» »

[uradna tema] Pinnacle

[uradna tema] Pinnacle

«
1
2 3

CaqKa ::

semle pišite in postavljajte vsa vprašanje v zvezi z pinnacle opremo.

vsa vprašanja v stilu:
Kateri program naj uporabim za XY opravilo?
Kakšne nastavitve nej uporabim na XY pinnacl kartici?
V programu pinacl xy ne znam naredit tega.

tole temo sem naredil zato ker je pinnacle tem na tem forumu ogromno: pinacl teme samo v tem oddelku

Hvala, moderator.
  • preklicalo razglas: STASI ()

bon_bon ::

Pozdravljeni !

Bom nacel tematiko o Pinnaclu v tej temi ...

Imam PCTV PRO kartico.
Kabelsko omrezje Telemach
Nastavitve:

/Settings/Video:
Video input: TV tuner
Video standard: PAL

Video display: 2 fields deinterlaced
kljukica na Noise filter

/Settings/Audio
TV playback input : Line IN
Sound recording input: Line IN
----------------------------------------------------------

Glede na to da imam za filme gledat in musko poslusat v WINsih povsod izbrano SPDIF (da poslusam preko caox kabla), bi najbrz bilo smiselno izbrati to moznost tudi pri TV PLAYBACK INPUT pri Pinnaclu ? Imam Logitechov sistem Z5500 in povsod lahko koristim Coax (SPDIF) kabel le, pri tv kartici se mi zvok prenasa direktno. Sound recording pa bom sedaj dal na AUX, ker sem povezal z kabelckom (interno) AUX na zvocni in tv kartici - prej sem imel externo povezano vhoda LINE IN na zvocni in Avdio OUT na TV kartici.

In sedaj problem ...
Prej sem lahko snemal, sedaj ne morem vec. To pomeni, da ko gledam program in pritisnem tipko RECORD ali pa nastimam snemanje za neko uro, se mi takoj pojavi "crna slika". Prej si lahko gledal tekoci program, kljub snemanju. Ko grem po koncanem snemanju gledati v direktorij, kamor naj bi mi shranjeval tisto kar snemam mi narededi samo datoteki z koncnico *.thumb in *.info. Video zapisa (mpg) pa ni nikjer.
Kaj se je vmes spremenilo ne bi vedel, :(. Nisem updateal winsov, ne tv kartice, ne nicesar drugega na compu.
Sem pa opazil prej, ko je se delovalo, da ko se je snemalo in sem uporabil moznost, gledanje snemanja z zamikom slisal glas tiste minute ki sem jo snemal in tiste na katero sem prevrtel posnetek, kar je bilo motece. Imate vsi podoben problem?

Kaj naj torej spremenim, da bom lahko sedaj snemal normalno. Katere nastavitve so se pomembne pri tem ? Kaj naj se preverim ?

Hvala vsem za pomoc.

lp
lp !

bon_bon

Sl4v3 ::

Če ne vidiš slike, ko snemaš je mogoče problem to, da imaš omogočeno možnost "Pause preview while recording". Če ti po snemanju ne nastane uporaben format, poglej kakšne kompresijske nastavitve imaš. Morda moraš za kompresijo imeti nameščen mpg kodek, ne pa samo internega(v programu).

Če pa to ne dela, potem pa ne vem kaj bo:(
Umri mlad, da bos lep okostnjak!

IR Babun ::

Evo, da ne bom nove teme odpiru.

Moj problem je pa sledeč:
Po veliko mukah mi je na XP-jih SP2 ratal usposobit Pinnacle PCTV Rave kartico in to samo z verzijo 4.02.
PCTV Assistant pravi da je vse ok, ampak hudic mi potem ne najde nobenga kanala.
Ponudnik kabla je Ljubljanski kabel, probov se pa tudi preko notranje antene.
Tut nastavitve sem probal vse mogoce, pa vseeno naj mi kdo prosim pove kaksne so prave, ali pa je problem mogoce kje drugje.
SCREW THE GOVERNMENT

gorann ::

glede na to, da imam sp1 in sem probal sp2, nikol vec ga ne dam gor(sp2), sami problemi so s temi popravki, tale microsoft res zna zasrat marsikaj,soliden firewall gor in antivirus, in se en spyware programcek in ne rabis sploh sp2, vem, da ne pase to v to temo, ampak ce te matra sp2 ga odstrani pa probaj na sp1!

IR Babun ::

Sej pomoje problem ni lih v sp2, ali pač, sam prej nisem mel z nijim nobenih problemov, kartice pa na sp1 nisem probov, ker sem jo sele kupil.
SCREW THE GOVERNMENT

pmodic ::

Jaz imam pa sledeče vprašanje. Rad bi formatiral disk. Zdaj pa me zanima, katere Pinnaclove datoteke moram shranit, da mi bo kasneje omogočeno morebitno popravljanje videa. So tu .stu datoteke? Kaj pa "auxiliari files" ? Je to tudi potrebno?

Zobek ::

Pozdravljeni

Pred kratkim sem kupil PCTV PRO tv kartico in imam neznanske probleme ker nkakor ne morem pripraviti omenjene kartice da bi karkoli posnela (vedno ko dam snemat mi brutalno restarta- v event logu pa ni nič), drugače pa je sprejem fenomenalen, imam osnovno ploščo epox rda8+, kartica v drugem računalniku deluje in snema brez problema.

Vesel bi bil kakeršnih idej

Spock83 ::

Probaj ga premakniti na kakšen drugi PCI slot.

Zobek ::

Tudi ta opcija je že bila preizkušena.

~Panter~ ::

Torej: Pinnacle studio 9
1. Skup zmečem kratke filmčke + slike + zvok + komentarji (titles)
2. Naredim mpeg2 film velikost 640x480 (4:3 right?)
3. predvajam na Dvd predvajalniku na TVju in mi "odreže" del slike
ker se ne vidjo kometarji k so bli nameščeni na spodnji del filma
4. Naredim mpeg2 film velikosti 720x480 (3:2 ???)
5. Predvajam že na rač. in mi zgleda enaka resolucija(640x480) čeprou piše da je 720x480,
tud gspot napiše da je 720x480
6. Predvajam na TV isto, odrezana slika
Kje je fora? A bi blo treba filme & slike že pred vnosom v studio spremenit(resolucijo)?
Ni mi jasno da piše da je ena resolucija, zgleda pa neka druga.

Kakšni predlogi?
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

doma ::

Hellow all

Vprašanje: Kako lahko nastavš v pinnaclu da ti video zajema iz S-video in al pa composite, ker jest mam
sam možnost, da zajema s TVja,

sm že vse sprobavu pa ne gre

Kaj naj naredim 8-) 8-)

Spock83 ::

Katero imaš točno kartico oz. model?

mrbungle ::

partner- nastavi na resolucijo 720/576. Če zajemaš iz kamere-kamera na svojem lcd zaslonu pokaže več kot je na tv-ju. Sej če v studiu 9 zaženeš TitleDeko za naslove, imaš neke črte, ki predstavljajo varno območje (safe area). Imel podoben problem pred leti, pa so mi iz ZAK-a svetoval za to varno območje. Ne vem pa več točno, v čem je fora.

Spock83 ::

Dajte mi povedat pri programu Studio 9, kaj vam piše pod "Capture format" -> "Video settings" -> "Options" kaj vam notri piše. Še bolje... pripopajte screen shot.

CaqKa ::

tole je odslej sticky.
za uporabo te teme preberite prvi post.

lp moderator.

msenjur ::

Moj problem je pa tak:
Imam kasetko, neki že posneto (neki sem jest sneml, nekaj brat, ipd...) In dam celo kasetko na računalnik. V tistem zvezku mi da vse skupaj, ločeno po prekintvah snemanja valda. Jest bi pa zdej rad tisti del od brata ven vzel, ostalo pa izbrisal ker ni nič uporabnega. Se pravi da bi ostal samo bratov del. Kar bi tudi on pozneje posvoje oblikoval pa to, zato ne morem zrezat celga filma na tist kos, in narest avi.... More biti tko spravljeno, da bo naslednjič odprl da bodo samo tisti njegovi posnetki...

CaqKa ::

v bistvu ne vidimi problema.. razn pač tega da še sploh nisi prebral navodil za program in kako se uporablja osnovne funckije..

msenjur ::

ja prebral jih res nisem... sm neki iskal pa nisem nič podobnega našel, celih pa nisem šel brat.
Problem je v tem da: ko dam capture video in spustim celo kaseto (od začetka do konca) mi nameče pač vse kar je gor. No in si mal ogledal in ni nič pametnega, razen tistega bratovega dela. File je zdej cel velik 7Gb ker je še vse ostalo zraven. Jest bi pa rad da bi samo bratovo ostalo, ostalo bi pa izbrisal! Sej to bi lahko tako naredu da bi na kaseti zvrtel do tiste dela pa pol da capture pa stop ko bi bilo konec.... Ampak me pa zanima če je še kakšna druga pot...

robbe ::

Kaj je pa s tem narobe, da prevrtiš na tist del in ustaviš ko je konec? Tako boš porabil najmanj prostora :\

msenjur ::

jah če mam celo kaseto posneto dam pač start na začetku, grem ven al nekam pač za tisto uro in pol, pridem nazaj pogledam kaj je uporabega, ostalo pa bi se rad znebu... Ker pol bi moral še enkrat nazaj vrtet pa spet čakat da prebere tist kar mi je uredu...

CaqKa ::

glej operaciji se reče rezanje.. oziroma v angleščini cut(ing), če v navodilih nič o tem napiše, potem vrži navodila in program kr v koš.
rezanje je osnovna operacija bilokerega videoediting programa.

msenjur ::

lej oprosti, ampak ne vem če se midva razumeva. Jest vem kaj je cuting v opciji ko film že obdeluješ, en korak nazaj ko imaš vse kadre v "albumu", tm pa ne znam izbrisat neuporabnih kadrov! Če dam vse na tisto premico spodaj pa izrežem stran kar ne rabim mi nič ne pomaga, ker v albumu so še vedno vsi kadri. Kej bolj razumeš kaj hočem povedat?

CaqKa ::

ja.
da vzamem navodila od pinnacla v roke in te vodim skozi vsak korak.
/edit:
hočem povedat da v navodilih ziher piše kako se razreže in potem skupaj zloži samo določene dele videa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

msenjur ::

ja jest sm gledal v help. Drugač pa sm zdej probal avi končni video narest sam iz teh kadrov k bi rad, pa bi ga pol nazaj vnesel, ker mislim da kadri ostanejo tko kot so bili posneti...

d_dunka ::

zdi se mi, da bi si mogu pač vzet uno uro in pol casa, lepo previt kasetko do uporabnega materiala in tega zajet. očitno je tko manj kompilciranja. zrežeš, exportiraš in to je vse.originalen capture material ti pa tko al tko ostane shranjen na disku. lahko pa izbereš možnost da editiraš direkt originalen file, sam če tam zaj** , pol lahko vse nardiš še enkrat od začetka.

msenjur ::

očitno res... samo me čudi da nima te opcije... No, hvala vsem, k ste si vzeli čas, da sm jest napisal tko da ste me vsi razumeli...

zdravc ::

Mislim, da vem kaj hočeš.
Datoteka je nastala s prenosom videa iz kasete. Prenos bi lahko naredil samo kot predogled, katerega prednost je, da je datoteka majna. Kvaliteta videa zadostuje samo za predogled pri montaži. Pri prenosu se izdela tudi seznam kadrov, če imaš tako označeno. Na osnovi teh kadrov lahko sestaviš video z končno vsebino. Ko aktiviraš izdelavo videa (avi ali mpeg) bo program v končni video povezal samo kadre, ki si jih sestavil tako, da bo iz kasete presnel video v polni kvaliteti in ga sproti renderiral.
Tako ti bo na disku nastala video datoteka, v kateri bo samo željena vsebina.

Druga varianta, ko pa izvedeš prenos v polni kvaliteti, pa nastane velika datoteka (več giga). Nadaljni postopek je potem enak, le da se končni video naredi v novo datoteko zopet samo z izbrano vsebino.

V obeh primerih ima prva datoteka običajno ime projekta, ki ga lahko na začetku nastaviš pred prenosom videa na disk. Datoteki z končnim videom pa daš ime pri aktiviranju izdelave videa.

Če ti končni izdelek ustreza, lahko brišeš izvorno datoteko in datoteko s kadri po imenu projekta.

Lahko pa potem to novo datoteko uvozis kont nov projekt na kateri ti bo program zopet izdelal kadre in postopek zopet ponovis.

Upam, da sem ti s tem kaj pomagal.
kdor zna pa žih

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zdravc ()

msenjur ::

aha... prvi del mi je pomagal, drugega sem pa tud že sam ugotovil... Sam matr, en kodek mi more srat, ker pol ko naredim končni video, so kr tko ene horizontalne črte okol likov na videu...

CaqKa ::

deinterlace..
kam bi rad ta video spravil v končno obliko?
če na kamero potem ga ves čas pusti rendat v dv kodeku..
sicer pa tudi.. le da ga v čist zadnjem koraku porendaj v virtual dubu in vklopi deinterlace.

murchixxl ::

zdravo

en problem:
Imam Pinnacle PCTV Rave tuner, zaženem PCTV mi sistem javi napako in kliknem "ne pošlji"
mi video signal izgine avdio pa ostane vse do resetiranja PC-ja.
Poiskusil sem z unistalom, pa mi javi da ne najde INSMAGIC.dll. Nikakor ne morem narediti unistal-a.
Čeje imel kdo podoben primer, naj mi prosim odgovori.

lp
mare

Piskot007 ::

Zdravo! Jaz ima Pinnacle TV PRO kartico in z njo niti malo nisem zadovoljen.
1. TV tuner mi ne dela če na PC naložim Real-nevem zakaj in kar nekaj ur sem porabil, da sem ugotovil kaj sem naložil, da mi zablokira TV tuner ko hočem gledat TV.
2. O kvaliteti slike pa nebi zgubljal besed, ker sem imel na P2 leta 98 ATI TV tuner in je bila slika dosti lepša in tekoča(žal je bil brez daljinca. Pri Pinnaclu naprimer nemorem prabrati zaključne špice, ker podnapisi ne tečejo tekoče, kot da bi bilo osveževanje slike prenizko...imam vključen 2 fields deinterlaced+noise filter
Nove driverje in programsko opremo sem naložil pa pred pol leta nazadnje. Ima kdo boljše izkušnje?

patron ::

Imam PINNACLE PCTV pa ko zalaufam PCTVISION nimam slike, samo zvok... pol pa grem pod directx nastavitve pa izklopm podporo directx-a pa se enkat zalaufam vision pa dela normaln. a obstaja ksn popravk al pa kj? k men se res ne da skos tega preklaplat, pa se slike je lepsa ob directx-u (delal je predn sm meu sp2 gor-nekje sm zasledu da so neki problemi z overlaym pr sp2 pa nobene resitve nism nasu)

laufam pa win xp pro + sp2

mloncar ::

spravil sem se delat en filmček in naletel na problem. posnel sem nekaj materiala z digitalnim fotoaparatom (canon S2 - resolucija filmčka 640x480@30fps) in ko importam ta filmčke v Pinnacle studio mi ga noče prikazati v celoti. ko dodam filmček mi napiše opozorilo: You have added a clip to this project that uses a non-standard video frame rate. This may cause AV-sync problems during Make Movie. če pa hočem importat filmčke v resoluciji 320x240@30, pa ni nobenih problemov.

kako naj odpravim moj problem?
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO

mloncar ::

a res noben ne ve??
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO

pegaso ::

Dej mal bolj podrobno opiš. Kako ti ga ne prikaže v celoti. Tisto opozorilo ni tolk pomembno, ker program smatra, da je standard 25fps, tako da komot importaš filme s 30fps, vendar morajo biti potem vsi enakih fps-ov. (mogoče tudi resolucij- to ne vem- mislim da ne).

lp Pegaso

mloncar ::

zgleda nekako takole:

pinnacle studio:


bsplayer:


sam sem pogruntal, da takrat ko montiram filmček je filmček tako zamankjen, ko pa compailam, je pa vse OK.
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO

franci ::

A ima kdo pinnacle 10?
Me zanima kako se obnese.
Hello, hello, hello, how low?

GoFast ::

imam eno vprašanje
posnel sem en film, potem sem ga uredil z pinnacle.
ko pa hočem film stisnit z xvid kodekom (make movie) mi naredi veliko datoteko
15 minut filma je 560 MB
kako stisnit film z pinnacle da ne bo tako velik
resolucijo sm nizal na 300x225
Wej, kej vs kej ZJEJDA!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GoFast ()

franci ::

Kateri pinnacle pa imaš?

Sam imam Pinnacle studio plus 10, in lahko kodira v divx.
Zaenkrat še probavam. 15min filmčka je zaselo 220MB.
Kodiral sem pa v polni ločljivosti.
Hello, hello, hello, how low?

CaqKa ::

gofast: nastavi si nek kodek ki stiska malo bolj.

teckow ::

v pinnacle studio 9 sem inportal DVD ki je posnet z DVD kamero.
potem sem te posnetke obdelal dodal komentarje.
ko naredim koncni film pa ugotovim da je ponekot samo zvok slika je crna.. ce gledam film predno je renderan v pinnaclu deluje normalno ko pa je projekt renderan pa je ponekod crna slika. poskusil sem narediti DVD ali svcd ista pesem..
kje je problem? Hvala za pomoc!

L.p.

crazy.ali ::

POMOČ! Težave z izhodom zvoka na radio:\

Glasbo, filme v galvnem vse, kar ima opravka z zvokom na računalniku poslušam na radiu! Radio pa je z računalnikom povezan preko SPDIF se pravi optično >:D , kvaliteta zvoka nora, nobenega šuma 0:) ... A ko pa gledam TV na računalniku, ne slišim iz radia nobenega zvoka:'( , če hočem poslušati tudi zvok, moram vključiti slušalke oziroma navadne zvočnike v navaden speaker izhod in dela:( . Sprva sem imel povezano zvočno in tv kartico preko zunanjega kabla, sedaj pa sem ju povezal notranje na AUX vhod na matični...Probelm vedno isti!!!!

Zakaj ne slišim zvoka na radiu?!?!?!?!:8)

Imam pinnacle pctv pro TV kartico, Zvočna kartica pa je integrirana na matični plošči ( gigabyte GA7N400 pro2 (rev. 1))

lep pozdrav Aleš

amper ::

Meme pa zanima zakaj mi ko neham zajemati film preko Fireware iz dv kamere napiše "Pinnacle studio plus is not enabled for PAL"
Imam pa studio9.3

Lp
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

borutcom ::

Imama Pinnacle PCTV USB2 (pač zunanji) tv tuner, Telemachova kabelska. Zakaj mi večino časa (60%) predvaja sliko črnobelo-in ne nimama črnobelega ekrana. Kako bi tudi naštimu, da mi snema v kakšnem drugem formatu npr divx in ne dvd, dvd-long oz s-video.:\

pegaso ::

Presnel sem že več mini DV, Hi8 kaset na DVD-je, pa je vse štimalo. Pri dveh kasetah pa imam sledeč problem. Že pri zajemanju videa (capture DV) mi pokaže drop frame (od 200-500). To se mi pri ostalih kasetah ni nikoli zgodilo. PC je dovolj hiter, ker je proc na 30%, diska sta pa v RAID0.
Potem dodam naslove, prehode, glasbo..
Sledi izdelava filma v DVD format. Tu pa se Pinnacle pri tretjem prehodu renderiranja ustavi - overall na cca 80%. (2x gre čez vse kadre, ta tretjič pa se poljubno ustavi na zadnji četrtini kadrov) Proc je na 0% obremenjenosti, disk ne melje nič, Pinnacle pa kaže kao da renderira normalno. To lahko pustim celo noč, pa ni nobenega učinka- program se ne sesuje, ker lahko potem normalno prekinem renderiranje.
Sumim, da je nekaj v zvezi z zvokom. Mogoče sinhronizacija ali kaj podobnega. Ali je mogoče, da je "grdo posneto" - previjanje nazaj, naprej, prazen vmesni prostor... Če zadevo gledaš direktno iz kamere na tv, je stvar OK.
Zanimivo je to, da v Ulead Studio naredi vse normalno, nič ne javi kakega errorja, samo na delu od cca 60-90% ni zvoka.

Prosim za nasvete oz. pomoč. Zelo rad bi stvar spravil na DVD skupaj z zvokom.

Probal bom še zajeti preko činč kabla, če bo kaj drugače.

lp Pegaso

PIII850 ::

Sam imam pinacle studio AV/DV. In ko sem zajemal video iz ene povsem nove kasete, na katero je bila presneta video vsebina iz rabljene kasete (strost cca 8 let) mi enako javljalo droped frame rate. In sem nesu kartico na servis, mislu da je mašina hin itd. Skratka zgleda da ma pinnacle neke probleme če zajemaš sliko, ki ni standardna - beri kvaliteta - tekoča.

Drgač pa redno updajtete studio pa bo :))

lp

jl ::

Jaz imam pa sledeč problem... obdelam video na pinnacle studio 9 in ga nato shranim kot mpeg2, ter z nero-tom zapečem na dvd. Ko vstavim ta dvd v player, mi izpiše mpeg-4 (torej divx), kar pomeni, da ga lahko berem le na playerjih, ki podpirajo mpeg-4 format. Rad pa bi imel video v mpeg-2 formatu. Ne vem v čem je trik, Gspot mi drugače izpiše da gre za mpeg-2 format.

kurjač ::

Za mpeg2 uporabi nero vision pa bo sigurno delalo.;)
lp

JohnyB ::

mene pa zanima če ma kdo gor verzijo 10

ker se mi zdi da se komej da kej delat mam komp tak kot je v podpisu pa mi mele k mlin k delam kej, da o hitrosti ne govorim

uglavnem pinnacle 10 dela počas oz. al pa so HW zahteve velike, sam mislm da bi s takim kompom mogu normaln delat

na strani piše:
Minimum System Requirements
* Windows® XP
* Intel® Pentium® or AMD® Athlon® 1.4 GHz or higher (2.4 GHz or higher recommended)
* 512 MB RAM (1 GB recommended. 1 GB required for HD)
* DirectX® 9 or higher compatible graphics card with 32 MB (ATI® Radeon® or NVIDIA® GeForce™ 3 or higher with 128 MB recommended for SD (128 MB required for 720p HD, 256 MB required for 1080i HD))
* DirectX 9 or higher compatible sound card (Creative® Audigy® or M-Audio® recommended)
* 1 GB of disk space to install software and 3 GB to install bonus content
* Optional:

- recimo, 512 MB RAM, 1 GB recommended, po moje to pomen vsaj 2 GB rama ker pr men dela res počas proti verziji 9 ko sem vse delov tekoče

a ma kdo kake izkušnje z omenjeno verzijo?

ker če ne bom dal pa nazaj 9.4 gor ! ker ni dinar za 1 GB rama :\
Apple iMac
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507075 (5142) Tiash
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375327 (4155) m1h4
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
536924 (4860) maxy
»

pinnacle studio 9

Oddelek: Zvok in slika
122319 (2088) CaqKa
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392380 (1767) marS

Več podobnih tem