» »

Najboljse zajemanje videa na pc?

Najboljse zajemanje videa na pc?

Racunalnik ::

Ker me matra kvaliteta videa ali drugace povedano hocem najbolj kvalitetno (brez izgub)zajemanje videa iz kamere na moj pc,me zanima ce kdo ve kaj bi bilo najboljse za zajemanje od programov ali cesa podobnega.

Uporabljam pinnacle studio 9,adobe premiere pro 7 in sem opazil da vsak program zajema z svojimi kodeki.
Seveda se mi tukaj postavi vprasanje kaj je potem sploh najboljse zajemanje videa na pc,kater kodek ali podobno.

Imam tudi tv kartico in ce tam uporabim brez kakrsnega koli kodiranja zajemanje slike mi 1 minuta pozre 1GB kar je nenormalno,ker pri studiu ali pri premieru je priblizno 10min 1gb kar naj bi bila DV kvaliteta oziroma direktna kvaliteta brez izgub.

No zdej priblizno veste kaj me matra in lahko napisete kaksen odgovor.

Govorim pa o DV kameri in direktnem dv zajemanju brez "izgub"

Pri studiu kaze da je to zajemanje v AVI formatu pri 9000kb/s.


ps uporablja kdo pri tmpgenc programu kaksne filtre ali plug ine za kao lepotno obdelavo kaksnega videa?

Caligula ::

S kamere dajaj na PC obvezno preko firewire kabla. V Pinnaclu ali programu po tvoji izbiri video obrezi in spet posnami v DV kvaliteti. To pa potem das v program TMPGencoder 3 xpress in tam dolocis, da bi rad XDVD, deinterlace, average bitrate recimo 4500 in pa najnizji 300 in najvisji 6000 in to delaj. Na TVju in dobrih monitorjih bo slika popolnoma identicna kot, ce nebi stiskal bos pa spravil kake tri ure ali vec videa na DVD.

Meamoto ::

Premiere in Pinnacle se malce 'kregata' med sabo, ampak ni nekih hudih posledic. Pinnacle ima pač svoj DV codec, ki pa ga lahko za zajemanje uporabiš tudi v Premiere-ju.

Če video zajemaš nekompresirano, pomeni da pc za vsak frame ustvari bitmap brez kompresije, kar ti pomeni 25 bitmapov 752x576 v sekundi. DV standard pa ima svojo kompresijo, zato so datoteke manjše.

Racunalnik ::

Gre se mi za nekompresirano dv zajemanje,nisem pa sigurn da imajo vsi isti standart,stem da ce gledas dv zajemanje bi to mogla bit enotna zadeva.

Meamoto ::

Nekompresirano DV zajemanje ti bo pač porabilo 1GB/min. Standardno zajemanje DV-ja uporablja Microsoftov DV codec, ti pa imaš še opcijo Pinnacle-ovega DV codeca.

Če pa res hočeš nekompresirano, pa rabiš prekleto velik disk.. :D

Racunalnik ::

Jest sem misli to pinaclovo kao polno zajemanje,to pa zajema cca 1gb na 10 min kar je se normalno,zanimal me pa je ce kdo mogoce ve da obsataj kak boljsi kodek ki bi bil full dober.
Tisto res polno zajemanje kot je to pri tv kartici je pa res bolano 1gb/s pa na uc ni nic boljse.
Tko je,najboljse je res to dv zajemanje k je 1gb/min ker to potem pride lahko na dual layer dvd z "polno" kvaliteto.Pa tudi ce malo kompresiras se ponavadio to dela iz cim boljsega dv zajemanja,zato sem pa razmisljal v tej smeri.

Meamoto ::

To Pinnaclovo polno zajemanje ima identično kvaliteto MS DV zajemanju, razlika je samo v formatu zapisa.

Racunalnik ::

Mozno,ampak se vedno nemorem resit problema,ker razni pinacle studii ali podobni programi ne morejo dobiti informacije za anlog kamero k prenasa signal prek tv kartice k je edina komponenta k ima moznost analog in.

propeler ::

Poglej sem. Pod guides.
Če bi igre poneumljale, bi se sprehajali v temi in spuščali čudne glasove.Pacman

SasoS ::

Nekaj ne štekam. Praviš da imaš DV kamero? Potem tu sploh ni dileme...zajemaj DV prek firewire. Tu je prav vseeno s katerim programom zajemaš - Pinacle, Ulead ali pa VirtualDub - ker se video tako ali tako kopira digitalno in bo v vseh primerih enak file. Če zajemaš analogno iz DV kamere izgubljaš kvaliteto ker je na kameri že DV, ti ga pretvoriš v analogno obliko (+ dodaš motnje), s TV kartico pa spet digitaliziraš in ponovno kompresiraš (oz. izgubiš ogromno diska če ne).
Prosim ne mešat. DV je kompresija...tako kot divx, mpeg1/2. Ne obstaja nekompresiran DV avi. Prav tako če ponovno kodiraš DV v DV boš imel izgubo kvalitete podobno kot če prekodiraš divx...

Racunalnik ::

Ma ne,vem jest kaj je dv in imam dv kamero in firewire in nevem kaj se vse.Ampak dobil sem eno analog kamero in na njej posnetke katere lahko dobim na moj pc samo prek tv kartice ker ima samo ona analog in(nimam montazne kartice z temi vhodi).
Tako da lahko zajemam samo prek programa moje tv kartice,katera ima vec kodekov ampak so vsi prevec kompresirani ala dvix itd,ima pa tudi nekompresirano ali dv kompresiranje moznost katerega dv kodeka pa ocitno ni ga je treba naloziti.Preko recimo pinacla pa nemorem zajemati ker tv kartice ne zazna kot nevem recimo montazerske in bi lahko potem v pinaclu zajemu.

Drugace sem pa ze dobil nek dv codec pa bomo videli kako se z njem dela.

SasoS ::

Prvi post: Govorim pa o DV kameri in direktnem dv zajemanju brez "izgub"
Uglavnem...če imaš analogno kamero se ne matraj z DVjem. Priklopi kamero na tuner in zajemaj v mjpeg, nato pa obdeluj.

Racunalnik ::

Sej nima veze za katero kamero gre,sprasujem po najboljsem univerzalnem DV kodeku.

v mjpegu pa niti slucajno ne mislim zajemati ker zelo mocno oskubi sliko,mislim ima zelo mocno kodiranje,sej konec koncev zato pa sprasujem,rabim cim boljse zajemanje in to je DV kodek zajemanje ker ima dober zvok mpeg2 format in kvalitetno sliko.Ker jest ce bom kodiral bom to delal kasneje v programo ko bom prilagajal na prostor na dvdju.Nekompresirano pa je za moje pojme pretiravanje z placom.

Zgodovina sprememb…

mrbungle ::

Jaz tiste posnetke, ki jih ne montiram, zajemam kar v mpg2 formatu s Pinnacle StudioDV 9 v realnem času, s čimer prihranim na času, ki je potrebno pri naknadnem kodiranju iz DV v mpg. Ni opaznih razlik na koncu, ko avtoriziram DVD (meniji, snemanje na plošček) in ga gledamo na TV-ju. Pač, pri Capture format nastavim na mpg2 DVD kakovost in zajamem, nato pa zajet posnetek avtoriziram z DVD Architect-om.

rimljan ::

sem bolj zelen na tem področju, ima kdo kaj izkušenj z prog Avidom (avid express pro)! nasveti za zajemanje bi mi zelo prav prišli


ps.mamo zaenkrat v firmi samo ta prog., pa me mal zanima montaža
rimljan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697270 (6418) BadWolf
»

Zajemanje videa

Oddelek: Zvok in slika
101803 (1625) Yossarian
»

Pinnacle Studio 8.1 - pomoč

Oddelek: Zvok in slika
101696 (1573) CaqKa
»

Virtualdub ne prepozna kamere?

Oddelek: Zvok in slika
201443 (1267) CaqKa
»

Resolucija DV premajhna

Oddelek: Zvok in slika
91126 (1049) CaqKa

Več podobnih tem