» »

Slab video iz kamere

Slab video iz kamere

Gainward ::

Imam manjši problem pri prenosu videa iz video kamere na PC in sicer, če kamero priklopim na TV preko video izhoda (Rumen Jack) je slika uredu. Problem nastane pri prenosu videa iz kamere na PC. Video iz kamere prenesem preko USB kabla z kameri dodano programsko opremo in slika je dobesedno zanič. Nekateri boste rekli, da naj uporabim firewire oz. iLink kabel za prenos, katerega kamera seveda nima. Zanima me, če je še kakšna opcija, da bi dobil boljšo sliko na PC?

Kamera: Sony handycam DCR-SR35E

Upam, da ni problem v računalniku

Hvala za pomoč
  • spremenil: Gainward ()

floyd1 ::

Ena možnost je, (če imaš katodno (CRT) TV) da se ti slika le zdi boljša, ker ima ta televizija veliko manj ostro sliko od računalniškega monitorja in zakrije vse napake kamere. Ko sem kupil prvo firewire kartico in začel prenašati posnetke na računalnik, sem bil precej razočaran, ko sem videl tisto sliko na PC-ju, ki je bila res slaba. Na TV-ju pa so ti isti posnetki, predvajani s kamere, zgledali super. A ko sem potem stvar zmontiral, posnel DVD in predvajal z DVD playerja na TV je bilo spet OK, tako da se nisem več sekiral. Probaj (če že nisi).

Če pa ni to in dejansko zajema video v zelo slabi kvaliteti je treba preveriti nastavitve v programu za zajem na računalniku (ločljivost, bitrate, stopnja stiskanja itd.). Če je slika kljub OK nastavitvam še vedno slaba pa je mogoče rešitev TV kartica s hardverskim MPEG2 encoderjem, na katero priklopiš kamero, nastaviš najboljšo kvaliteto videa in zadeva "špila" - glej to temo, ki je precej podobna tvoji:
Sony CCD-TRV 43 to pc
Sam sem na zadnji opisan način prenesel na comp ogroooomno videa za montažo in je potem z DVD-ja (priklopljenega na CRT) še vedno zgledal praktično enak kot s kamere.

krebs11 ::

Saj imaš kamero, ki ima vgrajen trdi disk- Snemalni medij:Trdi disk z zmogljivostjo 30 GB, Memory Stick™.
Vse kar moraš narediti je, da kamero priključiš preko usb na pc, preneseš-skopiraš posnetke, ki imajo končnico *.mpg na pc in to je to brez kakšni drugih kablov.
Jaz imam sony HDR-CX105E, ki ima usb in hdmi izhod, pa tudi video+audio izhod-tega ne rabim, in ko posnamem kaj, priključim kamero na pc preko usb kabla in lepo označim posnetke in mi jih skopira na pc, samo da imam jaz *.m2ts končnico, ker je HD kamera, ti imaš pa *.mpg, in to lahko gledaš v Bs playerju ali katerem drugim predvajalniku, zraven kamere je bil program PMB Launcher, ki zadevo olajša, saj ko kamero priključiš, se avtomatsko zažene ta program in izbereš kam naj ti posnetke shrane in to je to. Za urejanje posnetkov uporabljam program Pinnacle Studio 14, tam pa lahko delaš vse živo.

Gainward ::

Kamero sem priklopil na LCD TV FULL HD (Jack kabel) in slika je mnogo lepša kakor, če prenesem .mpg datoteke na računalnik in predvajam z VLC playerjem ali drugim.
Monitor je pa LED 24". Bom pa poizkusil še z pinnacle studio, če se slika kaj izbolša pri konvertanju v DVD kvaliteto.

Romzi ::

Pa pri predvajanju na računalniku vklopiš funkcijo "deinterlace"?
Pomoje te to matra...
LP

Gainward ::

Ni vidne razlike


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
13419776 (7322) dire
»

kako spraviti posnetek z kamere?

Oddelek: Zvok in slika
163950 (3576) CaqKa
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697266 (6414) BadWolf
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736623 (5016) pivmik
»

Najboljse zajemanje videa na pc?

Oddelek: Programska oprema
142101 (1736) rimljan

Več podobnih tem