povprečno porabiš mesečno. Tako ti dobivaš na dom celo leto, vsak mesec računček s fiksno vrednostjo, če se seveda elektrika ne podraži. Med letom si kupiš klimo, plazmo pa kakšen nov računalnik in navdušeno gledaš kako je cena elektrike še vedno enaka. Potem pa pride novo leto, naredijo obračun in vidijo da si imel več porabe kot so predvidevali. Takoj te cepijo za vso neplačano elektriko.

Druga možnost je plačilo po dejanski porabi. Ti vsak mesec sporočaš stanje števca in dobiš na podlagi teh cifer račun. Če si poleti omisliš klimo, se to takoj pozna na računu v naslednjem mesecu. Tako imaš malo boljši pregled nad porabo in lahko bolj paziš.

Za določitev pavšala pa dobijo vse podatke o tvoji porabi v lanskem letu. Ob podpisu si privolil, da jim SODO te podatke lahko posreduje.

telexdell ::

Dve možnosti obračunavanja imaš, akontacijsko (pavšal) ali po dejanski porabi. V primeru plačevanja po pavšalu, ti enkrat na leto naredijo obračun in izračunajo koliko povprečno porabiš mesečno. Tako ti dobivaš na dom celo leto, vsak mesec računček s fiksno vrednostjo, če se seveda elektrika ne podraži. Med letom si kupiš klimo, plazmo pa kakšen nov računalnik in navdušeno gledaš kako je cena elektrike še vedno enaka. Potem pa pride novo leto, naredijo obračun in vidijo da si imel več porabe kot so predvidevali. Takoj te cepijo za vso neplačano elektriko.

Druga možnost je plačilo po dejanski porabi. Ti vsak mesec sporočaš stanje števca in dobiš na podlagi teh cifer račun. Če si poleti omisliš klimo, se to takoj pozna na računu v naslednjem mesecu. Tako imaš malo boljši pregled nad porabo in lahko bolj paziš.

Za določitev pavšala pa dobijo vse podatke o tvoji porabi v lanskem letu. Ob podpisu si privolil, da jim SODO te podatke lahko posreduje.

Lahko pa plazmo zamenjaš z LCD, namesto klime izoliraš hišo, namesto PC nabaviš notebook, namestiš varčne žarnice.... Potem pa prode novo leto, naredijo obračun.... In ne rabiš plačati obroka ali dva. Pa še vsi naslednji obroki so nižji.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

klemenSLO ::

Sem primerjal novi račun od gen-i in starega od Eleltro-LJ:

En del zneska je na obeh položnicah enak (suma trošarin, omrežnin, moči, prispevkov)

Sam znesek energije pa je pri EL-LJ CENEJŠI!.
Zgleda so spustili cene vmes ko je gen-i prišel na trg.
Tako da je pod črto EL-LJ cenejši za nekaj centov.

Bo treba natanšnejše spremljati cene energije....

Okapi ::

Sem primerjal novi račun od gen-i in starega od Eleltro-LJ:
Kako si to primerjal - glede na dejanske porabljene kWh? Ker na računih je sicer pavšal, ki se na koncu leta poračuna in sam kot tak ne pove nič o dejanski ceni.

O.

klemenSLO ::

Vedno sporočam dejansko porabo in imam v excelu tudi točen izračun za to porabo za elektro lj in po novem za gen-i.
Pač vpišeš VT,MT ter prepišeš cene tako da je primerjava do centa natančna.

Okapi ::

Pa upoštevaš one "eko" faktorje od El. Lj.? Ker osnovna cena za kWh je sicer malce nižja kot pri Gen-i, s faktorjem, če porabiš malo več kot minimum, pa že ne več. Vsaj tako je bilo.

O.

klemenSLO ::

Uporabljam standarden cenik od 1.marca. (zadnji plačan račnuna za el ljubljana sem imel iz aprila po teh cenah), takrat mislim da še ni bilo teh dodatnih paketov. Edino faktor si še izračunavam. (tist če padeš v razred do 6/12/18/24kw...) Vsi računi do aprila so se mi točno pokrili.

Volk| ::

No, da malo obudim temo. Izračunal sem da me bi na GEN-i prišlo mesečno nekje do 5 EUR manj za plačilo. Ni nekaj dosti, toda v letnem obračunu se pozna.
Kake so dosedanje izkušnje z GEN-om? Vse ok?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.
««
2 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9323054 (4408) chucki
»

Elektro energija ali GEN-i?

Oddelek: Loža
52785 (2615) Master_Yoda
»

Petrol elektrika - da ali ne

Oddelek: Loža
409703 (7872) Alec999
»

Plačilo na obroke: položnica elektro

Oddelek: Loža
224619 (4327) Pšenični

Več podobnih tem